Dessa burgare som min kollega Michelle gav mig är otroligt goda!
Har ätit den som burgare som i detta recept, till en sallad eller med potatis till. Lika gott varje gång.

Skippa varken guacamole eller balsamicomajon för allt i värden!

Recept på burgare:

2 1/2 okokt quinoa
1 förpackning blandade bönor
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
Salt peppar
3/4 dl ströbröd
1 dl valfri ost

Koka quinoan enligt recept
Mixa bönor, vitlök, salt, peppar, sambal oelek.
Blanda sedan i resten och låt vila i 30 minuter.
Sked sedan dessa gyllenbruna!

Blanda sedan ihop 1/2 dl majo (finns super god äggfri!) med en tsk balsamico.
Gör din bästa guacamole. (Recept finns längre ner)
Och bygg din hamburgare med vilka tillhör du vill!!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna salladen har jag gjort X antal gånger sedan jag hittade receptet på foodjunkieblogg och den är ganska magisk.
Brukar göra en stor satts och ungefär ha till allt!

Koka couscous.
Riv eller mixa rå brysselkål.
Torrosta hasselnötter och hacka dessa grova.
Släng i torkade tranbär, salta, peppra och häll på fin olivolja.
Bland runt och ÄT!!!
😍

Likes

Comments

Tänk att det tog mig två år innan jag kunde äta thaimat efter att jag backpackat i Thailand.
Jag som råkar tycka det är det bästa ever, och haft lyxen att lära mig massor av knep..

Bästa basen på rödcurry kommer här:

2 msk rödcurrypasta
1 gul lök
Champinjoner
Mini majs
Morötter
Blomkål
Bladspenat
Salt och peppar
Grönsaksbuljong
Kokosmjölk
Lime

Fräs rödcurrypasta (köp i thaibutik, inte Ica), lök och svamp.
Släng i vilka grönsaker du har hemma, finstrimlade.
Häll på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong och låt puttra tills grönsakerna är al dente.
Salta och peppra.
Ta av grytan.
Pressa i lime och rör ner MYCKET av bladspenaten.

Serveras med ris.
Mmm...

Likes

Comments

Tycker om mat man kan ändra lite vad man har hemma.
Haft seriös frysrensning då någon (hrmm) glömde stänga frysen.

Detta är super enkla grönsaksbiffar.
Jag stekt dem i ugnen eftersom jag behövde göra annan men tror det blir ännu bättre i stekpanna!

3 morötter
1 zucchini
2 potatisar
2 ägg (el två chiaägg för vegan)
1 dl havregryn
Salt och peppar
Koriander
Chiliflakes

(Tänker ta vilka grönsaker du vill och kryddor med!)
Låt dra ett tag och tryck ut överflödigt vatten och forma biffar.
Jag hade mina i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med valfri sallad och god sås.
Mmmmm!!!

Likes

Comments

Dessa bollar är super bra när sockersuget drar igång sådär akut på kvällen!
Även om det är knappast är någon bantarmat så räcker det med ett par stycken sen är du nöjd.
Men somsagt, sockerfritt, glutenfritt, veganskt och allt det där..

Blanda ihopa:
2 dl glutenfritt havre
1 dl jordnötssmör
2 msk sötning (jag tog dadelsirap, honung, lönnsirap el annat funkar med)

Rulla till bollar och käka direkt.

Likes

Comments

5 minuters pasta som får alla på fall!

Sätt på ugnen på 200 grader.
Släng in cocktailtomater tillsammans med olivolja, peppar, salt, vitlök och chili.
Sätt sedan på vatten och koka pasta.

Blanda ihopa allt, pressa i en halv citron, riv massor parmesan och peppra.
Klart! Fantastiskt gott och lätt.

Likes

Comments

Absolut inte världens vackraste smoothie men åh, detta kommer bli en sommar favorit.
Mättande, uppiggande och go som fan.

Mixa:
1 avokado
1 dl starkt kaffe
1 dl havremjölk
2 tsk vaniljpulver
1 tsk lönnsirap (går bra utan)
2 dl is


Likes

Comments

För mig går det lite i vågor det där med sockersuget. (I mitt fall är det kaksug)
Just nu är det helt galet och då stillar dessa råachokladtryfflar!
Helt utan socker, veganska och glutenfria. Dock innehåller dessa nötter.

2 dl dadlar
2 dl cashewnötter
1/2 dl riven kokos
1/2 dl glutenfri havre
1 tsk vaniljpulver
3 tsk kakao
Ev lite vatten

Släng i allt i en mixer, mixa sönder och rullar bollar, rulla dessa i kokos. KLART.
Kan både förvaras i kyl och frys men brukar sällan ligga där speciellt länge! 😂

Likes

Comments

Jag har två favorit recept på guacamole och detta är mitt bästa just nu.
Super enkelt, super gott, super bäst.

Mosa ihopa:
2 avocado
1 lime
Koriander efter smak
Salt plus peppar

SÅååå gott!!!

PS. Sorry för dålig kvalité bild!

Likes

Comments

Butternut pumpa el squash är verkligen en helt ny upptäckt hos mig men åh så gått!
Godast hittills är nog detta recept. Jag behåller gärna skalet på men gör som du vill. De blir godast om man skivar lite större klyftor och ju mörkare destu godare!

Butternut pumpa med couscous hasselnöt och koriandersås.

1 Butternut pumpa
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt

Tvätta och skiva pumpan i stora klyftor. Gnid in olja och vitlök och salta efter behag.
Sätt in i 200 graders ugn i ca 30 minuter.

Torrrosta hasselnötter och hacka.
Koka couscous enligt paket.

Dressing:
Cream fraich (outlys veganska är galet god)
Salt, peppar
Koriander
Vitlök

Rör bara ihop allt.

En god sallad är gött till!

Likes

Comments