Mitt liv

Att hålla detta hemligt har verkligen inte varit det lättaste. Linnea är en person som alltid vill veta allt & hon är nog den mest nyfikna & envisa personen jag känner. Så att överraska henne är inte lätt & det krävdes mycket planering för att detta skulle funka. Som sagt fyllde hon år igår & planen var utgång & firande på kvällen. Något jag egentligen inte kunde vara med på eftersom Burn Camp krockade samma helg. Men utan hennes vetskap packades klänning & klackar med i bagaget till kursgården & jag lämnade lägret en dag tidigare. Middag skulle serveras på Ritz klockan 8 som en förfest & firandet av att ha varit öppet i 7 år. Jag var på plats strax efter 19 & Elin såg till att dom kom strax innan 8 i stället. Hade fixat bubbel & isfacklor & med smskontakt med Elin kunde jag möta Linnea i dörren med bubbel & sång. Det blev ett lyckat överraskande & tror hon blev nöjd. Kvällen visade sig bli riktigt bra & Linnea blev sjungen för av alla jubileumsfirare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag fyller inte bara en utav mina närmsta vänner år, utan även min sambo & room-mate. Trots endast ett år av vänskap har det hunnits med mycket. Oändligt många jobbnätter, bilresor, deeptalks & kvällar på uteserveringar. Vi har jagat kändisar, flyttat, varit i Magaluf, bråkat,  skrikit, gråtit & hatat varandra. Men jag älskar dig något enormt & idag fyller du äntligen 19. Vi får fira ordentligt när jag kommer hem, puss & kram bobs :*

'Du är som ett syskon man hatar, men måste älska'

Likes

Comments

Mitt liv

Nu på eftermiddagen har vi varit inne på Fornaboda travbana & kört ett såkallat jippolopp. Ett prova-på tillfälle gjort som ett travlopp. Var otroligt uppskattat & det blev nog lyckat. Nu har vi 1 timma fritt så jag passar på att fräscha upp mig lite innan middagen ikväll.

Likes

Comments

Mitt liv, Livet som brännskadad

Ursäkta för lite sämre kvalitet, mobilbilder & dåligt ljus

Förmiddagen har till stor del bestått av en föreläsning av Axel Schylström, otroligt bra & riktigt inspirerande. Både prat om skadan & om idol samt krockar & hinder pga de båda. Jag blir så otroligt inspirerad av föreläsare med en sådan story & blir ännu mer motiverad att komma igång med mina egna. Önskar jag hade tid att lyssna på flera föreläsare & suga in så mycket tips som möjligt till mina egna framtida.

Blev lite nostalgisk när Axel pratade om vissa händelser på sjukhuset då han 6 månader efter mig var på samma sjukhus. Samma sköterskor & framförallt samma sjukgymnast. En sjukgymnast jag skulle kunna skriva en bok om. Han har gett mig så mycket & tydligen inte bara mig.

Det var i alla fall en oerhört bra föreläsning, stort tack till Axel.

Likes

Comments

Mitt liv

Äntligen - av så många anledningar:
Jag har tagit mig tid & pengar att göra naglarna.
Den FINA hösten är här.
Jag har ledigt fram tills måndag.
Burn Camp har börjat.

​Burn Camp ja, ni som följde mig senast jag aktivt bloggade kanske kommer ihåg vad det är. För er som inte gör det eller för er som aldrig hört talas om det: Burn Camp är ett läger för brännskadade. Vi har föreläsare hos oss, hittar på aktiviteter, diskuterar frågeställningar, utbyter erfarenheter  & har bara jäkligt kul. I år är vi utanför Lindesberg, så endast en timma hemifrån. Jag har då fixat (såklart) att vi imorgon ska köra ponnytrav, hoppas det blir uppskattat & uppdaterar under morgondagen hur det går! Föreläsare i år är Axel Schylström, killen som var med i Idol förra året som själv är brännskadad. Ska bli riktigt intressant & ser fram emot det av så många olika anledningar. Ja, det var lite kort om lägret. De flesta har faktiskt krupit in i sina rum efter en lite längre resedag & mycket intryck, jag har gjort detsamma. Ska slå på en serie & bara njuta av ledigheten & känslan att inte ha massa måsten eller stress över sig. 

Kram & godnatt

Likes

Comments

Jag ville av olika anledningar inte plugga vidare efter gymnasiet, i alla fall inte direkt efter studenten. Jag var lite trött på skolan & visste inte vad jag ville jobba med så ville vänta med pluggandet tills jag visste vad jag ville plugga & framförallt hade motivation till det. Vid årsskiftet 2015/2016 började jag planera de närmsta åren lite smått. Tanken var att under sensommaren/hösten 2016 åka utomlands några månader & jobba, gärna på någon travgård eller ranch eller liknande. Sedan hösten 2017 börja plugga då jag äntligen hittat en linje som var precis vad jag alltid velat jobba med. Linjen fanns på Hundens Hus i Stockholm eller i Göteborg så behövde ett tag på mig att smälta tanken att byta stad & hitta lägenhet, ett år kändes lagom & då kunde jag jobba utomlands under tiden. Våren gick & hade inte tagit tag i utomlands-jobbet alls, kände väl att jag inte hade tillräcklig motivation för att leta & valde att lägga det på is ett tag. Så satt jag en dag i slutet av sommaren & läste lite om linjen - Hundpsykolog - som så himla bra passade in på mig. Det dök upp lite frågor som jag snabbt slängde iväg i ett mail & svaret kom bara några dagar senare; jag behöver inte plugga upp några ämnen & jag kan läsa på distans. Hur bra som helst! Sista meningen i mailet var: "Det finns 3 platser kvar till utbildningen som börjar om 2 veckor, vill du boka en?". Det var ju inte riktigt vad jag hade planerat. Men grundplanen var ju inte aktuell längre, jag hade precis fått mindre timmar på jobbet & jag hade en grymt billig hyra så varför inte börja nu? Några dagar senare hade jag bokat in mig på höstterminens start. Ett beslut jag verkligen inte ångrar!

Så ca en helg i månaden åker jag upp till Stockholm för föreläsningar & lite praktiska lektioner & mellan träffarna har jag uppgifter att göra hemma samt projekthundar som jag ska göra olika övningar med. Framåt våren ska jag även ha kurser, något jag är riktigt spänd över!

Linjen, Hundpsykolog, innebär precis som det låter - att jag utbildar mig till hundpsykolog. Först läser jag ett år till hundinstruktör för att sedan läsa ett andra år till hundpsykolog. Som hundpsykolog hjälper du ägare med diverse problem dom har med sin hund. Mitt mål är att jobba med hundar som behöver psykisk rehabilitering på ex ett hundstall.

Det blir inte alltid som man tänkt sig & jag vet att mitt plötsliga skolval kom lite 'out of the blue' för många & har inte riktigt berättat vad det är jag pluggar till, så kände att det var dags för ett mitt-skolval-inlägg.

Likes

Comments

​1. Vad är ditt husdjur namn? Ross Laday 'Ross'
2. Vilken typ av husdjur är det och vilken ras? Häst, varmblodig travare
3. Hur länge har du haft ditt husdjur? Sen Juni 2016, så ganska exakt 4 månader
4. Hur fick du ditt husdjur? Senste året har planen varit att ta hem en travare så jag kan komma ut på tävlingsbanorna ordentligt, trillade i princip över hans annons en måndag & på onsdagen åkte jag till Bollnäs för att hämta honom.
5. Hur gammal är ditt husdjur? Han är född 2006, så 10 år.
6. Vad är några knäppa saker i ditt husdjurs personlighet? Han tuggar på ALLT, han är supersäker i vagn & går förbi de mesta 'farliga' sakerna så som kossor & stenar men i sadel går han inte förbi mycket..
7. Vad betyder ditt husdjur för dig? Otroligt mycket, trots tidiga mornar & sena kvällar, bråkiga träningspass & söndertrampade fötter så är han min prins.
8. Vilka är dina favoritminnen med ditt husdjur? Första gången jag red honom, när han efter många försök i hagen äntligen började komma när han såg mig, ja de flesta 'första gångerna' vi varit med om
9. Vilka/vilket smeknamn har ditt husdjur? 'Rossen'

Likes

Comments

Mitt liv

Polotröja - BIKBOK // Jeans - BIKBOK // Jacka - Lager 157 // Skor - jfr.se

Sitter atm hos mamma & pappa. Ska sova här i natt, behöver få bra med sömn efter endast 3-4 timmar senaste natten. Tjejerna har Mary Kay-hudvårds-provning hemma så dom är väl 10 pers där & började när jag kom hem strax innan 9, så dom var nog inte klara på ett tag. Hur mysigt som helst såg det ut att vara, men var inget för mig då det märket testar på djur. Visste dessutom inte om jag skulle hinna hem eller inte så stod över denna gång. Nu ska jag bara byta om & krypa ner i sängen, har en lång dag framför mig imorgon.

Likes

Comments

Mitt liv

Igår var en riktigt bra jobbkväll, mycket folk & grym stämning! Kom hem & låg i sängen strax efter 3 & var uppe & åkte till stallet strax unna 7.. så ca 3-4 timmars sömn inatt. Inte optimalt kanske haha. Har hunnit med motionering av ross plus fixa hela stallet & handlat frukost. Sitter nu i soffan med lite frukost & kollar på 'The Good Wife', väntar på att Elin ska vakna så ska vi iväg & träna. Får se vad eftermiddagen bjuder på men ikväll blir det i alla fall middag hos farmor, hur mysigt som helst!

Likes

Comments

Mitt liv

Quote by Emma: 'dom är inte längre kusiner, dom är tvillingar'.

Idag är både jag & Elin lediga på dagen, så har tagit en riktig hängdag. Vaknade vid 12, vilket inte har hänt på hur länge som helst. Molly fixade stallet i morse så kunde sova lite längre. Sen dess har jag & Elin tagit en promenad till stan & sitter nu på Java för lite fika. Märkte när vi skulle gå hur otroligt lika vi var klädda, riktiga twins. Ikväll väntar insläpp i stallet & sen jobb från 22, kommer nog bli en grym jobbkväll & hoppas på mycket folk!

Likes

Comments