Header

Tjena!
Jaha då är man tillbaka i aupair livet. I detta inlägget tänkte jag ta upp något som jag tror att många aupairer funderar på innan de åker iväg. Hur det blir med vännerna hemma och om det är lätt att skaffa vänner när man åkt? Jag kan bara tala för mig och de jag lärt känna här, jag vet inte hur det är för andra aupairer runt om i världen. För mig var det inte jobbigt att lämna Sverige, klart jag skulle sakna de 3 vännerna jag faktiskt umgicks med, men jag visste att jag inte va långt borta och alla 3 sa att de skulle hälsa på mig. Tyvärr blir det ju mindre kontakt och om man inte har en stark vänskap så tappar man ofta kontakten, nu har jag haft tur med mina vänner då alla 3 fortfarande har kontakt med mig på ett eller annat sätt. 2 av dem har till och med bokat att dem ska hit nu. Men man hamnar i en situation där det bara gäller att ta hand om varandra på ett sätt som bara vänner kan och stötta varandra genom att finnas där genom allt som man kan lyckas möta på vägen. Jag älskar alla mina vänner och jag är glad för att dem finns för även om man hittar helt underbara vänner här så är det dina vänner hemma som du kommer hem till. Så håll hårt i dem.

När jag först kom hit så hade jag skrivit med en dansk tjej på den aupair sidan som man blir medlem på via STS. Det är så man får börja och enligt mig så ska man börja att hitta en vän iallafall ganska tidigt och gärna innan man åker. När jag väl kom hit till London så hade alla andra jag skrev med redan sitt "gäng" och då känns det konstigt att försöka komma in i det. Det låter väldigt konstigt när man skriver de men det är så det är. Det är många som dock kommer in så och de var det även i vårt gäng men man känner sig aldrig riktigt medlem och ofta hamnar man utanför hur man än gör. Jag träffade ett gäng första helgen i London som jag sedan aldrig träffade igen tyvärr, riktigt trevliga brudar. Men sedan kom den dagen då F skrev till mig första gången genom aupair sidan. Hon hade precis kommit (precis som H den danska tjejen) och hon ville sätta ihop en liten grupp med svenska tjejer, vilket hon gjorde. Vi var då 5 stycken, men en åkte hem och en träffade några andra vänner så nu var vi 4 kvar (med H) och det är fasiken de snällaste finaste aupair vännerna jag kunde fått. Jag säger till alla er nya aupairer, ge inte upp, man hittar vänner vare sig man tror att man kommer de eller inte.
Hoppas det var lite hjälpsamma tips.

Nu ska jag ner och käka lite, hoppas ni haft en underbar måndag.
Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjena!

Nu är jag tillbaka från ca 2 veckor i Sydafrika med ett härligt gäng! Veckorna passerade enormt snabbt men det har varit så roligt. Vi åkte med en agentur som heter sydafrikaresor. Dessa ordnar gruppresor så vi var 26 personer som åkte tillsammans och ingen kände någon sedan innan, förutom då familjerna i sig.

Första veckan va vi ute på Safari i Krugerparken och även i reservatet där vi bodde. Vi hade en massa tur då vi såg vildhundar som inte hade setts där på ett halvår. Vi såg även lejon tack vare moá ;) Sen var vi på ett reservat för vilda djur. Där vi mötte leoparder, lejon, gamar och hyenor bl.a..
Senare så åkte vi till ett ställe där Rebecka skulle hoppa världens längsta bungy jump på 216m, face adrenalin.
Vi åkte vidare mot Knysna där jag gjorde min första henna tatuering. Det var en jätte fin by med massor av turister. Senare i slutet av veckan stack vi till en jätte mysig strutsfarm där jag köpte ett super fint armband.

Sista veckan bestod av vinprovningar, cango grottorna, cango wildlife ranch, godahops udden, kåkstäder, Robben Island, pingvin skådning och sälsafari. Helt underbar sista vecka, men sen hade jag mina galna idéer hajdyk, krokodil dyk och glidflygning...
Är tillbaka i London iallafall och det känns skönt, hoppas ni alla har haft en god jul och ett gott nytt år!
Kram💋

Likes

Comments