Postad i: Motorsport, Rally

Gokväll!

Imorgon är det dags igen, vi ska köra rally i Eskilstuna. Dock ska inte jag köra, utan jag ska åka med min sambo Jimmy. Vi har gjort lite så att när sprintcupen går i Eskilstuna så är det han som kör och jag som åker med! Det är riktigt kul att åka på den banan, iallafall tillsammans med Jimmy.

Kram/ Linda S.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Motorsport, Rally

Godmorgon!

Får börja med att be om ursäkt för att jag inte hann blogga något mer på Gotland. Det vart fullfart direkt med anmälan och besiktning utav rallybilen, därefter genomgång utav noter och prata ihop oss med tävlingsledningen.

Vi startade vid 15:30 på fredags eftermiddagen med en sträcka på ungefär milen lång. Gotland är för mig en speciell plats att köra på, det skiftar fort mellan riktigt snabba partier och brett till bökigt och smalt, sen är det inte samma typ utav grus som vi har här.

Det kändes väldigt ovant att köra bakhjulsdrivet, det krävs en helt annan körstil och bilen jag kör nu har ungefär 70hk mer än den bil jag körde i Grupp E. Men jag känner på mig att detta kommer bli riktigt bra, nu gäller det bara att åka massor!

På lördagen startade vi 07.10, första sträckan var den berömda Tofta. Sträckan bestod utav ca. 2 mil SS, Tofta är en sådan typisk sträcka på Gotland. Den är bitvis jätte snabb med några kluriga vägbyten.

Kram/ Linda S.

Likes

Comments

Postad i: Rally, Motorsport

Då var vi framme på ön, efter 3,5h båtresa! Underbart :D

Idag väntas lite vila och uppladdning, imorgon är det anmälan och besiktning. Därefter framåt eftermiddagen så är det dags för start!

Kram/ Linda S.

Likes

Comments

Äntligen är dagen här då det innebär att vi börjar våran resa mot Gotland. Imorgon startar Rallyt, vi ska åka som föråkare vilket vi även gjort dom två tidigare åren vi varit över.

För er som inte är så insatta i Rally så kommer jag berätta lite mer om det i ett annat inlägg, så länge får ni nöja er med att jag tänker förklara vad en föråkare är. :)

Föråkare:

-
Varje arrangör ska utse ett för tävlingen lämpligt antal föråkare. Föråkarna är tävlingsledningens instrument för att kontrollera så att arrangemanget flyter enligt uppgjord plan. Det är därför mycket viktigt att tillse vid tillsättandet att berörda personer är väl förtroende med tävlingens upplägg och gällande regelverk. Samtliga föråkarekipage ska tilldelas lämpliga kontrollpunkter efter uppgjord lista.

Kram/ Linda S.

Likes

Comments

Postad i: Rally, Motorsport

Nu äntligen, är det lastat och klart. Detta är den första "lastat och klart"-bilden vilket innebär att är det säsongspremiär. På fredag får vi klistra på startnummer och då är det officiellt start på rallysäsongen 2016! :D

Detta är tredje året vi åker över till Gotland för att åka rally. Jag ska visa er lite bilder ifrån dom tidigare åren vi var över. Alla tre åren har jag åkt över med olika rallybilar, Opel, Volkswagen och nu Volvo.

Första året: Opel Astra 1,6 16v Grupp E

Andra året: VW Golf MK2 Grupp H

Kram/ Linda S.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Hej!

Kul att du har hittat till min blogg, välkommen! :)

Nu undrar ni säkert vem jag är, så tänkte köra en liten kort presentation.

Mitt namn är som sagt Linda, jag är 25år och bor i Örebro tillsammans med min sambo Jimmy. Jag är uppväxt i Flen, men flyttade till Örebro under hösten 2011.

Mitt största intresse är Rally. Jag både kör själv och ibland händer det att jag även sitter bredvid, mest bredvid min sambo då.

Ställ gärna massa frågor om ni undrar något så ska jag svara så gott jag kan! :)

Kram/ Linda S.​

Likes

Comments