Nu är Svenssons här! Alla bilder ovan är från de senaste dagarna, och vi har det fantastiskt mysigt. Ikväll ska vi inviga nya huset, grillkväll och sedan sova här! Passar även på att njuta till fullo för om fyra dagar flyttar jag tillbaka till Sweden. Blandade känslor, men känner mig ganska klar med Spanien nu ett tag. Puss och kram!!

  • 1266 Readers

Likes

Comments

Lite bilder från den sista veckan. Bland annat stranden istället för skola, gråtbilder på skolavslutningen och studenten. Alla bilder har finaste @ellaspanien tagit!

Just nu är familjen här och dessa dagar har vi varit uppe i huset och fixat. Det går framåt och blir verkligen hur fint som helst. <3 Känns inte ännu som om det är sommarlov, utan mer som om det är skola igen om några dagar. De allra flesta är tillbaka hemma i Sverige, själv flyger jag inte hem förens 1 juli, så har några dagar kvar i Funkan. Känns så konstigt att inte ha mina bästa tjejer här!
Imorgon kommer äntligen Svenssons hit, har inte träffat dem sen i julas så längtar ihjäl mig efter dom! <3

Likes

Comments

Ikväll samlades vi tjejer nere på stranden, sista kvällen tillsammans, så vi köpte med Pad thai och pizza och satt sedan och snackade, grät och lyssnade på musik fram tills tolv. Folk har redan börjat droppa av och många åker imorgon eller inatt. Just nu känns det för jävligt och jag har aldrig gråtit såhär mycket. </3 Jag är så otroligt tacksam att jag har fått möjligheten att lära känna alla dessa fina människor under det här året & jag har fått vänner för livet. Jag vill inte att vi ska lämna Spanien, funkan utan vi är inte funkan. Alla minnen från detta året är oslagbara. <3

  • 1490 Readers

Likes

Comments

I tisdags var vi i Tarifa med gymnasiet. Det var verkligen en toppendag och vädret var på vår sida! Vi blev uppdelade i två grupper, ena gruppen surfade på förmiddagen och den andra gruppen surfade på eftermiddagen. Jag hamnade i gruppen som surfade på eftermiddagen, och det var verkligen jätteroligt men svårt. Har aldrig surfat innan, så kunde inte ta en enda våg, men roligt var det! Vi kom hem runt 21.30-tiden, brända och trötta efter en bra dag. <3

Idag började vi dagen med att vandra i Benhavís. Har tyvärr inga bilder därifrån eftersom man behövde simma vissa delar av promenaden. Det var i alla fall hur fint som helst och en rolig upplevelse. Efter det åkte vi buss tillbaka till skolan, käkade näst sista lunchen där innan jag åkte med hem till Tyra och Sofia. Vi solade vid deras pool hela eftermiddagen och åkte sedan till Miramar för en sista kväll där. </3

  • 1531 Readers

Likes

Comments

I fredags var det utspark, som bästa elevkåren hade fixat, och jag hade så roligt hela kvällen. Det började med middag på skolan och sedan pandoras ask. Efter det delades vi in i grupper och så fick vi en lista med lite uppdrag som vi skulle fixa på vägen ner till stranden. På stranden var det lite lekar och annat skoj innan vi sedan gick ut. Näst sista utekvällen i funkan.</3

I lördags på dagen träffade jag Sofia, Tyra och Julia nere på strandpromenaden. Vi käkade frulle/lunch på Organic Cafè. Har velat äta där hela året men det har aldrig blivit tillfälle, så det var roligt att testa äta där! Sen på kvällen var jag bara hemma i Los Pacos, kollade på film och somnade tidigt.

Idag har det varit riktigt varmt så mötte upp finaste Emmy på stranden runt klockan 12. Vi kände oss som värsta turisterna för vi hade med oss solstolar och parasoll. Det var dock väldigt skönt för vi stannade där ända tills klockan 18, så har förhoppningsvis fått lite mer färg idag! ;-)

Imorgon börjar min sista vecka på SSCDS. Det gör mig så ledsen och jag ska ta vara på varenda minut. <3

  • 1595 Readers

Likes

Comments

10 dagar kvar till sommarlov vilket innebär inte många dagar kvar på världens bästa skola. </3. Idag är det Sveriges nationaldag, men eftersom vår skola ligger i Spanien så måste vi följa spanska helgdagar vilket innebär att vi inte var lediga idag. Däremot hade vi som läser kommunikation på skolan fått i uppdrag att hålla tal och sjunga inför skolan på nationaldagen, vilket vi gjorde idag. Tror faktiskt det lät riktigt fint! ;-) Spenderade även min sista idrottslektion för alltid på stranden då vi skulle simma och livrädda, avslutade på ett bra sätt! Sen har jag har bara två prov kvar, efter det tar jag sommarlov. Bland annat komplettering på matten nu på torsdag, hoppas verkligen jag klarar den för då behöver jag aldrig mer öppna en mattebok i hela mitt liv.

Har egentligen inte så mycket mer att skriva än att Spanien känns som Spanien igen, det är varmt, så varmt så att det är jobbigt att gå till skolan för när man kommer fram är man riktigt svettig och det är på tok för varmt att sova på nätterna, mycket turister igen vilket medför att man hellre vill vara på stranden eller gå ut och ha roligt än att sitta i skolan. Känns nästan som i början av året fast vi nu är i slutet. Vill sola och umgås med kompisarna innan det är dags för avsked. Ta vara på Funkan<3. Nästa vecka kommer vi bland annat åka till Tarifa och surfa, Benhavis och vandra i vattnet(?), avslutning med gymnasiet nere på stranden och sedan skolavslutning. Så mycket roligt att se fram emot!

Likes

Comments

Vi har köpt ett hus här!! Kan knappt förstå att det är sant. Eftersom jag tillslut inte stannar här i trean känns det väldigt skönt att ha något att komma tillbaka till.

Jag är så glad, speciellt för mina föräldrars skull. Jag vet inte i hur många år mina föräldrar har velat köpa något här nere. Jag vet inte hur många turer de har sprungit till bankerna i Fuengirola, försökt kommunicera med spanska mäklare, gått till polisen för att fixa spanska personnummer, gråtit över att det inte gått vägen eller svurit över att Spanien är ett u-land ur många aspekter. Men nu äntligen har de fått sin vilja igenom och fått sig ett hus här. Det har varit en lång process, att köpa hus i Spanien är INTE som att köpa hus i Sverige. Hela den här processen har tagit lång tid i förhållande till om man köper i Sverige, men det har ändå gått "snabbt" för att vara i Spanien.

Jag älskar mina föräldrar oerhört mycket och jag är så glad för deras skull att en av deras högsta önskningar har gått i uppfyllelse. Jag har fått vara med under i princip hela processen och jag är så stolt över dem, speciellt mamma. Jag slutar aldrig förundras över hur mycket hon orkar med. Sköta sitt egna företag varje dag då hon väljer att ta hand om andra människor som inte mår bra psykiskt, jobbar på skolan och tar hand om ledsna barn, har en dotter i Spanien som många gånger är ganska krävande, har två söner och en man hemma att pyssla om, har ett hus som måste städas, hon har massor av kompisar som hon träffar samtidigt som hon pluggar i Göteborg. Hon prioriterar andra före sig själv, helt ärligt känner jag ingen som är så osjälvisk som min mamma. Därför är jag så glad att hon gör detta för sin egna skull, för annars i vanliga fall gör hon aldrig saker för sin egna skull, utan prioriterar andra före sig själv.

Huset är ett renoveringsobjekt och det är en hel del att göra. Men det kommer bli så otroligt fint och jag ser fram emot att ha det som semesterställe!

  • 1635 Readers

Likes

Comments