View tracker

Det är inte mycket som jag orkar skriva här, har lite tid över idag då jag ligger sjuk och orkar inte ta mig upp ur sängen, speciellt då det redan är ganska tungt i förväg ;).

Bebis hade inte vänt sig med huvudet neråt så i veckan var jag på ett vändningsförsök som var sjukt obehagligt men som lyckades. Eller vi får se på tisdag om hon ligger kvar vilket jag är rädd för att hon kanske inte gör då jag tycker jag kan märka ett huvud under mitt vänstra revben. Återstår att se!

Annars är det 16 dagar kvar till bf idag vilket är helt sinnes men i stort sett kan hon komma vilken dag som helst då 95% av alla bebisar föds mellan vecka 37-42. Och i veckan går vi in i 39. Undrar vad det är för liten krabat i magen och är så spänd på förlossning, har inte bestämt nånting i förväg utan tar det som det kommer och får se hur mycket man klarar.

Här sitter jag och har börjat hoppa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 3 readers

Likes

Comments

View tracker

... Känns som man aldrig skulle komma till denna vecka men nu är man här stor som en melon. ;)

Status är väl tungt, tungt och tungt. Axlarna är tunga, och ryggen börjar ta lite stryk. Sen har jag fått ett blåsljud på mitt hjärta och jag känner mig så andfådd pga den höga pulsen, så nu ska det kollas upp noga om jag evt måste föda på annat sätt.

Utöver det så längtar jag efter min bebis nu, ser verkligen inte fram emot förlossning men så mycket efter att komma hem med henne.

Jonathan har varit i England i helgen och köpte med massa söta bebiskläder och presenter. Bästa honom. Sen har vi invigit vårt nya matbord som vi väntat på i 1000 år pga felleverans osv.

  • 19 readers

Likes

Comments

View tracker

Sköna lördag är här och jag tar det så lungt man bara kan. Har skit ont i ryggen och magen så det går inte att göra så mycket, önskar verkligen att hon kommer ut lite tidigare än hon ska för min kropp är så himla svag. En stark rekommendation om ni ska bli gravida är att träna ryggen innan!! Herregud vad jag börjar märka hur svag jag är och magen tung.

Jonathan är i Liverpool och skicka precis en bild på söta bodys han köpt, hur söta?? haha.

  • 21 readers

Likes

Comments

Godmorgon,

Här ligger jag vaken sen 06.00 cirka. Kroppen verkar verkligen förbereda sig för bebis, för tidigt vaknar jag varje dag samt flera gånger på natten, typ 5 ggr för att kissa och 2 ggr för att ta gaviscon för denna jäkla halsbränna. Annars är gravidstatus helt okej, det är tungt i kroppen och jag är trött men är så glad för att jag hitills inte haft några stora problem och hoppas verkligen det håller i sig.

Bebis är nu cirka 39 cm lång och väger knappt 2 kg och jag längtar efter henne. Det är så svårt att föreställa sig någon man aldrig träffat eller har en bild av, jag kan nog inte riktigt föreställa mig hur det är att ligga där på förlossningen och få upp sin bebis i famnen. Det jag tänker på mest i ögonblicket är att jag önskar mig en bra förlossning, det får gärna göra skit ont och ta tid och hända saker som det gör på en normal förlossning men helst inget oväntat. ;)

  • 33 readers

Likes

Comments

Nu börjar det närma sig och från och med nästa vecka så är det endast 10 veckor till bebis kommer. Herregud vad snabbt det gått, känns som det var igår man låg i sängen och man var i vecka 8 och väntade spänt på första ultraljudet. Snart är det istället daga för profylax och föräldra förberedande kurs.

Vi har också så smått börjat att fixa i bebis rum (Ja vi har ännu inget namn).

  • 43 readers

Likes

Comments

babyformen börjar så sakta ta sig. Känner att magen börjar bli stor och tung och bebis väger nu 1 kg. Tiden går så himla snabbt, snart ligger man där på förlossningen med sin bebis. Jag är så nervös men längtar på samma gång.

Nu ska jag försöka somna om någon timna och så är det freedag. :)

  • 53 readers

Likes

Comments

Shit vad jag är trött just nu, har precis lagt mig och ska se någon serie. Har varit hos barnmorskan idag och allt såg jätte bra ut, bebis hjärtljud var fina, mina prover och blodtryck osv vara fina. Vikten ligger på 4-5 kg + och det ända är väl egentligen att jag är jävligt trött hela tiden, men jag antar att det är normalt (?). Är som en zombie varje dag och har mest lust att ligga på soffan och äta något gott hehe,

Hon har börjat sparka för fullt i magen och ganska högt upp, jag har länge oroat mig för när hon blir lite större och kan sparka på revbenen då alla säger att det gör så himla ont. Än så länge har jag bara fått rejälla slag 2 gånger, annars dansar hon mest runt där inne. Kan inte förstå att man har ett liv i magen, det är häftigt och nervöst på samma gång. 

Nu är det dessutom under 100 dagar till BF. 

Likes

Comments

Vilken mysig helg jag har haft! Jonathans syster har gift sig och dom hade en så fin dag med många rörande tal och sånger. Vädret var också helt perfekt.

Nu ska jag somna med en vild sparkande bebis i magen. Tack för denna helg.

  • 56 readers

Likes

Comments

De senaste dagarna har verkligen varit dåliga gravid dagar, jag känner mig svullen i hela kroppen, trött och fruktansvärt irriterad. Jag hoppas verkligen det försvinner i helgen då vi ska på bröllop. (imorgon).

Beställde en så himla fin klänning från asos för en så billig peng i sista minuten hehe.

En liten sneak peak.

  • 62 readers

Likes

Comments

Godmorgon söndag!

Veckans skönaste dag är här, älskar att fixa och göra fint inför den kommande veckan.

IGår såg jag en dokumentär på netflix om kemikalier, jag blev helt tagen och har aldrig tänkt på hur mycket det påverkar oss, man tänker ju att när man använder dyra produkter så ska det inte innehålla något dåligt, men där har jag tydligen fel.

Kemikalier finns i allt, i våra möbler, hudvårdsprodukter, shampo, bodylotion, platsflaskan vi dricker ur. Har heller aldrig tänkt på att det står en 1 under plastflaskor - vilket betyder att man endast ska dricka ut den en gång, jag brukar fylla på dom med vatten och använda flera gånger.

Hur som helst så ökar cancern extremt mycket idag, även astma och många sjukdomar bland nyfödda barn. Nu när jag är gravid tänker jag lite extra på det där, man vill ju att sin bebis ska vara frisk och växa upp utan sjukdomar som skulle kunna undvikas om företag kunde visa vad faktiskt deras produkter innehåller.

Nog om det. :-) Den heter iallafall The human experiement på netflix.

Nu ska jag äta upp min havregrynsgröt och ta mig ner till Spinderiet för några ärenden.Likes

Comments