Så var vi inne i ett nytt år och jag har blivit mamma. Det låter helt mysko och jag kan fortfarande inte helt förstå det, och jag kan inte flrstå att det var hon som låg där inne i magen alla dessa 9 månader.

Förlossningen startade den 20 December, det datumet jag var beräknad på och hon föddes d.21 kl 01.19.. Ganska kul om hon hade kommit lite tidigare då endast 4% av alla bebisar föds på beräknat datum.

Jag hade dock gått med kraftiga värkar och sömnlösa nätter i 4 dagar och var helt förstörd så sista natten sov jag hos mamma och pappa då Jonathan jobba sent. Hela den natten låg jag vaken och försökte andas igenom varje värk och var sp envis med att inte ringa förlossningen. Till slut på morgonen gröt jag av det onda (sökert också för jag var så trött) och fick komma in för kontroll.

Öppen 3 cm men tappen var fortfarande inte helt borta... Nahe tänkte jag, tills barnmorskan sa att det blir nog bebis ikväll men ni kan åka hem och vila/äta någon tinme. Till slut kunde jag inte vara hemma mer och fick komma tillbaka men inte mer öppen, så jag fick lägga mig i deras bad i 2 timmar.

Hände ingenting tills jag gick ur badet och ut genom sjukhuset för att promenera så gick vattnet, konstig känsla men verkligen inte som man ser på film utan mer sipprandes. Det var grönt vilket man ska observera så från och med då fästes eb slang in som satt på bebis huvud för att kontrollera hjärtljuden och allt var fint under hela förlossningen.

sen gick timma efter timma och det blev bara jävligt mycket ondare. Epidural ja tack, den hjälpte ganska fint. Tills de hemska krystvärkarna kom, så kraftfulla och omöjliga att stå emot sen kom hon efter 100 krystvärkar kändes det som. Jag kollade på Jonathan flera gånger och han kände sig så hjälplös som inte kunde göra något för smärtan, men det var bara skönt att ha han där hela tiden.

När hon väl var ute ville inte min moderkaka komma ut, det var ganska dramatiskt dp dom nästan hoppa på magen, prova akupunktur, fick nitroglycerin och så prova dom att plocka ut den när jag var vaken vilken var ganska hemskt.

Jag förlorade massa blod och hamna snabbt i narkos där dom fick plocka ut den annars hade jag förblödit. När jag vakna köndes det som jag hade varit med i en skräckfilm typ då jag hade blod överallt, och Jonathan sa att innan de körde mig till operation så flöt jag runt i blod. Dock är jag glad för att jag knappt kommer ihåg något, och fick snabbt upp min lilla bebis på bröstet när jag kom tillbaka.

Några påsar blod senare kände jag mig bättre och Alicia (som hon till slut fick heta efter många om och men) mår super bra och är en frisk liten tjej som vi redan älskar så mycket.

Likes

Comments

Det är inte mycket som jag orkar skriva här, har lite tid över idag då jag ligger sjuk och orkar inte ta mig upp ur sängen, speciellt då det redan är ganska tungt i förväg ;).

Bebis hade inte vänt sig med huvudet neråt så i veckan var jag på ett vändningsförsök som var sjukt obehagligt men som lyckades. Eller vi får se på tisdag om hon ligger kvar vilket jag är rädd för att hon kanske inte gör då jag tycker jag kan märka ett huvud under mitt vänstra revben. Återstår att se!

Annars är det 16 dagar kvar till bf idag vilket är helt sinnes men i stort sett kan hon komma vilken dag som helst då 95% av alla bebisar föds mellan vecka 37-42. Och i veckan går vi in i 39. Undrar vad det är för liten krabat i magen och är så spänd på förlossning, har inte bestämt nånting i förväg utan tar det som det kommer och får se hur mycket man klarar.

Här sitter jag och har börjat hoppa.

Likes

Comments

... Känns som man aldrig skulle komma till denna vecka men nu är man här stor som en melon. ;)

Status är väl tungt, tungt och tungt. Axlarna är tunga, och ryggen börjar ta lite stryk. Sen har jag fått ett blåsljud på mitt hjärta och jag känner mig så andfådd pga den höga pulsen, så nu ska det kollas upp noga om jag evt måste föda på annat sätt.

Utöver det så längtar jag efter min bebis nu, ser verkligen inte fram emot förlossning men så mycket efter att komma hem med henne.

Jonathan har varit i England i helgen och köpte med massa söta bebiskläder och presenter. Bästa honom. Sen har vi invigit vårt nya matbord som vi väntat på i 1000 år pga felleverans osv.

Likes

Comments

Sköna lördag är här och jag tar det så lungt man bara kan. Har skit ont i ryggen och magen så det går inte att göra så mycket, önskar verkligen att hon kommer ut lite tidigare än hon ska för min kropp är så himla svag. En stark rekommendation om ni ska bli gravida är att träna ryggen innan!! Herregud vad jag börjar märka hur svag jag är och magen tung.

Jonathan är i Liverpool och skicka precis en bild på söta bodys han köpt, hur söta?? haha.

Likes

Comments

Godmorgon,

Här ligger jag vaken sen 06.00 cirka. Kroppen verkar verkligen förbereda sig för bebis, för tidigt vaknar jag varje dag samt flera gånger på natten, typ 5 ggr för att kissa och 2 ggr för att ta gaviscon för denna jäkla halsbränna. Annars är gravidstatus helt okej, det är tungt i kroppen och jag är trött men är så glad för att jag hitills inte haft några stora problem och hoppas verkligen det håller i sig.

Bebis är nu cirka 39 cm lång och väger knappt 2 kg och jag längtar efter henne. Det är så svårt att föreställa sig någon man aldrig träffat eller har en bild av, jag kan nog inte riktigt föreställa mig hur det är att ligga där på förlossningen och få upp sin bebis i famnen. Det jag tänker på mest i ögonblicket är att jag önskar mig en bra förlossning, det får gärna göra skit ont och ta tid och hända saker som det gör på en normal förlossning men helst inget oväntat. ;)

Likes

Comments

Nu börjar det närma sig och från och med nästa vecka så är det endast 10 veckor till bebis kommer. Herregud vad snabbt det gått, känns som det var igår man låg i sängen och man var i vecka 8 och väntade spänt på första ultraljudet. Snart är det istället daga för profylax och föräldra förberedande kurs.

Vi har också så smått börjat att fixa i bebis rum (Ja vi har ännu inget namn).

Likes

Comments

babyformen börjar så sakta ta sig. Känner att magen börjar bli stor och tung och bebis väger nu 1 kg. Tiden går så himla snabbt, snart ligger man där på förlossningen med sin bebis. Jag är så nervös men längtar på samma gång.

Nu ska jag försöka somna om någon timna och så är det freedag. :)

Likes

Comments

Shit vad jag är trött just nu, har precis lagt mig och ska se någon serie. Har varit hos barnmorskan idag och allt såg jätte bra ut, bebis hjärtljud var fina, mina prover och blodtryck osv vara fina. Vikten ligger på 4-5 kg + och det ända är väl egentligen att jag är jävligt trött hela tiden, men jag antar att det är normalt (?). Är som en zombie varje dag och har mest lust att ligga på soffan och äta något gott hehe,

Hon har börjat sparka för fullt i magen och ganska högt upp, jag har länge oroat mig för när hon blir lite större och kan sparka på revbenen då alla säger att det gör så himla ont. Än så länge har jag bara fått rejälla slag 2 gånger, annars dansar hon mest runt där inne. Kan inte förstå att man har ett liv i magen, det är häftigt och nervöst på samma gång. 

Nu är det dessutom under 100 dagar till BF. 

Likes

Comments