View tracker

Mitt liv

Så fina citat som sitter på jobbet, ger både glädje & styrka när det behövs.

//

Har knappt sovit någonting i natt. Gick & la mig relativt tidigt för att jag behöver gå upp tidigt måndagar, men låg & vred på mig länge. Satte igång ett avsnitt The OC i hopp om att bli lite trött, men funka inte. Klockan tickade på. Ytterligare ett avsnitt. Klarvaken, men så trött. Vred på mig ytterligare en stund innan jag slumrade till. Vaknade två gånger i timmen resten av natten. Låg vaken med ångest över att jag inte sov. Tankarna snurrade med saker jag behövde få gjort, kollas upp, samtal att ringa, saker att köpa, fixa. Alarmet stod på 06.00, var vaken redan när den ringde. Kunde inte ta mig upp. Var så trött, men så vaken. Satte en timer på 20 min, slumrade till & vaknade 06.50. Började 07.00. Djupt andetag & upp ur sängen. Slängde ner en go-on soya i väskan & ryckte åt mig kläderna som låg närmast. Har gått som en zombie på jobbet, lite som en robot. Kroppen jobbar men huvudet är inte med.

Likes

Comments

View tracker

Mitt liv

Idag blev det rygg & axlar plus lite kondition som avslutning. Älskar att träna rygg, det är så otroligt skönt & jag tycker det är så sjukt snyggt med en vältränad rygg. Axlar är väl kanske inte lika roligt men välbehövligt.
Avslutade som sagt med kondition, 30 min på cykeln. Var så grymt länge sen jag körde kondition & det märktes. Pratade dessutom i telefon med mamma under 10 minuter & det gjorde allt så mycket jobbigare! Men skönt var det i alla fall, få svettas lite ordentligt. Hörlurar i, hög volym & bra musik. Blev ett bra pass & att sätta sig på cykeln gjorde mycket. Blir mer av det under framtida träningspass.

Nu väntar dusch & städning hemma innan jag ska hem till Elin för god mat & bubbel.
Vad har ni för planer ikväll?

Likes

Comments

View tracker

Mitt liv

Både jag & Linnea är lediga idag så vi passade på att äta frukost tillsammans. Mötte upp Emma också som börjar nu vid 10. Sitter på Espresso House & bara snackar skit. Så mysigt att börja dagen såhär - god frukost & underbart sällskap.

Likes

Comments

Mitt liv

Throwback till den där underbara valptiden jag saknar

Gårdagen var en sån effektiv dag, till skillnad från idag. Jobbar alltid 11-21 på tisdagar & nu när jag inte haft stallet att åka till på morgonen har det lätt blivit en sovmorgon & en lugn start på dagen. Igår däremot hann jag med flera ärenden innan jobbet vilket var hur skönt som helst. Att gå upp runt 8, äta frukost & fixa sig i lugn & ro plus hinna med småsaker innan jobbet - hur skönt som helst. Idag däremot var helt tvärtom. Började 8 så var uppe strax innan 7 för att hinna med lite frukost & att fixa mig & ändå får jag stressa till jobbet. Slutade 17 & åkte förbi hunddagiset & hämtade Stella innan jag åkte hem till mamma & pappa. Skulle verkligen inte vara kvar länge men orkade inte göra någonting utan fastnade där tills för en timma sedan ungefär. Sprang in på willys innan jag drog mig hemåt & nu ska jag göra det jag längtat efter typ hela dagen - bara ligga i sängen & titta på The OC.

Börjar 11 imorgon också så ska försöka hinna med lite fix här hemma innan jobbet tänkte jag. Hoppas på en lika effektiv morgon som gårdagens.

Likes

Comments

Mitt liv

Från helgens skoltillfälle

En supermysig, lärorik & rolig helg ligger nu bakom mig & veckans första jobbdag är avklarad. Har tyvärr inte alls känt mig på topp under dagen & det planerade träningspasset blev i stället småplock hemma & en avfrostad frys. Hoppas på att några bra timmars sömn kan vända hälsan till det bättre.

Helgen som sagt, finns inte mycket att klaga på. Har underbara klasskamrater som gör en redan rolig utbildning så mycket roligare, jag känner mig trygg i att fråga de frågor jag har & jag vågar lita på de kunskaper jag har. Det gör allting så mycket roligare & enklare. Helgens fokus var närlydnaad & etologi, två ämnen jag tycker är riktigt intressanta, så helgen har gett mig mycket. Suger in all kunskap jag bara kan.

Nu känns det i kroppen att jag inte är 110%, så ska faktiskt krypa ner under täcket & försöka sova.
Laddar inför en ny dag på jobbet imorgon.
Kram & godnatt


Likes

Comments

View tracker

Livet som brännskadad, Mitt liv

Den här dagen är inte bra pappas födelsedag, utan också dagen jag fick Min Stora Dag, något jag är enormt tacksam för. Tänker inte skriva någon lång text om vad den dagen betyder för mig, har gjort det förut & tror ni vet hur stor plats i mitt hjärta den här dagen har.

HÄR finns i alla fall ett inlägg jag skrev i april 2012, bara några månader efter dagen, om ni vill läsa om hur dagen såg ut.

Likes

Comments

Mitt liv

Han som alltid finns där, han som alltid har koll på läget, han som löser alla problem, han som jag ser upp till, han som tog den första platsen i mitt hjärta & som satt ribban för den killen som också vill ha en plats där.
Han, min underbara pappa, fyller år idag.
Stort grattis på din dag, älskar dig.

Likes

Comments

Livet som brännskadad, Mitt liv

Jag tror att alla kan känna igen sig i att folk tittar på en. Det kan vara på stan, på stranden, på restaurangen eller på gymmet. Det kan vara av olika anledningar - en fläck på tröjan, håret är lite rufsigt, bikinitrosans lapp sticker ut eller du kanske ser lite trött ut. Men jag tror inte det finns lika många som kan känna igen sig i att folk stirrar eller granskar dig & gärna med en blick som inte visar att personen som tittar bara är nyfiken. Det är en blick fylld av fördomar, rädsla, sorg, ovisshet & kanske till & med ibland av avsmak. Tro mig, det märks tydligt vilken typ av blick det är. Jag ser direkt om det är en 'undra om hon vet att hon har mat runt munnen'-blick eller om det är en 'shit vad har hon varit med om'-blick.

För att ta ett exempel; tjejer, tänk er att ni står & pratar med en peraon & för en hundradels sekund försvinner ögonkontakten & dennes blick tar sig ner till ditt bröst. Märker ni det? Antagligen ja.
Det är klart jag märker när personens blick för en sekund fastnar på min arm, mina händer, mina ben eller min hals.

Till dig som känner dig träffad har jag en fråga;
Är det mer okej för dig att försöka lista ut min livshistoria bara för att jag har tydliga ärr? Jag kan slå vad om att du har minst lika många ärr på insidan, men jag granskar inte dig från topp till tå när du står framför mig i matkön. Eller när vi står & pratar om mitt jobb, mina drömmar & mina mål - varför måste din blick dras till mina bara armar? Min blick dras inte till ditt sårade hjärta, eller till din hjärna som får stå ut med så många elaka ord. Förstår du vad jag försöker få fram? Jag berättar gärna om mitt liv & mina ärr, både synliga & de som inte syns, men jag gör det för att du är nyfiken & frågar, inte för att hinna berätta min story för dig innan du tror att du listat ut den själv genom att stirra. Jag är nyfiken & frågar saker om ditt liv, för att jag vill lära känna dig, men skulle lätt kunna hitta på en egen story om hur du hamnat där du är just nu genom att använda min fantasi, men jag väljer att höra den från dig i stället. Kan vi inte bara komma överens om att vi frågar varandra? Det värsta som kan hända är att jag har en dålig dag & inte känner för att prata just nu, okej?

Jag har inte glömt bort att jag inte ser perfekt ut, jag vet om att jag har ärr, rodnader & skrovlig hud. Men jag vet också att inte heller du är perfekt. Jag vet om att ingen är perfekt. Jag vet att det är det som är det fina med olikheter. Jag hoppas att du också inser det någon dag. Inte att jag är perfekt eller inom normen, utan att det är två ord som inte borde finnas när det kommer till utseende. Jag hoppas att du någon gång när du möter mig, eller någon annan som inte ser ut som dig, att du ser oss & inte våran hud. För vet du vad? Vi ser alla lika dana ut inombords & det är väl det som betyder något?

//

'The one thing that you have that nobody else has is you.
Your voice, your mind, your story, your vision.
So write and draw and build and play and dance and live only as you can'

Likes

Comments

Mitt liv

Började veckan med ett grymt ben & rump-pass med Elin. Har sån motivation för träningen just nu, längtar efter att flytta in i nya lägenheten & sätta bra rutiner med både träning & kost. Så svårt nu när jag inte har ett riktigt kök. Men idag fick middagen bestå av stekta kikärtor med sallad. Låter kanske inte superkul, men var faktiskt riktigt gott. Imorgon väntar ett magpass & massor med jobb.

Likes

Comments

Mitt liv

Idag har vi haft stängt på jobbet för att ha personaldag med bland annat APT, larm-genomgångar, HLR & brandutbildning. Tycker det är så himla viktigt att ha sådana genomgångar på varje arbetsplats. Så man vet vart allt finns & hur allt funkar den dagen man kanske behöver det. De flesta har HLR utbildningar på både skola & jobb men det är inte lika ofta det är brandutbildningar. Man kanske vet lite grann men inte tillräckligt mycket för att faktiskt kunna använda de kunskaperna. Jag är så glad över att jag & en tjejkompis varit på ett läger hos Civilförsvarsförbundet sommaren 2011, bara någon månad innan olyckan. Jag är så glad att hon var där när det hände & att hon agerade så snabbt. Sitter inte det i ryggmärgen tror jag inte man agerar så snabbt, men jag är glad att hon gjorde det.

Utbildningen var bra, det var mycket fakta som repeterades men otroligt mycket nytt jag lärde mig. Både text, bilder & filmer. Så nyttigt. Jag tycker verkligen att alla arbetsplatser & skolor skulle ha mer sådana utbildningar. Visst, olyckor händer inte så ofta, men när dom gör det är det bra att veta vad man ska göra.

Jag är i alla fall riktigt nöjd med dagen, nu ska jag börja röra mig mot gymmet för ett ben & rump-pass.

Likes

Comments