Header


Rött är ju och har alltid varit en symbol för julen. Varför är det egentligen ingen som vet, då det inte finns någon faktiskt förklaring till det mer än att den röda färgen förr var en dyrbar färg att framställa och därför användes endast vid festliga tillfällen. Dock inte enbart till jul. Ganska kul fakta ändå, för det är ju egentligen ingenting man tänker på -var alla fenomen och påhitt grundar sig ifrån. Hur som helst, på senare år är det dock många som brutit det traditionella röda till jul och bytt ut det mot andra dova och rostiga toner blandat med metaller. I år däremot är det rött som gäller igen, och helst vinrött eller bordeauxrött som det också så fint heter. Och sammet som ni vet är just nu en het trend i de flesta detaljer och möbler, inte minst till jul. Så jag tänkte, while we're at it, att jag skulle knåpa ihop lite inspiration till er, inför pynt-dagen, innehållande just det -vinrött, sammet och metaller. Gardinerna är jag själv jäkligt sugen på att klicka hem och hänga upp till jul. Adventsstaken var jag däremot snabb med att klicka hem redan förra året, fast i krom, för att matcha min Sarfatti som hänger i vardagsrummet. Jag är lika nöjd med den än, så den får helt enkelt hänga med i år igen!

-This post contains adlinks

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Alltså vet ni vad, jag älskar julen. Julen och allt som hör julen till; Maten, julgodiset, stämningen, julmusiken, presentinslagningen -och för att inte glömma, pyntet såklart! Så nu börjar det faktiskt klia lite i pynt-fingrarna måste jag säga. Här ovan kan ni se hur det såg ut hos oss förra julen. Rött och vitt med grått som accentfärg. Jag älskar buketten! I år kommer det inte se riktigt likadant ut, dels för att vi inte har någon matta för tillfället, då vi skaffade valp i våras och jag känner mig inte riktigt bekväm med tanken av matta och hund än, trots att han är rumsren. Så lite till får vi allt vänta. Hur som helst, i år har jag funderat på att byta de gråa kuddarna mot mörkgrönt. Jag tror det kan bli väldigt snyggt ihop med de vinröda. Jag tillät mig även att inhandla årets första julpynt idag också. Små sammetsband i färgerna vinrött och mörkgrönt, att knyta runt några av ljusen och ljusstakarna sen när det börjar närma sig. Första advent, jag är redo!


Likes

Comments

Sådär ja. Efter flera vändor motgångar, av olika orsaker, har vi äntligen tacksamt fått ta emot lite glada besked. Idag har vi fått klartecken från banken om tomtköp. Papper är påskrivna och vi är mer än redo för vad som kommer härnäst. Nu är nästa steg jakten på den perfekta tomten.


Likes

Comments

Det måste vara för tredje, eller kanske till och med fjärde gången, jag ger det ett försök nu. Att blogga. Tidigare har anledningarna varit oväsentliga, eller mer av en oregelbunden hobby, kanske jag ska uttrycka det istället. Den här gången har jag tänkt använda bloggen som ett verktyg och dokumentation av vår kommande resa. Något betydelsefullt att blicka tillbaka till. Ett arkiv till skapandet av vårt framtida hem. Från tomtköp till färdigt hus och hela processen däremellan.

För ni vill väl hänga med? Ja, klart ni vill!


Likes

Comments