View tracker

Kajsons Julkalender

Idag blir det två luckor i en. Jag slår ihop gårdagens lucka med dagens.

Vilken plats på jorden skulle du vilja resa till när du blundar och drömmer dig bort

Jag skulle gärna vilja åka till ett varmt land och få lite sol och värme. Men jag skulle även vilja åka till staden som aldrig sover - New York - igen. Jag och sambon var där tillsammans med hans föräldrar maj 2012. Men jag skulle gärna vilja uppleva staden på julen. All julskyltning, pynt och ljusen! Att få en riktig julkänsla!

Vilken är den mest glammiga kväll i ditt liv?

Och då kommer vi till min glammigaste kväll. Mitt liv är inte så glamouröst. Men lite lyx i vardagen tycker jag är glammigt! Så då vill jag tänka tillbaka på just resan i New York 2012. Min svärfar fyllde 60 år och vi hade hyrt en limousin till restaurangen för att överraska honom. Att sitta där i limousinen, åka på New Yorks gator och dricka skumpa - det kallar jag verkligen vardagslyx! Sen åt vi på The View. Supergott och högt upp bland skyskraporna.

Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du också vara med? Spana ni hur du gör här!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardagsliv

Vilken mysig dag och kväll vi hade igår! Sandra och Johanna kom mitt på dagen och vi gjorde saffransscones med massa gott tillbehör. Så himla mysigt. Vi alla hade gjort en liten mysig advents-present till varandra, utan att dem andra visste om det. Sen på kvällen stannade tjejerna kvar och Johannas sambo kom också och så kollade vi på Idol-finalen tillsammans. Helt rätt vinnare vann enligt mig! Vad tyckte ni? 

Jag är så lyckligt lottad att ha så här fina vänner omkring mig. Ni är guld! ✨

Likes

Comments

View tracker

Kajsons Julkalender
Vilken egenskap hos dig själv skulle du vilja utveckla?

Jag är en person som gillar att göra mycket, gärna allt samtidigt och det kan ta ett tag för mig att få det färdigt. Jag är väldigt bra på att lägga saker på en plats, istället för att lägga det på den rätta platsen. Jag känner ingen stress för att lägga det på rätta platsen på en gång. Min sambo hatar denna egenskap jag har. Han blir galen. Nästan allt har en mellanstation för mig. Inte alltid, men väldigt ofta är det så. Jag vill bli bättre på att bli mer effektiv med att slutföra det jag gör. Det blir ju mindre att göra om jag lägger grejerna på rätt plats på en gång. Som sagt, istället för att det ska hamna på en mellanstation, ska jag försöka att bli bättre på att ställa grejerna på sin plats.

Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du också vara med? Spana in hur du gör här!

Likes

Comments

Kajsons Julkalender
Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?

För sex och ett halvår sedan flyttade jag till Stockholm från min familj nere i Småland. Älskar livet här, men ibland längtar jag hem. I alla fall till min familj. Så idag vill jag ge min familj extra mycket kärlek. Önskar att dem var närmare, speciellt nu när vi har fått Melvin. Som tur är kommer dem upp ganska så ofta ändå, och vi åker ner. Men jag önskar vi sågs oftare!

Nu längtar jag till juldagen, då vi alla är samlande igen. Min älskade familj, vi kommer inte alltid överens. Men finns ingen tvekan om kärleken vi känner för varandra ❤

Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du också vara med? Spana in hur du gör här!

Likes

Comments

Kajsons Julkalender
Vad är det bästa med dig själv?

Nå dagens lucka. Jag har funderat och funderat. Varför ska det vara så svårt att komma på något bra med en själv. Känns väldigt typiskt svenskt. Så mer självkär åt folket tycker jag!

Hur som helst. Jag kom sedan på att jag alltid har varit en person som bryr mig om mina nära och kära. Jag tänker mycket på min familj och vänner som är runt omkring på. Hur dem mår och lyssnar mer än gärna på vad de har att säga. Jag tycker jag själv är ett ganska bra bollplank, om allt, kring allt. Jag brukar be mina nära att dem alltid hör av sig när dem har kommit hem. Omtanken att veta att dem har kommit hem ordentligt, eller bara oro? Kanske en blandning.

Jag hoppas i alla fall att jag är just de där bollplanket mina nära behöver. När dem behöver det. Jag hoppas och tror att mina nära vet att jag finns där för dem, alltid!

Kör på en bild med några av mina favoriter.
Min familj & M's gudmödrar

Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du också vara med?
Spana in hur du gör här!

Likes

Comments

Melvin 7-9 månader

Den 23 november blev Melvin 8 månader. Men jag har inte haft tillfälle att uppdatera kring åtta månaders kontrollen. Tiden bara flyger förbi! Han blir ju snart nio månader och sen ett år, känns det som..

Nu väger vår lilla kille 8,5 kilo och är 68 cm lång. Dags att införskaffa mer kläder i storlek 74! Några kläder i storlek 68 kan han fortfarande ha. Nu har Melvin börjat ta sig framåt, eller rättare sagt ålande. Ibland går det fort, om han har ett mål som han vill ta sig till. Speciellt allt han kanske inte borde röra. Yes, det är nog dags att börja plocka bort en del här hemma nu. Två tänder har ploppat upp! Den första "hittade" jag när vi var nere i Småland hos mina föräldrar i mitten av november.

Vår lilla kille har börjat total vägra att sova i sin säng. Så nu sover han, sedan någon månadseden i vår säng. Och ungefär tre nätter tillbaka, har han börjat att vakna många många gånger om nätterna. I ren panik, otröstlig och varm. Jag gissar på att det är fler tänder på gång och att det är dem som spökar. Men annars är vår lilla tok fortfarande så glad och full med energi.

Vår älskade lilla kille, ger oss så mycket kärlek varje dag - trots bråkiga nätter 💙

Likes

Comments

Kajsons Julkalender
Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

Jag berättade för sambon om dagens lucka och funderade högt på vad jag önskar att äta till middag i dag. Och kom på det - Isterband och dillstuvad potatis! Där har vi det! En rätt som jag brukar få hos min mormor och morfar. Vi sa senast i fredags när jag var där att nästa gång ska vi äta just isterband och dillstuvad potatis. Så det blir det ikväll. Dessutom är det första gången jag ska tillaga dillstuvad potatis. Men det kan väl inte vara så svårt?

Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill ni också vara med? Spana in hur ni gör här!

Likes

Comments

Veckans Snapshots

Veckan började med kompisasmys med Emelie & Dominic + deras mammor // Lite julfint i hemmet // Första ljuset tänt lite senare än planerat // Mys & lek hemma hos gammelmormor & gammelmorfar // Julkalender-premiär // Egentid med lillasyster, kaffe & bio // Helgmys med mitt lilla hjärta // En promenad genom stan med svärföräldrarna // Andra Advents-mys med mitt stora hjärta

Likes

Comments

Kajsons Julkalender
Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

När jag först läste denna fråga tänkte jag, jag har väl inte lyckats uppfyllt någon dröm? Men jo det har jag ju!

Jag flyttade från de småländska skogar upp till Stockholm. När jag tänker tillbaka på vem jag var då, förstår jag inte att jag vågade flytta från min familj och vänner för ett liv i storstaden. En dröm att flytta upp till Stockholm hade jag haft länge. Alltid älskat vår huvudstad.

Jag visste inte hur länge jag skulle bo här, eller om jag skulle trivas. Som tur är, hade jag min mormor och morfar som jag bodde hos första tiden. Tills jag träffade R. Dem var min trygghet då. Samt min bror som också bodde här uppe.

Men ja, jag tog chansen och påbörjade ett liv här uppe. Och inte visste jag då, i slutet av sommaren 2010, att jag sex år senare skulle sitta i en lägenhet som jag äger tillsammans med min fina sambo och att vi idag har en helt underbar son på åtta månader. Vad livet kan förändras och ta form från en dröm som man hade som liten ungdom.

Vi måste våga drömma lite mera. För drömmar kan slå in. Här sitter jag, i en stad jag trivs så otroligt bra, med min lilla familj, som jag älskar så högt. Ja, våga drömma och våga chansa.

Detta är en del av Kajsons julkalender, vill ni också vara med? Spana in hur ni gör här!

Likes

Comments

Vardagsliv

Godmorgon! Idag startades vår lördag tidigt..i alla fall för mig och lilleman. Klockan hade inte ens slagit sju när lilleman inte ville sova något mer. Jahapp, jag hade lovat sambon sovmorgon så det var bara att gå ut. Klockan åtta hade vi båda ätit frukost och lekt en stund. Såklart myste vi till julkalendern med tända ljus också.

Likes

Comments