Header

Hej på er!

Brukar hålla mig ifrån att skriva åsikter här på bloggen men nu kan jag inte riktigt hålla mig. Igår, eller om det var i förrgår, kom det upp ett blogginlägg som blivit uppmärksammat i sociala medier. Tänker inte ge er källa eller titel på blogginlägget för jag vill inte ge de här idioterna mer publicitet än de redan fått, speciellt då de gått ut med ursäkten att det var ett PR trick. Kan lägga ut en skärmdump dock på inlägget så ni får läsa en bit av det.
Ni kanske redan vet vilket blogginlägg jag pratar om men om ni inte gör det kan jag berätta om det lite kort. De här två killarna, som är mellan 20 och 30 år gamla(men man kan tro att dom är 12), har skrivit ett inlägg som handlar om att tjejer som väger över 50 kg är oattraktiva i deras ögon. De betonar att detta är deras personliga smak men det gör för mig ingen skillnad i sammanhanget. De skriver även att man borde dra en strandgräns på 60 kg och de avslutar med att "det är klart att man varit med någon som vägt över 50-60 kg som man varit k*t på ändå, men vi vet ju att det är ju inte den tjejen som kommer vara mamman till våra barn".

Okej, det var inlägget i korthet. Nu tänker jag säga mitt och vill ni inte höra det så kryssa sidan nu. Jag tycker att detta är ett fruktansvärt inlägg att skriva. En av killarna bakom detta inlägg har varit med i ett svenskt dokusåpaprogram och har 42k som följer honom på instagram. Den andra killen har 26k följare på instagram där han direkt länkar till bloggen som detta inlägg är skrivet på så man kan utgå från att det är en del som läser bloggen. Med detta i bakhuvudet så blir jag inte mest arg för min egen skull, jag är en vuxen människa som förstår att det är långt ifrån hälsosamt för alla kvinnor att väga under 50 kg och att hälsan inte sitter i kilona på vågen. Jag blir mest arg för att det är tonårstjejer som sitter och läser detta, och kanske tycker att dessa killar är de snyggaste som finns och ser upp till dem. Att dessa tjejer ska få en bild av att man är oattraktiv om man väger över 50 kg är helt sjukt. För vissa av dessa tjejer är 50 kg en omöjlig vikt och ett inlägg som det som skrevs riskerar att leda till ätstörningar hos många unga tjejer. Som att det problemet inte är stort nog redan. Att man uppmanar till att man inte ska visa sig på stranden om man väger över 60 kg får mig att spy. Och att skylla allt på att det är ens egen smak är ingen ursäkt. Och om man baserar vem som ska bli mamma till ens barn på hur mycket hon väger har man en skev verklighetsbild. Finns andra betydligt viktigare faktorer som borde spela in i det valet.

Det är klart att man får bli attraherad av en viss typ av människor, men har man en blogg så måste man tänka på vad man skriver och hur man skriver det. Har man dessutom många som läser bloggen så krävs det ännu mer eftertanke innan man lägger ut något. Det är många människor som kommer må dåligt över vad dessa killar anser vara ett oskyldigt inlägg. Har man inte tillräckligt mycket hjärnceller för att förstå det kanske man inte borde ha en blogg. Som tur är insåg killarna att inlägget kanske var en aningens opassande och tog bort det. Dock har de försökt lagt upp en förklaring till varför de skrev som de skrev vilket inte duger eftersom de ännu en gång bara använder ursäkten att det är deras egen smak och att det är ett PR trick.

Till alla unga tjejer där ute vill jag bara säga att vad de där skitstövlarna säger är inget att ta åt sig. Det viktiga är att MÅ BRA. Inte vad vågen visar. Hoppas ni alla, precis som jag, inte tar åt er av inlägget och inser att vad dessa killar har att säga är oväsentligt. Väljer en kille dig för din vikt är han inget att ha. De pojkarna är bara skräp och deras åsikter passar bäst på en ohopknöglad lapp i soptunnan.

Hej då från mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som många av er redan har sett så har jag klippt av mig håret, så jag tänkte att jag kunde visa vilken skillnad det blev. Bilderna är tagna samma dag, första innan frisören och den andra när jag är precis nyklippt. Uppmärksamma att håret är plattat på bild 2 men inte bild 1 så ni kan ju tänka er hur långt det hade varit plattat!

Likes

Comments

Fredag: Mammas årliga slutpåjaktenmiddag som var super kul.
Lördag: Bennes lillebror kom hit och ska var här i en vecka. Jag sminkade mig i brist på annat att göra och sen tittade vi på mello.
Söndag: Inte någonting haha. Lugn dag.

Likes

Comments

Fikade och handlade på Gränby med Amanda idag. Jätte mysig måndagseftermiddag. Jag har världens bästa lillasyster ❤

Likes

Comments

Fredag - Föreläsning på eftermiddagen och sen en lugn kväll hemma.
Lördag - Mysfika med mamma, Amanda och farmor hemma hos oss på dagen och sen en rolig kväll med mat på Olearys, minigolf och lasergame med Benne, Joey och Jenny. Senare på kvällen träffade jag även lite gamla kompisar från gymnasiet som jag inte sett på hur länge som helst. Kvällen avslutades på Burger King med Benne.
Söndag - Trevlig dag med Amanda på Gränby och nu en lugn kväll hemma framför TV:n.

Hoppas ni haft en lika bra helg som mig!

Likes

Comments

Hej!

Kom på att jag inte sagt hur det gick med B-uppsatsen som jag skrev om, vi fick VG vilket är det högsta betyget vi kan få så jag är super nöjd! Nu gäller det bara att klara den här terminen när jag ska skriva C-uppsats och sen är jag klar personalvetare. Spännande och läskigt på samma gång!
Nu ska jag fortsätta mitt kvällsmys framför TV:n.

Ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Igår genomförde vi morfars julklapp som var att gå på Brynäs-Djurgården. Det var jag, Benne, Lucas, pappa, Patrik och morfar. Vi hade jätte kul och avslutade allt med en middag. Idag har jag inte gjort annat än att tvätta mina sminkborstar, och ska snart iväg på födelsedagsfirande.

Vi hörs!

Likes

Comments

Opponeringen idag gick jätte bra, fick träffa Kajsa(och Johanna en snabbis) och fick hem min mysdress från madlady. En överraskande bra fredag den 13: e helt enkelt!

Likes

Comments