Jag måste ha världens sjukaste humor, men jag älskar verkligen Morran och Tobias. Önskar själv ibland att man bara kunde strunta i allt och bara vara. Inte ha några bekymmer utan kunna ta dagen som den kommer. Låta problemen lösa sig själv, nöja sig med det man har och inte vara så brydd.

Jaja, de är en dag imorgon med.

- Rasmus Näslund


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det har nu gått över ett år sedan jag sist var aktiv här. Det är nu dags för mig att göra en comeback med nytt och spännande materiel. Det har hänt sådant mycket sedan sist och jag känner det är dags för mig att dela med mig av det till er. Jag har hunnit flytta, och flytta tillbaka. Borta bra men hemma bäst. Jag har alltid trott jag är en så kallad "stadsbo" som inte trivs uppe i de norrländska skogarna, vilket jag insett att jag faktiskt gör. Stockholm finns fortfarande kvar, och världen är stor. Men vart det bär av återstår att se.

Kom gärna med förslag på vad ni vill läsa, tips och idéer i kommentarsfältet nedan! Jag kommer fortfarande skriva om viktiga saker i livet, som berör oss alla. Respekt, frihet och att våga vara trygg i sig själv. Glöm inte att du är unik!

- Rasmus Näslund


Likes

Comments

Jag är precis som du, en människa, en levande individ med känslor. Med precis samma rättigheter och val som du. Mitt namn är Rasmus Näslund, jag är 19 år och jag är precis som du, en människa.

I ett samhälle som Gällivare är det inte alltid lika lätt att våga vara den man är, och sedan våga stå för det också. Det tog mig 17 år att våga acceptera mig själv, det tog 17 år att samla mod, att samla styrka och kraft att komma ut som homosexuell. Att vara homosexuell är inget speciellt, det är inget annorlunda och det är framför allt inte något fel med det.

Det finns många som kanske är i samma sits som jag en gång var i, som inte vågar acceptera sig själv. Man kanske blir retad eller mobbad på grund av vad andra anser och tycker om en. Det är inte alltid lika lätt i skolan att vara den man är, och just därför är det väldig viktigt att det finns vuxna som finns där som stöd för en.

När jag gick på högstadiet fick jag ofta höra folk kalla mig för bög, de använde det som ett skällsord och fick mig att känna mig svag, att jag inte var lika mycket värd och framför allt att det var någonting fel på mig. Eftersom att jag själv redan visste i den stunden att jag gillade killar for tankarna kring om det verkligen var någonting som inte stämde med mig. Jag försökte många gånger förneka mitt rätta jag, och vågade helt enkelt inte acceptera den jag egentligen var.

När någon kaster ord, blickar och flin efter en så är det inte roligt. Man blir ett offer och man känner sig utstött ur mängden. Man försöker fråga sig själv vad man egentligen gjort för fel, när det enda svar man får är att man varit sig själv.

För att vi ska få ett bättre samhälle där alla får sin rätt att vara acceptera måste man förstå att alla är olika, att alla inte följer den så kallade normen, och bara för att man bryter denna norm betyder det inte att de är fel på en. Redan i tidig ålder, i skolor ska man informera om att män kan vara attraherade av män samt kvinnor av kvinnor och att normen inte spelar någon roll i fallet. Man är den man är och det ska man vara stolt över.

Jag fick mig att inse att mitt liv skulle bli mycket lättar om jag tog steget som gav mig frihet, en frihet att våga vara den jag är och inte dölja någonting inom mig. Det var det absolut bästa jag gjort och jag tycker många fler borde göra det, för jag vet att många i detta samhälle är rädda för vad andra ska tänka och tycka om det tar de steget

När man ibland får höra av fullvuxna människor att "jag bryr mig inte vad du är, men jag tycker inte det är normalt, och det är fel" reagerar man och funderar på vart vi är påväg. Att någon gång fått höra "Men hur ska världen kunna föröka sig om det finns homosexuella" Och där Ryssland inför lagar för hur vida man ska vara född, hur man ska vara, vem man ska älska och bestämma ens identitet, då inser man att det är något som inte stämmer, någonting som vi kan kalla för onormalt.

Alla har rätt till att få vara dem man är utan att man ska få kränkande ord kastade efter sig, blickar eller skratt när man går förbi. Vi måste få stopp på detta, och vi måste göra det tillsammans. Tillsammans är vi starka, och tillsammans är vi trygg.

Mitt namn är Rasmus Näslund, och jag är precis som du, en människa.

Likes

Comments

Jag ser ut över planen som både lyfter och landar, parkerar och taxar ut från Arlanda.

Jag hör Beyoncé som sjunger med sin vackra röst, och jag tänker på hur fri jag är. Jag känner hur någonting inom min frigörs och omvandlas till en mysig känsla i kroppen. Plan landar och lyfter. Jag kan välja vilken destination jag vill.


Den destination jag väljer är den mot framtiden. Vad jag väljer för plan spelar ingen roll för dig, utan de enda som spelar roll för dig är vilken flight du väljer att ta. Alla har en framtid framför sig, varesig du tror det eller inte.


Du kan ta dig precis vart i livet du vill, vart du vill!

Alla destinationer har ett mål, ett mål i ditt liv. Någonting betydelsefullt, någonting som är viktigt, både för dig och för mig. Som gör att vi är de vi är, där ingen annan placerat oss.


Landnings banan är fri, den är din. Din framtid, dina val


- Rasmus Näslund​

Likes

Comments

Halo - Beyoncé 


Likes

Comments

Ett år har gått av massa roliga händelser, jag har varit med om så otroligt mycket saker detta år. Jag har även lärt känna många underbara människor detta år. Jag vill utbringa ett stort tack till alla fina där ute, alla som stöttat mig. Funnits där för mig genom tuffa tider. Året har inte bara varit roligt, har förlorat två underbara människor som lämnat denna jord för frid någonstans bland stjärnorna. - Ni är saknade.


Från Stockholm Pride, till Lady Gaga´s artRave.


Från vänskap till kärlek.


Från Sorg till tröst.


Från skola till Jobb.


För nu har jag tagit studenten, och ny utmaningar väntar. Tack för detta år!
- Rasmus Näslund​

Likes

Comments

Det hände en liten sak, färgen på mitt hår ändrades.

Kände det var på tiden att våga prova på något annat, dock blev det lite väl för mörkt....


Jag var på middag idag och fick smaka på en rysk maträtt, väldigt gott faktiskt. Det var min kusins flickvän som hade lagat denna maträtt, hon är ifrån Vitryssland.

Jag vet att det är många fel och brister som Ryssland har, bland annat hur deras syn på de homosexuella. Jag tror det är väldigt lätt att döma en hel folkgrupp efter hur landets förutsättningar och lagar sitter ihop. Tidigare har jag haft en nedvärderande syn på "Ryssar". Vilket man har tolkat till själva landet. Vi får inte döma hönan efter ägget, och med det så menar jag att vi inte kan döma andra individer utifrån deras lagar. Annars blir vi som de som dömer de homosexuella. De dömmer oss efter hur de "tror" vi är, lika så hur vi dömmer hur befolkningen är utifrån landets lagar. Alla är olika, och det måste andra även förstå. Om ett land har en väldigt dålig president som är emot en folkgrupp, emot en människas rättigheter till att vara den man är, har befolkningen sin egna syn och sina egna åsikter då man lever under diktatur... Det är en sak jag har lärt mig, döm aldrig hönan efter ägget.


- Rasmus Näslund

Likes

Comments

Om man fick en liten chans, bara en liten. Att bevisa hur mycket man vill en sak i livet. Skulle man inte då ta den?

Jag menar om man fick en chans att rätta till något fel man gjort eller bara rätta till en sak man tycket är fel? Skulle man inte ta den då? För att man ska kunna må bra i livet måste man kunna acceptera, våga vara och göra det som känns rätt för en. Det spelar ingen roll hur mycket folk predikar om hur vi måste acceptera saker och ting, även om de är olika. Det man måste göra är inte bara att acceptera, det är viktigt att ta till sig och förstå. Det är därför man ska ta till chansen att våga förändra. Våga visa respekt till olika individers sätt att vara. Alla lever i slutändan under samma skal, samma rättigheter och samma rättigheter till att vara lycklig.


- Rasmus Näslund

Likes

Comments

Så var ännu en jul över, dagarna som räknats ner är nu över. Natten blir kortare och dagarna längre, så skönt när ljuset kommer tillbaka. Det enda som återstår nu är nyår och firandet av tjugohundra femton. Ser fram emot det!


Tänk vad åren går fort, veckorna och dagarna. Det känns som om allt swichar förbi snabbt och man inte hinner med så mycket. Men faktum är att under ett år så hinner mycket hända. Man är med om mycket, både tuffa och lätta saker. Men det viktigaste är ändå att man lyckas ta sig vidare, må bra och leva lyckligt!


Hoppas alla har haft en fantastisk jul, sedan vill jag även önska er ett riktigt Gott nytt år 


- Rasmus Näslund

Likes

Comments