Header

Varje månad får jag hem massa överraskningar i en box ifrån Testagram! Boxen är fylld med schyssta produkter 😍 Jag har i samarbete med Testgram just nu en tävling på min Instagram! Du kan vinna en box. Gå in nu och tävla vettja! 😀 Instagram: @rebeccaanserud

Love // Becca

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sista bilden är ifrån 2016 på ett av SKL-uppdragen.

Jag är så djupt tacksam över alla fina människor jag har omkring mig. Saknar verkligen så många i Umeå på tal om det ❤️

I måndags ringde Anna-Clara mig tidigt på morgonen och sa att jag kan komma till Uppsala. Hon var där och hälsade på sin familj. Den dagen alltså 🙏 !

Jag och Anna-Clara möttes via uppdrag på Sveriges kommuner och landsting i början av 2016. Vi har sedan start varit vänner. Det var som att vi känt varandra hela livet. Vi sa samma uttryck samtidigt och skrattade massor på fikapauserna (visst är det häftigt hur snabbt man kan klicka med vissa man möter?). Nu pratar vi i telefonen varje dag och hon är en av dem jag har allra närmast hjärtat. Vi har redan planerat att hamna på samma äldreboende 😂

Love // Becca

  • 58 readers

Likes

Comments

Jag kommer för första gången i mitt liv föreläsa endast min ADHD och då för Dagens Medicin i höst. Under åren har jag verkligen nischat mig rejält in på min bipolära sjukdom, men efter att ha varit med i paneldebatt för Dagens Medicin fick jag det här uppdraget. Jag ser fram emot att köra ett helt annat föreläsningsupplägg!

Att leva i ett totalt kaos.

Att leva med ADHD och vara bipolär kan ibland upplevas som om man befinner sig mitt i ett totalt kaos. Patienten och föreläsaren Rebecca vet. Hon har lyckats vända berg och dalbanan till ett lönsamt företag och dessutom hjälpt många människor på vägen.

Rebecca Anserud, patient och föreläsare.

Hela programmet och för anmälan finner du här: https://www.dagensmedicin.se/seminarier/adhd-dagen-2017/

Love // Becca

Likes

Comments

Nu kickar jag igång med träningen igen 🙏 Satt upp ett mål i runkeeper - inom en månad skall jag klara milen. Dit skall jag igen 👊

Love // Becca

Likes

Comments

Igår föreläste jag i Västerås - med min föreläsning Ett bipolärt hjärta.

Innan mötte jag upp Tefflan och Jenny, fan vad jag diggar dem 😍. Vi möttes via mina utbildningar jag hållit här i Västerås. Innan jag åkte hemifrån kände jag i hela kroppen att jag glömt något. Snus!!! Snuset var hemma och Jenny räddade mig genom att handla innan vi möttes.

Vi åkte sedan tillsammans till föreläsningslokalen och vi hade noll koll var vi var påväg. Mitt i allt gjorde jag en live-sändning på Facebook - då vi går förvirrat letar. Jag trodde att jag stängt av sändningen efter ett tag och vi babblar om en massa. Sedan efter ett tag ser jag att jag fortfarande körde live 😂 ! Fuuaack. Jävla teknik. Tur att jag inte typ satt på toan och fortfarande körde live.


Publiken fick vara med på en live-sändning - En våg för att våga prata om psykisk ohälsa ❤️ Tack till er alla som kom igår!Love // Becca

Likes

Comments

Min adhd kan verkligen explodera. Jag känner mer - sprakande glädje - förbannad ilska (sällan sällan, men då har det gått långt). Jag var för snäll på hotellet här i Egypten i början. Sa inte ifrån på ett förbannat sätt då de tog på mig, klädde av mig med blicken med meningar jag inte vill minnas.

En dag sköljde allt över mig. Jag blev så ledsen. Sprang rakt ut ifrån rummet med min vän i telefonen. Jag bröt ihop. Kände mig äcklad av dem - till den punkten att jag kände mig äcklad av min kropp där den vidrört mig. Sen kom explosionen. Ilskan. Jag ville ha upprättelse. Jag äger min kropp och min själ. Ingen har rätt att utnyttja någon sexuellt.

Jag gick först till den första. Skällde ut honom. Han skakade. Han skämdes. Han vågade inte ens kolla i mina ögon. Mina explosioner av ilska - då är jag inte snälla Becca. Jag hatar att vara arg - för jag är inte en sådan person. Men jiddrar någon - tar sig rättigheter att ta mig under trosan. Fuck you and let Allah burn you in hell.

Sen gick vi vidare. En kille på hotellet har varit så äcklig - ett nej är ett nej. Men ett nej för honom - han njöt han hånlog alltid - det värsta - hånskrattade åt mig. Gjorde narr av mig.

Just då den här kvällen när jag var på krigsspåret för upprättelse så klädde han av mig med blicken med hans äckliga leende och jag gav honom ett "Fuck you". Jag gick till manegerna på hotellet. Han blev kickad på 10 minuter.

Alla på hotellet efter det har sådan respekt för oss nu. Inga blickar, inga ord eller antastande. Tills igår. Inne på rummet kom städaren till mig. Framför mig och Anna - säger han till mig: "you are dirty". Jag brann. Kastade ut han ur rummet.

På morgonen. Jag brann ännu. Han sa att han skall städa vårt rum. Jag var helt själv, men smällde handen i väggen så hårt att han hoppade bakåt. Jag sa: "do you remember what you told me yasterday?!". Han log. Jag tog hans smutsiga handdukar och kastade dem på golvet på hans fötter och skrek att han är så jävla vidrig och att jag aldrig vill se hans ansikte igen. Sen dess har jag aldrig sett honom här. Han blev chockad att en blond svensk snäll tjej kan bli så förbannad.

Ni får reagera på detta. Tycka att jag överreagerar. Men det är aldrig okej att någon människa tar sig rätten att ta på en annan människa och sexuellt ofreda någon.

Jag äger min kropp. Jag äger min själ. Ingen annan 👊
Samma med dig som läser. Kom ihåg det.

  • 146 readers

Likes

Comments

Det blev lågvatten och en jättefin fisk blev fast i en grop med lite vatten. Jag stod på bryggan och ropade:

- Help! One fish is in need!

Nej ingen brydde sig. Bara jag och Elena som kände en sådan empati för fisken. Vi bestämde oss för att rädda den. Kliva ner och ta upp den ifrån döden som kom närmare.

Vi har hört att dessa fiskar har fenor som skär upp sår så vi försökte hitta någon sak i vår panik. Elena tog upp ett snorkelset och jag en vattenflaska. Hahaha! Seriöst vad skulle vi med dem till?! Men vi var så upp i spinn.

Jag går till surfingkillarna och pekar på en surfingbräda/vattenskida.

- Hello lady! Do you want to go out in water and try it?
- No No its are an emergency. Its a fish that is traped or like dying.
- Hahah what do you mean?
- I take one okay? Just for 2-3 minutes and save the fish, please!

Han kollade på mig som att jag var totalt pantad. Samtidigt log han för han ville väl tro att jag skojade. Efter en stunds tystnad och efter Elenas rop ifrån stranden så säger han:

- lady, you know what this is right? Its not for fishing. You understand me?
- I know but know but one fish is in need.

Han skakade på huvudet och jag sprang ner i alla fall. Fisken räddade sig själv för den blev så rädd av mig och Elena 😂

Det hör är inte ifrån dödsögonblicket, men det var en sådan här gobit.

Love // Becca

❤️

  • 86 readers

Likes

Comments

En rysk kvinna ville supa ner mig. Hon kunde inte engelska - det enda jag förstod var att hon var full och ville ge mig gin och tonic. Jag visade med mitt kroppsspråk att jag inte vill ha alkohol, för jag dricker inte på dagen. Herregud det var på morgonen.

Solen skiner och jag solar. Helt plötsligt står hon med flera gin och tonic och vill dela allt med mig.

Elena kommer och ryssen delar med sig till henne med. Vi skålar - för att få tyst på henne - för att sedan lämna det. Ryssen säger något och jag frågar Elena vad det betyder: FÖR HÄLSANS SKULL!!!

Jag lägger ner mitt glas och vi går och badar för att bli av med "den skrikande nersuparen". Vi taggar till bryggan och hoppar i havet. Efter 3 minuter hör vi henne igen. Då sitter hon nedanför bryggan på trappan - där vågorna slår henne. Hon har tagit en röd livboj runt magen och skriker på ryska att hon drunknar - samtidigt skrattar hon.

Nej, inte alkohol på dagen.

Love // Becca

  • 83 readers

Likes

Comments

Jag är enda svenska tjejen här. Det bådar inte gott. Men jag har två taktiker när egyptierna raggar för mycket.

Igår exempelvis:

- You so sexy! I like you, do you like me?

Steg 1: Låtsas inte om det.

- Can you dance sexy for me?

Steg 2: Ta fram snusdosan och lägg en snus under läppen framför dem. Sedan visa upp snuset i dosan.

- Want some? Its so nice!! I give one to you, only for you. Swedish great stuff.

Då tappar de allt. Helt. Och blir jättenyfikna på snusen. De tar en och blir tysta, så tysta. Sen är det klart. De kommer inte tillbaka.

Love // Becca

  • 137 readers

Likes

Comments