Mmh, kort dag i skolan idag! Två lektioner inställda och en svenskalektion, sånt gillas!

Och jag har även hunnit med att se en film idag, What if med Daniel Radcliffe, min fina stjärna. Grymt fin, mysig och rolig film som påminner lätt om När Harry mötte Sally. Jättebra skådisar och detta var verkligen rätt roll för Dan! Ger filmen ett betyg på 4/5.

Just nu smuttar jag på lite glögg (man får faktiskt tjuvstarta lite!) och lyssnar på min nya favoritartist som jag upptäckte idag; Jason Walker.

Den första låten jag hörde av honom, Echo och den är så grymt fin. Vemodig i tonen, min favorittyp av musik 💙

Värmekramar i Novemberkylan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

AAAH!

Ja, det är mina känslor just nu då jag har bokat biljetter till Ed Sheerans konsert som han ska ha på Wembley Stadium, i juli, nästa sommar!! Jag är så glad och exhalterad och guuud! Jag var inte i Globen när han spelade där, men nu får jag istället åka till London för att få göra det! Så himla taggad!

Det är seriöst min dags enda höjdpunkt, då jag idag hade ett litet fysikprov. Det är ett mirakel om jag blir godkänd på det, för fysik är mitt svagaste skolämne. Vet ej varför jag valde Naturvetenskap, med inriktning Natur. Jag borde valt med inriktning Samhäll istället, jag hade varit en lyckligare människa då!

Slängde in en liten bonusbild på denna vackra och underbara människa! 

Ha det mys i kylan!​

Likes

Comments

​Har egentligen inte så mycket att berätta. Men jag ska dela med mig av ett av mina Guilty Pleasures. För er som inte vet vad ett Guilty Pleasure är så kan man kort säga att det är något man skäms lite över att man gillar. 

I mitt fall så är att titta på Paradise Hotel ett sådant. Det är inte konstigt egentligen då det är många i Sverige som tittar på det! Men ändå är det något man skäms för och jag förstår dem, det är ju inte precis någon "nyttig" underhållning. Det man ser är ungdomar som super sig fulla, bråkar och har sex. Men jag är inte den som dömer, jag tittar ju som sagt själv på det!

Har även satt upp en liten (eller kort) ljusstake idag, det är ju faktiskt första advent nu på söndag! 

Sov sött!

Likes

Comments

Hej folket!

Idag hade jag tid att tänka på bussen. Jag ska dela med mig av topphemlig information om mig, men när jag åker buss förvandlas jag till en filosof. Det är 100% sant.

I alla fall, så halkade mina tankar in på vikthetsen här på jorden. Det är absolut inte första gången jag tänker på det, för det är faktiskt en av de saker jag tänker överdrivet ofta på. det. Och det är inte direkt positiva saker. Jag har alltid hatat min vikt och alltid velat vara smalare. Jag springer/går powerwalks regelbundet, men det gör jag inte för att gå ner i vikt. Faktiskt gör jag det för att kroppen ska må bra. Hade jag velat gå ner i vikt hade jag lagt ner mer arbete och tid på det.

Det kommer låta superfånigt, men jag gråter faktiskt när jag skriver det här, för det är så känsligt för mig. Jag tror det är så för jag vill inte erkänna för mig själv att jag har problem med min vikt. Jag är inte tjock eller överviktig, men jag mår fortfarande piss och känner mig ful och äcklig,

Men jag skriver inte detta för att prata om mig. Nej, detta är om dig! Mår du dåligt över din kropp? Eller älskar du den? För då gratulerar jag dig och hoppas att jag själv snart kommer kunna göra likadant. Men är du trots allt som jag ger jag dig ett råd: försök hitta ett sätt att acceptera din kropp. För jag tror det är första steget. Det tar tid att börja älska något, utan jag tror att första steget på vägen blir att acceptera din kropp som den är. Det är detta jag jobbar på, att acceptera min kropp som den är. Att till och med bli stolt över den en dag. Kanske inte idag, men efter detta inlägget kanske det blir enklare.

Men jag tycker det är fel att det är fler än jag som kanske känner så här. Samhället är så förgiftat av denna vikt (och utseende)-hets att det är läskigt. Det går inte en dag utan att kvällstidningarna eller magasin släpper den nya supermetoden som får dig att gå ner 25 kilo på en vecka. Jag tror inte på dieter, jag tror på att äta bra och nyttigt,. Men en diet hjälper dig att gå ner i vikt och sen när du slutar med den när du nått ditt mål är det en väldigt stor risk att du går upp alla kilon du just tappat igen.

Men man ska ändå inte behöva bombas med alla metoder och träningstips varenda dag, varenda timme och varenda minut. Tycker man inte om att träna ska man inte ägna resten av livet åt att göra det heller för att man ska känna sig duglig. Man ska göra det man älskar och brinner för. För vem gör vi allt detta för? För vem utsätter vi oss för alla denna press? Vännerna, samhället eller sig själv? Det finns de där människorna som gör det för sig själva, som älskar träning. Men många gör det för samhället och all den stress för samhället som inte borde lägga sig i hur DU ser ut. DU är den viktigaste personen i ditt liv och du bestämmer själv vad du vill göra med ditt liv!


Här är jag. Inga konstigheter, bara jag. För även om jag mår piss ibland, så är jag även ibland jordens lyckligaste människa för jag har en fantastisk familj och de finaste vännerna Gud hade kunnat skicka till mig.

Det sista jag gör är att infoga Colbie Caillats musikvideo till Try. Den sammanfattar allt det jag vill ha sagt med en sådan vacker musikvideo.

Acceptera dig själv och lev som DU vill!

Med kärlek, Ida ❤

Likes

Comments

Heej!

Blir inget vidare långt inlägg idag, utan satsar på det imorgon istället hade jag tänkt mig!

Jag har just sett på så mycket bättre och det var ju Carolas dag idag. Vilken nostalgi-tripp, Carola var en av mina största idoler när jag var liten, så det var ju givet att jag sjöng med i alla låtar och tolkningar! Tyckte att alla gjorde jättebra tolkningar, alla är verkligen jättehärliga i det här gänget. Mina absoluta favoritpersoner i år är Ola (idol sedan tidigare då jag älskar The Ark) och Love (som är ny för mig).

Men som sagt, Carola var en av mina största idoler och jag minns tydligt att jag grät när hon vann med "Evighet" i Melodifestivalen. Jag har spelat sönder hennes samlingsalbum "Guld, Platina och Passion " och sjungt med i låten "Tommy tycker om mig" allt för många gånger!

Jag har även åkt på något som liknar en förkylning och jag hoppas den blir bättre efteren natts sömn (det gör den nog inte, men man ska alltid försöka!). Jag länkar även min snabbt ihopsatta spellista med mina 20 favvolåtar från just Carola.


Sayonara!

Likes

Comments

Hallihallå!

Jag var då igår på midnattspremiären av The Hunger Games: Mockingjay del 1. Den var så braaa! Jag har läst böckerna innan ett antal gånger och var ju medveten om allt som skulle hända. Jag var sjukt taggad på denna filmen och den överträffade verkligen mina förväntningar. Den var så djup och mörk och inte minst brutal! Jag älskar sånt, när det gör ont inom mig när jag ser en film. Jag tänker inte spoila något, men jag tänker säga att jag aldrig har lämnat en biograf så skärrad.

Även om Mockingjay var jättebra så är fortfarande Catching Fire min favorit (både boken och filmen) inom Hunger Games-fandomen. Skådespelarinsatserna är top-notch och då menar jag verkligen alla skådespelare. Jennifer Lawrence är magnifik som vanligt och att se Phillip Seymour Hoffman får en att känna sig lite sorgsen i hjärtat. Sen måste jag även nämna två av mina kändis-crushar som är med i denna filmen och deras insats. Det är Sam Claflin (Finnick Odair) och Josh Hutcherson (Peeta Mellark), som båda gör lysande ifrån sig. Varje gång de dök upp på bioduken så kved jag till av smärta då jag vet hur båda deras karaktärer är trasiga.

Filmen var slut strax efter klockan två på natten och så var jag i säng klockan 3. Men eftersom slutet var så brutalt och chockerande så låg jag och ältade det i ytterligare en timme innan jag lyckades somna. Så i natt blev det två timmars sömn för mig. Så hela dagen har jag gått på överskottsenergi. Jag väntar just nu på att det ska slå om till någon typ av övertrötthet.

Jag bifogar två bilder på mina crushar (källor: imdb.com & moviezine.se) samt den sista trailern till filmen. Jag lägger inte ut några egna bilder då bilderna som togs igår är för hemska för att visas upp på internet.

Hoppas ni också går och ser på Mockingjay och att ni får en fortsatt bra kväll!


Likes

Comments

Yes, I'm back!

Idag har jag haft en halv-produktiv dag. Jag har shoppat lite samt övningskört. Efter det har min dag varit väldigt slapp, men det kan ju bero på att jag är trött sedan igår. Jag jobbade nämligen igår.

Jag arbetar på ett ålderdomshem och hade igår en delad tur, vilket menas med att man börjar jobba klockan 7, har sedan en rast på 2,5 timmar en stund på dagen för att sedan åka tillbaka till jobbet igen och jobba fram till klockan halv 10 på kvällen. Jag är jättetacksam för mitt jobb och det är jätteroligt, men en delad tur förstör helgen. Det är tolv timmar man jobbar och då är det kanske inte så märkligt att man är helt slut efteråt!

Jaja, hoppas ni haft en mysig och aktiv och bra helg överhuvudtaget så hörs vi nästa vecka! Bye!
Likes

Comments

God kväll!Så idag har jag alltså varit på "Kunskap och Framtids" mässan i Göteborg. Det var jätteroligt och helt plötsligt blev jag väldigt sugen på att läsa vidare direkt efter gymnasiet! Innan har jag funderat på att bara ta ledigt ett år från skolan och bara jobba och sen resa lite. Men efter idag har jag fått mer att tänka på.


Det enda jag har att klaga på idag är hur vissa människor betedde sig. Jag gick tillsammans med hon som jag ser som min bästa vän och hon läser Barn och Fritids-programmet. Och både hon och jag märkte att vissa universitet vände sig mer mot mig och ibland t.o.m. blev hon näst intill ignorerad trots att hon var delaktig i konversationen. Och sånt gör mig förbannad! Vem har påstått att min utbildning är bättre än hennes? Ja, jag läser kanske en smula svårare kurser som fysik och kemi, men hon har väl samma rätt som mig att gå på universitet? Jag tänker inte hänga ut universiteten här, men jag kan ju säga att jag inte tänker välja något av dem universiteten när det är min tur att välja.


Nu ska jag återförenas med min säng efter en lång dag. Men jag kommer skiljas från den tidigt imorgon bitti igen då jag börjar jobba klockan 7!Sov gott trollungar!

Likes

Comments

Hello!

Det känns fett nice att starta en blogg igen efter ett längre uppehåll! Men nu är jag här igen och taggar järnet!

Jag heter Ida Hellsten och är 18 år. Jag går mitt sista år på gymnasiet och har alltså tänkt att ta studenten i juni. Jag läser Naturvetenskap.

Jag kan genast berätta vad bloggens huvudsakliga ämnen kommer vara, och det är fandoms och livet. En fandom, för er som inte vet, är ett fenomen där de som är engagerade i fandomen analyserar, älskar och rent ut sagt nördar den. Man kan tillhöra flera fandoms samtidigt. Harry Potter är en fandom och de som är delaktiga i den fandomen kallas för Potterheads. Jag är ett Potterhead och ett stolt sådant också. Så ni får inte bli allt för förvånade när jag kommer börja analysera HP eller någon annan fandom jag tillhör. Jag kommer även lista några begrepp som hör ihop med fandom!

Men det är inte allt, jag nämnde ju att jag även ska skriva om livet. Med livet syftar jag inte endast på mitt egna, utan även sånt som händer där ute och som jag vill kommentera (eller mest kritisera).

Hoppas ni kommer trivas med mig och ha det nice!

kramis, 

Ida


Likes

Comments