Mitt liv

Ungefär såhär känner jag just nu. De 70 sidorna som skulle läsas klart innan på söndag är nu färdiglästa & recensionen är skriven. En otroligt produktiv dag måste jag ändå säga då jag absolut inte tycker om att läsa & aldrig kunnat sträckläsa på det sättet förut. Men nu är den äntligen utläst & det är dags att öppna nästa bok. Har 6 böcker kvar att läsa & recensera innan augusti (tror jag?), så måste läsa minst en i månaden för att hinna. Ikväll är däremot inte startkvällen för detta. Nu sk jag bara ligga i soffan & inte göra ett dugg.

Imorgon är det dags för skola igen & är så taggad på denna modul som under tre dagar bara kommer att handla om raskunskap. Kommer inte bli en sen kväll, ska upp vid senast 7 imorgon för att hinna med en ordentlig promenad med Stella eftersom dagen endast kommer bestå av stilla-liggandes för henne. Förutom promenader, såklart. Så ikväll kommer jag definitivt inte påbörja någon ny bok. Det får nog till & med vänta till efter helgen, tror det kommer bli en tuff plugghelg som det är redan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mitt liv

Dagen har blivit en riktig pluggdag. Har runt 70 sidor kvar på den här boken & vill verkligen ha läst klart den när jag åker hem på söndag. Så dagen spenderas inomhus med boken framför näsan.

Nu får det vara dags för paus, äta lite lunch & få lite ny energi.

Likes

Comments

Bluenosers Thistle "Stella", Mitt liv

De som inte har hund, eller som inte kan hund, dom kan jag acceptera att de inte förstår vad man inte borde göra när man möter en hund. Men de som är hundägare har ingen ursäkt som helst till att inte veta eller inte förstå min hunds signaler.

Om vi börjar med dom som inte har hund & som inte har kunskapen, dom har väl ändå lite vett i skallen? Eller? Jag går aldrig fram till en hund & hälsar på den om jag inte känner den. Du har ingen aning om hur den är & beter sig. Du skulle lika gärna kunna stoppa ner handen till en hund med stort resurs-försvar, som kommer se dig som ett hot & säga ifrån. I värsta fall hugga till. Den kan vara rädd för människor, vilket dels kan utsätta dig själv för fara & dels bygga på hundens rädsla. Den kan vara aggressiv. Bara det sistnämnda är väl en sak som en vettig människa borde ha i huvudet innan man går fram till en främmande hund. För det är något som faktisk skulle kunna skada dig. Det är ändå saker som man borde tänka på för sin egna skull. Om vi vänder på det & tänker på det från mitt perspektiv, från mig som håller i kopplet. Jag vill inte lära min hund att hon får hälsa på alla människor hon möter, för en dag möter vi den där jätte-hundrädda personen. Jag vet att min hund aldrig skulle skada en annan människa medvetet, men den hundrädda personen vet inte det. Därför vill jag inte att hon ska lära sig att det är okej att hälsa på alla man möter. En annan anledning är att vi ofta tränar på någonting genom större delen av promenaden & du både stör & förstör du när du lockar på min hund & vill klappa på henne.

Dom som har hund & beter sig på precis samma sätt som en oerfaren person, hur tänker man då? Allt det här med rädsla, aggression, resurs-försvar osv kan också visas mot den lilla chihuahuan som släpps fram utan att fråga först. Min hund är inte stor, men hugger hon till då av ren reflex, då kommer den lilla hunden inte må sådär jättebra. Inte nog med alla sådana beteenden - min hund skulle kunna vara sjuk. Hon skulle kunna smitta eller vad som helst. Jag tror inte att det är något man vill utsätta sin hund för.

En av mina lärare gav ett sådant bra exempel en gång, som jag hoppas flera skulle lägga på minnet; 'När du kliver på bussen, hälsar du på alla, även dom du inte känner, innan du går & sätter dig? Nej. Varför skulle då min hund vilja hälsa på alla vi möter på en promenad?'

Jag har mött så många korkade människor genom åren. Som visslat eller lockat, som gett olika kommandon, som gett en godisbit, som klappat på huvudet, som släppt fram sin lilla hund, som släppt fram sin stora hund, som låtit barnen springa fram - allt utan att ens tittat på mig först. När jag sagt till & försökt förklara varför, då har dom blivit arga. Alltså, jag finner inga ord. Man kan inte bli arg över att jag säger nej till att du klappar min hund på huvudet, när du inte vet att hon är rädd för saker som kommer ovanifrån.

Så snälla, fråga först, alltid. I respekt mot mig & mot min hund. Det värsta som kan hända är att du får ett 'Nej' & en förklaring till varför. Annars lovar jag att du kommer få en arg hundägare emot dig.

Likes

Comments

Mitt liv

En jättekul dag i skolan är över & nu bara myser vi framför teven. Är så trött, men har haft en grym dag. Är så imponerad över hur bra alla hundar beter sig på skolan. Ett litet rum med många hundar & många mattar, lite rörigt, mycket frågor & allmän förvirring. Men ändå sköter dom sig så bra. Duktiga vovvar.

Stella har fått pannkakstårta & ett gosedjur, så en bra födelsedag har det också blivit. Nu laddar vi upp för en ny skoldag imorgon med ett glas rött & trevligt sällskap.

Likes

Comments

Mitt liv, Bluenosers Thistle "Stella"

Idag blir hon 7 år, vår prinsessa. Helt galet hur fort tiden går. Känns som igår då vi satt i bilen hem från Vingåker med en liten hårtuss i knät.
Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar den här damen. Hon kan vara förjävligt envis & jobbig ibland, men hon kommer alltid vara min lilla prinsessa.
Grattis på födelsedagen, Bluenosers Thistle 'Stella'.

Likes

Comments

Mitt liv
Om vi alla bar ignorerar att det inte är varken så bra bilder eller att det är min charmigaste vinkel vore det snällt.

Gårdagen hörrni. Vad ska man säga? SÅ bra show. SÅ bra. Det var sjukt kul att få se en sån 'naken' show, mycket prat om barndom & livet- Lite djupare än tidigare konserter. Grym scenografi, grymma musiker, grymma dansare & en underbar artist. Lite tråkig publik, men jag hade det kul i alla fall. Det här är en show jag skulle kunna se om hur många gånger som helst. Verkligen.

Envisa som vi är hade vi bestämt oss för att jag skulle få säga hej, sagt & gjort, så blev det. Lyckades få tag på någon som kunde ringa upp till en assistent & berätta vem jag var & att jag gärna ville säga hej. Hon kunde höra honom i bakgrunden & att han visste vem jag var. Fick smita med upp bakom scen & kramas lite, ta kort & prata. Jag hade så mycket jag ville säga, om hur mycket han & hans musik har betytt för mig & hjälpt mig genom sjukhustiden. Fick inte fram ens hälften av det jag ville säga, men det gjorde inget. Jag fick så bra svar ändå; 'Jag är bara ett verktyg du använder, jag är din spegelbild. Men det är bara på grund av dig som klarat dig igenom allt. Så tack för att du använder mig.' Något jag kommer bära med mig länge.

Jag hade en önskan när jag klev bakom scenen. Jag ville att han skulle skriva ner en grej åt mig, 'you are amazing'. En textrad som betytt mycket för mig. Dels riktat mot Danny, hur mycket han betytt för mig & hur mycket han fått mig att göra. Men också som en påminnelse för mig själv, att jag är amazing. Han hittade snabbt ett manus, rev ut en del av sidan från just 'amazing' & skrev ner lite olika alternativ. Snart, förhoppningsvis, finns en av de texterna på min kropp.


Kvällen var verkligen helt perfekt.

Likes

Comments

Mitt liv

Dagen har i princip spenderats i bilen med olika ärenden innan jag började rulla mot Stockholm. Yes, igen. Denna gången blir jag kvar i 11 (!) dagar. Hunden är med & bilen är FYLLD med grejer. Jag är otroligt dålig på att packa smart, så är en & annan onödig grej med. I helgen är det dags för skola igen & som jag längtat efter det! Det ska redovisas, diskuteras, träna hundarna & bara umgås & mysas. Åh vad jag gillar dom här helgerna! Efter det väntar en vecka ledigt. Eller ja, ledigt från jobbet i alla fall. Dagarna kommer bestå av mycket plugg, hundträning & egen träning. Men ska bli så skönt!! Efter det blir det ytterligare en skolhelg med massor med roliga saker!

Kvällen då? Ikväll är det ÄNTLIGEN dags för Hamburger Börs & Dannys show NU. Som jag har längtat. 3-rätters, grym musik & framförallt en grym artist. Kan det bli bättre? Kommer berätta ALLT imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

Hej på er! Känns som ett bra tag sen nu. Har haft fullt schema sen jag kom hem från Stockholm & det är det fortfarande.

Helgen var i alla fall otroligt bra! Var så intressant & jag har lärt mig jättemycket. Lördagen var mycket grunder, lägga en dagmakeup & göra om den till en aftonmakeup. Vi pratade rengöring, borstar & produkter. Frågade massor & diskuterade om allt. Trots att jag börjar bli van med sådana dagar, eftersom det är så plugget ligger upplagt, var jag sjukt trött på kvällen. Vi satt bara framför Melodifestivalen, i soffan, med ett glas vin & mös. Söndagen var minst lika intressant. Då pratade vi brudmakeup & det klassiska 'smokey eye'. Det blev även mycket tid spenderat i deras butik med hur mycket fina produkter som helst! Vet inte om det var bra eller dåligt att vi hade 30% på allt. Så fick med mig en primer & deras sjukt pigmenterade skulpteringskit. Märket heter Emite Make Up & har mycket veganska produkter. Gillade nästan allt vi fick använda, men bestämde mig för att hålla mig till två produkter. Diplom & en bok med ännu mera fördjupning fick vi med oss hem, så så fort tiden finns kommer boken läsas. Har skummat igenom den & tror den är superbra.
Är grymt nöjd med helgen & tar med mig många nya kunskaper.

& hur fint var det inte i salongen?? Drömmen är ju att ha så här hemma & man kan ju i alla fall få drömma...

Likes

Comments

Mitt liv

Som jag sa i ett tidigare inlägg är det alltså makeup-kurs i helgen. Närmre bestämt - salong makeup artist kurs. Alltså vardagssminkningar, aftonmakeup, brudmakeup. Inte för att stå framför kameran eller på en scen, utan för dagsljus. Det är otroligt lärorikt med både mycket teoretiskt & även praktiskt. Vi kommer att göra 4 olika makeup under dessa två dagar samt prata otroligt mycket om smink, verktyg, färger osv. Nu på förmiddagen har vi fått göra en dagsmakeup på oss själva eller en vän, jag valde att göra på mig själv eftersom det är främst därför jag är här. Jag vill lära mig mer för egen skull & inte så mycket för att sminka andra, sen är det ett stort plus. Vi använder både produkter & verktyg som är från skolan & det är så himla ovant att inte använda sitt egna smink eller sina egna borstar. Är långt ifrån nöjd med min makeup, men det är ju lite därför jag är här. Man lär sig av sina misstag & jag kommer definitivt spendera många stunder framför spegeln hemma för att hitta mina tekniker.

Nu är det lunch, jag var den enda som hade med sig mat så sitter här i min ensamhet haha. Men tänkte att då kan jag ju passa på att skriva lite också. I eftermiddag blir det att göra om dagsmakeupen till en aftonmakeup, spännande!

Likes

Comments

Mitt liv

Hej på er!

I helgen är det dags för ytterligare några dagar i Stockholm. Blir mycket häng här under närmsta veckorna. Denna helg är det dags för Make-up kurs. Tror & hoppas det kommer bli jättekul! Vet inte jättemycket än, mer än att vi kommer lära oss otroligt mycket kring just make-up & hudvård. Ska försöka uppdatera lite under helgen, annars får ni en helguppdatreing i början av veckan.

Idag har jag i alla fall hunnit med att både träna min projekthund & köpa ett matbord på Mio innan jag plockade upp en vän & började köra mot Stockholm. Väl i huvudstaden blev det en sväng på stan innan bilen rullade mot Tyresö. Efter en lång vecka unnade jag mig några guldkorn från bland annat Zara. Bilder får ni vänta lite på, ska försöka få till någon stund i veckan att fånga dom på bild.
SER NI KÖERNA? KÄNDES SOM JAG STOD STILL MER ÄN VAD JAG RULLADE FRAMÅT..

Har nyligen ätit & har precis avslutat en timmas pluggande, så skönt. Nu sitter vi med ett varsitt glas vin & bara njuter av fredagskvällen. Kommer dock inte bli en sen kväll, klockan står på 06.30 & då väntas en heldag med information.
Hopps er fredag varit & blir lika bra som min är. Kram

Likes

Comments