Hallonpannacottacheesecake

Ingredienser botten:
Ca 15 digestivekex
100-125g smör
Ingredienser pannacotta:
0.5 dl strösocker
Pannacotta:
15dl grädde
9 gelatinblad
3 vaniljstänger
2.5dl strösocker
1 litet paket Philadelphia
Ingredienser hallonsås:
Frusna hallon
Florsocker

Gör så här:
Värm botten i ugnen på 200grader tills den blir lite gyllenbrun.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm upp grädden och ha i socker samt vanilj i pannacottabalndningen, värm upp till precis innan den kokar och ta bort från plattan o ha i gelatinbladen o rör om, när det svalnat och är kallt så häll i formen och lägg formen i frys/kyl tills det är en fast pannacotta.

Mixa hallon och florsocker till en jämn o fin smet, ha över och låt stå. Innan servering ha på en tjock egenvispad marsansås och sen på med hallon, florsocker och choklad som topping.

Hoppas det smakar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är så g l e s uppdatering här men allt hänger på plugget och framför allt flytten, det har varit så mycket att göra på en gång och vi har haft besök varje dag sen vi flyttade in, allt från vänner till familj. Och ikväll kommer svärfar, lillebror, mamma o hennes man på besök för att se nya lägenheten och efter det ska jag träffa tjejerna för några drinkar.

Bilden är tagen imorse när jag drack mitt kaffe för att öka förbränningen innan en powerwalk i solen och andra bilden är bara en bild jag tycker är fin, någon sån kommer upp i vårat vardagsrum.

Likes

Comments

Inredning

Börjar bli lite ordning här hemma efter flytten även att det saknas lite fortfarande. Här är lite detaljer från vårat badrum. Gröna växter gör så mycket i ett hem och även härliga doftprodukter, denna tvål och handcreme är från "I Love" som ni ser och de är ju kända för att ha goda dofter, så ja det luktar helt underbart och fruktigt.

Idag är det mycket som ska hinnas med, utöver pw, vardagsrutiner, plugg och besök av min vän Emma så kommer äntligen soffbordet!!

Likes

Comments

Inredning

Detta fönster är inte vilket fönster som helst från o med två dagar sedan, det är nämligen vårat fönster i vårat nya vardagsrum.

Ja, exakt så! Vi har flyttat in till stan och bor i en tvåa så nu är jag en stadsbo igen.. hehe och dessutom har vi havsutsikt från balkongen som ligger i solläge, bara några sekunder ner till ett sommardopp i Östersjön om det behövs och ungefär 10min ner till stan.

Här är bara en liten del ni får se, för ännu är inte allt färdigt även om vi fått väldigt mycket på plats och ordning.

Tänkte bara flika in o säga att det inte blivit så mycket bloggande på grund av flytten och nu finns det återigen mer tid när det hinns med mellan plugget.

Likes

Comments

Baka med passion

Back to the routines efter 1 månads lov från skolan, har varit så skönt att få slappna av och hade lätt kunnat vara ledig lite till men idag påbörjades termin 2/3 och jag startade dagen med Nyhetsmorgon och en Chiapudding rik på protein, fibrer, vitaminer, antioxidanter och omega-3.
Om vi ska gå in på detaljer varför dessa är bra så blir det väldigt långt för allt detta är bra för väldigt mycket och på många olika sätt, antioxidanter tillexempel hjälper din kropp att skyddas från fria radikaler som orsakar cancer genom att åldra oss och även härskna vårat fett tillexempel. En liten superpudding det här⭐️

I denna har jag i:
5msk chiafrön
4 dl mjölk eller någon annan form av mjölk som typ kokosmjölk, mandelmjölk, soya etc.
1 msk agavesirap
1 knivsudd vaniljpulver
och smaksätt med ca 3dl valfri sort av bär eller frukt, i denna valde jag MANGO.
Toppad med kokos blåbär, mango och hallon.

Denna sats räcker till ungefär 3-4 glas

Här kommer mitt recept på ♥️kärleksmums♥️ Ingredienser:
5 ägg
4dl strösocker
1,5dl grädde
1dl mjölk
225g smör
6dl mjöl
1krm salt
1,5dl kakao
1,5msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Gör så här: sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och socker fluffigt , smält smöret och häll i grädde och mjölk och låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt i en bunke och häll sedan i smör-blandningen i smeten och häll till slut i mjölblandningen men lite åt gången, mixern ska vara på samtidigt på lägsta leveln medan du häller i mjölet osv. Ännu bättre om du använder slickepotten eller något liknande för att jämna ut till en smet, då man ska undvika att vispa för mycket om man vill ha en luftigare kaka. Grädda i ca 55minuter.

Likes

Comments

Träning, skönhet och hälsa

Har kört på BCAA från body science med smak av Cola ett bra tag nu så jag tänkte testa något nytt och då blev det nya smaken Cactus Lime från XLNT Och den är supergod verkligen, precis vad den är känd för också!! (Klicka på länkarna för att komma till produkterna) Just nu har de dessutom 20% rabatt på XLNT BCAA som annars kostar 269:- Body science har lite snällare pris mot plånboken och deras BCAA ligger på 199kr.

Varför BCAA? har alltid varit min favorit när det kommer till kosttillskott. Jag dricker BCAA under ett träningspass och börjar alltid dricka den under uppvärmningen så brukar den hålla hela träningspasset ut. Gör den inte det fyller jag ibland på med mer efter passet istället för en proteinshake. När jag tar efter träningspassen kombinerar jag alltid med en frukt eller någon kolhydrat för att maximera upptaget av proteinet. Protein kräver kolhydrater för att tas upp. Tar man proteinpulver så ska man äta efter max 1h och med BCAA ca 20min.

Detta funkar utmärkt för mig och detta kosttillskott kan man även ta en träningsfri dag då BCAA omfattar aminosyrorna Isoleucin, Valin och Leucin.
Isoleucin har visat sig vara viktigt vid tillverkning av hemoglobinet (proteinet i våra röda blodkroppar) samt blodsockerreglering, glukosupptaget i våra celler samt muskler
.Leucin är en av de aminosyror som är effektivast mot muskelnedbrytning och hjälper också din kropp att ''trigga igång'' din muskeluppbyggnad. Bcaa tar jag för proteinets skull, för att det är gott, för att inte gå ''miste'' om det jag slitit för i gymmet samt för att hålla ork och energi under mina träningspass.

Likes

Comments

Baka med passion

Dessa chokladbollar improviserade jag fram 2015 någon gång under en diet och sen dess har det alltid varit favoriterna när det kommer till nyttigt bak. Och tro det eller ej, dessa smakar som de vanliga chokladbollarna, fick till och med min sambo som inte gillar dadlar att äta dem, smakar varken dadlar eller något annat utan bara helt vanliga chokladbollar.

Ca 10 chokladbollar:
Ca 13 dadlar
1 msk bryggt kaffe
Ca 1,5-2dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk kokosolja Mixa allt i en mixer sen har du en smet, rulla ihop till bollar och rulla i kokos.
Kom ihåg att även att dessa är nyttiga så innehåller dadlar tillexempel väldigt mycket energi så även dessa ska ätas med måtta om ni inte vill ha en kaloribomb men enbart nyttigheter får ni absolut i er.

Likes

Comments