Idag har varigt en sorglig dag för idag ha vi haft begravning för farfar. först åkte vi till staden Varanasi för att det ligger vid ganges. Vi brände kroppen i floden ganges för att stoppa reinkarnationen och för att kunna gå ur samsara och gå upp i världs själen braham. Kroppen bräns på ett bål. På den tredje dagen samlade vi ihop askan och ströde ut den för det vattnet är heligt. och farafar själ beror på om han har bra karma eller inte.

hej då

https://www.beforeyougo.be/nl/persoonlijke-uitvaart/culturen-religies/hindoe-traditie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla läsare.

Idag har min syster Ashir gift sej. Det går till så att min systers föreldrar och brudgummens föreldrar som bester vem man ska gifta sej med och dem måste vara från samma kast. då man har samma traditioner. Det här bröllopet ägde rum i en fest lokal men det kan lika gärna vara i ett tempel. I fest lokale gav seden vår pappa Ashir till brudgummen.

Sedan så gav brudgummens familj Ashir gåvor. Sedan gav gummen ett halsband av svarta pälor som hon ska bära så länge gummen lever. Sedan tände vi en helig eld i en metall skål som dom gick 7 steg runt och för varje steg och med varje steg följer välgångsönskningar för framtiden.

Senare på kvällen så tittade dom upp mot polstjärnan och lovade varan evig tro het. Juste dom hade väldigt praktfulla dräkter också.

hej då. 

källa http://www.gooo.se/OKc​ 

Likes

Comments

Jag är 14 år och heter Bali. jag bor i indien i en stad som heter New Dehli. jag har en syster som heter ​Ashir och är 20 och ska snart gifta sej. min mamma och pappa heter Adi  och Anga. i den här bloggen kommer jag skriva vad jag gör.Likes

Comments