I helgen for jag och några väninnor på Håkan Hellströms spelning "Rullande Åska" i Umeå. Vädrets makter log inte mot oss då vi halvvägs till Umeå möttes av regngudarna. Så du kan ju gissa vad de första vi gjorde när vi kom fram till Umeå, jo vi gick och köpte regnponchos så vi skulle hålla oss hyggligt torra.


In i bilen igen och ta oss den sista biten till Campus Arena som ligger alldeles intill Universitetsområdet. Ganska snabbt efter att vi parkerat bilen och börjat gå emot scenområdet ser vi den långa kön som ringlar från ingången och bort mellan träden... Vi gick och gick och gick.... och gick! Kön tog liksom aldrig slut kändes det som, men till slut så, nästan en kilometer bort såg i slutet och ställde oss sist. Du kan tro att vi där och då för länge sedan hade gett upp att hamna hyggligt långt fram, vi tänkte vi får vara glada om vi får se honom på storbildsskärmarna *suck*.

Kön rullade framåt rätt fort trots allt och hux flux va vid ingången med efterföljande visitering. Inne om området va det mycket folk men inte så mycket som vi trott och hoppet tändes direkt och regnet som fortfarande föll tungt ner kändes inte alls dystert.

Vi ställde oss glad i hågen och väntade på att det skulle dra igång. Efter ca en timme slutade det regna och efter ytterligare en halvtimme började det äntligen.

Vi njöt av Håkan och musiken, solen lös och regnmolnen sprack upp och försvann :D Efter tre timmars kärlekshälsning av poetiska Håkan va kvällen slut och vi åkte hemåt. Men kvällen slutade inte där haha, då mina väninnor va trötta och ville hem så kände jag att jag ville ha ut mer av kvällen så när ytterligare en väninna hörde av sig om att fara på Puben så bangade jag inte, även om det skulle vara väldigt sent innan jag skulle vara tillbaka i stan. Sagt och gjort så möttes vi ute och med stora steg gick vi till Allstar. 40 minuter till stängning beställde vi två drinkar var och dansade tills klockan slog 02. Väl hemma så kände jag mig så nöjd och glad, uppfyllt av kärlek, vänskap... och av alkohol :P Får se hur lång tid det kommer ta tills detta händer igen... <3 Har du varit på Håkans "Rullande Åska också? Vad tyckte du? Ni som ska fara men inte varit på den än, den är så värd att se. Håkan Hellström har DET. Fotot är mitt, fråga gärna om du vill låna och hänvisa till min blogg. Tack

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åh varför ska livet vara så svårt? Min man har blivit kontaktad av ett företag 10 mil ifrån om ett jobb. Jobbet är lockande i sig men boendekostnaden är dyrare och boendet blir mindre och trängre i den andra staden samt att ska de pendlas från början i X antal månader så kostar det ett par tusen extra i månaden också. Jag skulle inte tro att en löneökning på 10.000-12.000 går att få igenom bara sådär. Visserligen är det kris på folk men frågan är hur mycket kris, allt har ett pris. Fortsättningsvis angående USA-planerna så väntar vi på besked från en jurist som hjälper oss med alla papper, allt tar tid när man sitter och väntar...

För övrigt är det lurigt ad jag ska blogga om varje dag då det inte uppdateras med info dagligen, kanske ska slänga in lite vardagsliv mitt i allt, skulle de vara intressant?

Likes

Comments

Osäkerheten biter i min själ. Förutom den svaga arbetsmarknaden har vi det så bra här där vi bor, vi har majoriteten av släkten här, vi har bott här större delen av våra liv, barnen trivs i skolan, vi har en hus vi bott i under många år som vi renoverad som vi vill ha det, härlig grannar och många vänner... Varför skulle vi bryta upp allt för att flytta härifrån?

Att flytta till en annan stad här i Sverige kommer kanske ge oss jobb vi trivs med men livskvaliteten kommer inte öka, ekonomiskt blir det ingen skillnad då boende är dyrare i större städer och när man dessutom börjar från noll med att lära nya människor så ligger man minus även där.

I USA skulle det se helt annorlunda ut, jag skulle vara hemmafru, barnen gå i skolan och maken skulle ha ett jobb där han trivs bra och tjänar riktigt bra.... men vi är långt ifrån alla nära och kära. Ångest idag... Vad gör man åt sånt?

Likes

Comments

USA är en så stor kontinent att både tidszoner, klimat och fritidsaktiviteter skiljer sig markant. Snabb förenkling är tex att Seattle i nordväst har svalare väder, mycket regn, husen är i snitt en aning mindre med standardutseende (i mina ögon sett). Åker man ett par timmar mot bergen har man skidanläggningar så man har både sommar och vinter tillgängligt året runt

Kring Tampaområdet i Florida får du en stor läcker enplansvilla med egen pool som är inglasad ihop med villan, fina villaområden, ett halvår är det toppenväder med 30 grader och soligt och fint generellt, medans andra halvan av året är lite varmare än så PLUS mycket fuktighet så man känner sig ofräsch snabbt. Du som varit i Thailand vid en torr eller fuktig period har en bra jämförelse. Nackdelen är att det är mycket mygg periodvis, ormar och andra otrevliga kryp... Men inga vinterkläder behövs alls här alls. Sommar året runt.

I New York på nordöstsidan är en blandning av ovanstående exempel, det är svindyrt med boende, du får snö på vintern, och får även en glödhet sommar. Fördelen är att det är väldigt med flygförbindelser till Sverige och att du får likvärdigt klimat som Sverige när det gäller att ha sommar, höst, vinter och vår.

Så vad är det vi vill? Vi vuxna gillar Florida jättemycket, då boendestandarden känns mycket lyxigare, större hus med pool för samma peng som i t.ex Seattle. Vi skulle inte sakna snön märkvärt, utan skulle vi vilja ha snön skulle vi bara ta en weekend till snön och göra snöänglar och sedan åka tillbaka till värmen. Men det finns ett "men", med värmen kommer insekter, ormar och andra äckliga djur (ibland även giftiga). Kan man inte få beställa ett boende med värme, fin hus och inga småkryp och andra äckliga djur????

Vi har pratat med barnen och de vill verkligen ha snö, och det förstår jag. Vilka barn gillar inte snön? De är vana med mycket snö och gröna somrar här i Sverige, så hur skulle vi kunna riva upp dem från deras trygga tillvaro här och ta snön ifrån dem också?

Jag vet inte vad du tycker, men jag och min man har insett att ingen av dessa städer är ett bra alternativ för hela familjen, vi vill liksom hitta ett ställe som har allt det där vi söker, varm och skön sommar utan giftiga djur och mindre småkryp eller mygg, en vinter med lite snö, fint hus och schysst närhet till flygförbindelser med Sverige så det inte blir krångligt och långdragen resa för släkt och vänner att komma på besök eller för oss att hälsa på Sverige.

Är jag helt fel ute i vårt tankesätt? Finns det ett ställe som har allt det vi söker? När vi hittat område är det dags för maken att börja söka jobb då det är han som kommer kunna tjäna mycket pengar, än så länge har jag ingen utbildning att räkna med så därför är hemmafru mest aktuellt... Men vem vet, jag hinner nog studera nåt om jag har några år på mig...


Likes

Comments

Det är en konstig känsla att börja planera en flytt även om så mycket är oklart ännu. Att få till ett Visa till USA är inte bara, det är en djungel. Hela processen kommer nog ta minst ett par år och vem vet, till hösten kanske min man fått nytt jobb i en annan stad och vi säljer huset och drar? 

Säljer vi huset kommer vi troligast köpa en bostadsrätt på det nya stället då vi provat hus nu och har trivs med det men vi inser hur otroligt mycket tid vi lagt på huset då vi renoverat allt själva med hjälp av våra föräldrar. Dessutom är barnen lite större nu och egen gräsmatta känns inte lika viktig även om det är grymt lyxigt. Barnen är mest ute och cyklar till kompisar eller hänger framför sina datorer med kompisarna och spelar Minecraft osv ;) Jaja vilket som så innebär vår flytt en gigantisk utrensning, puh. Visst borde det vara smart att börja lite försiktigt så det inte blir övermäktigt?

Likes

Comments

Framtidsplaner delux

Jag inser att efter drygt ett par månaders funderingar borde jag blogga om detta. Både för att kunna se tillbaka på, men även kunna inse vilken resa detta kanske kommer bli... Jag och min man planerar att flytta till USA med våra barn wiiih.

Vem hade kunnat tro att jag år 2017 skulle sitta och planera utlandsflytt, inte jag! Jag som är/varit så hemmakär och inte ens kunnat flytta från hemstaden där jag vuxit upp, kanske är dags att klippa navelsträngen med staden nu eller?

Men nu till att börja med kommer jag försöka styla till bloggen och boa in mig lite, länge sedan jag bloggade så lite tips för att få den snygg tar jag tacksamt emot. Sedan är det bara att hålla i sig, hänger du med på vår resa?


Likes

Comments