Mitt liv

Har varit här sen i måndags & åh så jag trivs. Det känns som att komma hem. Varmare än jag kunde föreställa mig, solen skiner & vattnet är varmt. Underbart god mat, mycket sangria & fantastiska människor. Här skulle jag verkligen kunna bo.
Idag är sista dagen i Palma, ikväll flyttar vi in till Magaluf.


Wi-fi funkar lite dåligt, så uppdateringarna är inte på topp tyvärr.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hade möjlighet att byta plats när jag checkade in, från någonstans i mitten av planet - närmast gången, till längst bak - fönsterplats. Skönaste bytet någonsin. Vill mycket hellre ha fönsterplats & slipper en massa folk runt omkring mig. Kan slappna av & slumra lite.

19.30 är vi beräknade att landa, så om 4 timmar är jag äntligen framme.

Likes

Comments

Har än så länge tagit mig från Skogås i Stockholm, till centralen & vidare till Arlanda. Hittat rätt terminal, checkat in själv, checkat in bagaget & fått i mig lite mat. 2 timmar kvar tills det är dags för boarding, så nu ska jag bara ta det lugnt. Plugga lite, ladda telefonen & andas ut. Har varit ute i sån god tid idag för att verkligen hinna. Har varit så rädd att missa något tåg, åka fel, missa att gå av osv osv. Så nu när jag är på plats, på rätt Gate & med 2 timmar kvar kan jag få andas ut.

Om 6 timmar landar jag i Palma där sol, värme & mina favoritpersoner finns. Längtar något otroligt!

Likes

Comments

Äntligen på tåget mot Stockholm, har ungefär 1,5 timme kvar. I helgen är det skoldags igen, ska bli så kul att träffa klassen. Stella är hemma hos mamma & pappa i helgen för på måndag åker jag mot Arlanda & sätter mig på ett flyg till Spanien - Magaluf. Sol, värme & bästa vännerna. Ska få träffa Linnéa igen efter över 3 månader ifrån henne, längtar mer än jag kan beskriva! Elin & Josse flyger ner redan imorgon, så jag möter upp dom några dagar senare.

Men först ska jag lyckas hitta rätt pendeltåg på stationen & ta mig till Skogås, wish me luck.

Likes

Comments

Bluenosers Thistle "Stella", Mitt liv

En helg full av agility är nu slut, men med så många nya erfarenheter & lärdomar. Både agilityklassen & hoppklassen gick superbra, gick i mål med 6 fel i vardera klass - 5 fel för vägran & 1 tidsfel i varje. Vägran kom på slalomen då jag ville ha in henne långsamt så hon inte gick ur den, men då blev hon i stället lite osäker & gick förbi. Inte lärde jag mig till andra starten heller utan gjorde samma sak en gång till. Men väl i slalomen tog hon hela, vilket hon aldrig annars gjort på tävling, så är supernöjd ändå! Tidsfelet får hon ju eftersom slalomen tar sån tid & vi inte riktigt fått upp farten mellan resterande hinder. Men det kommer! Resterande ekipage från klubben gjorde klockrena resultat vilket resulterade i individuella DM-vinster i M, L & XL klasserna PLUS DM-vinst i lag. Hur bra är dom inte? Sån himla rolig helg helt enkelt. Längtar redan tills jag kommer hem från spanien då sommarträningen kan komma igång på riktigt.

Likes

Comments

Mitt liv

Den här helgen består verkligen till störst del av tävling & jag klagar absolut inte! Igår åkte vi till Frövi strax efter lunch för att starta vår första officiella tävling, en hoppklass & en agilityklass. Agilityklassen började jättebra verkligen, tog kontaktfälten fint & jag gjorde för en gång skull det mesta rätt. Fick 5 fel på slalomen, men vi klarade den i alla fall, vilket absolut är mer än godkänt. Sista tre hindren var en raksträcka, men kom in lite snett & innan sista hindret hittade Stella en annan linje som hon tyckte var rakt fram, så tog fel hinder & vi diskade oss. Lite surt att göra det på sista hindret, men är så sjukt nöjd över resten v banan så det känns okej. Hoppklassen började lika bra den, 5 fel på slalomen, men likadant där så klarade vi den. Resterande banan flöt på hur bra som helst & helt plötsligt var vi i mål - odiskade & på en 3:e placering. Jag är så himla nöjd över gårdagen, det kändes verkligen som alla våra 'problem' verkligen släppte igår. Hopps det håller i sig också, för alldeles strax sätter vi oss i bilen mot Frövi igen för dag 2 & DM.

Likes

Comments

Mitt liv

Det är så sjukt hur fort tiden går. I år är det två år sedan det var vi som fick blommor & gosedjur hängandes runt halsen. Det var vi som gick upp tidigare än någonsin för att fixa oss & ha champangefrukost. Det var vi som stod & var nervösa tillsammans bakom dörrarna ut till folkhavet. Det var vi som sprang ut till musik med betygen i högsta högg. Det var vi som festade hela natten & firade att skolan äntligen var slut.

Två år har gått så galet fort, känns inte alls som om det var så länge sen det var vi som tog studenten. Den dagen kommer man nog alltid komma ihåg, allt förberedande, allt småfix, känslan när man lämna in sista uppgiften, när man fick sina betyg. Men framförallt känslan när dörrarna öppnades & man som klass sprang ut tillsammans, skrikandes, skrattandes, dansandes & kramandes. Känslan när man då visste att man klarat av all dessa år.

Studenten var verkligen en dag jag såg fram emot så mycket, samtidigt som den var så otroligt läskig. Vuxenvärlden väntade med så många nya erfarenheter. Jag tyckte det var så skönt att äntligen få slippa skolan, slippa alla måsten & slippa alla krav. Såhär i efterhand fattar jag ju att det fortfarande är en massa måsten & massa krav, även i vuxenvärlden, men just skolkraven, dom finns inte kvar.


GRATTIS till alla studenter där ute idag, hoppas ni har en grym dag!

Likes

Comments

Mitt liv

30 cm är nu äntligen borta! Jag har SÅ länge velat ha kort hår, men aldrig vågat. Nu helt plötsligt tröttnade jag, kände att jag kommer vara så irriterad på mitt långa hår under sommaren, så bokade klipptid & klippte av det i stället. Jag kunde inte bli mer nöjd. Antonio på Studio Fräsch har gjort ett grymt jobb med både klippning & färgning. Kommer nog aldrig spara ut till långt igen. Undrar verkligen varför jag inte gjort detta tidigare.

Likes

Comments

Livet som brännskadad, Mitt liv

Det är okej att må dåligt ibland, det är okej att må dåligt ofta faktiskt. Men du ska inte behöva må dåligt själv, i det tysta. När jag mår dåligt pratar jag med mina vänner, skriver, lägger mig i sängen & kollar på en film eller umgås med min hund. Men för några år sen kunde jag inte prata med mina vänner när jag mådde dåligt. Jag ville prata, men jag ville prata med någon som inte kände mig. Jag hittade ingen sån person. Jag hade velat ha en app eller en sida där jag kände att jag kunde komma i kontakt med en sån person. Där jag kunde prata anonymt med någon som inte kände mig. En sån app är BlueCall. HÄR är deras hemsida, där du kan ringa till en volontär eller mentor & få prata med någon anonymt. BlueCall finns som app, så du kan alltid ha med dig möjligheten att få prata av dig.

Jag önskar att flera (framförallt unga) människor vågade erkänna för sig själva (& personer i sin närhet) att dom mår dåligt & att det är okej att må dåligt. Det här känns som en bra början, för jag vet själv att det kan vara svårt att säga att idag mår jag inte bra psykiskt. Det är ett tabubelagt ämne som ofta får starka reaktioner. Men kan man ta steget att erkänna för sig själv, då är man en bra bit på väg.

HÄR kan du läsa en intervju med mig av BlueCall, där jag ger mer tips på hur jag gör när jag mår dåligt.

Likes

Comments

Mitt liv

Planen idag var att gå upp vid halv 8, ta en ordentlig promenad & träna med Stella, komma hem & äta en god frukost innan jag satte mig i bilen till Tegelbruket för en pluggdag. 14.30 skulle jag vara ute i Hästhagen för ett möte & därefter stanna kvar en stund med Stella & träna lite till, ta med slalompinnarna & träna slalom med störning. Hem för mat & sedan träffa min projekthund för träning. Så blev det inte. Morgonen började åt rätt håll, men efter promenaden blev det ingen frukost utan låg i sängen fram till strax efter 12. Sen bestämde jag mig för att jag behövde få något i magen, så lagade lite tacosallad & efter det smög sig energin fram. Idag var en sån dag, en sån dag då jag behövde må lite dåligt för att sedan komma igång med dagen. Nu har jag fått i mig mat, svarat på lite mejl & fixat lite tidsinställda inlägg här. Regnet öser ner utanför fönstret men ska slänga på mig regnjackan & ta en promenad med Stella. Sen fortsätter dagen. Mötet 14.30 ska bli av, men träningen får nog stå över idag. Får rulla hem för lite mat efter & hoppas på att vädret blir lite bättre till projekthundsträningen.

Håll utkik här under dagen, har ett nytt samarbete på gång som jag verkligen tror på.

Likes

Comments