Ikväll bestämde vi oss för att grilla hamburgare efter lite städning här hemma. Vi fick en grill av mamma och Thomas här om veckan och gjorde snabbt iordning den för att köra en grill-invigning. Lyckan är total!! Det blir nog en riktig grillsommar på Granvägen 1.

Idag har vi även hunnit byta sovrum. Förut sov vi på övervåningen men eftersom det blir så varmt där och vi inte kan vädra utan att få in pollen har vi nu flyttat ner till gillestugan i källaren, där det är lite svalare. Detta är en av fördelarna med att låta all renovering vänta. Nu hinner vi bo in oss, testa olika lösningar och tänka igenom hur vi vill ha det i framtiden. Sov så gott. Det ska jag, i mitt nya sovrum.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår efter firandet av morsdag åkte vi iväg på nästa kalas. Våra vänner Julia & Jakob som väntar sitt första barn hade nämligen samlat ihop vänner och familj för att berätta vilket kön det är på lillen i magen. Vi spelade kubb, gissade kön, kastade pil och fikade. Så fin kväll med mycket kärlek, glädje och skratt. Tack för att vi får vara med er på denna resa!

Och så fick vi såklart veta att det är en liten pojke som tittar ut från magen i oktober. Jag längtar ihjäl mig.

Likes

Comments

Jag har haft så otroligt svårt att ta tag i städningen här hemma när jag jobbat och det har varit så fint väder. Därför testade jag idag något jag egentligen inte gillar, jag skrev en lista. Julia berättar alltid hur mycket de får gjort hemma hos sig med hjälp av listor så idag när Tony drog iväg med en kompis till golfbanan tog jag papper och penna och skrev ner allt vi behöver få gjort de närmaste dagarna. Med "Lillelördag" i lurarna har sedan dess hunnit bocka av tre saker på den listan. Jag har städat sovrummet, vardagsrummet och även gjort rent soffan ordentligt från smulor, smuts och katthår. Älskar redan känslan av att bocka av. Listor kanske blir min nya livstaktik? Nu sitter jag i vår nystädade soffa med en ansiktsmask och väntar på att Tonni ska komma hem med lite kvällsmat.

Vill även passa på att tipsa om podden Lillelördag. Jag har lyssnat på 25 avsnitt på 5 dagar nu. Är helt fast. Det är helt utmärkt att lyssna på en podd när man t.ex. städar, solar eller kör bil.

Hoppas att ni har haft en fin måndag. Det har jag. Hej.

Likes

Comments

Från dagens firande av våra fina mammor

Idag har vi varit på Sjökrogen och ätit lunch, för att fira mammorna i vår familj. Ett jättefint ställe utanför Örebro med helt fantastiskt god mat. En 10-poängare helt enkelt. Både sällskapet, platsen och maten.

Likes

Comments

Som rubriken säger har vi nu börjat ett nytt projekt tillsammans, jag och Tony. Nämligen projekt "få ordning i den förfallna trädgården". Vi har redan kommit en bit på vägen men har en lång väg kvar att gå.

När vi här om dagen gick runt ute tillsammans slog det mig att det är HÄR vi tillsammans ska jobba för att få det precis som vi vill ha det med de bär och de frukter VI vill ha och det är här våra barn ska springa och leka i framtiden. Det är här vi ska spendera så mycket tid med alla vi tycker om. Den känslan gav mig mycket energi och jag kände mig direkt redo för att dra igång.

I rabatten med massvis av ogräs framför mig, med lortiga händer och rötter till förbannelse satt jag igår och var lycklig. Jag satt glatt och rensade bort allt utom jordgubbsplantorna. Jag trodde aldrig jag skulle tycka det var kul att göra något så tråkigt som att rensa men jag har ändrat mig. Det är kul när man vet att resultatet kommer vara värt det. När man sitter på altanen, äter grillat med vänners sällskap och tittar ut över en fin, välrensad trädgård med blommor, plantor och växter. Antagligen kommer ogräset efter denna sommar ha drivit mig till vansinne efter allt rensande, men tills dess lever jag av lyckan att vår resa till ett fint hem har börjat.

Likes

Comments

... tänkte jag när jag tittade mig i spegeln imorse och såg mina igensvullna och rödsprängda ögon. Jag som trodde jag hade klarat mig undan min pollenallergi i år fick äta upp mina ord. Nu var allergin där igen och dessutom värre än någonsin. Det blev en kämpig dag på jobbet och direkt jag kom hem däckade jag i 2 timmar.

Nu hoppas jag på förnyelse av mitt tablettrecept och på att snart kunna öppna ögonen helt och andas genom näsan.

Varje gång det blir såhär tänker jag "varför var jag inte mer tacksam när jag kunde andas normalt?!?!" men så snabbt nästäppan är borta har jag glömt bort det jäkliga och blir lika förvånad nästa gång det kommer. Jaja det är bara att kämpa på.

Likes

Comments

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Förra veckan hände det där man aldrig vill vara med om och mina bästa vänners katt lämnade oss alldeles för tidigt. Idag åkte jag därför till dem för att vara med på en liten begravning för henne. Platsen blev jättefin och det blev ett fint avslut för alla. Efteråt bjöd Julia & Jakob mig och Alex på fika och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu ska jag krama om vår lilla pälskling extra hårt och ladda inför en ny vecka.

Vila i frid Áila och ha det bra där du är nu!

Likes

Comments

Från vår första resa till Gran Canaria

Förra veckan bokade vi in vår tredje utlandsresa tillsammans. Denna gång är destinationen Las Playitas på Fuertaventura. Mamma har ett tjejgäng hon hållit ihop med i många år och nu har de bestämt sig för att ta med sina familjer på en resa. Den 7 December drar vi, tillsammans med familj och vänner för att sola, bada, njuta och bara vara. Jag längtar jättemycket! Stället där vi ska bo är fokuserat dels på bad och sol men också på hälsa, träning och välmående så jag kan tänka mig att det även kommer stå lite av dessa på schemat. Grabbarna kommer nog hänga mycket på golfbanan eftersom de har bokat med golfbagar. Tur för mig att jag trippelkollade bokningsbekräftelsen, annars hade Tony stått med dykarutrustning istället för en golfbag när det var dags att dra till banan, haha. Hade nog inte varit så poppis då.

Det ska bli skönt att ha denna resa framför mig när sommaren börjar lysa med sin frånvaro och vintern tränger sig på. Helt perfekt!

Likes

Comments

Sedan jag började jobba heltid har jag verkligen börjat uppskatta fredagar. Att veta att jag inte ska jobba morgonen därpå och att jag ska få ligga och dra mig i sängen med Tony hur länge jag vill. Jag jobbar 2 helger i månaden så de två jag är ledig är guld.

Här får ni även ett litet smakprov på vårt otroligt retro badrum, Gult och brunt. Fint va? Haha nej, det kan nog faktiskt vara det mest hemska jag sett, men det har sin charm att flytta in i ett gammalt hus och successivt bestämma sig för hur man ska renovera i framtiden.

Nu, efter tacos hos mormor & morfar ska jag slänga mig i soffan, mysa med Tony och bara vara. Det är jag värd. Hej.

Likes

Comments

Idag är det ett helt år sedan den här älskade lilla dåren kom till världen

Hipphipp hurra på Esters födelsedag! För ett år sedan idag föddes vår lilla tjej och hennes systrar. Bara några dagar därefter hälsade vi på henne för första gången och blev ombedda att åka hem och fundera på om vi ville ha henne eller inte. Det var inget snack om saken. Vi var redan dökära båda två, Då började den lååånga väntan till dess att hon skulle få komma hem. Vi hälsade på henne nästan varje vecka och fick bilder skickade hela tiden.

Jag har hela mitt liv älskat katter men har aldrig kunnat haft någon på grund av allergi. När mamma sen hittade rasen "Sibirisk", som också skulle vara allergivänlig köpte vi en sån, Greta. Och det stämde. Henne tålde vi. Så när jag sedan flyttade hemifrån och ihop med Tony var vi fast beslutna om att också köpa en i den rasen; dels för att jag tål dem men också för att vi gillar deras beteende.

Något som många inte tror på när jag berättar är att Ester är på "dagis" varje vardag. Jag har så himla svårt att lämna henne ensam hemma under en längre tid och eftersom jag inte hinner hem på mina raster och därför är borta 8,5 timmar kom vi på en idé som vi tyckte var värd att testa. Många säger att det inte går att bestämma över en katt men det har jag för länge sedan motbevisat. Varje morgon innan jag åker till jobbet kör jag nämligen henne till min mormor. Vi vande henne med det redan när hon var liten och eftersom hennes "syster" från en tidigare kull bor hos min mormor har hon absolut inget emot att åka dit. När jag ropar "ska vi åka till Sessan" kommer hon nedrusande och springer in i sin bur, redo för att åka (förutom på måndagar, då är hon lite trögstartad). Hon leker med Sessan hela dagarna och när hon hör min bil komma in på uppfarten går hon in i buren igen, för att åka hem. Smidigt va? Och ja, det är sant. Detta gjorde också att det gick jättebra när vi flyttade. Under tiden vi bar grejer och stökade bodde hon hos mormor och när det var dags att flytta in i det nya huset fann hon sig väldigt snabbt. Så snart hon hittat sitt träd, sin låda och sina leksaker hade hon bott in sig. Simple as that.

År nummer två i Esters liv kommer innebära lite nya upplevelser. Eventuellt ska vi ta en kull på henne och om några veckor ska vi till veterinären för att scanna hennes hjärta och kolla så att hon är frisk i övrigt.

Jag har inte ångrat en enda dag att vi köpte Ester. Från dag ett har hon varit helt perfekt för oss och formats till en mysig och social tjej men som ändå har en egen vilja. Det har helt enkelt varit ett år av kärlek och mys för både oss och Ester.

Likes

Comments

Title