Header
View tracker

Lägenheten har känts stökig länge nu - trots min besatthet av städning. Jag har inte lyckats skaka av mig den känslan. Förstod nu tidigare idag att det är pågrund av alla saker och allt plotter. Det är för mycket. Så förutom att sortera och organisera mitt ITunes bibliotek så har jag rensat bänkytor och bord på grejer - alla mina askar till exempel - utan att det ser naket ut. Känner mig redan lugnare även fast det är mycket kvar som ska bort. Är nästan klar med vardagsrum och kök, efter det står hallen på tur. Ska Feng shuia hela stället.

Så ruskigt stolt över mitt småfix på soffbordet. Så stolt att jag måste visa upp det. Stolta jag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nytt år = löften. Jag har både privata och blogg löften i år. Tänkte snabbt dra igenom mina löften för bloggen det här året!

1. Uppdatera mera! Jag har haft den här bloggen ett tag nu och jag måste säga att min uppdatering kass. I år ska det ändras!

2. Bättre bilder! En blogg är dess bilder! Så jag tänkte damma av min kamera jag köpte för ungefär ett år sen och faktiskt börja använda dem.

3. Få dom sista bitarna på plats! Allt i lägenheten är "typ" klart. Bara några grejer kvar, såsom nattygsbord, gardiner, badrum and so om and so on. Har faktiskt tröttnat på de halvfärdiga rummen. Så inom detta år ska det vara klart. Hoppas jag i alla fall.

Likes

Comments

View tracker

Var det inte så sent som igår jag sa att jag inte hade någon ork för jul och pyssel? Well, not anymore! Nu får ni en inblick över hur ombytlig jag är, haha.
Min kära mor ringde och förkunnande att vi skulle göra julkort och jag säger aldrig nej till att åka hem och umgås med mina föräldrar och syskon. Tre timmar senare åkte jag hem med fem kort som jag tyckte var värdiga att skickas till vänner och svärföräldrar. Vi drack till och med av den goda glöggen. Och massor av Peter Jöbacks julmusik, han är lite av en jultradition. Så om ni frågar mig så var min annars så gråa tisdag en väldigt lyckad kväll!

Likes

Comments

I november hade jag stora planer när det kom till juldekorationer men nu den 7 december känner jag mig inte alls lika motiverad. Två bevis för detta är bild 1. Pepparkakshuset som jag la stor möda på i början. Pärlorna och mandelspånen handlimmande jag dit med glasyr men när glasyren tog slut orkade jag inte göra mer och det ofullständiga pepparkakshuset har stått på soffbordet enda sen dess. Bild 2 är julgranen som jag inte orkat handla julpynt till. Kön var för lång till kassan och det var alldeles för mycket folk i butiken så jag la tillbaka ljusslingan och julgranskulorna och åkte hem istället. Har inte ens orkat värma upp den goda glöggen jag köpte.
Så julstämningen är lite si och sådär här hemma. Den kommer och går. Men det är väl så det är antar jag. För vem skulle annars orka med julen?

Likes

Comments

Först om främst - Oh. My. God. Min födelsedag var för ett par månader sen men det hindrade inte en av mina vänner från att köpa världens vackraste väggklocka åt mig. Både hon och jag är inredningstokiga så vi var på en av våra frekventa butiksturer när den här fantastiska klockan fångade min blick. Och allt jag kunde säga var: Oh. My. God. Det var kärlek vid första ögonkastet! Min vän tittade roat på mig och frågade om jag ville ha den, varpå jag svarade att jag inte hade råd för tillfället. För att göra en lång historia kort och X antal Oh my god kortare så fick jag den som en sen födelsedagspresent!
Det "hemska" är att när jag väl kom hem så hittade jag inget perfekt ställe att ha den! Jag gick runt och testade överallt men ingenstans i lägenheten kändes värdig för denna underbara klocka. Så ja, den sitter här på skrivbordet tills en värdig vägg dyker upp.

Ett annat lyxproblem dök upp idag. Efter jobbet var jag och kikade efter gardiner till sovrummet när jag hittade ett fantastiskt grönt överkast i sammet. Nu var jag ju inne i en av de dyrare butikerna så priset borde egentligen inte ha förvånat mig så mycket som det gjorde men... Men ändå! Detta överkast kostar lite mer än min månadshyra! Bitter gick jag ut därifrån eftersom det var ett exakt sånt överkast jag fantiserat om. Men vad som hade varit galnare än priset hade varit jag om jag köpt det. Så det perfekta överkastet får vara en dröm tills vidare.

Likes

Comments

Alla jag har pratat med om detta ämne verkar tycka att man absolut inte ska ha en tv inne i sovrummet. Att tv:n förstör ens nattsömn och blablabla men det kan jag verkligen inte hålla med om. Det är fantastiskt!
Jag får titta på mina filmer som min sambo hatar och jag kommer - någorlunda - bort från oljudet som hans Call of Duty orsakar. Plus att jag får ligga och njuta i vår NYA säng. Jag säger bara hu-fucking-rra! Adjöss med trängsel och adjöss med knölig madrass med grop i mitten! Jag visar en ordentlig bild sen när det ljusnar upp utomhus.
Men tillbaka till tv:n. Det är underbart men kabel till dvd:n verkar vara lite slut eftersom bilden vägrar bli något annat än svart/vit och brusig. Så tills ny kabel har införskaffats så får jag helt enkelt nöja mig med svart/vitt brus. Jag får låtsas som om jag tittar på väldigt gamla filmer, vilket inte är fy skam det heller.

Likes

Comments

Något ni inte har fått sett överhuvudtaget är sovrummet. Det är rummet som inte förändras. Jag har bestämt mig för att inte göra något härinne förrän vi skaffar ny säng - vilket förhoppningsvis blir till vintern. Men ni kan ju få se bilder på hur det ser ut nu och få höra mina planer på hur det kommer att se ut när det är färdigt i stora drag.

Den första bilden är vad man ser när man står i dörren. För det första då, sängen ska bytas ut till en större med sänggavel i tyg. Just nu är jag inne på en grå från MIO, älskar grått som ni vet. Sängborden ska givetvis matcha, vilket dom inte gör nu. Nu har vi ett vitt brickbord på min sambos sida och en sittpuff på min. Jag tänkte mig ett par runda brickbord i guld och grön marmor, eller i alla fall något som ser ut som marmor.
Gardinerna är halvvägs klara. Visionen är tunt vitt tyg längst in och sen ett mörkare kraftigare tyg ytterst, kanske i sammet, why not liksom?
Bild två är vad man ser om man ligger i sängen. Ovanför byrån vill jag ha en tavelvägg med foton och målningar, eller ja, prints av målningar i enkla svarta ramar och pampiga ramar i guld.
Smådetaljer och sånt får komma sen. Men summan av kardemumman är grått som bas och sen använda guld, grön marmor och svart som detaljfärger.

Likes

Comments

Nya inlägg har varit väldigt frånvarande på bloggen den senaste månaden, inte för att jag inte har haft tid eller ork utan för att det inte har hänt så mycket nytt i mitt hem. Om jag kunde så skulle jag uppdatera varje dag med sorgligt nog så är det omöjligt. Men nu ni! Denna tavla kunde jag helt enkelt inte gå ifrån. Priset spelade inte någon roll och att det skulle bli lite jobbigt att få hem den spelade inte heller någon roll. Jag ville ha den och jag ville ha den nu. Jag brydde mig inte ens att kolla om sambon var okej med den - vilket är vårt avtal. Sagt och gjort så släpade jag hem den och hängde upp den så man kan se den var man än står i vardagsrummet. Mys.

Likes

Comments

Teckningsböcker för vuxna måste nog vara det bästa någonsin! Jag har tecknat så mycket att mina fingrar är avdomnade, haha. Bilderna är så sjukt detaljerade att en sida tar flera timmar att göra - åtminstone för mig. Jag är ju lite petig. Så det är vad jag har gjort sen jag kom hem. Teckna, pausa och teckna vidare. Kanske man kan använda bilderna till något sen när jag tecknat klart hela boken. Det skulle ju vara lite kul. Typ en tavla eller något.

Likes

Comments

Nu har ju jag varit hemifrån i några dagar men när jag kommer hem så ska jag hitta en plats för de här tavlorna. De var en julklapp från min syster, hon har målat dem själv. Jag absolut älskar dem! Tyvärr får så får ju inte tavlorna hänga i vardagsrummet för enligt min sambo så är de alldeles för "flickiga". Men han gick dock med på att dem skulle få hängas upp i sovrummet och det är väl en seger i sig. Påtal om min Sambo så saknar jag honom jättemycket. Tycker verkligen inte om att vara hemifrån.

Likes

Comments