View tracker

Livet som brännskadad, Mitt liv

Det kanske kan låta klyschigt eller något, men det är verkligen så. Något ont för med sig något gott. Det kanske är jättesvårt att se, det kanske tar flera år & det kanske är en sån liten sak att man inte märker av det egentligen. Men jag tycker faktiskt att man kan säga att det inte finns något ont som inte för med sig något gott. Min olycka & mina skador till exempel, det kanske man inte vid första tanken känner är något som fört något gott med sig. Men jag kan rada upp hur många saker som helst. Klart jag kan rada upp hur många dåliga sker som helst om jag vill det också, men varför fokusera på det negativa? Det här är några av många saker jag fått tack vare min olycka & mina skador.

ETT NYTT SÄTT ATT SE PÅ SAKER
Klyschigt, igen, tänker ni säkert - men jag ska förklara. En 15 årings självförtroende är väl oftast inte det bästa, en 15 årings syn på världen kanske inte heller är det bästa. Men jag har verkligen lärt mig att se saker på olika sätt. Jag har lärt mig att tycka om mig själv & min kropp på ett sätt jag inte hade gjort annars. Jag har lärt mig att uppskatta små, kanske för andra, obetydliga saker. Jag har lärt mig att allt ont har nåt gott med sig & jag har lärt mig fokusera på det positiva i livet. Något jag tror jag inte gjort utan olyckan, inte på samma sätt.

TRÄFFAT NYA UNDERBARA VÄNNER
Burn Camp - något jag ser fram emot varje år. Ett ställe där jag lärt känna underbara personer med unika livshistorier. Vänner jag inte mött utan olyckan. Inte bara genom Burn Camp utan genom tex Min Stora Dag eller genom beslut som fattats pga skadan. Men folk som jag antagligen inte lärt känna av olika anledningar har jag nu lärt känna.

MIN STORA DAG
Jag fick en helt underbar helg av den grymma organisationen Min Stora Dag, något jag absolut inte fått annars. Den helgen var en helg som gjorde mina annars ganska tuffa dagar mycket enklare. Det var något roligt att se fram emot & ett underbart minne att se tillbaka på. HÄR finns ett inlägg jag skrev efter den helgen, om ni vill läsa lite mer om den.

KVINNERSTA
Nej, kanske inte bästa skolan - men åh så kul jag hade under mina tre år där. Jag hade valt en helt annan skola, en skola i Norrköping egentligen, men ville inte flytta hemifrån så tidigt då jag fortfarande behövde lite hjälp i vardagen så då blev det en skola nära. Jag har fått underbara vänner därifrån & fått otroligt många möjligheter &erfarenheter tack vare att jag gick där.

ROSS
Tack vare Kvinnersta, som i sin tur är tack vare olyckan ville, kunde & vågade jag hämta hem Ross, min underbara travare.

Det finns massor med såna här saker, saker jag vågat göra eller fått möjlighet/erbjudande om, antagligen endast tack vare olyckan. Så ja, jag tycker verkligen att det alltid kommer något gott ur något ont, man måste bara vilja se det.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mitt liv

Nu är jag på plats för inspelning, sitter på en båt i Stockholm & väntar på nya instruktioner. Har vart hos smink, hår & kostym redan & väntar nu på att 'inspelnings-båten' ska bli helt klar & vi ska flyttas dit. Blir långa väntetider så har med lite plugg & passar på att läsa lite. Ska bli riktigt kul det här & uppdaterar lite mer senare.

Likes

Comments

View tracker

Mitt liv

Sist jag kikade in här, för ganska exakt en vecka sen, nämnde jag att jag hade flera stora saker på gång & tänkte avslöja två av dom. Den första är avslöjad redan på bilden - ett hyreskontrakt. I fredags skrev jag på mitt första kontrakt till min första egna lägenhet. September 2015 flyttade jag & Elin ihop, ett andrahandskontrakt som Elin stod på. I somras flyttade vi ihop med Linnea, även där ett andrahandskontrakt som Linneas stod på. I november flyttade jag ifrån dom till en egen lägenhet, men också detta i andra hand. Under flytten fick jag erbjudande om ett förstahandskontrakt & det är svårt att säga nej till. Så i januari flyttar jag in i min första egna lägenhet, ett förstahandskontrakt som jag står på.

En annan faktiskt ganska stor grej, eller i all fall riktigt rolig grej är något som händer idag. Slutar jobbet vid 11 & direkt efter lunch sätter jag mig i bilen mot Stockholm. Inte för skolan utan för en film. Jag har fått erbjudande att vara statist i en svensk långfilm & det är inget man tackar nej till. Ska bli sjukt häftigt & ser verkligen jättemycket fram emot det! Alla har väl under någon gång i sitt liv velat vara med i en film eller liknande så det ska faktiskt bli jättekul! Filmen heter Aniara & är efter en diktsamling av Harry Martinsson. Det är väl inte direkt min typ av film, men hoppas på en riktigt rolig kväll!

Likes

Comments

Mitt liv

Nästan en vecka sen sist. En vecka helt utan minsta lucka att uppdatera här. Jobb, djur & plugg har varit större delen av min vakna tid. Var i skolan under helgen, hade lektioner lördag & söndag men åkte redan på fredagen. Fick med mig Elin som passade på att träffa vänner så fick mysigt sällskap både i bilen & på kvällarna. Har turen att ha världens bästa Susanne boendes i sthlm som lånar ut ett rum när det behövs. I måndags hade vi en riktigt bra kväll, började på Fratelli & slutade på Pitchers vid stängning. Där i mellan satt vi på Lilla Örebro ett tag också. Rosé, Mojitos & underbara vänner - vad mer behövs?

Sjukgymnastik för handlederna igår & känner stora framsteg! Har börjat behandla nacke & rygg också, vilket hjälper något enormt. Så skönt att äntligen (förhoppningsvis) få ordning på kroppen. Jobbar sent på tisdagar & som vanligt fastnar jag kvar på jobbet efter jag slutat men somnade otroligt gott när jag väl kom hem.

Dagen idag började hos veterinären med Stella för vaccinering & efter jobbet åkte jag direkt till stallet & när jag kom hem gjorde jag en supersnabb-fix hemma. Har bott i kartonger & påsar sen jag flyttade in, men har nu packat upp de jag verkligen behöver så att det ser snyggt ut hemma. Nu har jag äntligen landat i sängen med lite honungsmelon & 'The good wife', väntar en lång dag i morgon också så behöver få ta det lugnt ett tag.

Har många stora grejer på gång just nu, men tror jag håller lite på dom ett tag till.. ;)

Likes

Comments

Livet som brännskadad, Mitt liv

Aftonbladet, Expressen, SVT, Norska Dagbladet, Omni, Dagens Media & nu The Telegraph (klicka på bilden om du vill läsa artikeln). Det blev verkligen en världsnyhet & vi fick vad vi ville. "Inlägget togs bort av misstag. Vi har rättat till problemet och informerat personen som postade det och bett om ursäkt", Facebook gav både Björn & Lasse de ursäkter de skulle ha. Men framförallt så har vi visat världen hur starka vi är & att vi inte ger oss i första taget.

Likes

Comments

Det här är en gammal låt & egentligen inte nån jättebra låt. Men varje gång jag hör den tänker jag tillbaka till sjukhuset i Linköping. Den här låten släpptes 2010, jag skadade mig 2011 då den fortfarande var ganska populär. Den spelades mycket på radion även under 2012. Jag åkte på mycket återbesök & behandlingar ett tag runt hösten 11 - våren 12 & varje gång mamma & jag åkte antingen dit eller hem hörde vi den. Det blev en grej att alltid lyssna på den varje gång & gick den inte på radio tog vi fram den på spotify. Därför ger den är låten mig så otroligt många minnen.

Likes

Comments

Livet som brännskadad, Mitt liv

Under års-skiftet 14/15 togs bilden på Anneli's händer bort, flera gånger, då Facebook ansåg att bilden inte passade på deras webbplats. Såhär skrev Anneli själv om det.

"Den här bilden har upprepade gånger stoppats av Facebook att användas i samband med min Facebooksida sedan en tid. Den anses vara för chockerande eller kunna skapa negativ respons. Jag saknar inte bara fingrar. Jag saknar även min röst. Att få uttrycka mig som den jag är. Jag saknar möjligheten att få vara med som den jag är. Jag undrar om jag behöver skaffa burka för att få vara med på Facebook? Just nu saknar jag också ord.
Mina händer är brännskadade i de värsta av omständigheter och jag är har världsrekord i bergsbestigning trots mina händer. För mig säger bilden att man inte ska ge upp, att det finns så mycket möjligheter om man just fokuserar på möjligheterna. Bilden är dessutom en fantastiskt vacker symbol på min comeback i livet
Jag har 165.000 människor världen över som följer mig på min Facebooksida Anneli Wester - Life rules.
Jag har uttryckt mitt missnöje med beslutet och väntar nu på besked från Facebook.
Om du tycker det här är galet så dela gärna. Tack på förhand.
Anneli Wester
_____________

Tillägg 30 dec
FACEBOOKS BESLUT
Bilden har upprepade gånger blivit nekad att användas i samband med marknadsföring av min Facebooksida sista tiden. Det här inlägget är på min privata Facebook. Det verkar således vara olika kontrollsystem/regler för Facebooksidor och vanliga Facebook. Det här inlägget blev anmält av någon några timmar efter jag la upp det och i morse fick jag besked att Facebook beslutat att inte ta bort bilden. Inlägget får vara kvar här. Jag har precis fått besked att bilden dock är för skrämmande eller chockerande för att användas i samband med marknadsföring av min Facebooksida och bilden får INTE användas. I senaste försöket använde jag bilden tillsammans med bildtexten "never ever give up, whatever happens you keep going – you can do it".
Jag har fått frågor om bilden. Bilden är tagen av Micke Johansson och användes i en artikel om min bakgrund av Marit Larsdotter i det ansedda Magasinet Filter strax efter att jag utsetts till Årets Äventyrare härom året för min solo topptältning på 7546 m. Jag valde att inte skriva något om min bakgrund i det här inlägget då det inte var relevant gällande att Facebook censurerat bilden men har nu fått väldigt mycket frågor vad som hänt. Jag har en mycket trasig bakgrund men som jag har lyckats vända till livsglädje. Här är artikeln i Magasinet Filter, men jag måste varna, det är mycket starkt.
http://magasinetfilter.se/magasin/2012/25/det-handlar-bara-om-vart-vi-riktar-var-energi
Slutligen, jag är mycket rörd av allt stöd, långt över tusen delningar nu när jag vaknade på morgonen. Ett varmt tack till er alla!!
Anneli Wester"

//

Igår hände detta igen. Lasse (bild 2) fyllde 60 i söndags & för att hylla honom skrev Björn ett inlägg på Facebook med denna bild & denna text:
"Idag fyller du 60, vännen. Ni roar er i kungligt i Skåne, och jag sliter varg i Göteborg. Och det är faktiskt helt OK. För det är tack vare människor som dig som jag kan göra mitt jobb med glädje. Du speglade mitt ljus när det mesta inuti kändes mörkt. Du öppnade dörrar som tycktes mig stängda. Du hör av dig kusligt ofta precis då jag behöver höra just din röst säga några kloka ord. Du tar det överdrivna allvaret ur mig när det behövs. Du är ett levande exempel på att visdom och lekfullhet går hand i hand. Och du påminner mig, igen och igen, om så mycket som är vackert med sann manlighet. Måtte vi få ha ditt ljus ibland oss länge, länge än."

Detta inlägg togs bort & Björns konto spärrades under natten, utan förklaring. Under måndagen blev han insläppt på Facebook igen & la självklart ut bilden igen. Samma sak hände ännu en gång. Vi är flera som reagerat starkt på det här & nu har även media uppmärksammat det HÄR.

Det är svårt att sätta ord på de känslor som kommer när man får läsa & vara med om det här. Att någons kropp, någons skada, någons livshistoria ska vara stötande, motbjudande eller obehagligt att se på bild. Att Facebook det klassar bilden lika illa som en rasistisk eller sexistisk bild. Det måste ändras. Samhällets syn på kroppen är redan skev & att ett sådan stor webbplats visar &tycker att en brännskadad kropp inte har något på sociala medier att göra hjälper inte till. Gjort är gjort, men jag hopps verkligen det kommer ändras i framtiden.​

Jag har accepterat mina skador & min kropp, när ska världen göra det?

Likes

Comments

Mitt liv

Helgen har bara bestått av flyttning & jobb. Flyttade hela dagen igår & hade grymma vänner till hjälp, gick smidigt & snabbt. Nu är det bara upp-packning kvar, vilket större delen av dagen bestått av idag. Sov hos tjejerna i gamla lägenheten inatt, var hur mysigt som helst & fick sova ut ordentligt. Det känns konstigt att ha en egen lägenhet, att inte bo med någon annan. Flyttade ju ihop med Elin som en första lägenhet & med henne & Linnea i andra lägenheten. Att efter 19 år med att bo hemma & mer en 1 år med att bo med kompisar ska jag nu bo själv. Det är spännande, men konstigt.

Har fått ordning på köks-delen idag, så är en bit på väg.. Får bo i ett litet flyttkaos så länge.

Likes

Comments

Mitt liv

Fyllde alltså 20 den 2/9 & idag 3/11 alltså två månader senare har jag varit på systemet första gången. Är på middag hos mamma & pappa & ville köpa med mig en flaska vin, så blev ett stopp där innan. En försenad första gång helt enkelt.

Likes

Comments

Mitt liv

Strävar efter ett inlägg/dag här, men framförallt inlägg måndag, onsdag & fredag. Vill ni se lite mer eller lite 'bakom kulisserna' finns jag både på instgram & snapchat under namnet 'rasmussonsara'.

Likes

Comments