Idag är det fredag och jag tänkte skriva om hur en vanlig dag kan se ut på förskolan. Det började med att alla anställda personal skulle ha planering fram till lunch och vikarier sattes in den stunden. Det brukar iförsig bara vara på fredagar dem har planering. På fredagar brukar det också var färre barn på förskolan gentemot de andra dagarna. Efter frukosten har dem en liten stund på sig att leka innan klockan plingar då samlas alla barn och personal runt mattan. När alla är samlade brukar vi sjunga en sång och därefter delas frukt ut. Efteråt blir det att alla ska ta på sig ytterkläder och en kort stund efter beger vi oss ut på gården Idag var vi ute väldigt länge bägge gångerna så barnen hann göra väldigt mycket. Idag gjorde dem bland annat sandslott, lekte massvis med lekar, cyklade och gungade. Efter mycket lek och skoj i den kalla blåsten var det dags för lunch som idag var en köttgryta med ris.

Efter lunchen brukar dem delas in i två grupper, en grupp som ska lyssna på saga och en annan grupp som ska vila till musik. Men eftersom det inte va så många barn idag fick alla vila. Vilan brukar vara i 10-15 minuter och efteråt blir det att gå ut igen. Idag hann vi vara ute lite mer i än timme innan vi skulle gå in igen för att äta mellanmål. Det var faktiskt allt, som jag tänkte berätta om då det kan blir ganska enformigt inlägg. Som helhet har det varit en bra dag.

 Här nedanför kommer två collage med bilder ifrån när vi var ute.

/Anna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som jag nämnde i mitt förra inlägg ska jag berätta lite om vad som är bäst mellan att öppna eller stänga en förskola. Vad föredrar jag och varför?

Jag kan börja med att berätta hur det går till när man öppnar och stänger en förskola, i alla fall där jag är. Det är i princip samma rutiner men man gör det omvänt, förstår ni vad jag menar? På morgonen öppnar vi upp alla ytterdörrar och dörrar i lokalen som har varit stängda under natten och på kvällen är det tvärtom, alla dörrar stängs. Det är samma sak med larmet,på morgonen stänger dem av larmet och på kvällen sätter dem på larmet.

Förskolan öppna 06:15 för att personalen ska hinna med att göra de små rutinerna innan barnen kommer. De första barnen börjar komma vid 6:30. Alla barnen som kommer innan klockan 8:00 samlas på Bullerbyn för att leka tillsammans innan frukosten.

När jag skulle stänga började jag 11:45, vilket var skönt. Stängningen fungerar nästa likadant som det gör med öppningen. Barnen på Villekulla går över till Bullerbyn mellan 16:00- 16:30, det beror på hur många barn det är. Förskolan stänger 17:45 men när jag var med och stängde gick de sista barnen hem lite innan 17,. Personalen sitter ändå kvar och gör pappersarbete.

Nu tänkte jag berätta vad jag gillade mest och varför. Jag föredrar att öppna än att stänga då jag tycker det är skönt att kunna få komma hem tidigare och på något underligt sätt kändes det roligare att öppna än att stänga.

Här nedanför kan ni se tre olika bilder som jag tog en dag.

/ Anna

Likes

Comments

att börja blogga...

I det här inlägget kommer jag skriva om hur det har varit under mina två första veckor som praktikant. Jag kan börja med att tillägga att tiden bara har runnit iväg men jag tar det som ett gott tecken på att jag trivs och har väldigt roligt.

De första dagarna försökte jag observera så mycket som möjligt eftersom allt var nytt för mig och med det menar jag att det var en ny lokal, nya människor och en ny miljö. Det första jag gjorde var att försöka bekanta mig med barnen, lära mig namnen så fort som möjligt, lära känna deras personligheter men det viktigaste av allt att dem skulle få förtroende för mig. Även om jag bara har varit där i två veckor har jag fått väldigt bra kontakt med alla barn och det känns otroligt bra.

Personalen är lättsamma som individer och dem är väldigt hjälpsamma med att besvara mina tusentals frågor. Som helhet är jag väldigt nöjd med min praktikplats och jag ser framemot ytligare två veckor på förskolan. I nästa inlägg kommer jag jämföra öppning med stängning och vad jag föredrar, vi ses då.

Här under kommer ni få se lite bilder som jag har tagit under dagarna.

/ Anna

Cyklarna är populära bland barnen.

En nalle som var på bordet under vilan.

En utav böckerna jag läste för barnen.

Balansgång är roligt men svårt.

​" Ta mycket fart"

Likes

Comments

Jag har valt att vara på en förskola som ligger utanför Helsingborg. Det är en väldigt liten förskola med två avdelningar. Det är sju anställda på förskolan och några vikarier som arbetar med barnen. Jag kommer vara på avdelningen Villekulla som har barnen 3-5 år och där är det 20 barn som är inskrivna på förskolan. På den andra avdelningen Bullerbyn går barnen som är 1-3 år och dem är 12 stycken barn.

Själva lokalen är en gul tegelbyggnad som är ganska liten men har en väldigt stor utegård där barnen kan leka fritt. Förskolan ligger lite utanför ett villaområde så det är ett ganska lugnt område att vara i och där kör inte så jätte många bilar utanför vilket kan kännas tryggt. Det finns ett grönområde som tar max 15 minuter att gå till där barnen kan springa av sig och det finns även en liten skog som barnen uppskattar väldigt mycket.

/Anna


Likes

Comments

TILL MIN BLOGG!!!

Jag går andra året på barn och fritidsprogrammet och vi ska nämligen ut på praktik nu vecka 40 till 43. Vi i klassen har fått som uppgift av vår svenska lärare att vi ska blogga under dessa fyra veckor som vi har praktik. Jag har valt att blogga de två sista veckorna, alltså veckorna 42 och 43.

Jag kommer bland annat skriva om hur en vanlig dag ser ut på förskolan och vad vi gör om dagarna till exempel om vi sjunger, läser en bok eller leker.

Det sägs att bilder säger mer än 1000 ord så jag ska försöka fota så mycket som möjligt.

Hoppas att ni är lika exalterad som jag. Nu kör vi!!

/Anna

Bildresultat för förskola

Likes

Comments