Se nedan när Oscar och Estelle med mamma kronprinsessan tar emot granar på slottet. Några stora och några små för barnen. Det är studenter vid SLU som överlämnar granarna.

Efter det är det julfest för personalen på slottet.

Foto: Kungahuset

Kronprinsessan har på sig samma kjol som hon bar vid prins Gabriels dop.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte vi skulle kolla till prins Gabriels monogram. Det är verkligen så att kungabarnen har gjort det lätt för Vladimir A. Sagerlund (designern bakom monogramet) genom att döpa sina barn efter olika bokstäver. Detta gör ju designen lite enklare istället för att designa många med samma bokstäver. De enda som delar första bokstav är Silvia och Sofia. Nog inget Carl Philip tänkte på när han valde fru.

Likes

Comments

Det finns några spännande programpunkter den närmaste tiden för kungafamiljen. Vi kommer få se kronprinsessan ta emot julgranar imorgon. Förhoppningsvis med något av barnen. Estelle brukar få vara med.

På lördag ska Kungen och Drottningen flyga till Bukarest för begravning av exkungen av Rumänien.

Sedan väntar nästa vecka svenska akademins högtidssammankomst där vi får se hela kungafamiljen i finkläder igen.

Så här såg det ut förra året

Likes

Comments

Visst hade det varit fint om vi hade fått se en mer voluminös frisyr så att diademet smälte in lite bättre. Victoria har nästan alltid stram låg knut. Vore kul med variation..

Likes

Comments

Tänkte vi skulle fördjupa oss i prinsessan Sofias diadem. Enligt hovet är detta ett privat diadem som prinsessan Sofia fick av sina svärföräldrar i bröllopspresent.
Enligt Svenskdamtidning så är det från början ett halsband som gavs i gåva till drottning Silvia från det thailändska kungaparet för ett antal år sedan. Detta gjordes sedan om i Thailand och gavs till Sofia.
Om det redan när hon fick det gick att göra om är oklart, men det går iallafall nu att plocka bort smaragderna och ha det helt utan eller att sätta dit pärlor istället.

Vilket tycker ni är finast?

Likes

Comments

Drottningen har valt en grålila klänning och jag tror det är nobelklänningen från 2012. Då var den axelbandslös och nu har den fått breda axelband. Till det har hon det Leuchtenbergska garnityret.

Foto på Leuchtenbergska garnityret.

Likes

Comments

Ikväll är det kungens middag för nobelpristagarna och Madeleine när sin klänning som hon hade på Carl Philip och Sofias bröllop. Den är designad av Elie Saab. Till det har hon det privata diademet som kallas drottning Silvias diadem.

Likes

Comments

Frida Jonsvens har gjort minst två nobelklänningar till årets nobelfest. Det är till de två allianskollegorna Annie Lööf och Ebba Busch Thor.

Foto Frida Jonsvens instagram

Likes

Comments