Header

6 år. Det har hänt otroligt mycket under 6 år.

- Jag tagit studenten med mina gymnasievänner

- Flyttat hemifrån och blivit vuxen i Jönköping där jag även träffade vänner för livet och kärleken i mitt liv.

- Jag reste till Sydkorea och upplevde en ny kultur under fyra månader. Ätit ramen ur en automat och sjungit karaoke i mitten av Seoul.

- Jag flyttade till Stockholm, hade praktik och fick uppleva fashion week bakom kulisserna.

- Tog kandidatexamen och kände mig fri.

- Jag blev ännu mer vuxen och köpte en egen lägenhet tillsammans med kärleken jag träffade i Stockholm.

Allt detta har jag upplevt. Jag har varit lycklig och olycklig, men för det mesta lycklig. Och under samma tid har ett hemskt krig på gått i en annan del av världen. I en stad har mängden invånare minskat med mer än hälften.

Det är omöjligt att föreställa sig hur många personer och personligheter som har försvunnit pågrund av krig.

Istället för att flytta hemifrån har hemmet blivit förstört. Människor i ens närhet har mist sitt liv och det finns ingen trygghet kvar. Istället för att flytta hemifrån har hemmet blivit förstört. Människor i ens närhet har mist sitt liv och rädslan att de som fortfarande finns kvar

Jag har verkligen svårt att förstå det som händer i Syrien. Och dessvärre kommer jag nog inte kunna förstå. Det jag dock kan göra är att inse att det pågår och göra det lilla som varje person faktiskt kan göra. Och alla har 6 kronor på sitt konto.

Sverige för UNHCR har via Filip och Fredrik startat en insamling #6krtillsyrien som ska symbolisera en krona per år som kriget pågått. Det kan verka som en liten summa, men samtidigt kan det bli en betydligt större summa om alla bidrar

SÅ HÖRRNI - swisha till 90 0164 5 för att göra det lilla till någon som behöver.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter gårdagens riktigt sega dag (alltså ni vet när det känns jobbigt att gå till toaletten) var dagens utmaning att göra någonting. Och det gick simpelt med en sommarrea i flesta butiker. Efter en härlig frukost bar vi oss iväg på söndagens utflykt.

Det första stoppet blev en relativt nyöppnad Our Legacy Workshop butik vid Vasastan. Fast det är en herrbutik är det härligt att strosa omkring bland stängerna. Älskar snitten, materialet och färgvalet. Dessvärre är det mycket stora storlekar vilket blir lite väl oversize för en smal tjej.

Efter detta stop blev det en snabbis in på Acne Archive vilket alltid är en fröjd. Dock fanns rean nere på Norrmalm i bakhuvudet. To be continued.

Här slog tröttheten in och det fanns en lockande tanke att smita hem till soffan som igår blivit härligt nedsutten.

Men det var matklockan som reagerade. Nästgårds hittade vi det kära Kaffeverket som vi några inlägg under provade en linssallad. Idag var det chevresalladen som lockade, men i kön föll ändå lotten på Pad Thai med tofu - SÅ GOD!

Energin spred sig i kroppen efter denna sallad och benen vandrade iväg till Norrmalm. Mycket folk genererade i snabb visit på Acne och Rodebjer. Underbara kläder, men mindre underbara priser. Dock fann man ett vitt naturellt linne som fick följa med på vandringen hem.

Likes

Comments

​Idag är det fredag och sverigematch. Inte för att jag egentligen är ett megafan av fotboll, men har ett intresse när det innebär häng med härliga personer och lite gott att dricka till. Planen är att folket sedan ska stanna hemma hos oss för en riktig festmåltid - CARNITAS! 

Kände mig för övrigt väldigt snygg idag. Secondhand skinnjacka med morfars skinnkeps. Riktigt tuff brud som strosa omkring på Stockholmsgatorna. 

Likes

Comments

För någon vecka sedan när mina föräldrar gästade oss i stan var vi ute efter ett mysigt lunch-café. Det är så mysigt att beställa in en god sallad eller matpaj i en hemtrevlig miljö och känna värmen omkring sig. Därför sökte jag mig omkring på både yelp, google och instagram för att hitta just det stället.

Slutligen landade beslutet på Kaffeverket vilket inte blev en besvikelse. Stämningen i lokalen var avslappnad och utformningen på lokalen var smått uppdelad vilket gjorde att ljudnivån inte var speciellt hög trots mycket folk. Trots att brunch menyn såg gudomligt god ut föll min lott på salladen med varmrökt lax.

Spänningen ligger verkligen i kroppen när man har tagit sitt beslut angående rätt och sitter tålmodigt och väntar. Har man tagit rätt beslut? Eller kommer avundsjukan komma när man ser sällskapets rätter?

Ja, jag tog rätt beslut. Och visst såg den asiatiska salladen med get extremt god ut, men den tallriken kunde inte jämföras med denna färgexplosion. Den petiga sidan av mig kan ha minskat frömängden något, det tog över smaken och konsistensen. Men det är verkligen det enda petiga jag har att komma med gällande denna rätt. TIPS på lunch eller brunch!

Likes

Comments

Kände mig cool på balkongen en torsdageftermiddag. Tror jag lyssnade på musik och nätshoppade.

Hemma på altanen i Ludvika. Hade inte med mig bikini vilket resulterade i spetsbh.

Kommentar från mamma: "men tänk om grannarna ser?!"
Jag: *trotsig blick och tog av mig tröjan*

Nervös tjej innan skolredovisning i Jönköping. Ville mest se hur mitt hår såg ut, men kände mig så pass snygg att jag passade på att ta en bild på snyggingen.

Härom veckan när solen var gassande varm tog jag en handduk under armen och lade mig på närmaste gräsplätt. Trodde aldrig att jag skulle bli en av dem som ligger-i-en-park-i-Stockholm-och-solar, men se - här ligger jag!

Gav även mamma en trotsig blick i tanken och slängde av mig tröjan åter igen. ÄLSKAR ATT VARA VUXEN

En tidig lördagsmorgon när mannen fortfarande låg och sov (han hade varit på skogsfest *avundsjuk*). Trodde inte ljudet var på vilket skrämde livet ur mig. Och Oscar.

Idag: lökig på balkongen och skriver på sista rapporten jag någonsin kommer att skriva på Högskolan i Jönköping. Är dock gladare än vad jag ser ut.

Likes

Comments

Kvällens planer igår resulterade i en hemmakväll för mig med pizza och godis, medan min man lämnade mig efter pizzan för att ta några öl med vänner. Ibland är det skönt att vara ensam hemma med en välplockad godispåse. Man har all makt över tvkontrollen och kan ber ut sig hur man vill i soffan.

Ännu gladare idag när jag vaknade redan klockan 7, pigg. Nästan lite sugen på att starta dagen med lite plugg, vilket inte hör till vanligheterna. Men ingen helgmorgon utan en god frukost.

Det var första dagen jag provade Skånemejeriers yougurtkvarg.

HIMMELSK!

Kanske en aning för söt för mig som brukar ha naturellsmak på allting, men kompenserade detta genom att hälla på lite naturell yoghurt på den himmelska röran för att neutralisera smaken.

HIMMELSKT VOLUME 2.

Känslan när man grävde ner skeden och upptäckte den söta jordgubbssmaken gjorde min morgon mycket bättre.

Helgfrukostar kräver en äggmacka. Jag har ett konstigt krav att ägget måste vara nykokt eftersom jag gillar hur det varma ägget ger av sig fukt till knäckemackan. Därför finns det ofta inte tid till att koka ägg på vardagar. Tror det gör att jag uppskattar äggmackan ännu mer på helgen.

Nu - titta klart på En plats på landet (älskar det programmet) och sedan dedikera några timmar till plugg innan min man vaknar.

Likes

Comments

Snabba bilder tagna på en snabbvald outfit. Längtar tills min dag spenderas på ett kontor och det finns mer anledning att klä sig utmanande och spännande.

Hemma med min man och ikväll vankas det endera öl (vin för min del) i en park med ett härligt gäng eller hemmamys med pizza och glass. Spelar ingen större roll för mig, är på myshumör gällande båda planerna.

Likes

Comments

Musiken pulserar genom kroppen och gör så att armarna rör sig i ett energiskt flöde. Kvällen har spenderats med människor du träffat tidigare, men trots detta har timmarna vid ditt köksbord gjort att nya upptäckter har gjorts. Personerna som öppnade dörren till ditt hem har under ett antal timmar kommit djupare in i ditt liv. En relation som var självklar i sina regler fördjupades och blev någonting mer. En person blev att betyda.


Dina energiska armar flyger ännu högre i luften.


Känslan av nya upptäckter på platser du trodde var välkända gör att nyfikenheten sprids. Djupet av människan. Nyfikenhet att veta mer om personerna i din närhet. Rädslan av att veta mer om personen i din närhet.


Armarna styrs av monotona rörelser till musiken.

En säker kväll blev till en upptäcksfärd. En upptäcktsfärd som inte var tänkt. Stunden förgylls av upptäckten och i stunden omsluts du av ett lugnt. Upptäckter behöver inte letas efter, utan kan sker om du är öppen för det.


Likes

Comments

Jag som inte har haft en kontinuerlig blogguppdatering, har inte heller skapat en relation med läsarna. Inom mig känns det som att ni vet allting i mitt liv, som att jag kan skriva om en vän och ni redan vet hur den personen ser ut och dennes kroppsspråk.

Det fick mig att inse att ni inte vet någonting om mig egentligen. Hur mitt kroppsspråk ser ut, min favoritfilm eller vilken slags soffa jag föredrar att sitta i. Tänkte därför dela med mig av lite. Kanske kan bli återkommande, med olika teman. Känner efter och ser hur tangenterna för sig över bloggsidan.

Vi börjar i alla fall med 8 generella saker du kanske inte visste om mig;

- när jag var i Sydkorea saknade jag stuvade makaroner och kokkorv. Antar att det är min favoriträtt a la Sverige. 

- har en förkärlek för ordspråk

- borstar ofta tänderna medan jag kissar på morgon och kväll

- vill lära mig att dricka öl, men klarar verkligen inte av smaken. Har nu sikte på smaksatt öl som en början (sommarmål?)

- har haft två depressioner och äter fortfarande antidepressiva. Känner dock att dessa perioder i mitt liv har gett mig mycket utveckling och att jag ser livet på ett lugnare sätt. 

- ÄLSKAR att mingla och träffa nytt folk

- mina fötter är verkligen hemska med både förhårdnader och sprickor. Oscar brukar leka med detta genom att trycka så hårt han kan på förhårdnaderna och se ifall jag känner någonting 

- gnisslar tänder otroligt mycket (enligt min sambo och vänner) och måste ha bettskena för att omkringsovande personer ska kunna somna 

Likes

Comments

Kom hem och hade dessvärre en liten tung känsla i kroppen. Detta ändrades dock snabbt när ytterdörren öppnades och Oscar kom med glädjande besked. Han har fått jobb och kommer därmed att stanna i huvudstaden över sommaren. Det innebär att vi kommer att kunna umgås i parker, dricka vin på balkongen och äta middagar tillsammans klockan 21 på kvällen.

Snabbt bestämde vi (eller mer jag) att detta skulle firas. Fira både jobb och sommarvärmen. Firandet började med att ligga på rygg i närmaste park och prata om sommaren. Sedan fortsatte firandet med ett glas på Sixten & Frans uteservering.

Efter ett gott glas med vitt började magen kurra och det vankades taco. Alltså taco, hur kan det alltid vara så extremt gott?! Blir förundrad över mina glada smaklökar varje gång. Och tips, ha i banan. Mjukheten och sötheten gör sig så bra med den saftiga färsen och krispiga grönsakerna. 

Sitter nu och slötittar på Hela kändis-Sverige bakar. Slötittande när det är som bäst. Imorgon är det fredag och då vill jag åter igen sitta i en park och känna förfesten inför sommaren. YES 

Likes

Comments