Vardagsliv

Lustigt, tomt, skönt, galet, skratt & gråt.
Jag alla känslor på en och samma gång!

Examensarbetet är inlämnat!

Sån sjuk känsla att äntligen vara klar. Att inte ha något mer som ligger o gror bakom, när det gäller skolan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Månaden i bilder

Som ni har märkt har december varit en hektiskt månad för mig med examensarbetet. Så därför kommer månadens bilder från december nu..

..så vad hände i december förutom slit med examensarbetet? Mysiga promenad ute på Ingarö, massa julmys, någon vecka av sjukdomar och ännu mer julmys, massa lussebullar, ny matta till lägenheten och Grattis-till-nya-jobbet-blommor från K & R, julfirande och avslutade året med att träffa ännu ett litet mirakel, lilla Joline och sedan vara med våra fina vänner på nyår.

Likes

Comments

Inredning

Nytt år, nytt jobb och förhoppningvis någon gång i år, blir det även nytt boende för oss. Vi har i alla fall börjat titta runt lite, men den processen kan vara lång.. Men jag är redan inne i tankarna inför stylingen av vår lägenhet, inför fotografering och visning. Och inte minst inredning av ett nytt boende! Jag är så taggad på detta år!

[Alla bilder från Pinterest]

Likes

Comments

Vardagsliv

Vi har kommit in i det nya året. Kurserna och förskolan har startat efter jullovet för sambon och sonen. För mig har det väl egentligen alltid legat bak i huvudet att examensarbetet måste fortsättas arbetas på. Med andra ord är vardagen igång igen!

Igår hade vi opponering på examensarbetet. Fy.. Men nu är det över och vi har nu småfix och ändringar kvar att fixa och förhoppningvis blir vi klara denna veckan. För nästa vecka, på tisdag börjar jag jobba - som förskollärare! Tänk, 3,5 år av studie (+ 1 år som mammaledig) har gått! Så snart startar den nya vardagen. Med nytt jobb för mig!

Men först några intensiva dagar tillsammans med examensarbetet.

Magisk bild från i söndags, när vi tog en morgonpromenad ute på Ingarö!

Likes

Comments

Listor

Vad är du mest tacksam över 2017?
Att cancern, som drabbade en familjemedlem är borta! Nu är bara att hoppas att den inte kommer tillbaka
Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit?
Att jag ha orkat fortsätta med studierna och att jag snart är i mål!
Vilken/vilka har varit dina lyckligaste stunder under året som gått?
Melvins 1 årsdag & tiden jag har fått spendera med min familj
Vad skulle du vilja förändra till 2018?
Få in mer träning i min vardag, då 2017 blev lidande med träningen..
Vilka små steg skulle du kunna börja med för att komma framåt?
Inte vara för hård mot mig själv. Sätta realistiska mål med träningen. Först och främst få till något träningspass i veckan, i den mån det går med allt nytt som sker - nytt vardagsliv med jobb måndag till fredag.
Vilka är dina viktigaste prioriteringar 2018?
Att vara en bra mamma och sambo, och lägga tid på mig själv när det kommer till hälsa.
Vilka 3 ord vill du ska sammanfatta året som kommer?
Familj, hälsa & jobb.

Likes

Comments

Ja årets julkalender gick ju inget vidare för mig.. Att hinna sitta ner och skriva ner den, samtidigt som jag skriver på examensarbetet var kanske att drömma sig lite att man har ork och tid till det. Aja bättre lycka nästa år!

Hoppas ni alla har haft en fin julhelg! Vi har haft det så mysigt med julafton på Ingarö med Melvins farmor, farfar och gammelmoster. Följt av juldagsfirande nere i Småland med mina föräldrar och syskon. Vilka mysiga dagar vi har haft! Jag kommer uppdatera med bilder när jag får tid. Melvin har jullov, Robert börjar skolan den 2a och jag har sista tampen på examensarbetet att ta tag i. Så det blir intensiva dagar och så tacksam att svärmor ställer upp när det behövs så jag kan fixa färdigt arbetet.

Likes

Comments

Kajsons Julkalender

Lucka nummer 2 i Kajsons Julkalender..

..och såhär i jultider vill jag dela med mig av mina magiska juldagsmorgon när jag var liten.

I min familj har vår stora juldag varit på juldagen. Innan jag träffade Robert hade jag aldrig firat jul med julklappar på julafton, utan hemma hos min familj är det julgran och klappar på juldagen. Eftersom min käre far är engelskman. Något som kändes så himla orättvist när jag var liten. Alla kompisarna fick julklappar idag, men jag skulle få vänta en dag till.

Men på juldagens morgon när jag och mina syskon vaknade upp och gick till vardagsrummet. Så stod där en stor och magisk gran som tindrade med sina juleljus. Den känslan - magi. Och under grannen låg alla klappar.

Det var nämligen såhär att när vi var små så hade vi ingen gran förrän på juldagens morgon. Utan den fixade mina föräldrar, klädde granen och la alla julklappar. Så att de julgranen på juldagsmorgon var så himla magiskt. Detta är något jag skulle vilja föra vidare till min son. Denna magi jag känner kring julen och magin på julaftons-/juldagsmorgon.

[Bild från Pinterest]

Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här

Likes

Comments

Kajsons Julkalender

Jag påbörjade detta inlägg den 1 december, men med en sjuk liten skrutt här hemma, har det inte funnits någon möjlighet alls att börja med denna julkalender. Så jag är några luckor efter..

Förra året var jag med i Johanna Kajsons julkalender. Här och här kan ni läsa om några luckor från förra året. Trots att jag är inne i examensarbetet så tänker jag göra ett försök med att öppna varje lucka fram till julafton.

I årets julkalender från man tolka rubrikerna själva. Lucka nummer 1 har rubriken Mitt Perfekta Liv. Och hur ser mitt perfekta liv ut? Utåt sett, speciellt i Instagram-världen kan livet se så perfekt ut. Det kan ibland göra mig galen, men ändå vill jag ha ett "fint" flöde på Instagram. Känns lite som om man lurar sig själv, och andra? Men om jag ska vara ärlig jag undviker att ta bilder på vårt "stök" där hemma. Jag fixar till bilderna, plockar och skjuter bort de som är vägen för den "perfekta" bilden. Hur sjukt är egentligen inte det? Jag borde tillåta mig mer stök i bilderna jag lägger upp. Ungefär som den här..

Lite efter-renovering-kaos, examensarbete-kaos och kaos jag-har-inte-haft-tid-att-inrett-julen-riktigt-ännu, där av två "brickor" med ljus och blommor på. Melvins nagelsax som inte har fått komma till sitt hem (badrummet). En ljusslinga som ska dekorera någonstans i lägenheten och två smyckesträd som jag ska glömma bort uppe på förrådet. Ja såhär är det väldigt vanligt att det ser ut hemma hos oss - ofiltrerat och stökigt, dock något som aldrig syns utåt.

Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läs mer här

Likes

Comments

Månaden i bilder

Månadens sista dag är här. Och därmed startar årets mysigaste månad imorgon.

Men redan denna månad har vi startat lite julmys med lussekatter och bak av både lussebullar och pepparkakor. Och årets första tomte är inhandlade. Samt julklappar..! Och årets första snö kom! Halva månaden har vi bott ute hos svärföräldrarna pga badrumsrenovering, vilket har resulterat i många mysiga promenader och mysiga stunder med farmor och farfar för Melvin, och även oss.

Nu ser vi fram emot en härlig december med mysiga stunder tillsammans med nära och kära ❤

Likes

Comments

Familj

​Idag är ingen vanlig dag för idag är det min älsklings födelsedag 🎈

Denna frukostbrickan stod på bordet när han vaknade, lite paketöppning och sedan var det bara att starta dagen med lämning på förskolan och skola för sambon. Det blir mer firande ikväll här ute på Ingarö. 

Och min dag är fullspäckad! Snart åker jag till Nacka, hämtar ut tre paket, upp till lägenheten och vattna blommorna, skriva på examensarbetet, och sedan åka på en intervju, och sen hämta hem M. Som sagt, fullspäckad dag! 

Likes

Comments

Subscribe