Halloumi stroganoff.
Varför har jag inte testat detta innan?
Lätt gott snabbt, här kommer mitt recept:

1 lök
1 paket halloumi
6 stora champinjoner
1 paket krossad tomat
2 dl cream fraich
1/2 dl chilisås
Salt peppar paprikapulver och chili

Stel först halloumi i bitar och ställ åt sidan.
Stek sen hackad lök och champinjoner.
Häll på tomat, Cream fraich och alla kryddor och koka upp.
Häll sist ner halloumi och värm på.

Koka ris till.
Och ha massor persilja.
GOTT.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har en ny tradition.
På måndagar lagar jag gryta som jag kan ha som matlådor i veckan. Hatar egentligen matlådor men gruta smakar bra.

Denna blev jag faktiskt lite extra nöjd med.

Sötpotatisgryta.

1 lök
3 Quornfilé (behövs inte alls)
1 stor sörpotatis
5 champinjoner
1 kartong krossad tomat och lika mycket vatten
1 burk kokosmjölk
Salt och peppar
1 msk sambal olek
1 grönsaksbuljong
1 msk paprikapulver

Fräs quornfilé, champinjon och löken.
Blanda ihop allt och låt puttra i ca 30 minuter.
Så.sjukt.gott.

Servera med ris om du vill.

Ja jag har koriander på. ;)

Likes

Comments

Ja men det är få saker jag älskar som bananbröd.
Detta är väldigt enkelt med saker man kanske alltid har hemma.
Inte vegansk utan här finns ägg!
Men glutenfritt och sockerfritt.
Bryr mig egentligen inte så mycket men försöker minimera för kropp och miljö skull.

Recept:
250 gram mjöl (går bra med både mandel och vete)
2 tsk bakpulver
1 tak vaniljpulver
150 gram valnötter
4 mosade bananer
150 g kokosolja (smör går med bra)
2 ägg
1/2 dl agavsirap (eller inte)

Mosa banan och bland i resterande blöta ingredienser. Blanda allt det torra i en annan bunke och rör sedan ihop allt.

180 grader, 45-60 minuter.
🍌🍌🍌🍌

Likes

Comments

Linsgryta.
Bästa saken ever.
Billigt, nyttigt, mättande och kan varieras i all oändlighet.
Här kommer en super enkel med massor av chili.

1 lök
2 vitlök
2 rivna morötter
1 msk tomatpuré
I kartong krossade tomater
8 dl vatten
2 tsk sambal olek
1 msk chilisås
2 1/2 dl röda linser

Salt peppar och vinäger

Fräs lök, vitlök, morötter och tomatpuré.
Tillsätt resten och låt puttra i 15 minuter.
Smaksätt sist med salt peppar och lite vinäger.
Hade även på persilja och paprikapulver.

Likes

Comments

Dessa burgare som min kollega Michelle gav mig är otroligt goda!
Har ätit den som burgare som i detta recept, till en sallad eller med potatis till. Lika gott varje gång.

Skippa varken guacamole eller balsamicomajon för allt i värden!

Recept på burgare:

2 1/2 okokt quinoa
1 förpackning blandade bönor
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
Salt peppar
3/4 dl ströbröd
1 dl valfri ost

Koka quinoan enligt recept
Mixa bönor, vitlök, salt, peppar, sambal oelek.
Blanda sedan i resten och låt vila i 30 minuter.
Sked sedan dessa gyllenbruna!

Blanda sedan ihop 1/2 dl majo (finns super god äggfri!) med en tsk balsamico.
Gör din bästa guacamole. (Recept finns längre ner)
Och bygg din hamburgare med vilka tillhör du vill!!!!

Likes

Comments

Denna salladen har jag gjort X antal gånger sedan jag hittade receptet på foodjunkieblogg och den är ganska magisk.
Brukar göra en stor satts och ungefär ha till allt!

Koka couscous.
Riv eller mixa rå brysselkål.
Torrosta hasselnötter och hacka dessa grova.
Släng i torkade tranbär, salta, peppra och häll på fin olivolja.
Bland runt och ÄT!!!
😍

Likes

Comments

Tänk att det tog mig två år innan jag kunde äta thaimat efter att jag backpackat i Thailand.
Jag som råkar tycka det är det bästa ever, och haft lyxen att lära mig massor av knep..

Bästa basen på rödcurry kommer här:

2 msk rödcurrypasta
1 gul lök
Champinjoner
Mini majs
Morötter
Blomkål
Bladspenat
Salt och peppar
Grönsaksbuljong
Kokosmjölk
Lime

Fräs rödcurrypasta (köp i thaibutik, inte Ica), lök och svamp.
Släng i vilka grönsaker du har hemma, finstrimlade.
Häll på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong och låt puttra tills grönsakerna är al dente.
Salta och peppra.
Ta av grytan.
Pressa i lime och rör ner MYCKET av bladspenaten.

Serveras med ris.
Mmm...

Likes

Comments

Tycker om mat man kan ändra lite vad man har hemma.
Haft seriös frysrensning då någon (hrmm) glömde stänga frysen.

Detta är super enkla grönsaksbiffar.
Jag stekt dem i ugnen eftersom jag behövde göra annan men tror det blir ännu bättre i stekpanna!

3 morötter
1 zucchini
2 potatisar
2 ägg (el två chiaägg för vegan)
1 dl havregryn
Salt och peppar
Koriander
Chiliflakes

(Tänker ta vilka grönsaker du vill och kryddor med!)
Låt dra ett tag och tryck ut överflödigt vatten och forma biffar.
Jag hade mina i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med valfri sallad och god sås.
Mmmmm!!!

Likes

Comments

Dessa bollar är super bra när sockersuget drar igång sådär akut på kvällen!
Även om det är knappast är någon bantarmat så räcker det med ett par stycken sen är du nöjd.
Men somsagt, sockerfritt, glutenfritt, veganskt och allt det där..

Blanda ihopa:
2 dl glutenfritt havre
1 dl jordnötssmör
2 msk sötning (jag tog dadelsirap, honung, lönnsirap el annat funkar med)

Rulla till bollar och käka direkt.

Likes

Comments

5 minuters pasta som får alla på fall!

Sätt på ugnen på 200 grader.
Släng in cocktailtomater tillsammans med olivolja, peppar, salt, vitlök och chili.
Sätt sedan på vatten och koka pasta.

Blanda ihopa allt, pressa i en halv citron, riv massor parmesan och peppra.
Klart! Fantastiskt gott och lätt.

Likes

Comments