Header

Inte en dag är den andra lik här på SOS Animals, och särskilt inte när man är supervisor. Vi har våra rutiner och passen är samma tider varje dag, scheman rullar med playpen, husdag för de olika kennelgrupperna osv, men det är alltid något som uppstår. Nya hundar kommer in, planerade som oplanerade, problem som måste lösas dyker upp, veterinärbesök, volontärerna åker på utflykter.. Och massa mer.


När två volontärer var ute på en promenad med en kennelgrupp upptäckte de två hundar fast i ett hål och de kunde inte ta sig upp. Den ena visste vi var den bodde och den var välmående så vi lät den gå hem efter vi hjälpt dem upp, men Baloo (som vi döpt honom till) på bilden verkade betydligt mer illa däran och ingen hund vi kände till sen innan. Han hade ett riktigt otäckt sår runt halsen som måste ha kommit av en kedja som suttit för tajt under en längre period. Vi tog in honom och nu bor han här. Han har varit hos veterinären och inom några dagar ska vi ta honom dit igen, eftersom ingen ägare kommit och claimat honom kommer han bli en SOS-hund som vi får försöka placera. Han är lugn och fin och älskar att vara runt människor och såret läker fint, men han är väldigt trött, äter ibland dåligt och hans tandkött ser blekt ut så han behöver en mer ingående veterinärcheck för att vi ska få reda på hans fulla hälsostatus.


Och så har vi lilla chihuahuan Ferdinand, vilken pärs det var när vi fick in honom. Jag och Carro var på väg hem efter kvällspasset på SOS 2 då jag plötsligt ser ett gäng bilar med varningsblinkersen på och måste stanna för de blockar trafiken. Det visar sig att lille Ferdinand springer lös på vägen och några människor försöker fånga in honom. Vi springer självklart ut och försöker hjälpa, vi har ju hundmat och -godis etc i bilen. En man lyckas till sist fånga in Ferdinand som är JÄTTErädd och beter sig väldigt "aggressivt" (ett ord man egentligen inte ska använda om rädda hundar då de inte är aggressiva utan bara rädda men jag vet inte vad för annat ord jag ska använda), och när mannen och hans vän som också hjälpte till inser att vi kommer från ett dog shelter så i princip slänger de in hunden i vår bil. Så vi fick köra hem honom, vi har verkligen heeelt fullt men han har fått bo i baracken där två volontärer bor. Han var jätterädd och osäker i början men nu har han börjat sitta i vissas knä och det går jättebra för honom att umgås med de andra hushundarna. Nu verkar det dock som hans ägare har kommit fram och förhoppningsvis kommer de och hämtar honom imorgon!


En morgonpromenad med Hardy och Julia. Som vanligt med vår fantastiska utsikt.


Den här bilden är från ikväll, jag hade en helt underbar solnedgång då jag gick långa vänstern med Lovisa.


Podencovalparna aka Big Bang-gänget på SOS 2! Sheldon, Leonard, Howard och Penny.


Howard njuter av morgonens första solstrålar <3


Jag och Kelly.


En kväll vid floden med Rupert <3


Jag och härliga Ricky! Han flyger till Sverige i övermorgon. Det är även tre andra hundar som flyger då, och dagen innan ska alla badas så morgondagen blir stora duschardagen :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu mina vänner, är jag tillbaka i mitt paradis, det vill säga SOS Animals i Malaga, Spanien! Jag är sååå glad över att vara här. Det känns som att komma tillbaka hem. För er som missat var jag alltså här i sex veckor i somras och åkte hem för en månad sen, och nu är jag alltså tillbaka, denna gången som supervisor.

Jag hann bara inom och vända i dörren på Irland i princip, som numera inte längre utan mitt före detta hem! Jag flyttar direkt hem till Sverige när jag är färdig här i Spanien, efter över 3 år utomlands. Två år på Irland och dessförinnan ett år i Australien. Det känns konstigt men bra. Jag saknar redan min Pete såklart och det kommer bli några tuffa månader, men någon gång under början på nästa år kommer han flytta till Sverige.

Nu är jag som sagt på plats på SOS, och planen är att jag ska vara här en knapp månad. Ebba och Niels som har varit supervisors här i över ett år åkte hem i förrgår, och nu ska jag vara ansvarig här tills nästa långtidssupervisor kommer, vilket hon gör den tredje november. Det känns lite läskigt att ha så mycket ansvar, men vi är ett väldigt starkt gäng volontärer just nu och jag känner att jag har koll på det mesta, så det ska nog bli bra.

Jag åtnjuter numera supervisor-fördelarna i form av eget rum med eget badrum, såå himla skönt. Alla andra bor ju i stora sovrum där man delar rum, dusch och toalett med flera stycken andra, så jag är tacksam över lyxen. Även om jag delar säng med fyra hundar som trycker ut mig till yttersta kanten, haha.

Jag har i princip inte haft en lugn stund sedan jag anlände i tisdags morse, det finns alltid en lång att göra-lista här på SOS. Ikväll är första gången jag hinner öppna datorn.

Så nu vet ni var ni har mig! Jag ska försöka hinna uppdatera hyfsat regelbundet under min tid här, både med bilder och text. Nu är jag så trött att ögonen går i kors, så ska gå och lägga mig asap!


Återförenad med alla mina älsklingar (och självklart en hel del nykomlingar), här med Mandy!


Volontären Walter tillsammans med hunden Walter! Som upplagt för ett x antal missförstånd..


Rupert gör sin sjukgymnastik i floden <3 (Exklusivt extramaterial: En kvart efter att denna bild togs backade jag och Maja ner för ett ministup, fastnade med bilen men hade världens änglavakt: En brittisk man i 35, 40-årsåldern kom förbikörandes och räddade oss från total fadäs. Han var två meter lång, hade livets crossfit-kropp, drev ett annat dog shelter några mil från oss och var allmänt en homo sapiens version 2.0. Han byggde en ramp av ENORMA stenplattor som vi inte ens kunde rubba en centimeter, fick på något sätt ner bilen på plan mark igen och vi slapp ringa efter hjälp.)


Morgonpromenad med Tiger och Adela.


Jossan och Velvet efter dagens veterinärbesök (OBS bilen står stilla).

Likes

Comments

Det uppstod en abrupt tystnad i reseuppdateringarna här på bloggen, men det har sin förklaring: Jag har nämligen gått och blivit sjuk :( Dagen efter mitt senaste inlägg (i måndags) lämnade vi Siem Reap i Kambodja för att ta oss vidare till Danang i Vietnam. Väl i Vietnam, efter att ha mött upp Durrahs vän Wani som skulle joina oss under resten av resan, började jag känna mig jättekonstig medan vi var ute och gick och spanade efter någonstans att äta middag. Jag kände mig helt utmattad, svimfärdig, svag i musklerna och kallsvettig. Jag trodde först att jag bara hade ätit dåligt under dagen och hade lågt blodsocker eller något, men jag kände mig bara sämre efter middagen och jag insåg att jag hade feber. Jag låg sedan nerbäddad under resten av kvällen och hela nästa dag men kände mig bara sämre och med konstant feber.

Dagen efter det skulle vi åka vidare till nästa destination, Hue, som var en tre timmars tågtripp, och efter det skulle vi flytta runt varje dag tills det var dags att åka hem. Jag valde därför att boka ett flyg tillbaka till Singapore för att försöka krya på mig hemma hos Durrahs föräldrar, och nu i efterhand var det verkligen tur. Jag har haft fortsatt feber och varit allmänt hängig. Durrahs mamma har lagat massa mat och tagit hand om mig så himla fint <3 Idag släpade hon med mig till doktorn och jag fick antibiotika så förhoppningsvis ska jag vara på benen så snart som möjligt.

Ingen särskilt rolig avslutning på min Asien-tripp med andra ord.. Men så blir det ju ibland tyvärr. Imorgon kommer Durrah och Joao tillbaka hit till Singapore och vi flyger hem till Irland.

Iallafall, för att avsluta det här inlägget i en lite muntrare anda tänkte jag slängde upp lite fler bilder härifrån Singapore, jag har ju bara bloggat bilderna från vår sista dag här innan vi drog vidare mot KL.Fari, Durrah och jag på tåget.Jag hittade en katt och tvingade den att vara med på bild.Strövade runt i patriotiska kvarter.Åt en väldigt lila frukt.Och så gick vi ju på muslimskt bröllop!! Titta så fina vi var. Durrah var bridesmaid, hennes klänning är ju sååå fin. Jag fick låna en ~respektabel~ klänning från bruden (som är Durrah bästa vän) och tur var väl det, annars hade jag säkert kommit i något knälångt och blivit ännu mer utstirrad än vad jag redan blev.Titta titta så fina de var <3 "This is the weirdest family photo ever" sa Durrah om den här bilden, och jo det får man ju hålla med om.En bättre rooftop-utsikt.Uppe på nyss nämnda rooftop.Sista bilden får bli på skylinen by night. Så himla fint ändå. Jag är ju ingen storstadstjej men just det här skyskrapelandskapet är ju verkligen vackert på sitt sätt. Verkligen definitionen av en urban jungle.

Likes

Comments

Pnohm Penh ligger bakom oss, och vi befinner oss nu i Siem Reap! Siem Reap är såå mycket bättre än Pnohm Penh, det är intressant att ha sett den riktigt slummiga sidan av Kambodja men det räckte gott och väl med 24 timmar där. Det är smutsigt, fattigt, luktar illa och det finns inte direkt särskilt mycket att göra.

Men nu är vi som sagt i Siem Reap, som känns mer som Thailand med mysiga marknader med kläder och annat tingel tangel, massageställen och restauranger med asiatisk mat. Det är billigt här i Kambodja, en halvtimmes massage kostar 30 kronor och en middag inkl dryck kostar mellan 27 och 40 kronor. Vi hittade även vegansk gelato för 12 kronor/kula :)

Siem Reaps huvudattraktion är alla tempel som finns här. De är otroligt mäktiga och detaljerade, om ni har sett den nya versionen av Djungelboken så ser de ut som templet där Kung Louie bor. Vi gjorde en "five temples tour" idag som tog drygt sex timmar. Det var otroliga miljöer och jag fotade mest med min systemkamera för att försöka göra omgivningarna rättvisa, men fotade lite med mobilen såklart till bloggen och instagram såklart :) Kamerabilderna får ni se senare när jag kommit hem, håll till godo med lite mobilbilder så länge!Framför ingången till tempel nummer ett, Banteay Kdel.Jag vid Banteay Kdel.Offer- och böneplats.Vid det tredje templet, Ta Keo.Durrah vid Ta Keo.Bayon, det fjärde templet. Otroligt imponerande, de kom typ i ordning så det bästa sparandes till sist, men tyvärr blev det mer och mer turister. De tre första templena var väldigt lugna och vi var helt själva en hel del, medan Bayon och Angkor Wat, som är flaggskeppet, var rätt späckade med folk.Detalj vid Bayon.Angkor Wat!Jag vid Angkor Wat.Instabild kirrades.. Haha.Jag och Durrah! Minns inte riktigt var detta var..Häftigt va <3 Jag vid Angkor Wat.Det blev en del mobilbilder ändå märkte jag nu, så jag avslutar här med en bild på mig och Durrah i vår tuk-tuk som självklart var dagens transportmedel. Imorgon lämnar vi Kambodja och drar vidare till Vietnam!


Likes

Comments

Hej från Phnom Penh, Kambodjas huvudstad! Just nu sitter jag i vår hostellobby och utnyttjar fritt wifi, klockan är knappt halv tio på kvällen och äntligen har vi vår första lugna, tidiga kväll på hela resan hittills. Välbehövligt.

Gårdagen i Kuala Lumpur var trevlig men började sent, vi lämnade inte huset för att äta brunch förrän vid tre-tiden så dagen blev lite förskjuten. Efter en brunch på ett västerländskt hipster-/hälsocafe som bara jag var nöjd med (haha) for vi vidare till ytterligare ett shoppingcenter (Singapore och KL består till typ 90% av shoppingcenter) för lite shopping. Efter det mötte vi upp Durrahs bror Naqi efter jobbet på någon restaurang med traditionell malajisk mat = jag hade redan ätit annan mat innan för jag kan inte äta något där.. Sen gick jag och Durrahs två bröder till en bar medan Durrah och Joao gjorde manikyr. Kontraster kontraster.

Dagen idag bestod av flyg till Kambodja, vi var framme och installerade i vår hostel vid runt halv fyra, och sen dess har vi bara käkat och utforskat Phnom Penh :) Kambodja påminner mig om Thailand, folket är sååå vänliga och gulliga, elledningar är kaos och maten är äntligen god och veganvänlig. Dock är Phnom Penh otroligt smutsigt och nedgånget, när man går vid vägkanten (trottoarerna är blockerade av parkerade fordon, små matstånd eller allmänt skräp) får man gå omvägar runt små soptippar som samlats överallt och stinker ner hela närområdet. Men det finns också trendiga barer, nice budgetvänliga restauranger, hipstriga glasskiosker och mysiga marknader. Jag gillar Kambodja so far, det är skönt med en kontrast det storstäderna Singapore och KL.

Vårt hostel är förresten super, det heter SLA hostel och är det fräschaste hostlet jag bott på. Vi fick var sina dubbelsängar, hur skönt? Joao har uppdaterat sig till ett privat rum för han har fått en släng av matförgiftning sen gårdagens middag, haha.. Eller sånt ska man ju inte skratta åt, men om ni hade sett all mat han satt i sig så hade ni hållt med om att han får skylla sig själv. Jag säger bara vegan for the win. Min mage är i prima skick! Ännu en fördel.

Nu ska jag chilla vidare här i lobbyn, avslutar med lite bilder från vår kväll i Phnom Penh. Imorgon drar vi vidare till Siem Reap!Joao och vår tuk-tukförare :')Såhär säljer de bensin längs gatan.Vi hamnade på någon mer "lokal" matmarknad när vi strövade runt och den var heeelt sjuk, det var mycket fina grönsaker upplagt så som på bilden men det var även enorma mängder kött, kyckling, fisk, seafood osv som liksom bara låg helt öppet utlagt på bord i tjugosjugradig värme, sopor låg lite här och var, och dessutom hade det precis regnat så det var helt lerigt på marken.. Det luktade fan rent ut sagt och kändes som rena receptet på matförgiftning att överhuvudtaget vistas i närheten.Sen hamnade vi på den riktiga marknaden, Phnom Penh Night Market :) Där var det supermysigt <3 Vi såg rätt många andra vita backpackers där.


Avslutade kvällen med en öl för 7 kronor, kändes värt. :')

Likes

Comments

Första dagen i Kuala Lumpur börjar snart lida mot sitt slut, men inte riktigt än. Just i detta nu sitter jag faktiskt i en massagestol och får en pedikyr, haha. Klockan är 11. De andra (Durrah, Joao och Durrahs bror Naqi) är på thaimassage. Den här dagen blev lite förskjuten eftersom vi anlända hit till KL runt 6 imorse efter en nattbuss. Naqi bor här och hämtade upp oss från bussen och vi åkte hem till hans lägenhet där vi ska bo under våra dagar här. Sen la vi oss och sov i några timmar och vaknade igen vid halv ett och mötte upp en gammal väl till Durrah för en brunch.

Resten av dagen har vi besökt Petronas Twin Towers (världens sjunde högsta byggnad), gått runt på en bazaar, testat massa frukt och annan street food på en matmarknad, och nu är vi på massage.

Avslutar i vanlig ordning med några bilder från dagen :)Durrah med sina bröder Naqi och Shauqi :) Shauqi bor henne i Singapore men följde med oss till KL, vi ska bara vara här i två och en halv dag.


Jag och Durrah framför Petronas Twin Towers :)Matmarknad :) Jag har haft det lite jobbigt med mat här, det är typ ägg eller mjölk eller fisksås eller shrimp paste i nästan allt.. Det finns mycket vegetariska ställen och massa tips på Happy Come om vart man kan gå, men eftersom jag är här med Durrah och hennes familj så går vi till deras ställen som de gillar för traditionell mat och det är otroligt mycket kött, knappt en grönsak i sikte och mycket är starkt och allmänt "tungt".. Inte riktigt min cup of tea alltså. Men den här matmarknaden var jättebra, mer likt den erfarenheten jag hade i Thailand där jag inte tyckte det var ganska lätt att hitta mat.Haha alltså detta.. Vi köpte durian så jag och Joao fick testa, jag tyckte det var sååååå äckligt men Joao gillade det obegripligt nog. För er som inte vet så är det en asiatisk frukt som stinker när man öppnar den och i hotell och sånt har de skyltar med "no durians allowed" och en bild på en durian med ett kryss över, haha. Det smakade ve och fasa, typ som blandning av halvrutten lök och vitlök men med en krämig, smörig konsistens.. *ryser*


Likes

Comments

Hej från Singapore! Det är redan dag fyra på vår sydost-Asientripp men jag har inte haft en lugn stund att blogga förrän nu. Just nu sitter vi nämligen på en nattbuss på väg till Kuala Lumpur! Där ska vi möta upp Durrahs bror som bor där, vi ska bo hos honom och hänga i KL i några dagar.

Dagarna i Singapore har som sagt varit väldigt händelserika, vi bor hemma hos Durrahs föräldrar men varje dag har vi lämnat lägenheten runt nio på morgonen och kommit tillbaka efter midnatt.

Singapore sover aldrig och det är storstad på en nivå jag aldrig tidigare upplevt. Vad man än vill äta, köpa eller göra finns det i princip runt hörnet och är öppet 24/7.

Vi har hunnit med mycket under de här dagarna, bland annat varit på Universal Studios, gått på muslimskt bröllop, shoppat i x antal shoppingcenter (det är helt galet vad mycket butiker och matställen det finns här), njutit av utsikt från en rooftop, besökt en moské, hängt på Siloso beach på Sentosa Island.. Och massa mer, kommer berätta mer om allt i kommande inlägg!

Idag under vår sista dag här har vi kuskat runt i en blandning av turistområden och mer localsställen: Bugis street, Arab street med tillhörande moské, och slutligen flaggskeppen Gardens by the Bay och Marina Bay Sands.

Slänger upp lite bilder från dagen här, bilder från de föregående dagarna visar jag någon annan dag :)En del av mysiga (och något hipstriga) Arab street, med moskén Sultan Mosque längst bak. Det är Singapores första moské!Dagens sällskap: Jag, Joao, Durrah och Durrahs vän Rina.Jag i Gardens by the Bay :) Så himla fint där.Mer Gardens by the Bay.Marina Bay Sands. Som ni ser hade vi ingen blå himmel, det har varit molnigt och lite sporadiskt regn under hela tiden vi varit här faktiskt, men med vissa tillfällen av solsken. Dock är det ju 25 - 30 grader även när det är molnigt här.Skyskrapor i city.Art science museum.


Likes

Comments

En timme till avfärd! Just nu sitter jag här bredvid min väska som är packad för Singapore, Malaysia, Kambodja och Vietnam. Jag blir upphämtad av en taxi om en knapp timme för att möta upp Durrah och Joao som är mina resekamrater, och vår färd inleds med bussen upp till Dublin där vi flyger ifrån. Sen väntar många timmar på totalt tre olika flyg.. Inte så kul, men jag har laddat upp med både sovmask och öronproppar så förhoppningsvis lyckas jag sova bort en del av tiden.

Jag kommer inte ha med mig min dator på färden, men kameran följer med så ni får se massa bilder när jag väl kommer tillbaka, och självklart kommer jag mobilblogga så gott jag kan under tiden.

Mina tio dagars mellanlandning här i Cork har mestadels spenderats med att rensa ut bland mina grejor, välja vad som ska slängas, sparas i flyttlådor här (har turen att få ha lite saker hemma hos Petes föräldrar) och vad jag ska försöka få plats att få med mig till Spanien och slutligen Sverige! (Jag åker ju direkt från Spanien till Sverige när jag väl lämnar SOS Animals.) Dock har jag hunnit med lite andra roligheter också:


En tripp till Ring (där Petes föräldrar bor) blev det såklart. Dit kommer jag inte återvända på ett tag, antagligen inte förrän nästa år. De här filurerna strövar runt i hagen mittemot deras hus.


Durrah, Joao och Haris fyllde alla år inom loppet av två veckor och hade triple birthday bonanza hemma hos Durrah. Durrah smsade mig "what are you wearing?" och Pete fick ta en bild. Ändå bloggvärdigt.


Jag och Durrah! Min bästa vän här på Irland. Det ska bli så roligt att få åka och se hennes hemtrakter och träffa hennes familj och vänner nu på denna resa.


Mina saknade ex-kollegor! Jag, Durrah, Melanie och Sophie.


Och slutligen tog jag Pete på födelsedagsmiddag. Han fyllde år den 20:e augusti, alltså när jag var i Spanien, så det fick bli ett litet försenat firande. Vi var på Jacob's on the Mall som är Corks bästa veganmat när man vill äta lite finare middag. De har en separat veganmeny och maten är super. Detta var en bönburgare med aioli, rödbetshummus, pommes och lite annat smått och gott som ni ser. Pete valde faktiskt samma också :)

Likes

Comments

Dagen jag lämnade SOS (mitt flyg gick inte förrän klockan 23) åkte jag, Ebba, Niels och Paulina på en liten roadtrip under siestan. Målet var El Chorro, som är en helt fantastisk sjö eller snarare sjölandskap med turkost vatten och klippor som omringar vattnet.


Vi hyrde en trampbåt och solade och badade från båten med musik och snacks som sällskap <3 Bästa utflykten ever.


Sen la vi till vid klipporna och Ebba och Niels hoppade. Sånt är jag för feg för, och det var Paulina med. Vi stannade på båten istället.


<3

Likes

Comments

Livet snurrar på i full speed och massa peppiga saker står på schemat! Tänkte publicera allt här så ni vet var ni har mig.

9 september: Triple birthday bonanza i form av Durrahs, Joaos och Haris födelsedagsfest :) Ska bli roligt med en sista reunion av allt Cork-folk innan jag lämnar landet.

11 - 12 september: Jag och Pete åker ner till hans familj i Ring. Jag ska dumpa av några flyttlådor med grejor och så ska vi hänga, det lär dröja ett tag innan jag träffar hans familj igen.

13 september: Durrahs födelsedag och i traditionell anda ska vi äta pizza på Tom Barry's! Sista uteserveringen för säsongen.

14 september - 1 oktober: Mot Singapore och vidare! Jag, Joao och Durrah ska göra Singapore och lite andra delar av sydöstra Asien. Durrah kommer från Singapore för er som inte har koll, och hon har ett bröllop hemma hon ska gå på den 16:e, och detta slutade med att jag och Joao (som är Durrahs kille och även min vän, vi känner alla varandra eftersom vi alla jobbade på Apple) bestämde oss för att haka på!

3 oktober: Tillbaka till SOS Animals i Malaga, denna gång som supervisor.

?? oktober: Jag har inte bokat hemresebiljett från Spanien än, men planen är att stanna till slutet av oktober och sen flyga direkt till Sverige för att äntligen börja mitt Sverigeliv 2.0! Spännande.


Häromdagens utsikt, från ett horisontellt läge under träden på vår baksida av volontärhuset på SOS. Snart är jag tillbaka!

Likes

Comments