Hej igen!! Såå längesen nu asså! Har kommit hem efter ett par underbara veckor i Kirgistan å Kazakstan. Dock så kan jag inte neka till att min hemlängtan var VÄLDIGT stor den sista veckan.
Så kl.03.00 åkte vi till flygplatsen i Almaty. Köerna där vad väldigt långa å sega men äntligen vid ca 6 tiden så klev vi ombord på flyget mot Moskva. Resan tog typ 4 timmar å den var såå obekväm!! Det var varmt, trångt vilket gjorde att man inte kunde sova hur trött man än var... men så äntligen landade planet å vi var i Ryssland. På denna flygplatsen fick vi vänta i två timmar så vi passade på att ta oss ett käk på Burger King. Dessutom låg det precis vid våran gate, så vi behövde inte stressa. Å kl.10.35 så började färden mot mitt efterlängtade Sverige! Detta flyg tog va 2-3 timmar å var tur nog svalare och jag kunde få en skön tupplur. Dvs tills ett barn bestämds sig för å skrika resten av flygresan.... sigh.. men tillslut var vi på svensk mark! Från Arlanda åkte vi buss till ca Kista där vi sedan hämtade bilen som mammas kompis kört dit! Vilket var så schysst!! Å nu började den sista biten på hemresan. Nämligen dem tre timmars bilresan till min lilla älskade by! På vägen stannade vi till på Lidl för å fylla vårt kylskåp med mat. Å det viktigaste av allt... mjölken!!! Har saknat den sååå sjukt mkt!! Jah lever typ på mjölk! Så en månad utan den har varit jobbigt.. tycker bara om svensk mjölk.. den e bäst!! Efter vi handlar insåg vi att vi var hungriga så vi bestämde oss för å äta pizza. Vi lyckades hitta en pizzeria men som dock bara hade en 15 min parkering.. å vi ville inte betala för parkering så vi gick in å beställde våran pizza å sedan körde vi till nån gallerias parkering å åt pizzan i bilen. När den var slut så körde vi till ännu en affär för att fylla på i skafferit. Sen kunde vi äntligen köra raka vägen hem!
Är så sjukt skönt å vara hemma i sitt eget hus å sin egen säng...! Å att få träffa min kära lilla kissemiss igen! Har saknat henne något enormt! Å sen fick jag ett fett mysigt spontan besök av mina två kära klasskamrater! Vilket gjorde min dag så mkt bättre! Tack!
Men nu ska jag gå å duscha å sedan krypa ner i en nybäddad säng!!
Gonatt!

Puuss😘😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Köpte denna söta top på NewYorker.
Är sååå kär i den!!😍 å här i Almaty kostade den inte mer än 50kr!!
Sen så är den fett skön här i värmen.

Shortsen är köpta på Lager157
Guld chokern är köpt på H&M


Puuss😘

Likes

Comments

Så vad kan man göra här i Almaty..?
1. Åk till en park.
Det finns många parker här i Almaty. Idag var jag till en som hette "The Park of 28 Panfilov Guardsmen". Den var väldigt fin! Där fanns oxå en ortodox kyrka som man kunde gå in i.
2. Gå på en pokenad!
Finns såååå mkt Pokémons här! Så det är definitivt något som tar bort rastlöshet. Å det var d jag höll på med mest i parken😜
3. Gå på museum.
Var på ett, vad jag tkr iaf, intressant museum i parken. Där fick man se instrument, både gamla som nya, från olika folkgrupper.
4. Gå till bazaren.
Almaty har börjat mordarniserats, men än så länge finns bazaren kvar! Var fett mysigt att gå dit å se alla köpmännen stå vid sina stånd med nötter, frukter å en massa annat uppradat i prydliga mönster.
Kött delen var dock mindre mysig... med avhuggna grishuvuden sittandes på krokar🤢
5. Åk linbana!
Efter vi ätit mat åkte vi linbana upp till kullen "Kok-Tobe Hill". Var en sån vacker sikt från linbanan, och från kullen, utöver staden!
Väl uppe på kullen så finns det en massa med nöjes attraktioner! Man kan åka pariserhjul, klättra på klättervägg, åka karusell å göra en massa andra coola å roliga saker! Rekommenderar verkligen att åka dit! Är roligt för alla åldrar.
Vi valde att åka en "Rollercoaster" som gick mkt fortare än förväntat! Man åkte kringelikrokigt ner för en bit av kullen samtidigt som man fick en fin sikt över staden. Denna tycker jag verkligen du ska testa!

Å denna roliga dagen avslutade vi med att gå till McDonalds😍

Puuss😘

Likes

Comments