Hej hej, vad sägs om en till uppdatering om USA?

I söndags pratade jag över FaceTime med min välkomstfamilj vilket var så kul och trevligt. Allt som förut var bara drömmar och tankar börjar bli så verkligt och realistiskt nu att jag knappt kan förstå att jag ger mig av om bara 9 dagar!!!

Min supergulliga välkomstfamilj ska jag bo hos i minst 3 dagar till 3 veckor ungefär. Vi vet inte än hur länge jag kommer bo hos de för min permanenta familj som jag egentligen ska bo hos bygger om sitt hus. När de har byggt klart (vilket sägs vara i slutet av augusti) måste de skicka bilder på sitt hus till EF och sen måste EF bedöma om huset är ett okej hus att bo i. Vilket jag tror det kommer att vara då det är ett nybyggt hus. Ganska självklart ändå!! Så tills dess bor jag hos min välkomstfamilj och jag klagar inte för dem är så trevliga.

Vårt samtal varade runt 30 minuter och jag fick reda på en hel del.

Som tex att jag kommer bara gå i skolan måndagar till torsdagar alltså 4 dagar skola och sen 3 dagar helg. Än en gång klagar jag inte haha. Ni vet den där känslan när man ibland har studiedag på en måndag eller fredag och bara önskar att varje skolvecka var 4 dagar så man får 3 dagar helg?? Precis så kommer jag ha det i ett år ;) Dock så börjar man 7.40 på mornarna och går till 15.35 vilket är en otroligt lång skoldag men man får ju ge och ta lite när man får en 3 dagars helg, är så lycklig om ni missa det haha!!

Jag frågade lite hur jag skulle ta mig till skolan och förväntade mig att skolbuss var det bästa alternativet men eftersom man får ta körkort när man är typ 15 eller 16 år (lite oklart) i USA så har min "syster" i min permanenta familj körkort så hon kommer köra oss till och från skolan. Eftersom hon också är 01a eller 00a så kommer vi förmodligen gå i samma klass eller iaf börja och sluta samtidigt på dagarna vilket gör det väldigt effektivt för oss.

I den skolan jag kommer till går det bara 330 elever och 95 av de går i high school alltså ca 23 elever i varje årskurs. I high school är det 4 årskurser. Freshman year är första året och då är man 14-15 år, sophomore year är andra året och då är man 15-16 år, junior year är tredje året och då är man 16-17 år och det är förmodligen det jag ska gå och sen sista året heter senior year och då är man 17-18 år.

Jag fick också reda på att alla årskurser i high school kommer ta klasser tillsammans. Så jag kommer kanske ta NO med vissa seniors och sen tex matte med några sophomores. Tycker det verkar jättebra eftersom 23 pers i en årskurs kan som sagt bli väldigt litet och att då slå ihop alla 95 personer blir lite mer roligare kan jag tänka mig.

Juste, den 21 augusti kommer det synas en eclipse i Oregon vilket är så spännande. Jag kommer ihåg att det var en när jag gick i sjuan här i Sverige om jag inte minns helt fel men att se en igen är roligt. Märker ni att jag verkligen är taggad på ALLT?!

Min välkomstfamilj består ju utav en kvinna som jag skrev i förra inlägget och jag fick reda på att hon jobbade på skolan vilket känns så bra det med. Ändå om jag kanske bara bor hos henne och hennes man i 3 dagar så kommer jag få träffa henne varje dag i skolan förmodligen vilket känns kul att kontakten på så vis fortfarande kommer vara kvar.

Tänkte skriva ett litet inlägg om hur jag känner inför mitt år angående vänner, familj och lite sånna saker men kom på att det kanske inte kommer bli så ett sånt "litet inlägg" ändå så ni får ett annat inlägg om det nån dag här innan jag åker eftersom detta inlägg blev ganska långt.

Har tyvärr inga bilder att bjuda på så detta blev ett riktigt tråkigt inlägg med bara en massa text men kommer förmodligen bomba med bilder om ett tag så det får väll jämna ut det ;)

Harebra tills vidare<33


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hejsan hurni!!

Just nu befinner jag mig på Gotland. Vilket är såsåså härligt!! Har släkt som bor i Visby så har varit här flera somrar under min barndom och tyvärr spenderade jag mina 2 senaste gånger här på begravning. Så nu är det skönt att vara här och bara ta det lugnt (inte för att jag gjort nått annat än att ta det lugnt under sommarlovet).

Jag och mamma kom hit igår och spenderade dagen i Visby och åt middag med min släkt och fick träffa nyaste tillskottet till familjen. Lilla Henrik som bara är 10 dagar gammal och hur gullig som helst!! Idag åkte vi vidare till min mammas kusins landställe på Fröjel som ligger ca 30 min från Visby. Älskar att allt ligger så nära allt här på Gotland.

Idag har vi som sagt bara tagit det lugnt. Jag läste ut boken Everything, Everything idag också som jag rekommenderar STARKT!! Gillar faktiskt inte att läsa men efter att ha sätt filmen på bio med världens bästa biodejt Charlie några veckor sen behövde jag bara köpa boken och jag läste ut den på bara några dagar. Stor hit!! Om ni inte gillar att läsa så rekommenderar jag att kolla på filmen också. Ta bara inte med er Charlie som er dejt, hon är min!!! ;))

På måndag åker jag hem och på kvällen ska jag på middag hos Ullis som åker till USA på onsdag!!!! Är så taggad för hennes skull och glad. Hon fick en familj några dagar sen som verkar så otroligt snälla och framförallt söta.

Ska försöka lista ut bra presenter till mina familjer jag kommer till. Kommer ju först till en välkomstfamilj och sen en permanentfamilj så vill köpa nått svenskt men ändå fint att ta med mig från Sverige till dem. Kanske en kokbok?! Skrev ju i mitt brev till de att jag gillar att laga mat så får ju visa vad jag går för;) nej men det blir säkert bra tillslut. Mitt prio-1 att ta med mig till mig själv hemifrån är ju såklart te.

Har inte alls tagit många bilder när jag varit här men förhoppningsvis blir det fler imorgon.

Kram<33

Likes

Comments

Hej alla kära och nära, det var längesen!!

Som ni alla vet ska jag åka på ett utbytesår och datumet då jag ger mig av har faktiskt börjat närma sig. Jag har tagit en liten time-off från denna blogg under sommaren för jag ville inte att det skulle ta upp för mycket av min tid, speciellt inte nu när jag bara hade några månader kvar att spendera med familjen.

Kan bara tillägga att min sommar än så länge har varit jättebra. Inte gjort så värst mycket men har spenderat lite tid i Göteborg med mamma och min bror under Gothia veckan och sen åkte jag och mamma vidare till Bovall strand vilket ligger på västkusten ca 1 1/2 från Gbg. Där va vi några dagar och bodde i ett jättefint hus och bara sola och åt en massa goda skaldjur och jag fick förvånat nog lite färg på huden... första gången det hände!!

jaa ni, vad har mer hänt sistone?? Mamma var i Tyskland några dagar så jag hade lite kompisar över då vilket var kul. Fyllde år också vilket var en lyckad dag med ovanligt varmt väder för att vara min födelsedag (brukar oftast vara dåligt väder). Hade kompisar som kom över på middag vilket var mysigt.

okej men down to business så har jag fått familj, jag har fått ställe dit jag ska, jag har fått avres datum samt flygbiljett, jag har kommit in på en skola så aa allt är klart (förutom att jag bara nu måste förberedda mig för att åka *fäller en tår samtidigt som jag ger ut ett litet skratt*) JAA jag är så fruktansvärt nervös och har en känsla att jag vill att det ska ske NUNUNU men ändå inte för jag vill inte att det ska vara slut innan det ens börjat. Svårt att beskriva känslan men hoppas ni fattar med min väldigt oklara förklaring. :)))

Okej jag kan börja med familjen/familjerna. Jag har fått 2 familjer. En välkomstfamilj och en permanent familj. Välkomstfamiljen fick jag för min permanenta familj bygger om eller renoverar sitt hus, vilket gör så att de måste bo på ett annat ställe där jag inte får plats till en början. Därför har jag fått en välkomstfamilj som kommer ta hand om mig tills jag kan flytta in hos min permanenta familj.

Min välkomstfamilj består utav en man och en kvinna i 45-50 års åldern. De har en dotter men hon bor inte hemma. Har inte pratat med de än men ska ta och göra det nån gång den här veckan.

Min permanenta familj består utav 3 barn och deras mamma och pappa. Äldsta dottern är 20 år dock bor hon inte hemma, har för mig att hon går på collage. Mellersta barnet är en tjej som är 16 år vilket jag är så glad över att få höra. Har ALLTID velat ha en syster (sorry Oscar du är en rolig bror men kan tyvärr inte låna dina kläder, måla dina naglar, skvallra om snygga killar med eller vad ni som har systrar gör ;)) De har en son också som går i åttan så jag antar att han är 14/15?

Är så extremt glad att jag fick en familj med syskon. De ska bli så troligt kul att se hur de bor och vad de gör på fritiden mm. Juste, nämnde jag att de har massa katter och hundar, hur najs?? Min mamma är allergisk mot pälsdjur tyvärr så har aldrig fått "uppleva livet med djur" haha:))

Har inte pratat med nån av familjerna än. Men det ska jag absolut se till och göra så snart som möjligt.

Låt oss prata om vart jag då ska. Jag har blivit placerad i Oregon. Min välkomstfamilj bor i Dallas, Oregon (inte Texas). Vilket på bild ser jättefint ut. Min permanenta familj bor ca 30 min från kusten och jag antar att min välkomstfamilj också gör det då de bor nära varandra. De bor ca 45 min till 60 min ifrån Portland (största staden i Oregon) och ca 45 min har jag för mig ifrån Salem (huvudstaden). Kan inte vara mer nöjd över dit jag ska. Oregon verkar verkligen jätte mysigt.

Jag har såklart kommit in i en skola också. På skolan går det ca 330 elever och våran maskot är en pirat. Min kompis Ulrika som också ska åka till USA kommer till en skola med 2000 (!!!) elever och deras maskot är Wild Cats, hur kul!!

Jag ger mig av den 16 augusti då jag åker först till New York i 3 dagar för "Welcome days" med EF och alla andra som också åker med EF det datumet. Ser så mycket framemot det och tycker det är så bra att EF har fixat sånt så man får träffa på människor som är minst lika nervösa som en själv innan man åker vidare den 19 augusti till sina familjer.

Så det var väll allt för denna gång. Jag lovar att jag ska bli bättre att uppdatera så mycket som möjligt innan jag åker. Lägger in lite bilder från min sommar här nere så får ni se alla roliga bravader jag har varit med om denna sommar ;)

pusssssss

Likes

Comments

Hej hurni!

Jag har precis skrivit klart 2 prov. Ja, jag vet att det är sommarlov men detta hade faktiskt med mitt utbytesår att göra. Fick ett brev i brevlådan under dagen som innehöll en CD skiva, ett häfte med en hör och läsförståelse i och en lapp där det stod att jag behövde göra ett engelskatest för att EF skulle kunna placera mig i en skola, det börjar närma sig guuuyyysss!!

Jag gjorde proven precis och de var lika lätta som engelska nationella, om inte lättare!!

Känner på mig att det gick bra, kunde inte ha gått så snett på tal om hur enkelt det var. Tror att kanske EF har hittat en skola till mig och att skolan vill veta min engelska nivå och därför måste jag göra det här provet. De skriver eller skickar inte nån information som (om) de har tills den blir helt slutförd då allt kan ändras hela tiden. Men hoppas verkligen på att detta kanske menas att de har hittat en skola som vill acceptera mig *fingers crossed* !!

Håller er uppdaterade såklart,

vi hörs!!!


Likes

Comments

Sommarlovet är ju här och ändå om det precis har börjat känner jag redan att det kommer flyga iväg lika snabbt som grundskolan gjorde;). Tänkte alltså i detta inlägg skriva lite om mina sommarplaner. Har inte så många bestämda än då jag inte vet när jag kan åka till USA. Antingen blir det om ca 5 veckor eller ca 9 veckor så det är stor skillnad om jag åker i slutet av juli eller slutet av augusti vilket leder till svår planering.

Men än så länge har jag kommit såhär långt.

Studentmottagning...

för Oscar och Elektra äger rum hos oss nu på lördag. Båda sprang ut i torsdags och de ska alltså ha en gemensam studentfest vilket kommer bli så kul!! Idag har vi satt upp tält på framsidan och baksidan av huset där folk kan stå, äta och dansa senare mot kvällen. Mamma och min moster Marika har typ bjudit runt 150 pers hit så det är bra att man kan vara ute också än att alla ska vara inne i huset. Det skulle bli ganska trångt!!

Midsommar...

spenderas på Sandhamn i år med Charlies underbara familj<3j Det blir jag, Charlies familj och en annan familj som åker dit på torsdag och stannar i 2 dagar, alltså över midsommar. Hopppas på fint väder så man kan gå runt på Sandhamn och sola på de fina stränderna. Jätte mysigt kommer det bli!!

28 Juni...

är min födelsedag och jag vet verkligen inte vad jag vill eller ska göra. Älskar sommaren men fyfan vad jag hatar att fylla år då. Släkt och vänner är oftast bortresta vilket oftast leder till att man bara är hemma hela dagarna och äter jordgubbar... Vill kanske fixa nån tjejmiddag hos mig eller nått liknande på min stora dag i år men vi får se hur många som är hemma och planera utifrån det.

En tanke...

som jag och min pappa har är att kanske åka till Grekland bara han och jag några dagar i juli. Han håller på och kollar om han ska flytta dit så skulle vara as najs om jag kunde besöka stället innan han hittar nånstans långsiktigt att bo på i Grekland... Träffar inte min pappa så ofta som jag skulle vilja då han är kameraman för BBC och alltid måste vara på ställen där saker händer, tex krigszoner i Iraq osv, vilket gör det svårt för han att komma till Sverige ofta.

USA

Sedan åker jag ju. Oklart (som sagt) när jag åker men måste packa och förmodligen köpa nya saker innan. Vet redan nu att jag kommer vilja sova bredvid mamma minst en vecka innan jag ger mig av. Kommer sakna henne mest av allt<3, plus att hennes säng är definitionen av ett himmelrike ;)

Så aa det var typ allt...

Mitt mål under sommaren är att träffa så många vänner som möjligt innan jag åker, vilket jag hoppas på o göra. Annars får jag se vilka mer saker som blir planerade under sommaren och som ett litet hejdå får jag tilläga att önska er alla en fett grym sommar!!!!

PUSSSS


Likes

Comments

hola guys!!

Dålig uppdateringen senaste tiden, jag vet haha, så mycket har hänt och trodde att jag skulle var mer motiverad och ha mer tid till att blogga när jag fått sommarlov men tbh har jag inte pallat eller haft tid till det...

Ska såklart fortsätta med min blogg eftersom jag skaffade den i samband med mitt utbytes år som faktiskt börjar närma sig. Snart smäller det och jag kan verkligen inte fatta att jag ska ge mig av. Är tup nervös, SUPER taggad men ändå rädd på samma gång!!

Har inte fått nån värdfamilj, skola eller placering än där på västkusten kan jag ju tilläga. Känns lite segt om jag ska vara helt ärlig. Men EF (företaget jag åker med) säger att man ska vara beredd på att man kan få familj 1 vecka innan man åker. Ibland blir det till och med så att man måste åka till sin stad där man blivit placerad och har kommit in i en skola och så letar EF fortfarande efter en familj tills man fått en. Däremellan får man bo hos nån som jobbar hos/för EF... Ändå om det skulle kännas tryggt att få familj just nu så gör jag hela den här resan för att få erfarenhet och lära mig nya saker så I guess att saker blir inte som man tänkt sig och det är okej det med!! Är oftast väldigt flexibel så vad som helst blir säkert jättebra plus att ingenting kommer vara vanligt för mig, är ju beredd på ett helt nytt år av förändring och saker att prova på!!

Det var det för mig ikväll. Måste upp 7 imorgon för att hjälpa mamma i trädgården... Min bror Oscar tog studenten i fredags så hans studentmottagning ska han ha gemensamt med kusinen Elektra på lördag. Mamma har bjudit runt 150 pers hit så ni fattar ju själv att det finns "lite" att fixa inför. Det ska dock bli så sjukt kul. Vi ska ha ett stort tält på framsidan av huset och ett på baksidan och sen en indisk foodtruck på uppfarten framför huset. Så najs!!!

Godnatt hurni<333

Likes

Comments

I torsdags hade min skola bal för alla i årskurs 9, which, let me tell you, va skit kul!!

Min "baldejt" Fabian kom och hämtade mig klockan 18 för att sen ta oss till Lavalhallen i Nacka. Fabian har varit min bästavän enda sen sexan då vi också bestämde oss att gå till balen tillsammans, vilket vi höll alla dessa år. Han kom iaf till mig i torsdags klockan 18 och hade köpt en så fin bukett med pioner (mina favorit blommor). Efter lite fotografering av min mamma och Fabians föräldrar skjutsade hans pappa oss dit vi skulle i Nacka.

Under kvällens gång åt vi middag, efterrätt, tog massa bilder, dansade och det var typ summan av kardemumman. Vi hade tyvärr ingen efterfest, vilket var lite segt men tror ingen hade orkat för vi alla var så trötta nästa dag i skolan. Tror jag gäspa var fjärde minut...

Likes

Comments

Sitter för tillfället i min säng, med en kopp te i ena handen, musik i öronen och tänker på min mormor. Idag, tisdagen den 31 Maj, var det precis ett år sedan hon gick bort och fyfaan vad jag saknar henne.

Vet inte riktigt vart jag ska börja eller vad jag skriva. Hon var helt enkelt min Människa, min bästavän och personen som jag hade haft närmast mig hela mitt liv.

Har nog suttit här i 30 minuter nu och skrivit massa med olika texter för att förklara min och mormors relation. Konstigt nog är det svårt att förklara i ord hur den var. Man behövde liksom se den för att fatta själv.

Förra året idag när jag fick reda på att hon gick bort trodde jag aldrig att jag skulle må helt bra igen på länge. Hade en smärta i hjärtat som inte släppte på flera veckor, precis som en kall kniv i hjärtat. Trodde inte att det skulle gå över tills jag märkte att den gjorde det en dag och att bara ibland när jag tänkte på henne att gjorde det riktigt ont.

Idag, när jag tänker på mormor ler jag för det mesta om henne. Ler för att hon och morfar skapade en sån fin familj och att vi alla är så nära, precis som hon ville att vi skulle vara. Jag ler för att jag har så många fina minne med henne som jag aldrig kommer glömma och för att jag fick lära känna henne så bra som jag fick. Jag ler och blir helt varm inombords för att jag fick precis henne som mormor och för att hon har lärt mig så mycket som jag aldrig hade en aning om tills hon berättade mig om de...

Idag har jag tänkt på henne extra mycket och kommer sova extra gott ikväll i hennes jätte gamla t-shirt jag en gång fick av henne medan jag kramar hennes runda kudde jag tog när hon gick bort.

Saknar dig mormor så mycket, Älskar dig!!<3


Likes

Comments

tja bloggen

Kom hem från Irland sent i söndagskväll så tänkte göra ett inlägg från resan. Alltid så mysigt att vara där och hälsa på lite av släkten som bor där. Det var tyvärr inte så fint väder men det är det nästan aldrig på Irland så det är lugnt haha...

Som sagt, åkte dit tidigt på torsdag morgon tillsammans med mina kusiner Elliot och Elektra, moster Marika, morfar, Oscar och mamma. Vi flög till Dublin och sen körde vi bil i ca 4-5h med hög musik på högtalarna i bilen👍🏽

När vi kom fram så var klockan runt 18, vi åt middag och massvis med jordgubbar och lekte lite med mitt kusinbarn Arthur som nog är den mest söta bäbisen jag har sätt i hela mitt liv. Han gråter aldrig vilket gör det så mycket enklare att ta hand om honom, han är bara glad och har ett leende på läpparna hela tiden.

Jag och Elektra tog ett bad också senare mot kvällen. Har inget badkar hemma så får passa på när jag har möjligheten.


Söta morfar med lilla Arthur.

ja, ni ser ju själv hur söt han är...

I fredags hade vi en fest som var till min mosters man Colin som gick bort förra året i en bil krasch. Det var nämligen hans födelsedag i fredags och familj och vänner kom hem till min moster Camilla för att fira han. Det var en lyckad kväll och allt blev så fint och bra.❤️

I lördags blev det faktiskt lite sol så då gick vi och bada. Eller "bada" mer ett snabbt dopp i det iskalla havet och sen snabbt upp igen.

To put a face to the name, så är detta mina sjukt vackra kusiner Elektra och Aya (Alexandra). Är det skumt om detta är min girlcrushes??! ;)) så fina är dem!!!

Jag och mamma på dansgolvet:)

Likes

Comments