Hvor lett er det egentlig å få inn nye rutiner i hverdagen?

Gang på gang har jeg prøvd å få inn nye rutiner, og faller alltid tilbake i gamle vaner. For hvor vanskelig er det egentlig å stå opp EN time tidligere for å få i seg en deilig frokost, nyte en kopp med rykende fersk kaffe og kanskje tilogmed få på seg litt sminke.. eller ordne håret? Jo, det skal jeg fortelle deg. Det er klin umulig når du vet at du kan sove en time ekstra.

Eller bare en liten ting. En yderst liten rutine jeg ønsker i livet mitt som jeg aldri får til. Fuktighetskrem. Åh, som jeg skulle ønske at jeg var en av dem jentene som alltid har smooth deilig hud og gjerne nybarbert også. Hver eneste dag forteller jeg meg selv at det tar bare noen minutter å smøre seg inn og kjenne hvor godt huden liker det når det trekker inn. Men det er akkurat der problemet mitt ligger- den TIMEN fra du smører deg til det faktisk er trygt å kle på seg klær uten å klistre seg fast i tøyet.

Og en annen liten (stor) ting jeg skulle ønske jeg hadde som en rutine i hverdagen. Trening. Jeg finner nemlig ikke energi, tid eller lyst til å bruke 60 minutter av fritiden min til å svette, bannes og hate livet mitt. For selv om jeg vet at etter hvert så elsker jeg å dra på trening og kose meg med styrketrening eller en rolig økt på mølla. Men jeg kommer meg dessverre ikke over den kneika.

Hele livet mitt burde endres når jeg tenker meg om. Nye rutiner. Nye vaner og ett NYTT liv.

En ting om gangen, sier mamma- og det tror jeg at jeg skal begynne med.. snart :-)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Meg til venstre januar 2012.

I 2011 dro jeg på utveksling til New Zealand for et år. I løpet av det året fikk jeg en heftig reality check når jeg skulle hoppe i fallskjerm. Altså, visste dere at for å hoppe i tandem der nede så må du veie under 100 kg? Og dersom de er i tvil om hvor tung du er så må du på vekta? Det visste ikke jeg. Og tallet som lyste opp til meg når jeg stod på vekta foran alle de andre som skulle hoppe ga meg frysninger og tårer i øynene. 89. At to små tall skal kunne ødelegge en jentes selvtillit så mye skulle ikke vært mulig. Jeg visste jo at jeg var litt større enn alle andre, men realiteten på hvor mye jeg veide visste jeg ingenting om før den dagen i november 2011.

17 år gammel stod jeg over et valg. Godta den du er eller endre på valgene du tar hver dag. Men det var ikke før jeg kom tilbake til Norge sommeren 2012 at jeg faktisk fikk resultater. Og egentlig var det ikke min feil at jeg raste ned i vekt. En fin liten bivirkning av å være fattig student i Tromsø.

25 kg gikk jeg ned det første året. Deretter meldte jeg meg til tjeneste i Forsvaret og tilbrakte de to påfølgende årene der hvor jeg gikk ned ytterligere 10 kg det første halvåret. Deretter gikk jeg opp en del og har ligget stabilt på ca 70 kg siden da. Og til og være «bare» 156 cm høy så er det ganske mye og jeg har nok 10-15 kg igjen før jeg er på min idealvekt.

Men akkurat nå er ikke tallet på vekten det viktigste men hvordan jeg føler meg og det er det jeg higer etter- følelsen av å godta meg for meg.

Likes

Comments

... gå lange turer i frisk luft og kjenne at jeg lever. Legge igjen telefon og bekymringer hjemme og bare gå alene med mine tanker.

... komme tilbake til gode rutiner med trening. Før bryllupet var jeg alltid gira på å få inn mange økter i løpet av uken- nå er jeg bare gira på å sove. Gleder meg til å få tilbake treningsgleden!

... begynne på julegavehandlingen. Det er ikke lenge igjen til jul nå og jeg vil for første gang i livet mitt være FERDIG med gavehandlingen i god tid før jul slik at jeg kan bruke adventstiden på å pakke inn gaver, bake og kose meg med julemusikk.

... lage den ultimate spillelisten. Nå som FM nettet er slukket her på østlandet er det på høy tid å oppdatere spillelisten på Spotify. Jeg har alltid likt å høre på P3 morgen på vei til jobb, men nå må jeg nøye meg med musikk og da trenger jeg en liste med skikkelig feel good låter.

... investere i en god vinterjakke. Vinteren står for tur og jeg driver å leter etter en god og varm jakke som skal vare i mange sesonger fremover. Tittet litt på SVEA og kanskje jeg lander på det merket. Vi får sjå.

Måtte det bli godvær hele måneden :-)

Likes

Comments

I flere år har jeg alltid sagt til meg selv at NÅ skal jeg legge om kosthold, begynne å trene og bli FIT. Men det samme skjer dessverre hver eneste gang. Jeg starter på max og holder ut kanskje 1-3 uker og går på en kjempesmell og føler meg så forferdelig og mislykket som resulterer i at jeg ender opp tilbake på startstreken uten noe motivasjon eller ork til å begynne igjen.

Hvorfor skal det være noe annerledes denne gangen? Vel, jeg har for det første innsett at man kan ikke starte på max.. Så denne gangen skal jeg begynne i det små- bytte ut litt matvarer, trene ett par ganger i uka og rett og slett jobbe meg oppover etterhvert som jeg kjenner at det faktisk funker. For hver eneste gang så er det jo det at man ikke ser resultater og at man ikke har latt kroppen komme over sjokket over å ikke få den maten den er vant til samt at den savner latskapet, sukkeret og all den dritten den til normalt får.

I første omgang skal jeg forsiktig bare kutte ut sukkerholdig drikke, spise gode lunsjer og så vidt trene to-tre økter i uka. Og i motsetning til alle de andre gangene jeg har begitt meg ut på denne ferden så er ikke målet mitt å bli fit eller slankere- for det er jo bare en knallfin bivirkning! Men heller fokusere på å få inn gode vaner, energinivå til å holde på med det jeg liker og få finere hud og hår. Det er jo egentlig det jeg ønsker- så det er målet mitt denne gangen. Også håper jeg at å loggføre det HER på platformen kan øke motivasjonen og at jeg kan gå tilbake å lese når jeg føler at jeg sprekker og vil tilbake til gamle vaner.

Gleder meg allerede til å komme ordentlig i gang!

Likes

Comments