Ingredienser


Våffelsmet:

100 g Svenskt Smör
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
1 msk bakpulver
2 ägg
1 dl syrad grädde 30%
2½ dl kallt vatten
1 burk karamelliserad mjölk à 400 g
1 dl skalade hasselnötter
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
Gör så här:

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt lätt uppvispade ägg, grädde och vatten, vispa till en jämn smet. Rör i det mesta av smöret. Smörj våffeljärnet med resten av smöret och grädda våfflorna. Låt svalna på galler. Sätt ugnen på 175°. Blanda hasselnötter med olja, salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna och hacka grovt. Vispa cème fraiche med florsocker. Servera våfflan med den karamelliserade mjölken (dulce de leche), crème fraiche och toppa med hasselnötterna.

Smaklig måltid👩🏽‍💻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

240 g grillost
½ rödlök
2 tomater
Smör-&rapsolja
2 portionsbröd
romansallad
½ dl färsk basilika
½ dl röd pesto
Gör så här:

Skala löken. Skiva lök och tomater. Skär osten i skivor och pensla med smör-&rapsolja. Stek eller grilla den ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Värm ev bröden. Fördela sallad, lök, basilikablad, ost, tomat och pesto i bröden. Servera genast.

Tips:

Portionsbröd kan bytas mot hamburgerbröd. Isbergssallad kan användas istället för romansallad. Basilikan kan bytas ut mot bladpersilja.

Likes

Comments

Jag tog lite sorbet idag titta nedan ⬇️

Likes

Comments

Hejsan svejsan!
Som vissa vet älskar jag att rita. Speciellt på en Top Model. Så idag tänkte jag prata mer om det.
Saker jag gillar med den

1. Att man ritar
2. Klister märken (kläder)
3. Design papper
4. Mönster delar av kartong
5. Plast former (kläder)
6. Tips
7. Skann till länk
8. YT länk
9. 3 olika modeller
10. Instruktioner

Top listan
1. Att man ritar
2. Klistermärken (alla)
3. Plast former (kläder)
4. Mönster delar av kartong
5. Instruktioner

⬇️ för att se bild

Likes

Comments

Hejsan allihopa!
Igår hade jag en lång dag och jag gick på min BFF:s kalas för hon fyllde 10 år. Det var så kul och jag var där till kl 9:00. Som sagt hade vi en lång dag igår. Idag har jag ont i magen för allt godis och pizza jag åt igår så jag åt inte så mkt tårta igår. Det känns som att den här helgen var som ett lov för jag hade så himla kul. Men aja det var det.

PS/ från och med idag kommer jag att blogga varje vecka📓

Likes

Comments



Macarons med pepparkakssmak


Ingredienser
Receptet gäller för 30 st

Kakor:

125 g skållad, skalade mandel
4 dl florsocker
3 äggvitor
½ dl strösocker
Smörkräm:

100 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 äggula
Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Jag äter lite yoghurt med tillbehör och kunde inte sluta tänka på bloggen så jag gjorde ett inlägg för att sluta tänka på det ett tag. Jag har haft en så bra dag så jag ville göra den en nypa bättre med ett litet inlägg. Jag vaknade kl 10:00 (jag vet ganska sent) och gick till köket för att äta frukost. Efter frukosten borstade jag tänderna osv... När jag var klar med allt det där tog jag datan och tittade på film ganska länge. Sen åt vi lunch och gissa vad det var. SPENAT!!! Nä jag skämtar bara det var lassange måndaaaag. Sen spelade jag, läste lite och pluggade lite inför provet efter lovet.. Och sen nu när jag äter härlig yoghurt med tillbehör. Bara så ni vet är den här dagen inte slut för jag ska fylla den med mer kul...

Dags att sluta med den här bloggen och jag hoppas att ni har haft en bra dag
👍🏽. Hejdå💗💗💗

Likes

Comments

Ingredienser
Receptet gäller för 40 st

100 g Arla® Svenskt Smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver och ingefära. Arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i tre delar. Rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen tills längderna är ljusbruna, 10–12 min. Skär de varma längderna i sneda ca 3 cm breda kakor.

Smaklig måltid
😄

Likes

Comments