Januari hittills har varit helt fantastiskt, det har känts som vår och det har varit riktigt varmt vissa stunder. Nästan så att man har kunnat sola. Igår på lunchen satt jag och Corre uppe på skoltaket och solade och åt jordgubbar som vi hade köpt nere på dia<3. Sånna skoldagar är riktigt mysiga! Den senaste dagarna har jag gjort allt och ingenting, har för det mesta umgåtts med mina saknade tjejer men även försökt komma tillbaka till någorlunda skolrutiner, om det ens är möjligt att ha det här det vill säga(??).

Än så länge har jag inte haft så stor hemlängtan, första natten efter jullovet var jobbigast. Känslan av att man precis varit i Sverige och sin trygghet och sen helt plötsligt är man tillbaka i Funkan igen. Såklart känns det lockande att ibland sätta sig på ett plan och bara åka hem, men jag älskar det här och är så tacksam att jag får vara här! Jag har en känsla av att vårterminen kommer bli riktigt rolig. Kraam

  • 48 readers

Likes

Comments

Igår firade vi min och Cornelias 18-årsdag på en restaurang som heter Vintage nere på strandpromenaden. Personalen där hade fixat så fint & det var så himla roligt att fira med världens finaste tjejer!! Tack för en underbar kväll, ni är bäst! <3

Ella sov hos mig och Sara inatt, vi la oss alldeles för sent och vaknade runt 12-tiden imorse. Då käkade vi frukost och gick sedan ut på en långpromenad nere vid strandpromenaden. Det är så härligt väder här nu, soligt och lite vårväder<3

  • 176 readers

Likes

Comments

​Tog lite bilder från finaste Ella <3

Igår var det finaste Cornelias tur att fylla 18! Är så himla glad att jag har henne här i Funkan. <3
Efter skolan gick vi hem till henne och fixade oss för att sedan gå till tapastorget och äta jättegod middag. Sedan mötte vi upp Tyra, Louise, Ella & Sara för att ta en liten drink. Riktigt mysig kväll!!! På fredag ska vi vara en massa tjejer och äta på en restaurang för att fira både mig och Cornelia. Sen nästa vecka är det äntligen min tur att fylla 18!

  • 230 readers

Likes

Comments

Igår åkte jag och mamma tidigt till flygplatsen i Trondheim för det var dags för mig att åka tillbaka till lite varmare breddgrader. Det var mycket blandade känslor, vill såklart komma tillbaka till Fuengirola och allt det roliga, men jag skulle ljuga om jag inte säger att det var jobbigt att åka ifrån min egna säng och mina brorsor igår! Flygresan gick bra och allt gick väldigt smidigt förutom att jag fick vänta extra länge på mitt bagage i Malaga. Stod och väntade tills alla fått sina väskor men jag hade inte fått min, fick tillslut hjälp av en trevlig spanjor som jobbade på flygplatsen och visade att mitt bagage hade hamnat på ett annat band för att jag från början flög från Norge(??). Tillslut fick jag min väska, med gråten i halsen för jag ville verkligen ha alla mina kläder tills skolan började & jag var trött efter en lång dag.
Sen mötte Sara och Birgitta upp mig & det var verkligen mysigt att träffa dem igen. Så himla mysigt att sitta och prata med Saris igen också!

Idag är planerna att träffa mina funkantjejer. Gud vad jag har saknat dom!!! Kram

  • 339 readers

Likes

Comments

Inte riktigt redo att åka hemifrån ännu, hade gärna haft lite längre jullov, men på söndag åker jag tillbaka till Fuengirola igen. Är ändå riktigt taggad på vårterminen, tror det kommer bli riktigt roligt!! Saknar även mina funkantjejer enormt mycket <3

  • 376 readers

Likes

Comments

hej, jag funderar på att gå svenska skolan i fuengirola och har lite frågor, det skulle vara så snällt om du orkade svara!

Jag har lägenhet där, så min familj funderar på att flytta ned dit, så om jag började där skulle jag alltså inte bo i värdfamilj utan bo med min egna familj men gå i den svenska skolan. Mina frågor är:

1. Är det många/några svenskar som bor där men går i skolan? Eller bor de flesta svenskar i värdfamiljer?
2. Får man mer kontakt med svenskarna som bor i värdfamiljer eftersom man är i samma sits, eller är det klasserna man kommer nära?
3. Gör man saker på kvällarna, alltså hänger med kompisar och sådär?
4. Är det najs uteliv?

Hej, vad roligt!! Det finns en hel del fastboende i varje klass, i min klass (samhällstvåan) går det ca 6-7 stycken som är fastboende, och det ser ungefär likadant ut i de andra gymnasieklasserna. I grundskolan är det ju bara fastboende. Svårt att säga, jag har jättebra kontakt med både fastboende och gäststudenter, men eftersom jag själv är gäststudent så är det väldigt lätt att prata med andra gäststudenter eftersom de är i samma situation som mig och bor i ett annat land utan sina närmsta. I min klass är det egentligen ingen "skillnad" på fastboende och gäststudenter utan alla klickar väldigt bra med varandra. 
Jag skulle absolut säga att man gör mycket saker på kvällarna. Om jag jämför med Sverige tycker jag att det är stor skillnad. Det blir en hel del myskvällar, fika och även en del turer till miramar och sen brukar Liza (som har "hand om" gäststudenterna) fixa exempelvis pluggkvällar/myskvällar/bakkvällar på skolan. Elevkåren fixar också roliga grejer, t.ex halloweenfest, black and white party och insparken. Så ja, jag skulle säga att man gör mycket på kvällarna & det är sällan jag har tid över, vilket både är roligt men ibland lite påfrestande.
Jag tycker att utelivet är roligt! Det är som det brukar vara utomlands, mycket folk (speciellt på sommaren), många barer och diskotek. Skulle säga att det finns något för alla & jag brukar oftast ha det väldigt roligt! Enda nackdelen enligt mig är att det kan bli mycket samma, eftersom vi oftast går till samma ställen varje helg. Men i det stora hela tycker jag utelivet i Funkan är roligt! Kram & hoppas att svaren var till hjälp!!

Likes

Comments

2017 firades in på bästa sättet, god mat och de personerna som jag tycker mest om!!

  • 561 readers

Likes

Comments

Bloggen har stått stilla några dagar och det har varit ganska skönt faktiskt. Dessa 5 dagar som jag har varit hemma har jag bara tagit det lugnt, sovit och umgåtts med nära och kära. Och även åkt en hel del skidor såklart. Känns skönt att vara hemma, men har varit väldigt trött och slö dessa dagar och har sovit ikapp väldigt mycket! 

Likes

Comments

  • 727 readers

Likes

Comments

Nu har vi äntligen jullov!! Hade knappt några lektioner idag och på eftermiddagen samlades vi i aulan och hade en mysig julavslutning! Efter det åkte jag hem och packade det sista. Runt 18-tiden åkte jag, Sara, Isa och Bridget in till Malaga för att kolla på julbelysningen och käka. En jättemysig kväll, och imorgon åker jag hem!!!

  • 774 readers

Likes

Comments