Härliga söndag!

Skola eller ej, på söndagar har jag alltid tyckt att ta hand om mig själv lite extra. Vare sig det är att göra en extra god frukost, städa mitt rum eller bara köpa ett nytt nagellack som jag aldrig köpt förr och måla naglarna. Egentid är väldigt viktigt. Väldigt många har svårt med just det, och komma igång med saker man tycker om eller mål man vill nå.

Byt ut söndagsångesten mot en massa söndagspepp. Den inställningen du har när du vaknar upp på morgonen är den som kommer påverka din dag. Ha en bra inställning, och du kommer ha en toppen dag. Vare sig det är att bli bättre på gymmet, bättre på att laga mat, bättre på matte eller bara att bli en bättre människa så klarar du det för ALLT är möjligt.

Här är några söndagstips från mig för att komma igång:

*Vakna upp tidigt på morgonen och voila! Du har så mycket tid att spendera, som att ta en powerwalk det första du gör och sedan göra en härlig frukost medan man läser en bra bok.

*Lyssna på din kropp. Nu tänker ni bara vaa? Men det är väldigt viktigt. Lyssna på din kropp när du till exempel gäspar, för då signalerar den att du behöver sömn, vare sig klockan är 19 eller 23.

*Fika med en nära vän och bara prata ut. Prata ut om allt, vad ni vill i livet, era senaste mål och tankar. Du kan även skriva detta i din dagbok om du hellre vill. Åh, vad vore jag utan mina 100 dagböcker??

*Positiv inställning! Tänk bara positivt och bort med allt det som tynger ner dig. Du KAN.

*Gör upp listor. Jag tror jag gör upp listor för exakt vad som helst. Gör upp en lista för hur och när du ska träna. Planering är A och O. Det kan även gälla en helt vanlig dag med frukost klockan 08.30. Promenad klockan 11.00. In till stan vid 14.00 osv.

Hoppas dessa tips var användbara och fler kommer. Nu ska jag dricka lite kamomill te och titta på TV. Puss!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon loves,

Nu ligger jag i soffan och har precis vaknat. Jag har nu sovit här ett par nätter medan mitt rum håller på och göras om. Det ska blir riktigt fint och väggarna är klara nu. Det enda som är kvar är golvet och det ska läggas antingen idag eller imorgon och sedan kan jag äntligen börja inreda. Jag behöver dock köpa lite nya saker utöver de stora möblerna som jag ska ha kvar. Jag behöver till exempel en ny matta, lampa och klocka så måste börja kika på det också.

Annars? Från och med idag fram till den 3 augusti så börjar jag med min "diet" då jag vill bli av med ca 5 kg. Då menar jag all överbliven fett vid låren/rumpan osv. Mitt mål är i alla fall att minska med 5 kg på 4 veckor, men fixar jag 4 kg på den tiden blir jag ändå stolt för väger man mindre, under 65 exempelvis, så är det svårare att gå ner i vikt, men vi får se.

Under denna månaden kommer jag alltså att endast köra på kondition. Vill ni hänga med och se om jag når mitt mål? Skulle ni vilja att jag gjorde inlägg då och då med vad jag kanske ätit under dagen och vad jag tränat? Kommentera i så fall.

Nu ska jag gå en powerwalk innan frukost, puss så länge och ha en riktigt bra söndag!

Likes

Comments

Åh vad jag älskar denna färgen!

Jag som har rosa som min absolut favorita färg är helt kär i denna senaste trenden med den rosa nyansen dusty pink. Titta bara på den söta klänningen till vänster från Top Shop, eller sneakersen från Jimmy Choo, vill ha!❤

Klicka på länkarna nedan för att se vart allt kommer ifrån.​

//1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR

Likes

Comments

Hej alla fina!

Jag har nu äntligen bestämt mig för att göra om bloggen och då ska det mesta handla om träning, men även lite annat smått och gått. Jag är inte helt klar med designen men snart så! Eftersom detta är mitt "första" inlägg så slängde jag ihop en lista för att just ni nya ska veta lite bättre om mig, puss.

1. Vem är din bästa vän? Jag har två bästa vänner som är mig väldigt nära och det är Nicole och Carolina.

2. Vad har du för skostorlek? 38

3. Brukar du skratta för dig själv? Hela tiden haha!

4. Vilket är dit favoritnummer? Jag har aldrig riktigt haft ett favoritnummer, men på senaste har det varit 18 och jag vet inte riktigt varför. Men det känns som ett bra nummer plus att det är datumet jag fyller år.

5. Vad var det senaste du åt? Två knäckebröd med avokado, tomat och gräslök.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Rosa eller baby blå.

7. Hur är vädret just nu? Det är soligt med en hel del moln och jag tror att temperaturen ligger runt 17-18.

8. Vem var den senaste du pratade med i telefon? Min syster.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ögonen.

10. TV eller dator? Dator.

11. Favorit TV-program? Hela Sverige/England bakar, Idol och andra matprogram.

12. Har du några syskon? Yes, fem stycken.

13. Längd? 164 står det på mitt senaste ID-kort men jag tror att jag har krympt.

14. Hårfärg? Mörkbrun/kastanj med en blond ombré.

15. Ögonfärg? Mörkbrun.

16. Favorithögtid? Halloween utan tvekan.

17. Favoritmånad? Jag skulle säga min födelsemånad, Juli, men jag gillar även maj och oktober.

18. Har du gråtit någon gång utan anledning? Ja, hela tiden. Hormones..

19. Senaste filmen du såg? Dumma mig 1.

20. Är du blyg för att fråga ut någon på dejt? Har aldrig gjort det,men skulle säkert vara svin blyg.

21. Kan du stå på huvudet utan vägg? Nääästan, men snart ska det gå helt och hållet!

22. Choklad eller vanilj? Choklad såklart.

23. Har du några tatueringar? Nej, men ska skaffa en i Juli månad.

24. Piercingar? Öronen och näsan.

25. Smöriga, saltade, eller kryddade popcorn? Saltade.

26. Hundar eller katter? Katter.

27. Favoritblomma? Rosor och pioner men finns inga pioner här typ :(

28. Har du blivit påkommen för något du inte får göra av dina föräldrar? Nej inte riktigt.

29. Vem vill du träffa just nu? En saknad vän.

30. Har du någon gång skjutit med en pistol? Nej men med ett gevär.

31. Gillar du att flyga flygplan? Nja, jag gillar ju varken när den ska lyfta/landa men väl där uppe kan det vara mysigt.

32. Höger eller vänsterhänt? Höger.

33. Hur många kuddar sover du med? Fyra stycken för tillfället.

34. Saknar du någon? Ja.

35. Vad gör dig arg? När saker inte är i ordning. Människor som inte tror att allt går och lösa, och som bara är för lata för och försöka. Negativa människor över huvudtaget gör mig riktigt arg.

​Bild från midsommar.

Likes

Comments

Jag vet.

Det känns som att hela ditt liv hänger på det i detta ögonblick. Du är redo att göra vadsomhelst för att få honom tillbaka, för han är allt som spelar roll för dig. Du känner dig inte hel utan honom och han har precis krossat dig. Morgonen när du vaknar, tror du att det fortfarande är ni. Du tror att han fortfarande är där för dig. När du inser att det inte är så, bryter du ned helt. Efter ett par dagar har du fortfarande hopp om er två. Du håller fast vid det lilla som inte ens finns där. Efter en vecka har hoppet snart runnit ut. Din värld rasar samman. Dagarna går åt tillgjorda leenden och under de oändligt långa nätterna skriker du ner i kudden allt vad du kan. Skriker och gråter och du vet verkligen inte vad du ska göra. Du är inte tillräcklig. Det är fel på dig.

Veckorna går och nu inser du faktisk att han inte kommer höra av sig. Han har en bättre, för det vet du vid det här laget. Du vet att hon är bättre än dig och du kan aldrig bli henne. Medan veckorna går, stänger du in dig. Stänger in dig, för du inte vill att någon ska se hur sönder och trasig du är. Du tar längre promenader och räknar upp hundra anledningar till varför det inte är ni just nu. Ögonen svider, för du har gråtit konstant sedan han skickade iväg det lilla meddelandet som kom att ändra ditt liv, "Jag är ledsen, men vi kan inte fortsätta så här", och snart har du sprickor i hornhinnan och läkaren kommer att fråga dig om du spacklat tak på senaste. Nej, inte riktigt kommer du att svara..

Nu påminner allt dig om honom. Platser, dofter, maträtter. Att spana efter honom bland folk ute på stan har blivit som en vana för dig, men du ser honom ingenstans. Du undrar om han tänker på dig, det minsta lilla. Slutsatsen du drar, är att han inte gör det, och aldrig mer kommer att göra. Löften blev till svek och svek är ditt öde. Vid detta laget har du också slutat gråta om nätterna, för du har inget kvar. Istället tittar du ut i tomheten och känner dig så ensam. Du har ingen nu. Ingen som håller om dig som han brukade göra. Ingen som räddar dig när du behöver bli räddad. Ingen som bryr sig om dig som han gjorde. Nu dricker du ditt kaffe svart och lyssnar på sorgliga låtar. All hopp är borta.

Jag vet också att detta är tillfälligt.

Efter några månader kommer dina dagar ljusna. Du kommer kunna umgås med dina nära och inte tänka på honom. Du kommer kunna skratta igen, och detta är äkta. Ibland kommer det dyka upp saker som påminner dig om honom. Detta kommer inte vara lika länge som de tårar du brukade fälla varje natt för ett tag sen. Detta är endast för ett ögonblick och sedan tänker du inte på honom mer under dagen.  

Snart är han borta helt. Han är kvar i ditt hjärta, men inte liv. Du kan ta dig igenom dagarna utan problem och du ser en framtid. Din framtid

Allt hänger inte på honom. Du behöver inte honom för att känna dig hel. Ibland måste du själv plocka upp de små bitarna av ditt lilla hjärta och själv laga det. Du behöver inte bli som någon annan för du är du och en dag kommer det komma in någon i ditt liv och älska dig för evigt precis som den du är. Stäng inte dig för de människor som bryr sig och vill hjälpa dig upp på benen. Du behöver det. Du behöver människor runt om dig som bryr sig och vill dig väl. Och vad gör det om han inte tänker på dig? Du har annat och tänka på och han är i ditt förflutna nu. Du har massor av fina människor runt omkring dig. Du behöver ingen för att känna dig hel, endast dig själv. Du måste rädda dig själv och du kan inte fortsätta och vattna en död blomma. 

Du kan inte ha allting i livet, och allt går inte alltid som du vill att det ska gå. Alla kommer inte att stanna. De som säger att de kommer älska dig för evigt, kommer inte alla att göra det. Även om det känns så äkta och det verkligen känns som äkta kärlek, så är det inte det. Men vad gör vi? Ger vi upp hoppet om kärlek? Nej, det gör vi inte. Vi väntar. Vi väntar på att världen ska fortsätta med sina mirakel som den alltid gjort. Håll ut bara. En dag kommer du inse att allt detta var värt det. En dag kommer du att tacka dig själv och bättre dagar kommer. Jag vet att det känns som att du är döende och inte klarar av det mer, men du får mer och mer styrka för varje dag som går, även om det känns som att du bryts ned istället. Hitta din styrka. Lev med vetskapen om att du gjort allt du kunnat, sagt allt du kunnat säga och prövat allt du kunnat göra. Jag är så stolt över dig för att du kämpat så hårt och för att du kunnat hitta den styrka som krävs för att gå vidare. Vila nu upp dina fina ögon, du har ett helt liv framför dig. 


- H


Likes

Comments

Jag insåg idag att jag måste låta dig gå, så att jag ännu en gång kan finna den lycka jag för tillfället inte kan finna. Jag har tagit detta till en helt annan nivå, en helt annan sida av mig. En sida av mig som skrämmer mig. En sida av mig som stänger ner allt. Du var anledningen.

Nej, jag kan inte leva så längre. Och ja, jag saknar dig. Jag saknar hur allt brukade vara. Men livet är alldeles för kort för och grubbla över vad som hände. Varje minut är en chans att vara lycklig. Så jag kommer leva mitt liv varje minut av varje dag som återstår. Och du, om du inte vill vara en del av det, så kommer jag inte tillbringa min tid för att försöka göra plats åt dig i mitt liv.

Du kanske är menad att vara kvar i mitt hjärta, men inte i mitt liv. Det kan jag inte tillåta. Jag måste göra plats för mig själv, hitta mig själv. Jag har varit vilse så länge nu men det är dags och styra skeppet dit jag vill, där jag hör hemma.

Och en dag, kommer jag att se tillbaka på dig. Du kommer antingen vara det bästa som hänt mig eller det största misstaget jag någonsin gjort. Men det jag vet för tillfället är att ditt avsked gör mer ont än döden, men jag är skyldig mig själv att inte hålla fast vid det som lämnade mig. Så, idag säger jag adjö till dig också.

Nu finns det en spökstad i mitt hjärta, där känslor för dig brukade leva.

-H

Likes

Comments

Helt plötsligt är vi inne i juni, och jag har gått all denna tid utan dig. Och inte en enda pojke har jag kysst, sedan jag kysste dig för sista gången i maj.

Blåbärsrisen börjar blomma, och jag inser hur fort dagarna går förbi. Dagarna blir allt ljusare, samtidigt som det mörknar för mig. Det mörknar så fort jag tänker på dig, vilket är hela tiden. Alla vakna timmar av dygnet är du där. Även när jag sover drömmer jag om dig, och då står vi tillsammans och du håller min hand. Precis när jag är som lyckligast vaknar jag av 08.45-larmet, och du är inte där. Du håller inte min hand. Istället har jag torkat blod längs nagelbanden, för nu verkar jag även göra det i sömnen, skada mig själv.

Du är tillbaka hos henne. Hon är säkert allt det jag aldrig kommer bli, och jag vet att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag. Hon är den rätte, för du verkar mena det. Och jag hatar att jag älskar dig. Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

Det är som att du häller salt på alla mina sår.

Från toppen till bottnen, bara sådär. I morse när jag vaknade, började jag skriva ett meddelande till dig. Så långt. Radera radera radera!

Har du läst nyheterna? Massaker i Orlando? Världen är så upprörd, för man läser om det överallt. Men var läser man om en flicka på 17 år som ligger ensam i sin säng med ett riktigt trasigt och brustet hjärta? Världen bryr sig inte om det.

Du förstår inte hur ont jag har. Ord kan inte förklara hur många tårar jag fäller när jag som minst anar det, och hur mycket jag letar efter dig i folkmängder på stan. Jag känner mig så ensam, och det känslan går inte över även om jag är med andra. Därför är det lika bra och stänga ute alla, som jag är bäst på. Jag är ändå inte riktigt närvarande.

Jag hade så många planer, inte bara för denna sommaren, utan mitt framtida liv. Vad jag vill bli, vad jag ska göra efter studenten, vart jag vill bo. Men nu står det tomt. Lika tomt som min själ känner sig. Jag kan höra mina egna andetag. Hör hur jag andas in hopp men andas ut allt det som hopp inte definierar.

Och just nu är jag så jävla ledsen. Inte sådär hysteriskt ledsen, så man får panik för man inte kan andas. Det är mer som en mörk slöja av sorg som tyst och mjukt lägger sig runt mina axlar och tynger mig. Jag varken gråter, skär eller skriker. Bara sitter på sängkanten och stirrar rakt ut i det ingenting jag fastnat i.

Tomheten, tystnaden, lugnet.

För jag behöver dig nu, mer än någonsin, men du är borta. Och så har du helt säkert glömt mig vid det här laget, eller hur?


-H

Likes

Comments

Jag har blivit så van vid att inte se dig varje dag, så van att jag kan gå igenom dagarna hur bra som helst utan dig. Jag kan vara ensam eller med vänner och jag är glad. Men när jag helt plötsligt ser par tillsammans skratta, se varandra i ögonen och le, mysa eller bara hålla varandra i handen, det är då jag inte känner mig stark och mitt hjärta börjar göra ont och det känns som att jag håller på och gå sönder. Jag försöker att hålla mig stark varje dag som går, jag menar, det är det som jag försökt göra all denna tid, men jag kommer alltid se par hålla om varandra och önska att du var här, med mig. Det suger, det suger så mycket att jag inte kan krama, se eller bara vara med den person jag tycker så mycket om, men det är ett beslut vi båda tog, och jag ångrar det inte. Jag önskar inte att jag var här med någon, och jag klandrar inte avståndet.

Avstånd var hur vi från första början lärde känna varandra och det är det som aldrig kommer att separera oss känslomässigt.


-H

Likes

Comments

Skolan står tom nu, och jag tänker på dig det första jag gör när jag vaknar.

Din silhuett följer mig hela tiden. Jag tror att jag börjar bli galen. Jag vet heller inte vad som är mer sorgligt, att jag letar efter det hela tiden, vart jag än går, eller att du faktiskt aldrig är där. Det är grejen med mig, det är mitt öde att aldrig få vara glad och ständigt gå och bära på något som fräter upp mig inifrån och ut.

"Jag vill aldrig sluta träffa dig. Vad som än händer".

Ditt namn. Sex bokstäver. Tre ändelser. Dina fingrar invirade i mina. 

Vi var i skogen, och du lyfte upp mig på din rygg.

"Släpp ner mig!" skrek jag och skrattade.

"Aldrig!" svarade du. 

Så gick du där, längs hela stigen, med mig på ryggen och när vi var framme vid slutet, lyfte du ner mig och kysste mig. Kysste mig som om min mun vore luft och allt runt om var vatten. 

"Nu får du sjunga för mig" sa du helt plötsligt. 

"Men vad ska jag sjunga?"

"Vad som helst, vill höra din fina röst". 

Så går vi hand i hand, och följer stigen tillbaka, och jag sjunger Video Games för dig.

Senare den kvällen hjälper jag en gammal kvinna och bär hennes kassar tillbaka från torget. Jag är så lycklig i den stunden, och jag följer kvinnan in till lägenheten. Hon ger mig en kaka som tack.

Nu för tiden tittar jag ner i marken när jag går, och ser inte små gamla kvinnor som behöver hjälp med sina kassar. Jag går där, och ingen hjälper mig och hålla ihop mitt hjärta. Nu för tiden tar jag spårvagn 10 bara för att få en skymt av ditt område och spana efter dig. 

Jag ser inte dig en enda gång. 

Nu för tiden dricker jag mitt kaffe svart medan jag lever i våra minnen, och tänker att du är borta. På riktigt. 


Likes

Comments

​1. Du vill inte vara med mig.

2. Du vill inte vara med mig.

3. Du vill inte vara med mig.

4. Du vill inte vara med mig. 

5. Du vill inte vara med  mig. 

6. Du vill inte vara med mig.

7. Du vill inte vara med mig. 

8. Du vill inte vara med mig.

9. Du vill inte vara med mig.

10. Jag vill ha dig.


-H​

Likes

Comments