Nu är Svenssons här! Alla bilder ovan är från de senaste dagarna, och vi har det fantastiskt mysigt. Ikväll ska vi inviga nya huset, grillkväll och sedan sova här! Passar även på att njuta till fullo för om fyra dagar flyttar jag tillbaka till Sweden. Blandade känslor, men känner mig ganska klar med Spanien nu ett tag. Puss och kram!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 774 readers

Likes

Comments

Lite bilder från den sista veckan. Bland annat stranden istället för skola, gråtbilder på skolavslutningen och studenten. Alla bilder har finaste @ellaspanien tagit!

Just nu är familjen här och dessa dagar har vi varit uppe i huset och fixat. Det går framåt och blir verkligen hur fint som helst. <3 Känns inte ännu som om det är sommarlov, utan mer som om det är skola igen om några dagar. De allra flesta är tillbaka hemma i Sverige, själv flyger jag inte hem förens 1 juli, så har några dagar kvar i Funkan. Känns så konstigt att inte ha mina bästa tjejer här!
Imorgon kommer äntligen Svenssons hit, har inte träffat dem sen i julas så längtar ihjäl mig efter dom! <3

Likes

Comments

Ikväll samlades vi tjejer nere på stranden, sista kvällen tillsammans, så vi köpte med Pad thai och pizza och satt sedan och snackade, grät och lyssnade på musik fram tills tolv. Folk har redan börjat droppa av och många åker imorgon eller inatt. Just nu känns det för jävligt och jag har aldrig gråtit såhär mycket. </3 Jag är så otroligt tacksam att jag har fått möjligheten att lära känna alla dessa fina människor under det här året & jag har fått vänner för livet. Jag vill inte att vi ska lämna Spanien, funkan utan vi är inte funkan. Alla minnen från detta året är oslagbara. <3

  • 998 readers

Likes

Comments

I tisdags var vi i Tarifa med gymnasiet. Det var verkligen en toppendag och vädret var på vår sida! Vi blev uppdelade i två grupper, ena gruppen surfade på förmiddagen och den andra gruppen surfade på eftermiddagen. Jag hamnade i gruppen som surfade på eftermiddagen, och det var verkligen jätteroligt men svårt. Har aldrig surfat innan, så kunde inte ta en enda våg, men roligt var det! Vi kom hem runt 21.30-tiden, brända och trötta efter en bra dag. <3

Idag började vi dagen med att vandra i Benhavís. Har tyvärr inga bilder därifrån eftersom man behövde simma vissa delar av promenaden. Det var i alla fall hur fint som helst och en rolig upplevelse. Efter det åkte vi buss tillbaka till skolan, käkade näst sista lunchen där innan jag åkte med hem till Tyra och Sofia. Vi solade vid deras pool hela eftermiddagen och åkte sedan till Miramar för en sista kväll där. </3

  • 1039 readers

Likes

Comments

I fredags var det utspark, som bästa elevkåren hade fixat, och jag hade så roligt hela kvällen. Det började med middag på skolan och sedan pandoras ask. Efter det delades vi in i grupper och så fick vi en lista med lite uppdrag som vi skulle fixa på vägen ner till stranden. På stranden var det lite lekar och annat skoj innan vi sedan gick ut. Näst sista utekvällen i funkan.</3

I lördags på dagen träffade jag Sofia, Tyra och Julia nere på strandpromenaden. Vi käkade frulle/lunch på Organic Cafè. Har velat äta där hela året men det har aldrig blivit tillfälle, så det var roligt att testa äta där! Sen på kvällen var jag bara hemma i Los Pacos, kollade på film och somnade tidigt.

Idag har det varit riktigt varmt så mötte upp finaste Emmy på stranden runt klockan 12. Vi kände oss som värsta turisterna för vi hade med oss solstolar och parasoll. Det var dock väldigt skönt för vi stannade där ända tills klockan 18, så har förhoppningsvis fått lite mer färg idag! ;-)

Imorgon börjar min sista vecka på SSCDS. Det gör mig så ledsen och jag ska ta vara på varenda minut. <3

  • 1103 readers

Likes

Comments

10 dagar kvar till sommarlov vilket innebär inte många dagar kvar på världens bästa skola. </3. Idag är det Sveriges nationaldag, men eftersom vår skola ligger i Spanien så måste vi följa spanska helgdagar vilket innebär att vi inte var lediga idag. Däremot hade vi som läser kommunikation på skolan fått i uppdrag att hålla tal och sjunga inför skolan på nationaldagen, vilket vi gjorde idag. Tror faktiskt det lät riktigt fint! ;-) Spenderade även min sista idrottslektion för alltid på stranden då vi skulle simma och livrädda, avslutade på ett bra sätt! Sen har jag har bara två prov kvar, efter det tar jag sommarlov. Bland annat komplettering på matten nu på torsdag, hoppas verkligen jag klarar den för då behöver jag aldrig mer öppna en mattebok i hela mitt liv.

Har egentligen inte så mycket mer att skriva än att Spanien känns som Spanien igen, det är varmt, så varmt så att det är jobbigt att gå till skolan för när man kommer fram är man riktigt svettig och det är på tok för varmt att sova på nätterna, mycket turister igen vilket medför att man hellre vill vara på stranden eller gå ut och ha roligt än att sitta i skolan. Känns nästan som i början av året fast vi nu är i slutet. Vill sola och umgås med kompisarna innan det är dags för avsked. Ta vara på Funkan<3. Nästa vecka kommer vi bland annat åka till Tarifa och surfa, Benhavis och vandra i vattnet(?), avslutning med gymnasiet nere på stranden och sedan skolavslutning. Så mycket roligt att se fram emot!

Likes

Comments

Vi har köpt ett hus här!! Kan knappt förstå att det är sant. Eftersom jag tillslut inte stannar här i trean känns det väldigt skönt att ha något att komma tillbaka till.

Jag är så glad, speciellt för mina föräldrars skull. Jag vet inte i hur många år mina föräldrar har velat köpa något här nere. Jag vet inte hur många turer de har sprungit till bankerna i Fuengirola, försökt kommunicera med spanska mäklare, gått till polisen för att fixa spanska personnummer, gråtit över att det inte gått vägen eller svurit över att Spanien är ett u-land ur många aspekter. Men nu äntligen har de fått sin vilja igenom och fått sig ett hus här. Det har varit en lång process, att köpa hus i Spanien är INTE som att köpa hus i Sverige. Hela den här processen har tagit lång tid i förhållande till om man köper i Sverige, men det har ändå gått "snabbt" för att vara i Spanien.

Jag älskar mina föräldrar oerhört mycket och jag är så glad för deras skull att en av deras högsta önskningar har gått i uppfyllelse. Jag har fått vara med under i princip hela processen och jag är så stolt över dem, speciellt mamma. Jag slutar aldrig förundras över hur mycket hon orkar med. Sköta sitt egna företag varje dag då hon väljer att ta hand om andra människor som inte mår bra psykiskt, jobbar på skolan och tar hand om ledsna barn, har en dotter i Spanien som många gånger är ganska krävande, har två söner och en man hemma att pyssla om, har ett hus som måste städas, hon har massor av kompisar som hon träffar samtidigt som hon pluggar i Göteborg. Hon prioriterar andra före sig själv, helt ärligt känner jag ingen som är så osjälvisk som min mamma. Därför är jag så glad att hon gör detta för sin egna skull, för annars i vanliga fall gör hon aldrig saker för sin egna skull, utan prioriterar andra före sig själv.

Huset är ett renoveringsobjekt och det är en hel del att göra. Men det kommer bli så otroligt fint och jag ser fram emot att ha det som semesterställe!

  • 1380 readers

Likes

Comments

Jag är ju världens känsligaste människa, så den här veckan har varit ganska gråtig för min del. Nu står vi här och det är ynka 20 dagar kvar av mitt år här. Jag skulle ljuga om jag säger att allt har varit en dans på rosor, för det har det verkligen inte varit. Många gånger under det här året har jag velat åka hem, men allt det roliga här har alltid i slutändan tagit över och gjort så att jag vill stanna.

Om 20 dagar ska jag säga hejdå till mina vänner här. Vänner som har blivit som en familj, som jag har umgåtts med konstant i snart ett år. Om 20 dagar ska jag packa ner ett helt år i en resväska. Hur gör man det ens? Det gör så ont i mig att detta äventyr som kändes så långt, som om det aldrig skulle ta slut, faktiskt börjar lida mot sitt slut. Att faktiskt inget av detta kommer komma tillbaka. Inga mer lektioner med bästa Cecilia, inga mer sunkiga utekvällar i Funkan, inget mer åka taxi överallt, inga mer bio-kvällar på miramar, inget mer sola efter skolan, inga mer spontana kvällar med bullisarna, inga mer mentorstider med Des & Bridget och inga mer pratstunder med Liza.

Nu står vi alla här med bara tre veckor kvar. Med så mycket prov och inlämningar så att vi inte riktigt vet vart vi ska ta vägen, samtidigt som vi alla vet att det snart är dags att säga hejdå. Separationsångest. Alldeles för mycket känslor på en och samma gång. Allt man vill hinna med att göra innan det faktiskt är slut på riktigt. Man räknar dagarna, både på gott och ont. Vill egentligen inget annat än att åka till Sverige, ser så mycket fram emot att flytta tillbaka till Göteborg och börja på Ingrid Segerstedts, men samtidigt, samtidigt älskar jag den här skolan & Funkan. Gemenskapen. Lärarna. Vill inte lämna. Gråter.

Jag är så oerhört tacksam över att jag fick chansen att åka hit. Att jag valde att åka hit, för det har gjort mig till en helt annan person. Jag har lärt mig att uppskatta min familj ännu mer. Att ha bott 400 mil från dem har många gånger varit väldigt jobbigt. Men jag har alltid vetat att allt finns kvar i Sverige. Något som där emot kommer försvinna är mitt år här. Och det är ganska svårt för mig att inse och acceptera - att detta året aldrig kommer komma tillbaka, hur mycket jag än vill det. Det är svårt att inse att jag inte kommer bo med Sara längre. Att jag och bullisarna och alla andra kompisar som jag kommit nära under det här året kommer bo utspridda över hela Sverige. Vi kommer inte kunna gå till varandra på 10 minuter längre eller ses på stranden eller gå ut tillsammans i Funkan. Kommer sakna det spontana och varandras sällskap.

Just nu är jag rädd. Rädd för hur det kommer bli i Sverige och rädd för hur jag kommer trivas i Sverige. Rädd för att lämna en vardag här som jag har levt i under 9 månader. När jag sitter i Sverige i oktober och regnet öser ner och jag vet att de på skolan här nere chillar på stranden och har ett helt år framför sig. Är stressad över matten, har separationsångest, vill inte lämna skolan, samtidigt som jag ser fram emot Sverige något så otroligt mycket. Så många känslor på en och samma gång. Det kommer vara svårt att hitta något som kommer toppa det här året, det bästa året i mitt liv.

Likes

Comments

En liten video från kvällen <3

Likes

Comments