Herre jösses, det var ett tag sen jag skrev ett inlägg!

Hej iallafall! Hoppas allt är bra med er!!
Som Julia skrev i förra inlägget så vet ni ju att vi båda nu är certifierade hårstylister inom Schwarzkopf! Så imponerad och glad för vår skull. Det är därför jag inte bloggat för jag var varit så extremt stressad och nervös inför diplomeringen!

Så i måndags blev jag certifierad hårstylist, i tisdags fyllde jag år (19 år!) och idag har varit en så sjukt rolig dag för att vi sminkade inför en modevisning 2 av våra klassisar organiserat! Det var så sjukt kul! Sedan vid 1 när den var klar skyndade jag mig till Gröna Lund för jag skulle på en gruppaudition (aka en gruppintervju haha) och det var hur kul som helst! Alla var supertrevliga klickade jättebra med några som var i "min grupp". Nu är jag ÄNTLIGEN påväg hem så jag tänkte lägga upp lite bilder från catwalken så ni får se!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa, Julia här.

Idag har det hänt något super roligt som vi gärna ville dela med oss, det är nämligen så att jag och Matilda har under hela fredagen och idag haft vårt stora hår prov i skolan, där vi får reda på om vi blir certifierade hår stylister eller inte.
Vi skulle göra 6 olika hår stylingar under en viss tid som våra lärare sen bedömer. Och det roliga är att både jag och Matilda klarade det!!!!! 👏🏼
Hur kul är inte detta, vi har kämpat i tre år och speciellt under det senaste månaderna som har varit, mycket slit, stress och tårar men som gav utdelning äntligen.
Detta är så kul för oss, vi får alltså lagligt jobba med detta, vi kommer alltså få ett speciellt diplom som berättar vad vi kan som vi sen kan visa för våra framtida arbetsgivare så att de vet vad vi kan liksom.


Eftersom detta har varit ett väldigt stort stress moment i våra liv så är det super skönt att det är över. Något jag tänkte ta upp när det gäller sånna här saker och stress är att man måste våga gå in 100% ändå om stressen är där. Jag tror både jag och Matilda inte riktigt vågade tro att vi skulle klara det eftersom vi har varit så sjukt stressade över detta och då känns det som att man inte kan något.
Vi sa säkert 100 gånger under de här dagarna att vi inte skulle klara det eftersom vi var så stressade så våra hjärnor inte kunde tänka på allt som vi egentligen kan. Men sen när det var dax att göra allt så var man så fokuserad att stressen försvann och vi klarade av att göra allt för vi har kunskapen ändå om det inte känns som det ibland. Så det jag vill säga med detta är att våga tro på dig själv och ta bara ett stort andetag innan du har något stort eller litet test/prov och tro på dina kunskaper, för jag lovar att 99% av tiden när man inte tror att man har den så finns den där ändå.

Här nere kommer 4 av frisyrena som jag hade gjort

Ha en fortsätt bra vecka allihopa // Julia 🌸

Likes

Comments

Jag är besatt av T-shirt dresses!!

Det är ett perfekt plagg att ha i garderoben då man kan ta det från day to night på två röda genom att bara använda en svart sammetschoker eller "diamant" choker om man vill vara lite extra fancy, haha. För att göra det ännu mer dressed up kan man byta skor också. Tillexempel som på bilden, att ha sneakers under dagen men sen byta till ett par klackar eller thigh high boots (med eller utan klack, spelar egentligen ingen roll) när man ska piffa upp sig lite inför kvällen!

//Matilda 🖤


*Bilden är lånad från Lustrelux (på instagram)!

Likes

Comments

Hej allihopa, julia här!

Hoppas er dag har varit bra, min har varit stressig men produktiv så det känns skönt.
Något jag har märkt och som jag tror att många av er också har är att inom modet på senast tiden har det varit väldigt mycket blommigt mönster. Jag tycker att man började se det lite på tillexempel tunna bomber jackor redan i slutet av sommaren 2016 men att nu under början av 2017 så har det bara kommit mer och mer. Nu kan man se det på blusar, klänningar, vanliga tröjor och till och med jeans.

Så det jag tänkte skriva om idag är vad min åsikt är om detta, redan från en början när bomber jackorna började komma ut så blev jag väldigt förtjust i dem, det ändå problemet jag kände då var att det alltid var så mycket dyrare än de andra jackorna. Och som en student som jag själv är kände jag inte att jag hade den budgeten.

Sen när jag för första gången såg flower printed jeans så borde ni kunna förstå hur fascinerad jag blev. Jag verkligen älskade dem men efter ett tag så blev min åsikt nertryckt av all hat till det som människor i min närhet gjorde hela tiden. Och jag är ingen person som lätt får sin åsikt ändrad av andra men det liksom bara blev så den här gången, en sak jag dock kan påpeka är att jag inte tycker att precis alla kanske skulle passa i den stilen men då utesluter jag absolut inte att inte alla kan köpa dem. Om man bara matchar dem rätt så tror jag att de flesta kan kill it med den outfiten. 🙌🏼

Kramisar julia


Likes

Comments

Hejsan!

Jag heter Matilda Lindkvist och jag är 18 år. Jag går sista året i gymnasiet och jag pluggar till att bli stylist inom make up och hår. Min största dröm är att designa mina egna brudklänningar och lite finare galaklänningar och ha ett showroom i London.

Som Julia skrev i sitt tidigare inlägg, så har vi startat denna blogg som ett skolprojekt. Här kommer vi skriva vad som är nytt inom make up och mode, då det är en stor passion i våra liv. Eftersom vi har olika stilar blir det en bra kombo då man kan gå in här och få the best of both worlds, typ. Det kommer också komma upp mycket tips på olika saker, t.ex hur man ska tänka med kläder när man ska gå ut och festa. Samt många girl power-inlägg!

// Matilda 🖤


Likes

Comments

Hej, jag heter julia strand och är 18 år. Jag och Matilda startade den här bloggen som ett skolprojekt. Jag går sista året på gymnasiet just nu, så ni kan förstå stressen 😅 iaf jag är en glad och pratsam tjej som älskar smink och mode, jag kommer nog blogga mycket om vad jag tycker är inne i mode och smink för tillfället och vad jag har för åsikter om detta. Även så kommer jag försöka få in små smarta tips som verkligen gör skillnad inom mode och makeup. Jag kommer skriva mycket om vad jag tycker om girl power och vad jag tycker är viktigt att stå upp för, mer om detta i ett annat inlägg.
Men ja, det var nog allt för denna gång. Hoppas ni fortsätter läsa om allt spännande som kommer att komma på vår blogg, ha det bra // julia 💗

Likes

Comments