Efter djungeln så har vi bara tagit det lugnt i Sandakan. En rätt tråkig stad där det inte hände mycket alls. Man känner sig verkligen uttittad när man går på gatorna där (riktiga turister).

Idag klev vi upp tidigt och tog oss till ett rehabiliteringscenter för orangutanger där vi hade turen att få se en orangutang på riktigt nära håll! Det var ju ändå av huvudattraktionerna här på Borneo så det kändes kul att få se en av de få orangutanger som finns kvar.

Nu har vi precis landat i Kuala Lumpur för en andra gång där vi ska stanna två nätter innan vi åker till Filippinerna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

 • 4 readers

Likes

Comments

De senaste tre dagarna har vi spenderat i Borneos djungeln. En båttur på en timme uppströms ledde oss till ett camp mitt i djungeln där massor med aktiviteter väntade. Vi tilldelades en hydda (Den på bilden) mitt i en våtmark där landgångar ledde oss runt på campet. Om man ville duscha så var alternativet ett dopp i floden där krokodilerna väntade eller helt enkelt hälla en hink flodvatten över sig.

Aktiviteterna som vi fick göra var 3 båtsafarin och 2 djungelvandringar både på morgon och sent på kvällen. Vi fick lära oss lite om växter och insekter på en vandring och resterande så letade vi efter djur. Vi har sett massor med fåglar, små apor, ödlor och näsapor. Men häftigast av allt var när vi såg krokodilen på sandbanken. Dock är dom väldigt skygga så man kommer inte så nära dom, vilket är lika bra kanske.

Tyvärr fick vi aldrig se några orangutanger så nu funderar vi på om vi ska åka till ett reservat för att få se dom.

Just nu så har vi checkat in på ett hostel i Sandakan där vi ska ta igen lite sömn och planera nästa resmål.

 • resa
 • 25 readers

Likes

Comments

Sista dagen här i Seminyak nu! Idag testade vi på surfing 🌊. Vi lärde känna en amerikan som lärde oss lite och sen gav vi oss ut bland vågorna. Jag kan säga att det är mycket jobbigare och svårare än det ser ut, lyckades ställa mig upp några gånger men det var så jobbigt att simma ut så efter två timmar var vi helt knäckta! Det var dock riktigt roligt så det är möjligt att vi testar på det fler gånger under resan.
(Hade tyvärr inte kameran med mig så blev inga bilder.)

Ikväll så tar vi det bara lugnt på hostlet och imorgon eftermiddag beger vi oss mot Kuala Lumpur!

På bilden ser man stället där vi käkat de senaste tre dagarna, alldeles bredvid gatan ställer några unga killar upp ett kök på kvällarna och serverar mat för 14kr per portion! Helt okej mat och alldeles lagom för vår budget. Men tror jag talar för oss alla då jag säger att vi är rätt trötta på de stekta nudlarna och riset nu. Vi får se vad Malaysia har att erbjuda för mat!

 • resa
 • 66 readers

Likes

Comments

Kom fram till Seminyak idag där vi checkade in på ett hostel där man sover i små hål i väggarna. Riktigt bra hostel där vi träffat en del nya människor.

Vi skyndade ner till stranden för att se solnedgången som va riktigt fin.

 • resa
 • 85 readers

Likes

Comments

Monkeyforest va häftigt men ingen av oss vågade röra aporna och vissa av dom visade tänderna så kanske va lika bra!

 • 90 readers

Likes

Comments

Idag så åkte vi till Ubud och på vägen dit stannade vi på en kaffe/te-odling och fick smaka på lite olika smaker. En av kaffesorterna kom från avföringen av en Luwak ( https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak), det ska vara en av världens dyraste kaffesorter. Smakade okej men inte speciellt gott...

Sedan stannade vi vid en resturang med utsikt över ett risfält. Vi blev inte så imponerade och maten var dyr men det fick bli ett stopp på vägen bara!

Nu ska vi leta efter boende här i Ubud och kanske ta en massage ikväll!

 • Ubud, resa
 • 92 readers

Likes

Comments

Efter tre dagar med 6 dyk så är vi klara med dykcertifikatet. Nu får vi dyka näst intill överallt i världen ner till 18m djup.
Vi har inte lyckats ta några bilder under dykningarna men har fått några filmer iaf.

Detta har varit det bästa på resan hittills och troligtvis kommer vi dyka lite mer i Filippinerna om ca 3-4 veckor!

Ikväll ska vi bli bjudna på grillad fisk av ägaren till boendet och imorgon bär det av mot Ubud där vi ska se Monkeyforest!

 • resa, Amed
 • 98 readers

Likes

Comments

Lämnade Gili trawangan och tog båt till Amed som ligger på nordöstra Bali. Här ska vi nu ta dykcertifikat i kommande tre dagar.

Hittade ett rätt mysigt ställe att bo på, dock så visade det sig att det fanns gott om myror och väldigt sparsamt med vatten men det klarar vi nog att leva med. Befolkningen här är mycket trevligare och lugnare. Vi blev bjudna på färsk kokosnöt av ägaren till boendet.

Imorgon är det samling 8:20 för kursstart så vi tar en tidig kväll och somnar in till nån psykedelisk melodi som spelas nere vid stranden!

Likes

Comments

Hä är lite bilder från gårdagen! Riktigt mysiga ställen och bra mat.

 • resa
 • 128 readers

Likes

Comments

Äntligen får vi möta solen på riktigt!
Idag har vi snorklat och legat på stranden😊 Jag såg massor av färgglada fiskar och några stora sköldpaddor🐢

 • resa
 • 141 readers

Likes

Comments