Header

Helgen bara fortsatte leverera och söndagen blev om möjligt ännu stekigare än föregående dag.


Så jag spenderade förmiddagen ute på var lilla singelbelagda fyrkant till trädgard. På hemmahelger under sommaren flyttar liksom mitt liv ut dit: Jag äter, yogar, chillar och umgås där.


Sen vaknade Pete och vi åt melon som uppladdning inför en lite mer aktiv eftermiddag.


Jag svirade om till den här. Den ser ut som en klänning men är en byxdress, mitt bästa plagg. Den köpte jag i Bondi Junction i Sydney.

Sen blev det lite kortvarigt smolk i bagaren då var buss sket i att komma så vi fick gå (det där med "flipflopsrelaterade skavsår" jag skrev om här gick alltså i uppfyllelse snabbare än vad jag trodde). Irland är som tredje världens värsta u-land när det kommer till kollektivtrafik tyvärr.

Detta gjorde dock att vår glass smakade hundra gånger bättre när vi väl kom fram! Målet var nämligen Casanova Gelato som har vegansk gelato <3 Dock fastnade de inte på bild.


Sen blev vi törstiga och gick till Tom Barry's! Detta är faktiskt något av ett smultronställe. Från framsidan ser det bara ut som en liten hål i väggen-pub men på baksidan finns en otroligt mysig och pittoresk beer garden! Där är sol hela dagen, otroligt lummigt och massa ljusslingor som tänds när det börjar skymma.

Vi kom dit vid 5-tiden kanske och det var knappt något folk där, så härligt. När vi sedan lämnade vid 8 var det dock i princip fullt.


Bästa tipset för alkoholfri törstsläckare som känns festlig: Cranberry juice med bubbelvatten! + massa is och en limeklyfta.


Tom Barry's har även Corks bästa pizzor! Stenugnsbakade och fräscha.

Sen gick vi hem och söndagen var till ända. Detta var kanske den enda högsommaren vi fick här på Irland så njutningshetsen var total. Förhoppningsvis får vi lite fler soliga helger dock. Nu till helgen kommer ju Sandra hit och vi ska fira midsommar och allt. Då hoppas vi på sol :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Andra grillningen för året skedde igår, under första riktiga sommardagen här på Irland! Helt underbart. Jag är så tacksam för vår lilla (med betoning på lilla!) utomhusplätt på baksidan av vårt hus. Och vår grill såklart.

Vi köpte ny kol och firelighters och gud vilket skillnad det var från när vi grillande senast . Då var det var så himla segt att få fart på grillen, det tog säkert närmare en timme och det blev aldrig riktigt full fart. Men då använde vi fjolårets grejor som stått inne i boden över vintern och antagligen blivit lite fuktigt. För jäklar vilken sprutt det blev på grillen den här gången!


Han lär sig :) Jag är grillmästaren i vårt förhållande haha, irländare grillar inte så mycket över lag, men nu har han fått koll!


Det blev vegoburgare med allsköns tillbehör, pastasallad och majskolv :) Det är så himla nice att göra en enorm pastasallad som sen får stå i kylen som man kan äta några dagar efter! Särskilt när det är varmt.

Likes

Comments

Hej sommarlistan! Hade ändå tänkt berätta lite om vad jag ska ha för mig i sommar så det passar bra.

Det kanske kan tyckas att det är lite sent att posta en sommarlista den 17:e juni, men for mig känns det faktiskt som att sommaren började igår.. För det första har vädret varit otroligt dåligt har på Irland, jättemycket regn och värmeböljan som kom till Sverige nådde verkligen inte hit. Igår var första riktiga soldagen. Låter kanske som att jag hittar på men ni får bara lite på mig.. För det andra ska jag vara på varmare breddgrader i augusti och september, så september kommer bli en sommarmånad för mig istället för juni typ.

Coogee beach


Vad ska du göra i sommar?

Juni och juli kommer inte vara särskilt händelserika, utan jag kommer i princip bara jobba. Men förhoppningsvis kan helgerna bli lite somriga med grillning, kanske någon uteservering och parkhäng. Dock kommer jag få lite besök i juni som jag ser fram emot supermycket: Över midsommarhelgen kommer min fina vän Sandra hit! Det blir en kort visit men jag tänkte att vi ska hinna med att göra kransar, grilla, gå på yoga in the park och ha en roddtrip-eftermiddag! Blir nog bra. Sen kommer mamma, pappa och Aron helgen efter det. Det blir Arons första besök har pa Irland, roligt och mysigt. Vi ska hänga i Cork och i Cobh som ar en hamnstad precis utanför Cork.

Sen börjar äventyret! Jag kommer nämligen sluta mitt jobb, och sen åka till Malaga i Spanien dar jag ska volontärarbeta på ett dog shelter! Say whaaat hur bra <3 Som någon kanske minns var ju ett av mina nyårsmål att volontärarbeta någon gång under 2017, och är något jag velat göra i flera år.

Jag kommer vara i Spanien 29:e juli till 4:e september. Sen kommer jag hem till Cork en snabbis for att åka till Singapore med Durrah och Joao! Det blir renodlad semester bara, ser fram emot det så mycket. Att se Durrahs hoods och träffa hennes familj och vänner.

Alanya


Vad vill du verkligen hinna med?

Två saker jag egentligen vill hinna med men som inte kommer bli av ar att gå på konsert och att hänga hemma i Sverige. Men Sverige finns det ingen tid for, och inga roliga spelar i Dublin.

Vad ser du mest fram emot?

Spanien såklart! Att volontärarbeta med djur är en dröm jag haft i flera år som jag äntligen uppfyller. <3

Vem kommer du vara mest med?

Folk i Spanien som än så länge är främlingar! Spännande. Durrah och Miranda i Singapore i september. Pete i juni och juli såklart.

Neon Run i Sydney


Vad kommer du lägga mest pengar på?

Flygbiljetter. Värt.

Kommer du bli brun?

Här på Irland, nej. Haha. Men i Spanien, ja!

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

Lev i nuet! Ar dålig på det.

Vad kommer du äta?

Vattenmelon, vietnamesiska vårrullar, sallader, sushi, overnight oats, jordgubbar.

Vad kommer du dricka?

Kanske Sangria i Spanien? Hur drömmigt. Smoothies och iskaffe. Men realistiskt satt kommer det mest bli vatten. Vatten är livet.

Surf camp på 7 mile beach


Vad kommer du ha på dig?

Åh. Sommarkläder är en av mina passioner i livet. Realistiskt sätt kommer det bli mycket sport-BH och linne, typen nike pro-shorts och gympadojjor. Så härligt va? Men även högmidjade jeansshorts med croppat linne eller t-shirt. Bikinis. Flip-flops. Jumpsuits från Australien. Min klänning från Bondi markets.

Hur kommer du att göra dig illa?

Förhoppningsvis inte alls. Troligtvis flipflopsrelaterade skavsår.

Surfers Paradise


Här badar du helst?

I havet såklart. Allra helst Coogee beach i Sydney. En turkos pool är också helt okej.

Vad lyssnar du helst på?

Podcasts eller min bästa spellista.

Bästa sommardoften?

Regn på asfalt. Doften av grillat. Blöt häst. <3

Sydney


Vad oroar du dig för?

Att jag ska bli ledsen och saknig efter Pete.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Kommer besöka nya länder och platser, sånt som jag älskar. Sen kommer livet kanske kannas lite vilset och ensamt eftersom jag är i färd med att lägga om mitt liv lite. Men det ska nog bli bra.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Förhoppningsvis som en äventyrssommar. Sommaren där jag gjorde det JAG ville. Men även tyvärr lite som en jobbsommar eftersom jag kommer jobba heltid med i princip noll semester (tar en dag när mamma och pappa kommer och en halvdag när Sandra kommer) i hela juni och hela juli. Men så är ju livet, work hard play hard! :) Likadant för alla.

Vid kusten i Ring

Likes

Comments

Jag lovade ju recept från iftar-middagen och nu ska jag leverera! Vi bara dyker rakt in tycker jag.

Potentiellt världens godaste sallad.

Det finns trötta grönsallader aka "föreningssallader", och sen så finns det den andra sorten. Det gäller att göra den andra sorten när man ska impa. Såhär gör man en sån:

Sallad, jag använde någon "mixed baby leaves" med bland annat maché. Maché är enligt mig den godaste salladen. Men each to their own, den enda egentliga regeln som finns är: INTE ISBERG.
Tomat, helst babyplommontomat. Delas en gång på mitten.
Gurka.
Bönblandning med inbyggd dressing. Jag köper den här , den är äta-direkt-med-skedmaterial. Men det är ju inte till så mycket hjälp om man inte bor på Irland eller UK. Men ni fattar grejen!
Soltorkad tomat.
Avocado
Krutonger


Baba ganoush

Aka auborginedipp. Min har två ingredienser och är drömmig.

Tre aubergine
Mynta (Godtycklig mängd. En halv kruka kanske.)

Dela auberginerna i halvor, valfritt är att smörja in toppen med någon olja eller tahini. Jag valde tahini. Men man kan också skippa det helt. Ugnrosta i kanske 40 minuter eller nåt på 200 grader, eller 175, spelar ingen roll. Ta ut, låt svalna så de är hanterbara, gröp ut allt "kött" i en matberedare och mixa med myntan. Ät till vilken mat som helst, doppa grönsakstavar i det eller ät med sked. Allt går.

Fransk potatissallad

Koka potatis (helst nypotatis såklart men så länge den är någorlunda fast funkar allt). Koka ärtor. Lägg dessa i en skål (eventuellt delar du potatisen, det beror på hur stora potatisar du har och hur små bitar av potatis du vill att din poatissallad ska ha) tillsammans med dill. Jättemycket dill, en hel kruka blir nice! Det är även väldigt gott att ha haricoverts i också, men det hade inte jag den här gången. Sen hivar du i dressingen som görs såhär:

Rapsolja
Lönnsirap (eller agave)
Dijonsenap (gör att potatissalladen omvandlas till en fransk potatissallad!)
Pressad citron
Salt & peppar (färskmalen)

Mått finns inte, det beror ju på hur mycket potatissallad du har, hur krämig du vill att den ska vara samt om du föredrar en mer "oljig" dressing eller en mer senapsaktig. Bara blanda ihop grejor, smaka och tillsätt mer av något om du vill.


Broccoli- och valnötspaj

Gör först ett pajskal, det gör man genom att ta kanske 100 - 125 gram veganskt margarin och typ 2,5 - 3 dl mjöl. Jag brukar köra typ 75 % vanligt vetemjöl och 25% grahams. Ibland kan man behöva någon/några matskedar kallt vatten också. Jag använder aldrig exakta recept till pajskal, bara häv i margarin och mjöl i en matberedare och så blir det en pajdeg. Är den för torr ta mer margarin och/eller tilsätt lite vatten, är den för blöt så ta i mer mjöl.

Sen trycker du ut pajskalet i en form och förgräddar i 5 - 7 minuter på 200 grader.

Sen lägger du i det du vill fylla pajen med, i det här fallet använde jag broccoli och valnötter men valmöjligheterna är ju oändliga.

Därefter kommer ju det där som man kan tycka känns klurigt, hur gör man en vegansk äggstanning? Men det är inte klurigt alls. Släng följande i en matberedare:

Ett paket silkestofu
Havremjölk (eller annan plantbaserad mjölk), godtycklig mängd. Kanske 1 - 2 dl? Vet vet.
Näringsjäst (kan vara överkurs och det går att utesluta! Men det ger drömmig smak. Rekommenderar inte att utesluta det.) Häll direkt från burken tills det känns rätt.
Kryddor om du vill! Jag tycker salt, peppar och timjan. Mamma har lärt mig att ha timjan i äggstanning och det blir väldigt gott.
En liten gnutta majsstärkelse/majsmjöl, kanske max en matsked.

Den ska inte bli rinnig som en "vanlig" äggstanning för då sätter den sig inte, utan det ska bli typ som en kräm/pudding som man halvt häller, halvt "brer" ut över grönsakerna i pajen.

Sen kan man toppa med vegansk ost om man vill, men inget måste! Slutligen gräddas den i ugnen (200 grader) i 25 - 35 minuter typ. Håll koll.


Vegansk kladdkaka

Jag har utgått från Ellens recept här så all cred till henne, men gjorde några små förändringar så skriver ut min version här:

150 g margarin
ca 2 msk lönnsirap (men häll direkt från flaskan! Ögonmått är bra.)
1,25 dl vatten

Smält ihop detta i en kastrull och blanda sen det i en skål som innehåller de torra ingredienserna:

3,5 dl socker, jag använde ca 2 dl kokossocker, sen tog det slut och jag fick använda 1,5 dl vanligt strösocker. Jag är lite av en "sockersnobb" och föredrar kokossocker för det har så god karamellig smak och håller en hög kvalitet med en hel del näringsämnen som finns kvar, gentemot strösocker som är så raffinerat att det inte innehåller någon näring. Men kokossocker är ju dyrt så kör för all del på strösocker.
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
en gnutta salt

Häll i en smörad/oljad och bröad form (jag bröar med kokosflingor, rekommenderas) och baka i 175 grader i 23 - 25 minuter. Få inte kalla fötter när den kommer ut dallrig! Det kan man ju få när det kommer till kladdkaka men grejen är ju att den ska stå i några timmar och fasta till sig och sen när den serveras är den kladdig men inte rinnig.

Dadelbollar med smak av nutella

Dessa innehåller hasselnötter och kakao, därav nutellagrejen! Det smakar ju inte exakt som nutella men det är väl ganska självklart. Jag älskar dessa iallafall, så himla enkla att svänga ihop bara man har en matberedare. Och supernyttiga. Mått finns inte vilket alltid är ett plus.

Dadlar
Kakao
Havregryn
Hasselnötter
Linfrön
Kaffe (typ 2 msk max)


Släng i i matberedaren, mixa, gör bollar och rulla i kokos! Blir det för fast och inte går att forma till bollar, tillsätt mer dadlar och/eller kaffe. Blir det för blött, tillsätt mer av de torra ingredienserna.

Det var det! Happy cooking :)

Likes

Comments

Hej och glad nationaldag på er! Det är ju tisdag idag men som sagt har vi haft långhelg på Irland så det är riktig måndagsfeeling idag.

Det har varit en händelserik helg, iftarmiddagen vet ni ju om men har hunnit med lite annat också.


I lördags var det första lördagen i juni, vilket innebär att yoga in the park äntligen är tillbaka! Som man längtat.

Som ni ser på bilden fick vi sol lagom tills yogan började, men sen började regnet ösa ner i mitten av klassen, för att sedan övergå till strålande sol igen i slutet. Classic Irland.


Sen var det bara att börja med matlagninsbonanzan inför kvällens middag :) Som såklart fick inledas med en grocery run. Man vet att man tar till det tunga artilleriet när man kör kundvagn istället för korg!


Obligatorisk selfie framför mitt selfie-window. Kommer sakna det där fönstret när jag flyttar!


Sen blev det söndag. Eftersom vi inte kom i säng förrän runt 4 på natten efter lördagens middag inleddes dagen sent och i lugnt takt med hemmachill innan jag och Pete mötte upp Durrah och Joao vid sex-tiden för att se Wonder Woman! Jag gillade den. Har upptäckt en ny sida av mig själv det senaste året, och det är att jag gillar superhjältefilmer. Vem hade kunnat ana. Avgudar ju X-men.


Sen sprang vi den lilla biten mellan bian och bowlinghallen för en timmes bowling! Haris anslöt också.


Sen blev det thaimat hemma hos Joao, inte jättegott helt ärligt haha. Jag tycker jag själv lagar bättre vegansk thaimat än takeaway-thaien här i Cork. Kanske lite kaxigt.. Men det slank ner :) Sen åkte vi hem i halvrimlig tid!


Sen blev det måndag och jag begav mig ut i regnet (JA det har regnat mer eller mindre konstant hela helgen..) för att träffa Emma och Gillian för en lunch. De är mina "veganvänner" typ, haha det läter ju lite konstigt men det är så vi känner varandra :)

Emma tog även med en vän som jag aldrig träffat förut men kan inte för mitt liv minnas vad hon hette.. Jag är bra på att minnas namn, men ibland när man tar i hand och presenterar sig så lyssnar jag typ inte riktigt på när den andra säger sitt namn? Det är verkligen en så himla dålig ovana jag har, någon annan som känner igen sig?

(Jag har tydligen fätt en ny favoritpose insåg jag nu hehe, två identiska selfies..)


Falafelwrap och linssoppa pa Umi :)

Sen gick jag hem och hade en riktig myseftermiddag/kväll hemma, kände mig sa himla trött. Kollade på två filmer, yogade, tog en lång dusch och fixade lite inför den stundade jobbveckan medan regnet öste ner utanför. Myshelg rakt igenom!

Likes

Comments

Min bästa vän här på ön heter Durrah som många säkert snappat upp. Vi är kollegor och träffas därmed nästan varje dag, vilket är en sån lyx! Hon är muslim och jag ville göra något fint för henne nu när hon kämpar sig genom Ramadan, vilket är så tufft såhär långt norrut. "Ätarfönstret" här är bara cirka fem timmar mellan 10 på kvällen och 3 på natten/morgonen. Fattar inte hur folk klarar det. Iallafall, sagt och gjort så styrde jag upp en fastebrytarmiddag av episka proportioner.

Att ha en middag med överflödigt med mat med några få utvalda nära och kära är på riktigt en av de sakerna jag lever för. Älskar matlagningsbonanzas, hemmahäng där man kan knäppa upp byxorna när man ätit och djupa samtal klockan 1 på natten.


Först lite utomhushäng (innan det började regna, annars vore det väl inte Irland?). Det var milt men inte bar hud-milt.


Min favoritgrek Haris var nere från Dublin och allt kändes som gamla tider.


På riktigt det snyggaste paret jag vet. Durrah ser ut som en modern prinsessan Jasmine och Joao som en grekisk gud (även om det kanske inte syns fullt ut på denna bild he he sorry no offence man).


Två långhåriga :)


Sen började det som sagt regna, klockan började närma sig 21.48 och den sista matpreppen gjordes.


Hallåååå liksom. Vegansk buffé lagad av undertecknad klockan tio en lördagkväll, drömmigt värre. Jag tänkte göra ett separat inlägg med recept! Eller recept-ish for the most part, jag är ingen mått-människa när det kommer till matlagning. Det är iallafall broccoli- och valnötspaj, majskolv, baba ganoush, fransk potatissallad samt grönsallad.


Vet inte varför jag tog det här icke-bloggvänliga fotot. Ingen blixt och massa random skräp i bilden. Men låt inte skenet bedra! Detta var på riktigt världens godaste kladdkaka. Första gången jag gjorde en vegansk, utgick från det här receptet men ändrade litegrann, kommer som sagt lägga upp recept. Samt mina raw dadelbollar med smak av nutella (med lite god vilja iallafall!) till Joao som inte äter socker.

Haha, grejen är såhär: Om alla planer går i lås ska jag och Joao följa med Durrah hem till Singapore på semester i mitten på september och bo hos och träffa hennes familj. Och jag är vegan och Joao äter INGET tillsatt socker. Man får väl säga som så att vi får anstränga oss i övriga områden för att vinna över Durrah mamma.. Mer stereotypiska fuzzy vita västerlänningar än oss två hade hon väl inte kunnat hitta ens om hon försökte.


Sen satt vi och pratade i flera timmar innan jag och Pete begav oss hem till oss och Haris hem till sig. Får symboliseras av den här bilden som är lite halvful på mig men tycker den är mysig. Och Pete är ju så fin. Fin i sin nya tröja, köpte den till han på Jack & Jones i torsdags :)

Det var den lördagkvällen. Nu är klockan två på söndagen. Tempot är lågt och planerna är få. Imorgon har vi röd dag här på Irland så helgen har ju bara gått lite drygt halvvägs. Det gillar vi.

Likes

Comments

Ah, igår snubblade jag in på min gamla blogg och det blev sån nostalgikansla. Jag bloggade där från augusti 2009 till december 2013. Kan faktiskt länka den till och med haha, här finns den :) Den är lite halv-cringe ju längre bak man kommer men äsch, det är inte så farligt. Man får ju tänka att den språkliga stilen bland unga var annorlunda också.. 2009 är ju trots allt 8 år sedan!

Jag blev iallafall så himla glad att jag har bloggat under en stor del av mitt liv! Det är så mycket jag helt hade glömt bort som man minns igen med värme (oftast iallafall) när man tittar tillbaka. Innan bloggens tid "bloggade" man ju på bilddagboken och den finns också kvar (jag var tvungen och dubbelkolla), och dessförinnan var det dagboksfunktionen på Lunarstorm! Där började min bloggkarriär, haha. De inläggen har tyvärr försvunnit, Lunar togs ju bort år 2010 och allt försvann.

Det slog mig hur mycket fritid samt socialt liv man hade när man pluggade på universitetet.. Det var någon dag som var typ "imorse var jag på föreläsning, sen lagade jag lunch, gjorde matlådor och tvättade, sedan var jag och fikade med en kompis, sen var jag på ett spinningpass och slutligen avslutade jag dagen med att sända studentradio." Annat är det nu när man jobbar heltid..

Nåja, jag tänkte avsluta med att bära fanan högt och fortsatta med lite vardagsdokumentation från veckan som gått. Känner jag mig själv rätt kommer jag ju sitta och titta tillbaka här i bloggen mer än en gång!

Okej vi börjar med lite selfies hehe. En för varje frippa.

I tisdags hade vi pizzadag på kontoret! Företaget bjöd, så himla gulligt av dem :) Veganpizza hade de fixat med.

Veckans random: Dean beställde en klarinett på Amazon och den kom igår. Som gammal orkesterräv (jag spelade trumpet i några år) hjälpte jag till att sätta ihop den :) Nu ska han bara lära sig spela..

Kattmys efter jobbet! Med grannkatten som hänger på vår baksida ibland. Jag satte ut lite potatismos men det var den inte alls intresserad av..

Likes

Comments

Idag har jag varit på en superrolig grej, nämligen som åskådare av en seal release! Seal Rescue Ireland är en volontärorganisation som räddar och rehabiliterar skadade eller sjuka sälar runtom på Irland, och idag var det dags för två sälar att återinföras till sitt hem i havet <3 Sååå himla roligt att se, det var första gången jag var så pass nära sälar och de är verkligen otroligt fascinerande djur.


Sälarna blev frisläppta på Fountainstown beach drygt två mil utanför Cork city. Har har sagt det så många gånger och kommer aldrig sluta, Irlands kustlinje är helt fantastisk och varje strand är unik.


Här är de, Pumbaa och Pearl! När de placerades ut på stranden och volontärerna täckte av burarna och de såg vattnet så började de trycka mot gallret och ville ut <3 Såna goingar. Och ser ni hur mycket folk det var? Mycket barnfamiljer. De hade verkligen lyckats med att marknadsföra sitt event väl, och vädret var på deras sida också. Så himla roligt med så stor uppslutning, tänk hur mycket donationer de samlar till förmån för sitt arbete under en dag som denna liksom.


Ute i det fria! Sprinten från buren ner till vattnet gick så himla snabbt, trodde knappt en säl kunde röra sig så fort på land. Sen simmade de runt ett tag invid stranden innan de försvann ur synhåll.


Dagens sällskap var min vän Emer och hennes kille Ben. Emer har en master i zoologi och är så himla kunnig om Irlands djurliv och organisationer. När hon frågade mig om jag ville följa med och kolla på seal releasen sa jag självklart ja direkt :) En bättre söndag helt klart, och jag känner mig redo för ytterligare en jobbvecka.

Likes

Comments

Äntligen helg! Hur skönt är inte det? Dock är det en regnig lördag här på Irland, men regniga helger när man inte har något inplanerat är faktiskt ganska sköna. Och de är perfekta att städa på! Jag har städat vårt sovrum och badrum supernoga (Pete är hemma hos sina föräldrar den här helgen så passar på när han inte är här), och resten av huset halvnoga. Go me.

Efter en hel förmiddag av städning blev jag hungrig och gjorde vietnamesiska vårrullar till lunch. Såå gott. Förstår varför denna rätt blivit poppis på sistone.


Jag fyllde med risnudlar, ugnsbakad tofu, lite olika typer av sallad, champinjon och gurka. Sedan doppade jag dem i en jordnötssås som jag halvt improviserade ihop, jag brukar sällan mäta grejor när jag lagar mat men på ett ungefär gjorde jag såhär:

1/2 lök
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 burk kokosmjölk
2 stora skedar jordnötssmör (100% jordnötter)
2 msk soja
2 msk sweet chili-sås
En liten skvätt maple syrup

Först brynte jag lök + vitlök ganska länge så den blir riktigt mjuk, ju längre desto bättre. Man kan göra det i olja om man vill men jag använder bara vatten, tillsätter en skvätt efter hand att vattnet ångar bort. Sen i med alla andra ingredienser, låt småkoka några minuter och sen klart! Den tjocknar efter att ha stått åt sidan en liten stund. Hur enkelt?


Ganska fula när de väl vikts ihop, men det är ju insidan som räknas! Jag behöver nog jobba lite på mina vikarskills också..

Likes

Comments

Gårdagen var en fullsmockad dag! Det var äntligen dags för Cork Vegfest och jag lyckades asa med Pete också, klapp på axeln för den. Några av mina vänner och bekanta hade bord där, Sarah med sina munkar, Emma och Simone var där med vår meet up-grupp.. Så vi minglade runt lite helt enkelt.


Sen åt vi hampaburgare, drack kombucha och åt efterrätt. Tio av tio! Tittade inte på några föreläsningar denna gång, en del var samma som ifjol på Dublin Vegfest och sen så ville jag inte tråka ut Pete med att stanna för länge.

Så vi tog oss hem och möttes av festligaste dörren i kvarteret. Det vill säga vår.


Vi hade nämligen bjudit in till fest! Det var ju eurovisionkväll och då bjuder man in folk och sitter och kommenterar med skämskudden i högsta hugg. Det är sen gammalt.


Så här kan man se ut.

Sen blev det stökigt och kameran fick åka in i ett skåp. Och tur var väl det, upptäckte precis en spricka i min telefon som inte var där igår..

Nåväl, idag har det inte gjorts så många knop förutom att städa huset. Vår dammsugare har gått sönder vilket inte är så kul när man har haft trettio pers i ett rum med heltäckningsmatta. Men förutom det så är det skinande rent. Så skinande det kan bli ett gammalt irländskt radhus. (Det vill säga inte särskilt skinande alls.)

Likes

Comments