Facebook
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Det å ha tørr hud og det å ha dehydrert hud er to begreper innen hudpleie som ofte skaper forvirring. Forvirring på nettet kan gjøre det vanskelig å skille disse to begrepene fra hverandre, og i dag skal jeg snakke om nettopp dette temaet, da det er greit å vite forskjellen, og det vil i tillegg hjelpe deg til å bruke riktige produkter når du går i gang med å bestemme hva du vil ha av produkter til din hud.

Tørr hud er en hudtype du enten blir født med eller noe som utvikles med årene. Har du tørr hud, vil det si at det er mangel på fett i ansiktet. Dette kan også komme med årene. Det vil da si at talgkjertlene i ansiktet ikke produserer nok fett (som også kalles sebum).

Har du dehydrert hud derimot, betegnes det som en tilstand huden din er i. Huden din vil da ha en mangel på fukt/vann. Som jeg skrev i innlegget om pH-verdi, kan dette da være en grunn til at huden din er dehydrert, da du kan ha for høy pH-verdi i ansiktet.
MEN huden din kan ha mangel på både fett og fukt, da vil den være både tørr og fuktfattig. Den kan også være fuktfattig, men fet samtidig, det vil si at den kan være fuktfattig men samtidig produsere for mye fett. Her kommer vi igjen inn på noe som kan ha med pH-verdien i ansiktet å gjøre.

Den dehydrerte tilstanden kan komme av:
1. solen
2. den kalde vinterluften vi har nå i januarmåned
3. vind
4. medisiner
5. overdrevent/feil bruk av renseprodukter
6. alt for sterke produkter
7. Igjen pH-verdien, ved dusjing eller vasking av ansiktet (overdrevent bruk).
- Det kan komme av så utrolig mange ting, men disse 7 punktene er de jeg klarte å komme på som kan være med å påvirke huden din til å bli dehydrert.

TYPISKE TREKK VED TØRR HUD OG DEHYDRERT HUD:
Dehydrert hud kan være at huden din føles nesten litt "nummen", eller er stram. Ser du at du har store porer, men huden føles tørr, da har du mest sannsynligvis dehydrert hud, ettersom tørr hud (hudtype)som mangler fett aldri vil ha store porer, mens hud som mangler fukt, kan ha både store og små porer. Så ser du at huden din er tørr, men har store porer, da har du som jeg nevnte over, mest sannsynlig dehydrert/fuktfattig hud.


HVA GJØR JEG?
Det som anbefales på det sterkeste, er å dra til en hudpleier å få en hudanalyse av huden din. Dette kan da hjelpe deg med å finne ut hva slags hudtype du har, og vil gjøre det utrolig mye lettere for deg når du skal velge produkter til din morgen- og kveldsrutine.

Har du dehydrert hud burde du først finne ut hva dette kommer av. Jeg anbefaler ALLTID å bruke solkrem hvis du bruker syreprodukter, da disse er sterke for huden din og solkremen vil da beskytte mot solen. Har du overdreven renserutine, kutt ned på rutinen, bruk kun de mest nødvendige produktene, og hvis du ikke har, bestill deg noen milde produkter som kan hjelpe mot dehydrert hud. Se etter produkter som tar til seg fuktighet.
Ingredienser som tar til seg fuktighet er:
- hygroskopiske (humectants), disse trekker til seg fuktighet i omgivelsene.
- hyaluronic acid, som vi allerede har i cellene våre, men i naturlige produkter kan du også finne dem på ingrediens listen. Super på å trekke til seg fuktighet, og den beste til nettopp denne oppgaven.
- Høyt på listen står også glyserin og aloevera.

Har du tørr hud vil jeg først og fremst anbefale og sjekke pH-verdien din. Sjekk produktene dine opp mot hvilkne verdier de ligger på i pH-skalaen. Klikk her for å se pH-skala.
Hvis du vet du har tørr hud, så kan du bruke produkter rettet til formålet, noe som gjør det enkelt for deg til å fokusere på å tilføre fett til huden gjennom enkelte produkter. Les på ingredienslisten, du vil ha produkter som er både fuktighetsgivende, nærende og mykgjørende med planteoljer i basen.

Essensielle fettsyrer og ceramider er ingredienser som som bygger opp hudbarrieren og det er viktig. Unngå produkter som kan virke uttørkende, som for eksempel sprit(etanol).

Lykke til!

Rebecca Anastacia Simonsen

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Produkter på vei

Nå har jeg endelig fått sparket meg selv bak og har bestilt nye produkter. Jeg har gått en lang stund uten toner, og det merker jeg på huden, ikke har vært bra. Så nå skal jeg få prøvd dem, og krysser fingrene for at de faller i smak!

Dette er hva jeg har bestilt:

1. Klairs Supple Preparation Facial Toner 180ml

2. Innisfree Whitening Pore Eye Cream 30ml

3. Ekél Green Tea Ultra Hydrating Essence Mask

4. The History of Whoo Gongjinhyang Seol Brightening Cleansing Foam, pcs. 5

5. Laneige Water Sleeping Mask


Reviews etter bruken av noen av disse produktene vil komme senere.
Nå får jeg smøre meg med tålmodighet og vente i spenning på disse produktene!Rebecca Anastacia Simonsen

Likes

Comments

Skrevet i : Hjelp på veien

Før vi begynner å utsette huden vår for ulike produkter, syntes jeg det er nødvendig å adressere viktigheten med å kjenne sin egen hud, ut i fra hva slags type hud du har. Er huden din fet? Sensitiv? Tørr? Normal? Kombinert? Eller er det andre faktorer som plager deg? Som for eksempel uren/kviser, akne, dehydrert, rødhet, store porer, arr, black/white worms o.l.?

Vi må derfor ikke gå i fellen av å kjøpe produkter før vi vet hva huden vår trenger. Gjør vi det, kan vi enten være veldig heldig, eller så vil produktene muligens gjøre vondt verre.

Det første jeg skal ta for meg her i dag er pH-verdien. Svært mange jenter og gutter tenker på utseende sitt, og de fleste prøver å oppnå det en kaller "en plettfri" hud, hentet av misunnelse fra andre, eller reklamer/magasiner, bilder på nettet eller på tv-en generelt. Hvordan oppnår vi en plettfri hud? Er det fysisk mulig å få en plettfri hud? Eller er det bokstavelig talt umulig?

Legger vi produktene til side for et lite øyeblikk, kan pH-verdien alene utgjør en stor forskjell. Vi kaller pH-verdien "hudens naturlige syrekappe". En frisk hud vil ha en pH-verdi på gjennomsnittet 4,5-5. Dette vil si at vår hud faktisk er litt sur, og dette vil hjelpe oss å beskytte huden mot fuktighets-tap og uttørking innenfra, og viktig for å forhindre at forurensning utenfra skal trenge inn. Denne egenskapen gjør at bakterier, virus og andre mikroorganismer ikke trives i dette sure miljøet, og vil derfor holde seg unna.

Så hvordan kan vi vite ut i fra pH-en hva vi har?
Vann som vi dusjer i og skyller fjeset vårt med, har en pH-verdi som ligger på 7. Dette er altså litt mer basisk enn fjesets pH-verdi, og forstyrrer pH-verdien vår, som kan medføre at vi opplever at fjeset er tørt etter kontakt med vann.

Mange renseprodukter er ganske basiske, de ligger på rundt 8-12 i pH-verdi, og dette er viktig å styre unna hvis en har en tørr hud, eller er i en dehydrert periode. Fra kjemiklassen på videregående har jeg derfor lært at basiske væsker oppløser fett, så har du en tørr hud, styr unna for høy pH! Har du en fet hud, kan en litt høyere pH-verdi i renseproduktene hjelpe på huden.

TØRR HUD mangler både fett og surhet, og har vanligvis en pH mot 6-7. FET HUD ligger ofte på pH-verdi mellom 4-4,5. Så fet hud er surere enn tørr hud, akkurat som mørk hud og mannlig hud er oftere surere enn lys og kvinnelig. Hvis en klarer ved hjelp av riktige produkter å balansere pH-verdien, vil huden se bra og frisk ut, og riktig pH-verdi vil holde huden frisk og gjennomfuktet med en bevart elastisitet.

Hvis én har tørr hud og klør, svampete eller sår hud - jo - da mistenkes det at pH-verdien er forstyrret, og/eller at en bruker for sterke renseprodukter, ettersom huden er avhengig av vår hjelp til å bli sur igjen. Det trenger selvsagt ikke være den eneste årsaken til at vår hud er som den er, men det kan være en av faktorene.

Så når du leter etter produkter, tenk ut i fra hvor du tror din hud ligger på pH-skalaen, og hva slags pH-verdi produktene ligger på, så kan dette forhåpentligvis hjelpe huden din på rett vei til en velbalansert hud.Rebecca Anastacia Simonsen

Likes

Comments

Så glad for å endelig ha fått meg en fin og ryddig blogg som dette! Her vil det komme mange nye reviews fremover, så bare å spenne på deg beltet og vente i spenning!

Jeg, Rebecca Anastacia er 23 år og eier av 2 år gamle Milo (vi begge fyller år i mars). Vi bor i sørlandsperlen Kristiansand og trives med det!

Denne bloggen skal kun handle om produkter til hud og ansikt, se forskjellige kategorier for forskjellige produkter :)

Hvorfor koreansk og ikke vestlige produkter?

Jeg starter med koreanske produkter i 2015. Dette gjorde jeg på grunn av min økonomi, da koreanske produkter - var på den tiden og er nå - billig, og at de fleste koreanske jenter har en plettfri hud, noe som gjorde at jeg bare måtte prøve ut produkter! I tillegg til at det hørtes spennende ut å prøve snegleslim i fjeset, biegift og morkake! He he, det gjorde at jeg bare måtte teste produkter ut, og jeg forelsket meg i dem med en gang, da jeg så ikke etter lang tid, hvor mye det hjalp fjeset mitt! ;)

Rebecca Anastacia Simonsen

Likes

Comments