Åren springer på och 2017 är här. Jag tror inte på nyårslöften, det är ofta förbud man ger sig själv, tex "Jag ska sluta röka" "Jag ska äta mindre godis och börja träna"..Hallå, hur långe håller det då? Antagligen typ 2 veckor.

Detta är året jag fyller 30. Jisses va tiden går! Känner mig väldigt lugn med detta, det kanske hinner komma lite ångest över detta så småningom, men för tillfället känns det okej. Hur som helst. 2016 va ett fruktansvärt jobbigt år, med separation från barnens pappa och väldigt mycket oro och ångest över hur allt skulle lösa sig. Det ha varit väldigt stora gropar jag har klättrat upp ur och många... Jag prioriterade barnen, (såklart) jobbet och återigen barnen. Jag gjorde väldigt få saker för min egen skull. Jag tog fruktansvärt dåligt hand om mig själv. Åt dåligt, tränade knappt någonting och sov dåligt. Varvade detta med alldeles för mkt nikotin, och en del vin på helgerna barnen inte va hemma. Jag mådde fruktansvärt dåligt och i perioder bara snurrade tankarna och jag kunde inte sova. i juli kollapsade jag, jag hade ingen energi alls, snittade 3 timmars sömn/natt i några veckors tid och åt konstant, mest skräp. Ringde vårdcentralen och fick komma på kontroll, hade ett järnvärde på 72 och ett väldans lågt blodtryck. "Fortsätter du så här kommer du krascha" Va min läkares ord. Detta va min väckarklocka.

Resten av sommaren gick jag i terapi, jag va tvungen att få hjälp med min ångest, få ut den ur mig. Jag sänkte mina krav på mig själv, man behöver inte dammsuga varje dag och det är okej att bara vara. Ngt jag fick träna länge på! Jag njöt av sommaren tillsammans med barnen, när jag va ledig va vi och badade och grävde sandslott. Jag tvingades vara i nuet. Och sakta men säkert började kroppen fungera igen. Sömnproblemen försvann och tankarna gick att stänga av när man hade proffs att dela dom med.

Så vart vill jag komma med detta då? Jo, detta året handlar om att göra om, göra rätt, ta hand om mig, Göra saker jag vill, inte som jag måste. Jag ska framför allt vara snällare mot mig själv och lyssna på kroppen. Jag avlägger inga nyårslöften, jag ger mig själv utmaningar. Jag är en hemska tävlingsmänniska, jag måste vinna och vara bäst. Därför tro jag att detta kommer bli en bra sporre för mig.

Utmaning- 125 pass på 173 dagar det vill säga fram till midsommar. Här räknar jag promenader på över 5 km, ridpass och styrketräning. När kylan försvinner kommer det även bli löpning.

Målet är ju först och främst att må bättre! Jag vill även tappa cm och se starkare ut. För mig handlar det inte om vad vågen står på, utan hur kroppen känns. Men minus 5kg är riktlinjen och det känns som ett mål som borde fixas. Med rätt kost och mer träning vet jag att jag kommer må bättre. Så detta är mitt år!

Likes

Comments