Nu sitter jag på vandrarhemmet där jag bor nu under helgen. Nu börjar det närma sig hemresan imorgon så är de sista på denna volontärs utbildningen. Många funderingar och tankar om världen. Fått se vad och lära mig vad svenska kyrkans internationella arbete jobbar med och vad jag kommer få jobba med i församlingen och i svenska kyrkan i hela Sverige och världen. Efter denna helgen så är jag en ageravolontär. Så det innebär att jag kommer arbeta med globala rättvisor frågor. Även kommer jag få utomlands resor om jag har tur. Så man får åka utomlands där de är katastrof eller något annat som ingår i Svenska kyrkans internationella arbete. Mycket intressant är det och något som kommer nog passa mig. Sen kommer jag arbeta med en del workshop där jag åker runt och berättar om svenska kyrkans internationella arbete. Även berätta vad vi gör för arbete i andra länder. Så detta har varit än så länge mycket intressant och lärorikt. Jag är mycket nöjd med denna utbildning och helg. Sen kommer jag få arbeta med insamlingar och kampanjer som svenska kyrkans internationella arbete har.

Vi hörs i nästa inlägg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja jag hade tänkt skriva om hur helgen var.
Helgen har varit bra. I fredags så var jag på breviks camping med folk som fiskade kräftor. Som man har varit med i flera år. Och jag hade inte varit med på 2 år så detta var något som man har saknat. Sen var det den sista helgen på kräft säsongen. I lördags så gjorde jag inte så mycket. Var hemma och tog det lugnt. Igår så var jag med några kompisar ett tag sen har jag gjort inte så mycket mer.

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder vad har hänt sen sist?
Det har faktiskt inte hänt så mycket sen sist. Jag har hjälpt till där hemma med veden. Sen har det inte hänt så mycket förutom att jag har varit på matfestivalen i Skövde förra veckan. Sen har jag varit med vänner. Idag så har jag varit på arbetsinterljuv och mitt längsta hittills. Intervjun blev 1.5 timme lång. För brukaren och jag satt och pratade om allt möjligt efter att han har presenterat sig och efter jag hade presenterat mig så satt vi och pratade först om jobbet sen satt vi och pratade om allt möjligt. Sen får vi se om han vill ha mig hos mig sen. Så vi får se när han hör av sig och få se vad resultatet blev. Det är lite spännande.
Sen längtar man ju tillbaka till Övik lite. För det var så himla trevligt där uppe.

Likes

Comments

Hej!
Jag har varit hemma sen igår nu. Lite skönt att vara hemma nu men jag ville ju stanna kvar där uppe i Örnsköldsvik. För det var så trevligt och fint. Så många nya människor man träffade. Jag jobbade i köket på Nolaskolan. Man saknar ju människorna. Örnsköldsvik var mycket fin stad och jag kommer ladda upp bilder här på bloggen.
Sen idag så var jag på arbetsinterljuv och fick reda på innan jag gick att jag fick det jobbet. Så jag börjar på måndag det känns skönt att jobba nu.

Likes

Comments

Idag så har jag åkt till Örnsköldsvik. Resan upp hit tog ungefär 9 timmar. Visst det var lite smått tråkigt. Tåget upp till Stockholm gick rätt så hyfsat snabbt men ifrån Stockholm och till Örnsköldsvik tog 5 timmar. Och de var lite långt tråkigt.
Men nu är jag här. På Nolaskolan och ska stanna här tills på söndag. Jag är här för att jobba. Jobba i ett kök och laga mat. Sen på min lediga tid så kommer jag nog gå runt här i denna stad och ta lite kort. För staden är hur fin som helst. Örnsköldsvik är en häftig stad när man är väl här. För det är en jätte fin natur. Vissa hus är häftiga och staden som allmänt är mysig.
Men ni får ha koll nu för jag kommer nog uppdatera och lägga ut bilder här på bloggen o vissa bilder på Facebook o insta. Så ha koll.

Likes

Comments

I fredags så var jag en av alla i detta avlånga land som tog studenten. Det är skönt men man ska gå på komvux och läsa upp mina betyg har jag tänkt. Men jag vill jobba lite först så jag söker jobb för fullt nu för jag har ej fått jobb än tyvärr. Men jag hoppas på att jag får ett snart. Fredags var en bra dag för mig. En av dagarna som jag inte kommer glömma. Fast jag kommer sakna skolan och de som jag umgicks med i skolan med och det är väl dem som jag kommer sakna mest och alla underbara lärare man hade som var super duper trevliga och som stöttade mig under dessa tre åren på gymnasiet. Utan lärarna så skulle jag inte kommit i alla fall så långt som jag kom i skolan. De stöttade mig extra innan studenten så att jag blev godkänd i något ämne till.

Det bästa med studenten var nog att man fick åka rosa Limousine.

Likes

Comments

Det finns en sak som förmodligen vi alla har tänkt på! Och det är att om man skulle bli statsminister. Den tanken har väl vi alla fått någon gång. Även jag har tänkt att man skulle bli statsminister. Vad jag skulle gjort också som statsminister. Men när jag har tänkt på vad jag skulle göra för att förbättra Sverige och vilka löften man skulle lova för svenska folket. Det finns en sak som jag har kommit fram till och det är att jag inte har kommit på något vettigt. Men att förbättra vården är ju en bra tanke och att lova men man ska hålla det och folk ska se skillnaden i såna fall.

De är ju de ända vettiga saken som jag har kommit fram till i såna fall.

Men ni kan svara på en fråga nere på kommentarerna!

Fråga: Vad skulle du gjort om du skulle vara Statsminister?

Likes

Comments

Det börjar närma sig mot studenten. Då är man förhoppningsvis klar med skolan. Det blir säkert att man går 1 år till efter. Det är för att jag har inte så bra betyg men det är bättre att fixa så att man har lite bättre betyg än dåliga. Efter skolan så flyttar jag men vart vet jag inte med det blir nog ner till Skåne i såna fall. Där jag trivs där nere.

Nu ska man försöka skriva några inlägg och hålla bloggen uppdaterad. Men det är svårt för mig i alla fall för jag vet inte vad man ska skriva om. Jag försöker hitta ämnen varje gång. Sen när man har hittat något ämne att skriva om så har det oftast varit 2 - 3 meningar och då känns det inte så kul att publicera det för då är det inte så mycket att läsa om.

Likes

Comments

Snart är det sportlov jag får mitt sportlov nu på fredag. Kommer bli skönt men det var meningen att jag skulle spendera mitt sportlov i Frankrike i år eftersom att jag åkte till Polen förra året istället. Men det blev inte av den resan till Frankrike fast jag ville det. Jag såg fram emot resan. Men nu blev det inte så. Får hoppas att man det blir av senare i år. Jag har åkt utomlands i 4 år i rad. Man får passa på när man är ung. Så man inte ångrar sig när man är gammal och inte orkar så mycket.

Jag är dålig på med att uppdatera bloggen för att jag vet inte vad jag ska skriva om men det får väl bli en ändring om det.

Vad har jag gjort sen sist? Jo jag har varit i skolan sen har jag inte gjort så mycket förutom att spelat och tittat på vägens hjältar. Har funderat på en sak länge och det är vad jag vill jobba med i framtiden men just nu så lutar det mot det hållet att bli präst någon gång i livet. Präst yrket är mitt drömjobb visst man jobbar stort sett hela tiden. Men man möter många människor i glädje och sorg men jag vill finnas till där för människor i både sorg och glädje. Men speciellt i sorg att finnas där för samtal och trösta dem som sörjer. En av sakerna som är viktigt att finnas till för människor som behöver stöd och tröst när det kommer till ett sånt i livet. Men det behöver inte vara i sorg också hela tiden. Det finns stöd för dem männsikor som har hamnat fel i livet. Som man finns där och hjälper dem att hitta rätt i livet och komma på rätt väg igen.

Likes

Comments

Ursäkta för den dåliga uppdateringen jag har på bloggen!

Jo då vad har hänt sen sist liksom det ska man berätta lite kort fattat. På jul förra året blir det. Så var man med familjen och firade. Nyårsafton så firade man med familjen också men det var under dagen och lite på kvällen sen firade man hos kompisar men det blev lite för mycket öl kan man säga på nyårsafton.

Under helgen nu som var så var jag på flämslätt på ett ungdomsläger som Svenska kyrkan Unga anordnade. Mycket trevligt och nya vänner och kontakter man fick också.

Men nästa månad så ska man förmodligen åka till Frankrike till Taizé. Kommer bli kul men det är för få anmälningar så vi får se om man åker men får hoppas.

Vill du också åka till Taizé eller får information om det så kontakta mig eller kyrkans hus i Tidaholm. För er som inte vad Taizé är så kan jag beskriva lite kortfattat. Taizé ligger söder om Lyon i Frankrike. (Tror att det var söder om) Där finns det ett kloster som man är i en vecka. Och där besöks det flera tusen människor om året. Då de är flest ungdomar som åker dit.

Likes

Comments