Hej fina ni!

Är det okej att misslyckas men ändå vara jävligt nöjd?
Idag har jag varit med om den känslan. Att vara sjukt nöjd med min prestation fast jag inte borde. Att vara nöjd över något jag inte klarade helt. Det är en blandning av känslor, jag förlåter mig själv för misslyckandet men gläds över mina framsteg.
Är det fler som har känt såhär?

Idag var dagen med stort D. Idag var dagen jag hoppades jag skulle få mitt mc-kort.
Igår körde jag men misslyckades med banan och idag fick jag en ny chans.
Jag var uppe med tuppen och åkte upp till Halmstad. Jag kände att idag skulle jag klara det, jag kan köra hoj. Jag intalar mig det iallafall eller jag vet att jag kan.
Väl på uppkörningen klarar jag banan. Det är glädje, glädjetårar i ögonen istället för gårdagens tårar av misslyckande. Äntligen ska jag få köra trafik.
Trafiken flyter på och jag känner mig säker, körkortet är säkrat det är mitt nu. Jag flyger fram på min motorcykel och jag känner att jag har turen på min sida, han kan inte kugga mig jag kör så bra.
Stannar vid trafikverket glad att jag nu kan få köra hem utan en väst med texten övningskör, men får istället ett underkänt.
Jag tittar på mannen mitt emot mig, pratat han grekiska eller vad är det som kommer ur hans mun? Underkänt? Jag har ju klarat mitt kort, såg han inte mig köra? Var kollade han, inte på mig iallafall. Jag är ju så nöjd över min körning.
Så kommer domen.. körde för långt åt vänster i högerkurvorna på landsväg och sänkte farten lite på fel ställe i onödan. Jaha.. vad ska jag säga det är han som bestämmer, jag bara nickar och säger att jag är nöjd. Men är jag nöjd? Jag misslyckades.
Men jag är fruktansvärt nöjd, jag har aldrig gjort det så bra förr och jag har lärt mig så mycket mer.
Jag tar han i handen och säger att vi ses igen. För det gör vi, och nästan gång är det ingen kurva som ska stoppa mig från mitt körkort.

Gillar

Kommentarer

Hej godbitar!

Är det bara jag eller känns det verkligen som höst nu? Löven har börjat ändra färg och vädret har verkligen inte visat sin bästa sida. Men till helgen sägs det att det ska bli fint väder, till och med varmt och det är lyx.

Idag vill jag dela med mig av något som är väldigt speciellt för mig. Jag ska dela med mig av två goda recept på tomater som kommer från min underbara mormor. Ett av recepten är på gröna inlagda tomater och det andra är på hennes goda tomatmarmelad.
Båda recepten är jag uppväxt på så de ligger mig väldigt nära hjärtat.

Min morfar och mormor är de personerna som jag känner som har mest gröna fingrar. De har ett stort trädgårdsland där de odlar massa grönsaker, rotfrukter och bär/frukt. Det är väldigt inspirerande och jag vill så gärna ha ett trädgårdsland i mitt framtida hus.
När jag och min bror var små fick vi så våra egna grönsaker, det var lika spännande varje år att se dem växa.

Så dagens recept är gjorda på hemmaodlade tomater. Kan inte bli mer närodlat och ekologiskt.

Gröna tomater:

500g Gröna Tomater

250g Ättika 12%
250g Socker
2 bitar Kanel
15st Kryddnejlikor

Hur du gör:
1. Koka ättika, socker, kanel och nejlikor.
2. Lägg i tomaterna och koka dem nästan mjuka.
3. Lägg upp i burkar.
4. Koka efter tre dagar upp tomaterna en gång till.
5. Lägg upp i nya sterila burkar och låt stå svalt. Kyl eller jordkällare.

Tomaterna är jättegoda till kött och fågel.
Ät dem framför allt tillsammans med en söndagsstek.

Tomat Marmelad:

500g Tomater-i bitar
500g Socker
1 bit Kanel
15st Kryddnejlikor
1,5 msk Ättika 24%

Hur du gör:
1. Dela tomaterna i bitar.
2. Lägg tomater, socker, kanel, nejlikor och ättika i en kastrull. Koka i ca 1 timme.
3. Häll upp på sterila burkar och förvara i kylen.

Marmeladen passar bra till ost, kex och på smörgåsen.

Jag vill tillända detta inlägg till min mormor. Hon är en av de bästa kvinnor jag har i mitt liv och hon betyder så mycket för mig. Tack mormor för alla goda mat och kakminnen du har givit mig och tack för all kärlek du ger till mig och familjen. Jag är förevigt tacksam <3

Kram/R

Gillar

Kommentarer

Hej på er finisar!

Hur har eran morgon varit? Är ni på väg till jobbet eller ni har en ledig dag? Jag önskar er alla en underbar tisdag!
Jag är på jobbet och är i full gång med prepp inför alla kommande bokningar. Denna veckan har vi olika kvällsbokningar, en catering och årets sista bröllop på lördag. Det är ett stort tecken på att sommaren är slut, men jag hänger inte läpp för det. Jag älskar hösten, inte regn och blåst utan mysiga mörka kvällar med massa tända ljus. Jag skulle nog räknat hur många värmeljus jag eldar upp under hösten/vintern, det måste vara några hundra..

Idag tänkte jag dela med mig av lördagens bröllopstårtor och den fina dukningen de hade på bröllopet jag fixade maten till.

Tårtorna som jag gjorde i helgen blev jag väldigt glad för. Glazen blev fin och jag gillade blommorna jag hade köpt.
Smakerna på tårtorna är vanilj-och vitchoklad, rabarber, fläder och citron.

Recept på moussen kommer här.
Vaniljbavaroise:
250g Mjölk
50g Socker
1 Vaniljstång
90g Äggula
50g Socker
250g Grädde
4 st Gelatinblad

Hur du gör:
1. Lägg gelatin i vatten.
2. Koka upp mjölk, socker och vaniljstång. Låt svalna lite.
3. Tillsätt äggulan och sjud upp som en vaniljsås.
4 Vispa ner gelatinet och låt vaniljkrämen svalna men inte sätta sig helt.
5. Vispa grädden rätt så löst men det ska bli spår i den när du vispar.
6. Vänd ner grädden i vaniljkrämen och gjut sedan din tårta eller i en form.
7. Frys minst 6 timmar.

Detta inlägget får bli en bildbomb. Jag blev lite inspirerad av denna bröllopsdukning. Tyckte att placeringskorten var coola, det var kul att man fick sin avec i en lite flaska på bordet, färgerna var jordnära och fina.

Denna fina bröllopslokal är på Fleninges gästis. Hade aldrig varit där innan och jag blev verkligen förvånad över så fint där är. Fick mig en liten wow känsla.

Kram/R 

Gillar

Kommentarer