Okej kan vi bara ta en minut och uppskatta hur fin aulan på Handels är?

Dagarna dessa veckor ser ungefär likadana ut; de innehåller väldigt mycket matte. Med det sagt så finns det egentligen inte mycket vettigt att skriva, men tänkte att det är kul att läsa lite trams iallafall. Samlade vuxenpoäng tidigare idag då jag tvättade helt själv. Proud of me. Ska faktiskt gå och lägga mig nu, ville bara säga hej. Hej.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Söndag, och jag har inte gjort särskilt mycket. Gick på en visning i förmiddags, lagade mat och fikade med Milla. Vi fikade på Vetekatten vilket är världens typ mysigaste konditori/café. Jag och mamma har fikat där varje Stockholmsbesök så länge jag kan minnas. Kvällen har spenderats med matteplugg. Invigde även min nya scarf som jag fick med mig hem igår när jag var ute och letade efter en höstväska. Men den får ni se i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Otippat nog så har jag gått och blivit småförälskad i en grön skinnjacka med broderade blommor på. Trodde aldrig jag skulle se dagen. Skulle älska att bära den i höst... Men hur mycket jag än vill så kan den nog inte bli prioriterad framöver. Prio ett just nu är en väska att bära dator och tung kurslitteratur i. Jakten på denna väska har fått mig att inse hur svårt det är att få tag på en som är rymlig och snygg, men som samtidigt inte stavas Chanel eller Vuitton (the heart says yes, studentbudgeten says no).

Likes

Comments

Åh kära fredag, du gör mig alltid på bra humör! Började dagen med den godaste latten jag någonsin lyckats göra (success), innan jag gick iväg för ännu en dag med matteplugg. Förutom derivata så diskuterades även väskor och enhörningsemojis. Det känns som en otroligt rolig period för tillfället när alla nya studenter försöker lära känna varandra. Spännande, minst sagt. Åt sedan lunch på Babel Deli för andra gången denna vecka, det ligger farligt nära både skolan och lägenheten. Den vegansk mezen är dessutom to die for. Vid 15 var vi klara för dagen och sedan dess har jag bara hunnit köpa strumpbyxor och haft beslutsångest gällande outfit. Men det löste sig nog. Nu ska jag springa iväg till centralen för att ta tåget till Uppsala!

Likes

Comments

Idag vaknade jag runt åtta som vanligt dessa dagar, men låg och drog mig ungefär en timme extra. Har redan börjat tumma på marginalerna, nu när jag slipper pendla och endast har tre minuter att gå på morgonen. En otrolig omställning ska ni veta. Efter föreläsningen, som idag var kortare än normalt, gick jag hem och städade hela lägenheten innan jag handlade komponenter till middagen som jag sedan lagade. Yeeezus vad ansvarstagande jag var där ett tag. Sen dess har jag pluggat matte och tittat på Friends med Martin. Good times.

Imorgon är det min favoritdag, fredag, och då vankas det födelsedagsfestligheter.

Likes

Comments

Som jag nämnde i det förra inlägget är jag numera en huvudstadsinvånare, vilket känns fantastiskt tillika läskigt. Men mest fantastiskt. För tillfället bor jag hos min bror för att känna mig för lite med skolan och allt, och det är nog bra. En mjukstart in i livet som typ vuxen. 

Igår började jag en sommarkurs på Handels som går ut på att repetera gymnasiematten. Den var frivillig och inte alls något krav, men i och med att jag: 1. Inte läst matte sen tvåan och 2. Inte hade något bättre för mig, så tyckte jag det kändes som en bra idé. And so far so good. Jag har både fått minnet uppfräschat och träffat nya trevliga människor. Så det i stort sett vad jag kommer att ha för mig i två veckor framåt, innan vi börjar på riktigt med inskrivning och liknande. Nu vet ni det. 

Likes

Comments

Här har det ekat tomt allt för länge. Efter påtryckningar från min närhet (Susanna) så tänkte jag iallafall give it a go. Har gjort alldeles för mycket sen sist för att sammanfatta i ett inlägg. Iallafall så är jag sedan tre dagar tillbaka utflyttad hemifrån, och nu hittar man mig i Stockholm. Tanken är att jag ska plugga eftersom jag när allt kom om kring, blev antagen till mitt älskade Handels. Men mer om livet en annan gång, för nu vill jag sova.

Likes

Comments

Igår tog jag och Susanna oss till Mall of Scandinavia, mest för att ta vara på ledigheten och inte bara ligga hemma. När jag kom därifrån var jag en väska rikare. Har kikat på denna innan och tänkt köpa den i höst, men nu när jag ändå var och kollade i Day's butik så kändes det onödigt att vänta. Den är precis vad jag behöver: en väska att kunna ha både som weekendbag och att använda till gymmet (när en tecknat nytt gymmedlemsskap i ny stad...). Hur fin är den inte?

Likes

Comments

​Idag var jag och hämtade ut ett paket innehållande böcker! Jag älskar verkligen att läsa, men under tiden jag gått i skolan så är det svårt att hinna med annat än det som är skolrelaterat. Därför brukar jag passa på att ta mig igenom så många böcker på möjligt på sommaren när det finns lite mer tid. I år valde jag att beställa dessa fyra:

De förklädda flickorna i Kabul - " 'Du vet att min yngsta också är flicka, va? Vi klär henne som en pojke.' Ett skakande reportage om hur lite en kvinnas liv är värt i Afghanistan. En berättelse om förtryck, uppfinningsrikedom och kollektivt självbedrägeri."

Bad Feminist - "I sin hyllade essäsamling skriver Roxane Gay om precis vad hon vill: om bantningsläger och Scrabbleturneringar, om våldtäktskultur, Hungerspelen och Femtio nyanser av honom, om triggervarningar, Orange is the new black och om att gilla hiphop trots sexistiska låttexter. Oavsett om det handlar om kön, politik, etnicitet, populärkultur eller sex är utgångspunkten Roxane Gays egen variant av feminismen enligt devisen: 'Jag vill hellre vara en dålig feminist än ingen feminist alls.' "

Allt jag inte minns - "Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar. "

179 år av ensamhet - "En vintermorgon låg Handels uppdaterade jämställdhetsplan ute på intranätet och upplyste att ’målet att ha tjugo procent kvinnor som professorer år 2020 kvarstår’. Vad tar man sig till när till och med målen är så blygsamma? Vi tyckte att det vore spännande att höra hur våra kvinnliga kollegor tänkte när möjligheterna till karriär är så små och det var så vi fick idén till den här boken."

................................................................................................................................................................

Jag har hört väldigt mycket gott om samtliga böcker och kan knappt bärga mig att läsa dem. Särskilt intressant är den sista med tanke på vad jag hoppas på att befinna mig till hösten... Men innan jag börjar med någon av dem ska jag läsa ut boken jag läser för tillfället, Daniel Kahnemans Tänka, snabbt och långsamt. En väldigt intressant bok för den som vill stilla sinnet med psykologi på ett underhållande sätt. Har bara 450 sidor kvar, ungefär.

Likes

Comments

Två dagar efter studenten tog jag och Susanna vårt pick och pack för att åka ner till Göteborg. Vi hade nämligen biljetter till Håkan Hellström på Ullevi.

Vi anlände till Göteborg på eftermiddagen och checkade in på hotellet det första vi gjorde innan vi gick ut på stan för middag och drinkar innan konserten.

Vi lyckades på något sätt få riktigt bra platser även fast vi kom bara en halvtimme innan förbandet (Sven-Bertil <3) skulle gå på. Och ja, vad ska man säga om konserten? Det hela är nästan omöjligt att beskriva för någon som inte var där. Eufori.

70 144 människor i publiken. Det nordiska publikrekordet slogs för andra kvällen i rad. Det hela avslutades med konfetti och fyrverkerier. Magisk kväll på alla sätt och vis, jag var nära till tårar antalet gånger.

Dagen efter kände jag och Susanna oss båda väldigt förkylda och febriga. Förmodligen ett resultat av allt roligt vi varit med om i maj. Vi kämpade oss iallafall ut från hotellet för att kolla in Göteborgs shoppingutbud och äta burgare innan vi tog oss hemåt igen. Hade nog de mest underbara 24 timmarna i mitt liv. 

Likes

Comments