View tracker

Förra veckan var verkligen en av de deppigaste veckorna på länge. Det gick inte en enda dag som jag var glad, liksom riktigt glad. Visst det kom stunder då och då när det var bättre men de varade inte länge. Men det var så skönt sen att komma hem på helgen. De är då som jag verkligen kan slappna av och rensa mina tankar.

Denna veckan har varit betydligt bättre. I måndags var jag ledig pågrund av att vi hade haft öppet hus under lördagen. Jag har inte varit själv hemma på det sättet på jätte länge nu. Att ha börjat gymnasiet tar ifrån en de lugna stunderna. Det är dock på ett sätt skönt att vara hemifrån under veckorna lite ibland för det gör att man inte ligger i sängen och ignorerar allt runt omkring en på samma sätt.

Måndagen och tisdagen var jag riktigt glad och hade mycket energi vilket dock sakta började avta under onsdagen och i torsdags mådde jag riktigt dåligt igen. Vi hade ingen riktig lektion då och första lektionen var helt inställd så jag bestämde mig för att ta den tiden till att bara vara själv så jag satte på musik i hörlurarna och gick ner till vattnet och satt där i kanske 40 minuter eller så och bara liksom var där, tänkte. Jag behöver ofta tänka då det tar bort stress och negativitet från min hjärna oftast. Jag kände mig mycket bättre och kunde fortsätta dagen lite mer positiv. Resten av veckan flöt bara på och blev riktigt bra...

Likes

Comments

Höstlovet är över och nästan ännu en hel vecka har gått. Tiden rinner iväg och snart är det redan jul, det kom även den första snön igår här i Båstad. På ett sätt var det kul. Jag älskar snö, den klara, starka vita färgen och hur det riktigt gnistrar om den. Däremot är jag inte redo för kylan och julen. På senare år har jag inte varit i någon bra stämning under julen av många anledningar men ändå känns det som att det kommer bli annorlunda den här julen, jag tror det kommer bli mycket bättre.

Iallafall nu denna veckan i tisdags arrangerade skolans elevkår en liten halloween fest. Jag var väldigt positivt överraskad då jag inte förväntade mig så mycket. Liksom come on? Hur mycket kan en elevkår göra? Men det var verkligen ALL IN och riktigt kul. Det var fint dekorerad och en extremt bra planerad spökrunda. Jag hade först ingen motivation till att klä ut mig men in the last minute hoppade jag på Astrids och Therese idé om att vara "trashy grease" då kläderna var ganska simpla och Therese var i högst hugg med sminkborstarna.

Likes

Comments

Nu har jag höstlov. Visst, det är skönt men ändå känns det personligen inte som att jag behöver det. Jag har inte upplevt dessa två månaderna av skolan särskilt jobbiga, DON'T KILL ME!!!!! Men på min skola har vi haft en ganska easy start tycker jag och det bara flyter på. Jag har kommit in i rutinerna och lektionerna är inte för jobbiga. Visst vissa är väldigt tråkiga men det är inte för ansträngande ÄN. Me det kommer väl antar jag...tråkigt nog.

Men just det här med höstlov, det känns jätte konstigt, det han nästan precis börjat och ska vara i en vecka men plötsligt är nästan alla dagar uppbokade redan, hur fungerar det? Jag klagar inte, träffa kompisar och så är jättekul men det känns bara så konstigt att helt plötsligt finns inte någon dag kvar att para ligga ner och göra ingenting på. Det känns jätte stressigt, vilket det egentligen inte borde göra...

Likes

Comments

Denna veckan har varit riktigt kul. Vi har sytt en hel del, det gick nästan lite över styr i tisdags då vi hade en deadline att bli klara dagen efter och vissa satt upp till 14 timmar och sydde, broderade och mindstreamade. 14 timmar! Vi var helt slut allihopa.

Onsdagen var aningen lugnare kan man ju säga, det blev endast skissande inför modevisningen och vi gick igenom några olika sätt man kan sy in en dragkedja.

Och idag tog vi bussen från skolan halv nio och väntade på tåget mot Malmö och passade på att ta lite bilder på stationen. När vi kom fram till Malmö mötte vi upp vår lärare och åt på McDonalds. Inte helt fel, ellerhur? Sedan kollade vi på en utställning och drog till en tyg affär och köpte tyger till modevisningen. Äntligen börjar ens idéer komma lite mer till liv...

Likes

Comments

Alltså vilken vecka jag har framför mig! Så himla roligt kommer det vara. Vi har något så kallat "tema-vecka" och jag och min klass ska i princip sitta och sy HELA VECKAN. Det började nu idag så direkt när vi kom till skolan var det bara att börja. Vi satt från att vi började vid cirka 10 till klockan fem och hade en liten lunchrast vid tolv. Vi slutade egentligen vid fyra men det bara råkade hända att vi satt en timme till eftersom vi hade lite kvar att göra. Det är just sånna här dagar som jag verkligen älskar. Just gemenskapen, att sitta och sy tillsammans är så härlig och att få sitta ner och fokusera på bara ett föremål som man får skapa själv. Något man kan kontrollera hur det kommer se ut. Jag är en sån person som behöver något att fokusera på och det är något som jag märkte den sista delen av nian. Jag försökte att ha något handarbete eftersom det reducerade stressen. Jag kände mig jätte stressad i nian och hade svårt att fokusera på läxorna och genom att sitta och sy kunde jag lättare ta mig igenom det och när jag arbetat lite med mitt projekt kunde jag göra läxor och när det blev för mycket gick jag tillbaka till nålen och tråden igen. I might seem mad men det funkade för mig och alla har sitt egna sätt.

Så denna veckan ska vi sitta och sy och så ska vi skissa en del till vårens modevisning. Jag är riktigt taggad på modevisningen men har fastnat lite i vad jag vill göra. Jag har många idéer men endå känns det som att jag inte har några alls. Iallafall så måste jag ha något redo till på torsdag för så ska vi sticka till Malmö och köpa tyger. Jag har haft lite svårt för tygaffärer innan för jag har ingen aning om var jag ska titta och eller vad jag ska titta efter. Men det blir nog bra, nu har vi ju vår lärare med oss och hon vet ju.

När vi ändå är i Malmö så ska vi gå och kolla på utställningen "Body" har jag för mig att den heter. Det blir nog kul tror jag, det känns lite skrämmande dock för när vår lärare berättade för oss om den så förklarade hon att det var döda kroppar som vi ska kolla på. Låter ju lite sådär men det ska nog inte vara för hemskt...

Likes

Comments

Smink: Emily Vahér
Fotograf: Filip Högfeldt

Det har varit så tyst här på skolan den här veckan. Många är ute på praktik och det är för tillfället, iallafall här sjuk säsong så det är många som är hemma. Det känns jätte konstigt. Jag har inte varit med om att det är så tomt och så tyst här förut i och med att jag bara har gått här i snart två månader. Det känns också jättekonstigt. Innan sommaren så trodde jag att det här med gymnasiet skulle kännas jätte konstigt, men av någon anledning så har det bara flutit på och allt känns så "normalt" om man kan kalla det för det. Det känns iallafall inte konstigt som jag hade trott.

Men det har varit väldigt skönt, man behöver lugn och ro ibland. I och med att det har varit väldigt högljutt och mycket saker har hänt innan så får man en känsla av att man bara kan ta det lugnt nu. Jag har kunnat ligga och slappa i min säng utan att känna att jag är hemsk.

En rolig sak som hände förra veckan var att en tjej som går i trean skulle jobba lite med sin portfolio så jag och några andra ställde upp som modeller. Jag tycker att allt inom mode är så himla kul, kläder, skor, smink allt. Så att göra något sånt var verkligen riktigt kul. Jag har aldrig riktigt haft smink på mig, jag har kanske testat något någon gång men absolut inte full face on som det där. Här över är ett par bilder från det...

Likes

Comments

Idag på tåget påväg hem från skolan satt jag och några kompisar vid ett par "fyra-säten". Jag är väldigt dålig på att inleda, och att fortsätta konversationer men en av de i mitt sällskap är väldigt social och duktig på att prata med vem som helst, så helt från out of nowhere började hon prata med en äldre dam mitt emot henne som ingen av oss kände.

Själva konversationen kom så naturigt för dem och fortsatte enda tills vi skulle hoppa av.

Det är något jag är väldigt avundsjuk på, att bara kunna prata, få reda på saker om andra.

Nu när gymnasiet har börjat och så, så har jag haft väldigt enkelt iallafall i början att kunna prata med vem som helst och skapat kontakter. Det har kännts väldigt skönt då jag innan har varit en väldigt stängd person och inte pratat med någon jag inte känner om det inte var ytterst nödvändigt.

Men just det flytet har börjat avta och det känns inte alls kul. Jag var jätteglad att jag äntligen kunde prata med främlingar.

Men även då när jag hade det i mig så kunde jag inte prata med folk utanför skolan. Jag ville så gärna, men jag KUNDE inte. Det har hela tiden varit något som har hållt mig tillbaka. Och det har varit så under hela min uppväxt. Vuxna har ofta klagat på att ungdomar inte är så sociala, inte pratar med folk och är väldigt avlägsna. Men det är ju för att man som barn inte har haft okända människor som pratar med dem, just för att vuxna, föräldrarna säger att man inte ska prata med främlingar, att man ska akta sig för man vet inte vad de är för några och vad de kan göra.
Det är så sjukt för det är just att prata ned främlingar man borde göra, man borde prata med främlingar i alla åldrar för att bli mer allmänbildad och bryta fördommar. Om man inte pratar med någon så får man lätt en tanke om de personerna som att de har ett visst karaktärsdrag eller något negativt i deras personlighet, vilket gör att man aldrig kommer prata med dem.

Om min kompis inte hade varit så social så hade jag aldrig fått reda på att den kvinnan hon pratade med kunde mer än fem språk pågrund av hennes olika jobb som bland annat Au Pair i frankrike eller ett jobb på island som var bara råkade vara ledigt.

Att höra om någons liv är så himla roligt och spännande, att kunna förstå vad folk har gått igenom och vilka häftiga upplevelser de har haft. Det är sånt man inte får veta om man sitter tyst och håller tillbaka.

Det är något jag vill lära mig. Jag vill kunna få reda på vad folk har gått igenom, jag vill höra främlingars historier för det är oftast deras som är de mest spännande.

Som denna kvinnan sa: Livet blir inte roligare än man gör det...

Likes

Comments

Den här helgen har varit så himla grymt skön! Vet du vad jag har gjort? Jag har bara tagit det lugnt och gjort saker som jag har velat göra. I fredags så var jag med Viktoria hela kvällen. Det är så himla skönt att komma hem och träffa en sån person som bara gör en riktigt glad. Med henne kan jag verkligen prata om allt, vi har inga hemligheter och inget ämne blir för privat.

När man kan prata om riktigt djupa saker som är väldigt privata så har man verkligen hittat rätt person. Jag har själv tidigare varit väldigt stängd, har inte gillat att prata om mitt privatliv och mina tankar men med henne har allt sånt släppt och det har gjort att jag kan prata enklare om allt.

I lördags så låg jag mest och slappade hela dagen. DON'T JUDGE! Man behöver faktiskt sånna dagar. När man har haft en hel vecka med skola och prov så vill man bara ligga och dega. Men jag var även ute på en liten promenad och det var riktigt skönt. Även fast det börjar bli lite kallare ute nu... Okey....mycket kallare, så är det ändå så avkopplande. Man kan dra på sig de snygga jackorna som annars bara hänger hemma och man kan dra på en halsduk och bara lyssna på musik.

Och nu idag (söndag) så har jag haft en riktig sån där CONFIDENT-dag då man känner att håret ser bra ut och man har en snygg outfit och humöret är på topp!

Från att ha haft ett svängigt humör och inte riktigt mått så jätte bra till det här, känns helt otroligt! Och nu är jag redo för ennu en vecka av skola...

Likes

Comments

Idag var en bra dag. På morgonen gav jag mig själv några minuter extra att halvsova innan jag steg upp. Det resulterade i att jag blev mycket piggare. Min första lektion var formgivning då vi började lite kort att gå igenom handstygn. Efter det var det en kort rast innan bilden. Bilden är jag inte särskilt taggad på längre då det känns som att ingenting duger. Vi håller på att ritar svartvita porträtt. Jag har personligen väldigt höga prestationskrav och att bildläraren då påpekar något som ska förbättras, visst det kan jag försöka fixa men om det påpekas om och om igen då försvinner glöden till att vilja göra det perfekt då det ändå känns meningslöst. Om man kämpar med något och får höra gång på gång att det inte är bra nog så känns det inte kul längre bara.

Efter formgivningen och en VÄLDIGT lång bildlektion så var det lunch och därefter slutade jag för dagen. Väldigt skönt, jag tänkte använda min lediga tid så bra som möjligt så jag läste in glosor till franskan och pluggade lite matte till fredagens prov. Jag känner mig ganska redo men det känns ändå som att jag kommer vara oförberedd på något. Ibland får jag bara den känslan. Efter att ha pluggat en del så övergick min uppmärksamhet till att diskutera skisser till modevisningen med Liv. Då blev dagen mycket roligare.

Jag ser så himla mycket fram emot modevisningen, jag är bara inte säker på vad jag vill göra! Jag vill göra något riktigt snyggt men det känns som att jag tar vatten över huvudet om jag gör något avancerat. Jag har ungefär fem- sex olika idéer men jag tror inte jag kommer klara av att göra allihopa.

Vi väntade nästan olidligt på kvällsmaten som var pizza. Du vet när man inte är hungrig över huvud taget men man har sånna cravings ändå? Det var vad jag kände då. Jag ville bra ha det, direkt! Efter jag hade krängt nästan lite för mycket pizza följde jag med Ola in i köket och kollade på när han tempererade choklad.

Fun fact om mig (nej det är inte roligt men ändå) : jag älskar allt som har med dekorationer att göra, även inom bakning, jag kan sitta i timmar och kolla på youtube tutorials på olika dekorations metoder.

I alla fall så följde jag med honom och sen bjöd han mig och några andra på en äpple tarte med kanel- crème fraîche. Det var så himla gott. Rena lyxen en helt vanlig torsdag.

Kvällen fylldes sen med en massa prat, skratt och vi sjöng en massa gamla Disney låtar och senare var jag Liv och Isabella uttråkade i bildsalen och hittade en kopp med gammalt kaffe som någon hade lämnat där inne och bestämde oss för att måla med det. Hur mycket mer estetare kan man bli?....

Likes

Comments