Hei dere! Som sagt i forrige innlegg kjeder jeg meg helt utrolig mye nå når jeg ikke får trene. Det er en uro og rastløshet i hele kroppen min, og jeg kjenner at kroppen har lyst til å bli brukt igjen. Men, nå når jeg sitter her og ikke får løpe eller løfte vekter, så kjenner jeg at fokuset er et helt annet sted enn det var sist gang jeg stod på EVO for tre måneder siden. Fordi da brydde jeg meg ikke om noe annet enn å bli tynn, tynnere...

Og nå kjenner jeg at fokuset er et helt annet sted. Det er ikke så viktig for meg å være så innmari tynn mer. Jeg teller ikke kalorier nå, og spiser gjerne sjokolade på en mandag, og det er helt greit. Jeg gjør det med god samvittighet, uten noe behov for å kaste det opp igjen, og dere som har fulgt meg en stund vet hvor stort skritt det er for meg, å ikke være helt manisk. Men, tilbake til saken, hva er viktig for meg? Det er å bruke kroppen igjen, det er det eneste fokuset og målet mitt. Jeg bryr meg ikke lenger hvor mange kcal jeg forbrenner på hver mil jeg løper, eller om jeg løper en hel mil eller en halv, eller om jeg har lyst til å holde på med løping igjen for den saks skyld. Jeg bryr meg bare om å bli frisk igjen og komme meg på trening.

Jeg kommer heller ikke til å dra tilbake til EVO. Nå er det ikke mere strengt regime. Jeg har lyst til å trene på Stamina, sånn at hvis jeg plutselig finner ut at jeg heller vil gå på Zumba en dag.. Okei dårlig eksempel. Jeg er alltid tre steg bak de andre.. Men noe annet som ser gøy ut av gruppetreningene da, så gjør jeg heller det enn å tvinge meg selv gjennom noe jeg ikke har lyst til å gjøre akkurat den dagen! Være min egen treningskompis og ha det gøy, det ser jeg skikkelig frem til.

En liten oppfølger til innlegget her om dagen - jeg har tatt saken i egne hender! Jeg gidder ikke å vente tre måneder med å komme inn til utredning når hjerteproblemene påvirker hverdagen min i en så stor grad som de gjør, og har bestilt time på Volvat. Jeg har faktisk time allerede på onsdag, så det skal bli veldig spennende. Jeg håper de finner ut av hva som feiler meg, og har kanskje litt for store forventninger...

// dere kan også følge meg på Instagram - rebeccajohnsrud

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei! Nå har det vært stille fra denne fronten så lenge, at nå var det på tide å komme med en aldri så liten update. Jeg har jo ikke blogget så mye i det siste, men det er rett og slett fordi det ikke har vært så mye å blogge om. Jeg har jo hele veien skrevet om trening og kosthold, fordi det er dette som har vært interesseområdet. Men nå har ikke jeg trent på treningssenter på snart tre måneder, og det ser ut til å dessverre bare være begynnelsen på en veldig lang venteperiode.

Noen av dere husker kanskje et innlegg jeg skrev tidligere i sommer at jeg har fått problemer med hjertet? Dette var ikke jeg flink nok til å ta alvorlig. Når jeg kom hjem fra London fortsatte jeg livet som normalt, med veldig mange timer på jobb hver uke(jeg hadde tre fridager i hele juli), ridning av mine to hester og en del løpeturer i skogen. Jeg våknet en natt og følte meg så veldig tørr i halsen. Jeg stod opp og gikk til kjøkkenet for å ta et glass vann. Når jeg drakk det glasset ble jeg utrolig uvel, jeg ble kvalm, så begynte jeg å skjelve og så begynte kroppen å koke og hjertet løp løpsk. Jeg var sikker på at jeg kom til å kaste opp, og satte kursen mot badet. Så langt kom jeg ikke. Jeg våknet på gulvet, og hadde besvimt. Jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd, og lå på gulvet litt før jeg kom til hektene, reiste meg opp og gikk og la meg.

Det gikk et par uker og jeg tenkte at det som hadde skjedd var et engangstilfelle, som følge av at jeg hadde et høyt aktivitetsnivå og kanskje fikk i meg litt lite mat i forhold til energien som gikk ut. Jeg dro til Roma med kjæresten min, og så fram til en deilig uke(noe det absolutt var), men på dag tre skjedde det som ikke skulle skje.

Vi satt ved frokostbordet, og jeg hadde følt meg uvel helt siden jeg våknet, men da kjente jeg ikke tegnene før det var for sent å reversere. Først ble jeg kvalm, så ble jeg skjelven, så kokte kroppen. Det var ikke før kroppen kokte at jeg skjønte hva som kom til å skje, og jeg sa til kjæresten min at jeg kom til å besvime. Han sa bare "neida du svimer ikke av, bare pust rolig". Men det gjorde jeg allerede, det at jeg konsentrerte meg om pusten var nok det som gjorde at jeg rakk å flytte kaffekoppen og tallerkenen min så jeg ikke skulle havne oppi frokosten min :D Hadde jo tross alt på en ny ByTimo kjole :p Men uansett, jeg hadde visst reist meg rett før jeg besvimte, og ble tatt i mot av en mann som satt på bordet bak meg, bra reaksjonsevne der altså. Så var jeg helt borte i ett minutt.

Når jeg våknet igjen var jeg ganske flau, det stod tross alt 20 mennesker i ring rundt meg og glodde. Så jeg kom meg relativt fort opp på beina. Vi gikk opp på gaten for å trekke litt luft, da tre mennesker kom etter for å ta pulsen min, tror de var sykepleiere eller noe. Og så besvimte jeg en gang til, denne gangen i armene til kjæresten. Det neste jeg husker er at jeg lå på bakken med hodet i fanget til hotellsjefen. Makan til fantastiske folk på det hotellet. Det var ikke en person under frokosten som ikke bidro, og jeg kjenner at når jeg leser om folk som får illebefinnende i Norge hvor folk bare går forbi og later som ingenting, er jeg utrolig glad jeg fikk mitt i Italia. Etter litt hørte jeg sirener, og i ambulansen tok de EKG som viste at hjertet slår feil. To EKG'er på sykehuset viste det samme.

Jeg ble sjekket ut av sykehuset på ettermiddagen, og hadde en fantastisk uke i Roma. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å dra til fastlegen min, og nå står jeg på venteliste for å komme inn til utredning på Ahus. Hvor lang tid det tar kan hun ikke svare på. Jeg er 22 år, har et hjerteproblem, og har ikke peiling på når eller om det kan fikses, i verdens rikeste land!? Jeg vet ikke hvor lenge jeg må vente før jeg kan leve normalt igjen, og akkurat nå er jeg i den situasjonen at jeg ikke kan være alene, ikke kan trene, ikke kan kjøre bil, ikke kan reise ut av landet og ikke kan drikke alkohol(sistnevnte går forøvrig helt fint). Jeg har også blitt frarådet å ri, men dette er ikke gjennomførbart. Men som dere skjønner, er hverdagen min mye mer begrenset og kjedelig enn den vanligvis er. Jeg føler meg som et barn som må passes på, rett og slett.

Det skal sies at selvom hverdagen er mer kjedelig enn den vanligvis er, så jobber jeg fortsatt mye og er i stallen hver dag, så det er ikke sånn at jeg ikke fungerer, jeg er bare veldig begrenset. Jeg klarer å holde det samme, høye tempoet jeg er vant til på jobb, og jeg klarer å ri hestene mine på samme måte, det bare krever mye mer energi, og jeg sover godt på natten for å si det sånn. Nå begynner jeg på skole igjen også, og skal ta opp de to siste fagene mine før jeg har studiekompetansen. Disse fagene er matte og historie, så jeg skal nok få nok å henge fingrene i fremover. Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang.

Jeg jobber med et todelt innlegg om Romaturen også, så det er bare å glede seg ;)

// dere kan også følge meg på Instagram - Rebeccajohnsrud

Likes

Comments

I går hadde jeg første fridag i juli. Første fridag siden jeg var i London. Og det var så digg! Litt grinete på været ble jeg, det var litt surt og blåste litt for mye, men det skulle altså ikke få ødelegge dagen ;) Jeg startet dagen med å gå ned i Drøbak, hvor jeg møtte venninnen min Marita, før vi gikk og spiste frokost på Ett Rom & Kjøkken, hvor jeg også jobber. Maten der er helt fantastisk, og kyllingsandwichen smakte som vanlig superdigg!

Etter frokosten gikk vi så og si rett ned på stranda. Det var mest vind og kaldt i starten. Men jeg skulle ligge på stranden hele dagen, sånn var det bare! Bikinien min er fra Love Stories Intimates, elsker den!

Sola tittet frem, og da ble jeg øltørst. Så da var det rett på butikken og kjøpe corona!

Ettermiddagen kom, tid for personalfest med jobben! Som da er et lite men utsøkt selskap, ettersom vi bare er to stykker som jobber på Ovidia Bay. Men det var superkoselig allikevel, jeg lo til jeg fikk vondt i både mage og fjes. På Ost & Vin i Drøbak fikk vi masse deilig rosévin, og det beste ostesmørbrødet jeg har smakt med chevre, honning og valnøtter. My god så godt!

Ny fridag coming up! Hva jeg skal bruke den på vet jeg ikke ennå, men det kan dere jo lese om i morgen ;)

// dere kan også følge meg på Instagram

Likes

Comments

Neppe. Jeg er så misunnelig på alle som orker å gå ut og feste, være ute hele natten. Jeg er misunnelig fordi jeg vet hvor gøy det egentlig er, jeg pleide å ha ork til det selv også. Men nå for tiden føler jeg meg mer som en pensjonist enn en partyløve. Dagen min starter tidlig, har jeg tid til en powernap tar jeg gjerne det, og jeg er som oftest i seng før 23. I går drakk jeg to glass vin, og jeg kommer nok fortsatt til å føle meg litt redusert og angrende i morgen også. Hva skjedde? Haha.

I dag har jeg egentlig bare vært på jobb og i stallen. Dagen på jobb gikk utrolig fort unna. Jeg gjorde om vinduet, hjalp kunder og pakket frem klær, enkelt og greit. Også møtte jeg Maria Mena, men det fant jeg ikke ut før arbeidsdagen var over. På jobb går jeg rundt i egen boble og prøver å gi samme service til alle, og da tenker jeg jo ikke over om jeg har sett folk før. Men da sjefen min sendte melding, og skrev at Maria Mena hadde lagt ut bilde på Instagram med en av jakkene vi selger i butikken, da ringte det en bjelle ;) Så ja, det er jo litt stas å selge klær som Maria Mena liker, hun er jo så kul!

PS... Ukens kupp er denne suuuperdigge genseren fra Abercrombie. Fant den tilfeldigvis på brandsdal(nettbutikk) når jeg egentlig lette etter en maxikjole jeg fant på Abercrombie i London, på salg til 250kr. De hadde mye fra Abercrombie på salg faktisk, diggeste hettegenserne. Løp og kjøp! ;)

Likes

Comments

God morgen! Som jeg skrev i gårsdagens innlegg, har jeg begynt på en ny diett. Dette er blandt annet for å kompensere for at jeg ikke får trent på en stund, men også fordi jeg har lyst til å bli frisk og rask fortere. Hvis denne arytmien er noe jeg blir frisk fra, da. Det er ikke nødvendigvis noe farlig, bare plagsomt, og kan være noe jeg må leve med. Men en god diett kan faktisk dempe slike problemer også. Det er ganske slitsomt å ha et hjerte som slår akkurat som det passer det, i tide og utide, så jeg er villig til å prøve det meste.

5:2 dietten går ut på at man spiser vanlig 5 dager i uken, og har to fastedager hvor man skal holde seg under 500 kcal. Dette er noe jeg har vært veldig skeptisk til, mest fordi jeg er så glad i mat, men det er faktisk bare 2 av 7 dager, og det å vite at jeg får spise normalt dagen etter gjør det foreløpig mye enklere å faste. Nå har jeg bare hatt en fastedag altså, så jeg påstår ikke at alle går like lekende lett. Og så kan man jo velge da, vil du leve på 500 kcal 2 dager i uken og spise normalt ellers, eller vil du gå 600 kcal i underskudd hver dag for å oppnå samme vektreduksjon for eksempel? Det er en no brainer for min del. Denne dietten skal i tillegg ha en veldig positiv effekt på hjerne og kretsløp, og bidra til mer overskudd i hverdagen. Det anbefales å legge fastedagene til rolige dager, ikke trene for eksempel, da fasten er en aktivitet i seg selv for kroppen.

Første fastedagen gikk veldig lett, og det tror jeg var fordi at jeg planla måltidene mine ned til hver minste detalj. Jeg endte på 495 kcal. Da var frokosten en halv boks cottage cheese med et halvt eple, 2 kokte egg til lunsj og 150g ytrefilet av storfe med en liten pakke babyspinat til middag. Alle tre måltidene var relativt proteinrike, og det gjorde at metthetsfølelsen min varte mye lenger enn den ville gjort, om jeg for eksempel spiste mer frukt. Det skal også sies at det er utrolig digg å spise litt mer de dagene jeg ikke faster.

Men, nå kaller jobben. Jeg teller ned dager til mandag. Da har jeg min første fridag i juli, og det skal bli så digg! Planen er å ligge på stranden hele dagen, i ny bikini fra Love Stories, mer om den senere.

// dere kan også følge meg på Instagram

Likes

Comments

For to måneder siden tok jeg et valg om å slette bloggen. Slutte. Jeg trodde det ville føles riktig, men det viste seg at det skulle føles helt feil, og jeg har savnet bloggen støtt og stadig. Jeg valgte å slutte av noen få, enkle grunner. Først og fremst tidsklemma, og dårlig samvittighet de dagene jeg ikke hadde tid til å legge sjelen min i hvert innlegg, som det ble mye av i mine siste bloggdager. Naturlig nok, med to jobber og fire eksamener på en måned. Jeg er glad den perioden er bak meg nå, herregud så stressa jeg var! Jeg kom meg gjennom dagene med 4x espressoer og Paracet, men det kan man jo ikke gjøre i evig tid ;) Uansett, nå er jeg tilbake. På ny plattform, og med mye mer motivasjon og skriveglede.

Så, hva har skjedd siden sist? Det er masse det. Jeg har vært på helgetur til Køben, og langhelg i London med et par venninner. London var helt fantastisk. Jeg hadde aldri vært der før, og første dagen slet jeg veldig med å få oversikt. Men de tre siste dagene var helt fantastiske, og jeg forelsket meg helt i byen.

Vi startet turen i vakre Sky Gardens, med utsikt over hele byen. Vi shoppet i Oxford Street, gikk på musikalen "Kinky Boots", tuslet rundt i Soho og Notting Hill, en tur innom British Museum... Men, størst av alt, så var vi på Adele konsert på Wembley. Det er noe av det kuleste jeg har vært med på. Det var rekord på Wembley med 97000 mennesker den dagen, og Adele var bare helt sinnsyk. Hun synger helt fantastisk, også går hun rundt og snakker mellom sangene og er generelt bare sykt kul. Vi hadde de beste sitteplassene ganske nærme scenen, og hadde god utsikt både til henne og fyrverkeriet som ble sendt opp.

På treningsfronten står det stille om dagen, men det er ikke frivillig. Det har seg slik at jeg har et aldri så lite hjerteproblem. Jeg har arytmi, og derfor stopper det seg selv frem til vi har fått utredet problemet. Jeg har begynt på 5:2 dietten, så kostholdet mitt skal hvertfall være prima. Jeg har bestemt meg for å teste dette i 10 uker, og vil oppdatere dere fra uke til uke.

Aktivitetsnivå derimot klarer jeg å holde. Siden sist har jeg og kjæresten fått en hest til. Så, selvom jeg ikke løper noen timer på mølla hver uke, så rir jeg hvertfall to hester hver dag, og det hjelper jo. To stykker er mye ettersom vi jobber mye begge to, men vi trives godt med det også. Og da får vi jo vært masse sammen i stallen! Nå om dagen jobber jeg mest i klesbutikken, Ovidia Bay, siden sjefen her har tatt en velfortjent ferie. Og jeg storkoser meg blandt blide kunder og fine klær.

Om litt under en måned, pakker jeg kofferten og drar på en ny reise. Denne gangen skal jeg til Roma sammen med kjæresten min, og det gleder jeg meg veldig til. Ingen av oss har vært i Italia, men vi har begge tatt veldig lyst til å dra dit. Så da er det vel på tide? Men, jeg har mye på planen før jeg drar på ferie, så noe skal jeg klare å fylle bloggen med i mellomtid 😉

// Dere kan også følge meg på Instagram

Likes

Comments