För exakt en vecka sedan lämnade jag Stanleys för gott efter att ha bestämt mig för att byta värdfamilj. Varför? För att summera allt så kände jag mig som en börda för dem. Enligt mig så hade de inte riktigt tiden, hälsan eller pengarna för att kunna vara det stödet som jag behöver under detta året. Jag vill inte gå in på alla detaljer för jag vill inte att de ska framstå som att de är dåliga människor. De var och är fortfarande så fina personer i grunden, det funkade helt enkelt inte att ha mig där bara. Jag har haft dessa känslorna sedan jag kom hit men jag ville ge det tid och se om det ändrades, vilket inte hände tyvärr. Jag ville inte heller att hela mitt år skulle bli halvdant för att jag inte mådde toppen i min familj. När jag berättade för min kontaktperson och förklarade anledningarna bakom detta förstod hon mig och vi båda kom fram till att det nog var bäst för mig att flytta ifrån dem. Tara (kontaktpersonen) har varit bättre än bäst i detta och verkligen hjälpt mig med allt. Allt gick väldigt fort och mindre än en vecka efter jag och Tara bestämt oss för att hitta en ny familj så flyttade jag. Min värdsyster Ana valde dock att stanna för hon kände inte exakt likadant som mig, och jag tror hon kommer får det bra där då de kommer kunna fokusera mer på enbart en person.

För att inte behöva flytta till en helt ny stad och område frågade jag runt bland mina vänner här om de kände någon som skulle vilja ta hand om mig. Min kompis Hannah (hon coola som är country) ringde upp mig och sa att hennes familj skulle kunna tänka sig att ta emot mig. Och så blev det! <3 Nu bor jag alltså på landet, 20 min utanför Texarkana, med familjen Bowen. Allt känns och är så bra här! De är så otroliga människor som bara öppnade sitt hem för mig och verkligen tog emot mig som ett av deras egna barn på så kort varsel.

Familjen Bowen:

Mamma: Dawn Bowen - Hemma Fru

Pappa: Bryan Bowen - Doktor

Storasyster: Sydney Bowen - 22 år & Pluggar på Collage

Lillasyster: Hannah Bowen - 17 år & Senior

Lillebror: Kaden Bowen - 13 år

Jag känner mig verkligen som en del av deras familj redan och mår redan bättre här. På grund av att Hannah och Kaden går på en annan skola som har ett eget schema har jag blivit tvungen att byta skola dock. Det är det enda som är lite synd då jag gillade Texas High och alla min lärare/ämnen där. Men min nya skola kommer säkert bli kul och bra också. Det som har störst betydelse är att jag mår bra i familjen och det gör jag.

Just nu sitter jag I uterummet här och tittar ut över deras land och skog medans solen går ner. Det är minst sagt vacker och jag är otroligt tacksamm. <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa! Jag förra helgen hade jag en super rolig helg hemma hos min kontaktperson och hennes familj.

Fredag: På kvällen åkte jag och Ana till Tara som är våran kontaktperson här för att få åka med hennes familj till Dallas och göra lite roliga grejer. Hon har två små söner hemma och en egen utbytesstudent från Tyskland som heter Elisabeth. Tara bor ungefär en och en halv timme bort från oss. Vi kom fram ganska sent och gick därför och la oss ganska snabbt.

Lördag: Träffa valpar och Filmkväll: Idag åkte vi till en annan familj som Tara känner. Denna familjen har också utbytesstudenter, Fia från Norge och Jean från Brasilien. De bor ute på landet i ett litet sött hus och har massor av djur. Nyss så fick deras hundar valpar och de var det sötaste jag sett på länge. Så mjuka och mysiga. Ville ta med mig dem hem! När vi inte var ute och myste med valparna var vi inne och såg på tv och bara hängde med dem. Det var väldigt trevligt. Efter ett tag så kom vi in på detta att Sverige och Norge är så lika och vi kan förstå varandras språk. Vilket de tyckte var fascinerade mesans jag och Fia bara utbytte blickar. Dette ledde i alla fall till att vi började prata om Skam och Fia säger hur normalt som helst att hon har kysst skam-william. Kysst han PÅ RIKTIGT asså. Jag gick in i chock. Fia känner alltså Tomas Hayes och när de var mindre och på ett sommar läger kysstes dem. Nemen jag freakade ju ut lite hahahah. Eftersom ingen annan fattade varför jag blev så chockad/inte visste vad skam var så satte vi på det och tittade på gamla avsnitt. Undertexten till alla avsnitt fungerade inte så jag och Fia fick sitta och live översätta = Förvirrande! Det var så kul hos dem.

När vi kom hem åt vi kvällsmat och sedan bytte vi om till mjukiskläder. När jag gjort mig i ordning kom jag ut till ett kök fullt igång med att poppa popcorn. Vi poppade massor verkligen massor av popcorn på spisen. Det var så roligt och de blev så goda. Sedan var det Star Wars som gällde! Tyvärr somnade jag efter kanske 40 min... Men jag sov så gott den natten.

Vänster till höger: Jean, Ana, Fia och Elisabeth

Söndag: Dallas & State Fair: Vi vaknade ganska tidigt idag och åkte mot Dallas. Det tar ungefär 2 timmar dit och vi lyssnade på bra country musik hela vägen. Det första vi gjorde där var att åka till IKEA <3 Har aldrig i hela mitt liv varit så taggad på Ikea som idag. Var den gladaste personen i hela Texas en stund säger jag er. Det kändes så hemma! Allt såg ut som Ikea i Sverige och LUKTADE som Ikea hemma. Jag var överlycklig över att på läsa massor av svenska ord. Jag och Elisabeth gjorde upp en liten tävling som gick ut på att man skulle få med sig mest Ikea pennor hem. Kan ju bara säga att vi proppade fåra väskor fulla och jag vet inte vad vi ska göra med dem alla nu... (Vi räknade morgon efter och jag vann med totalt 94 pennor mot Elisabeths 65.) På Ikea köpte jag Glögg (Julen är RÄDDAD) och flädersaft och lingonsylt. Gick omkring i den lilla svenska butiken och bara drömde mig hem en stund.

Lunch åt vi tyvärr inte på Ikea... Svenska köttbullar jag väntar fortfarande på er! Vi åt på Five Guys Burgers and Fires vilket inte var dumt alls. Efter lunchen åkte vi till Texas State Fair som har hållit på varje år sedan 1886 och ses som en av USAs bästa Fair. Det kan jag hålla med om. Det var så fint, mysigt och roligt där. En fair är som en stor marknad och nöjespark i ett. Jag och Elisabeth klickade verkligen så sjukt bra idag och hade det sååå kul tillsammans hela dagen. Något som är en tradition där är att matstånden försöker varje år vinna tävligen i vem som kan fritera det mest unika och godaste. Därför kan man hitta allt möjligt friterat där Vissa år har de friterat Glass, Snickers, S'mores, Coca cola och till och med Smör. Tyvärr provade jag inte något friterat för jag var inte hungrig just då. Det var så varmt hela dagen, runt 35°C, och jag hade tagit långa jeans eftersom det är så kallt på morgonen och speciellt i bilen... Dumt val men jag överlevde. Det fanns bland annat djur där, shower, karuseller, shopping tält, bilutställningar, akvarium, stora växthus och game Booths. En favorit attraktion var Parishjulet där man såg ut över hela Dallas Skyline. Deras familj är så rolig och Juan, pappan, utmanade mig och Elisabeth att säga till en främling att de såg ut som en kändis från vårt land och ta kort med dem. Elisabeth drog med mig och vi gjorde det! Vi sa att vi var från Tyskland till en super söt man och frågade om ett kort för han såg ut som en känd sångare där ifrån. Hans fru tyckte det var så roligt. Hahah vad jag skrattade efter det! Vi hittade också en super söt liten husvagn där man kunde ta gratis "Photo Booth kort". Det var så fint på kvällen när alla lampor och ljusslingor tändes.

Vi stannade där hela kvällen och på vägen hem stannade vi på en speciell bensinstation som heter Buc-ee's och är väldigt känd här. Det är som en litet mini köpcentrum i en mack. Det fanns nog över 50 bensin pumpar där också. Eftersom det var så sent var vi nästan själva där inne och fick prova massor av gratis mat. Sedan var det så sent att alla vi barn somnade i bilen.

Det var så kul att få se hur bra sammanhållning Elisabeth har med sin familj. De är verkligen en familj och har så roligt tillsammans, vilket jag känner att jag saknar lite hos min. Men är så glad för henne! Vi har redan planerat att jag ska komma ner till henne mer gånger i framtiden!

Big Tex = 16 meter hög robot. En 65 år gammal symbol för the Fair.

Den främmande mannen vi tog kort med.

Likes

Comments

De senaste veckorna här har varit ganska händelselösa. Men det har även hänt endel personliga jobbiga saker hemma i Sverige vilket har gjort mig lite nere. Detta har gjort att jag inte bloggat så mycket men jag ska försöka komma på banan med det igen.

Skolan: Nu har jag gått i skolan här i 6 veckor. Det känns som jag har gått längre men också som tiden bara flugit förbi. Här får vi betyg i from av poäng/procent där 100 är högst, 80-89 är B och 79-79 är C, allt under 70 är underkänt. Skolan här är verkligen så mycket enklare och speciellt eftersom jag har ganska lätta kurser. Så betygen är på topp för tillfället utan att jag behövt göra så mycket för att vara ärlig. Jag menar alla prov är enbart flervalsfrågor! Till och med matte proven, där man för övrigt inte behöver räkna ut någonting själv.... Detta är sååå konstigt enligt mig själv och är lite nervös över hur det kommer bli när jag kommer hem till Sverige igen. För även fast jag lär mig nya saker så är det inte på samma sätt alls som hemma och på IB.

Jag var sjuk för någon vecka sedan och var därför tvungen att stanna hemma från skolan i några dagar. Jag tror att det kan ha berott på att det är så varmt utomhus och så kallt inne (pga AC). Jag hade i alla fall feber, ont i huvudet, hosta och var snuvig. Detta botade jag med massor av NyQuil och genom att titta på Hela England Bakar. Merry Berry in my heart asså. Jag blev helt enkelt besatt och plöjde verkligen igenom några säsonger av det. När min hjärna inte klarade av att se mera bakverk utan att kunna få baka själv så började jag se på Outlander. Har aldrig varit särskilt intresserad av den serien innan men jag hade precis sett en trailer på TV:en för den och blev så sugen. Så nu är jag helt FAST! Det är en bra serie ska jag säga er.

Mitt namn är en sådan uppståndelse här. Trodde inte alls att någon skulle tänka på det överhuvudtaget men har aldrig fått så många frågor och felsägningar i mitt 17 åriga liv. Det började med att ingen lärare kunde uttala det när de läste det på klasslistan de bara tystnade och då fattar jag att de är mitt namn och jag får säga:

"That's probably me and you can call me Rachel"

De som försöker säga det uttalar det som en dålig version av Raquel. Har sådan sympati med alla er som har behövt leva hela era liv såhär! När jag träffar någon så presenterar jag mig som Rachel för att det är min namn på engelska. Alltså på riktigt nu om man översätter Rakel det så blir det Rachel. Det är inte så att jag typ valde att heta något annat som vissa verkar tro här när de fattar att mitt namn uttalas annorlunda på Svenska. Jag måste förklara detta om och om igen. Alla blir också så chockade över att Rachel inte är mitt "Svenska namn". Men det mest underliga är att de fascineras av mitt efternamn. Japp, Folkesson är så unikt för dem. Andra veckan i skolan kom personer upp till mig och frågade om jag var tjejen med det coola efternamnet. Jag bara WHAT? Så konstigt låter det väll ändå inte på engelska? Jag menar jag kunde ju ha hetat typ Östman eller Söderqvist. Och när jag säger mina namn utan den engelska accenten på namnen gapar de stort av förundran, vilket är ganska kul faktiskt. Ingen har lyckats säga det korrekt själva än, men jag har inte hjärtat att säga hur dåliga de är på svenskt uttal så ofta säger jag att det låter okej för att få dem att bli glada.

Snart kommer det mer inlägg, lovar! Tills dess får ni ha det bäst,

Kram Rakel

Vi fick munkar innan matte provet förra veckan!!! Älskade det <3

Eftersom man inte får gå på toa eller ut ur klassrummet som man vill här måste man ha ett "Hall pass". Vissa lärare ger bara eleven en lapp där det står att de har tillåtelse att vara i korridorerna. Några lärare är lite roligare än andra dock. Så som min Painting Teacher och Health Science Teacher som verkligen har satt sin prägel på deras hall passes.

Lyssnade på denna "predikan" för ett litet tag sedan och den var super-duper bra verkligen! Ett tips till ALLA även dem som inte är värsta fansen av Jesus.

Likes

Comments

Jag har varit på min första Rodeo här. Så. Kul.

Rodeo: tävling i ridning på otämjda hästar eller tjurar och i infångning av kalvar genom lassokastning m.m., vanligt för cowboys i Texas. Ofta går tankarna till filmen The Longest Ride kanske....

Jag åkte dit med min kompis Lois som inte heller hade varit på en Rodeo innan och var lika taggad som mig. När vi först kom dit så köpte vi klassiska corn-dogs (korv som rullats i majsmjöl och friterats) och en Funnel cake (liknar en stor friterad våffla). Har inte riktigt gillar corn-dogs innan men denna var faktiskt god och hjälp mig så god funnel cake var.

Rodeo är verkligen en underhållning och sport-event! De hände massor av saker hela tiden. Först red de på "otämjda" hästar, som tjurridning fast med hästar alltså. Sedan, när vi var som mest oförberedda, var det nerbråttning av kalvar. De släppte alltså lös en tjurkalv och sedan red de upp bredvid med sina hästar och slängde sig av för att försöka landa ovanpå kalven och vända den upp och ner på rygg. Japp det låter lite hemskt men det var faktiskt den mildaste grenen för sedan var det olika typer av lasso infågning av kalvarna som gällde. Det såg värre ut eftersom kalvarna fick lassot åtdraget om sin hals. De släpptes lösa ganska fort, men det var fortfarande lite obehagligt att titta på. Jag och Lois hejade på kalvarna mesans resten hejade på cowboyerna. Det som var roligast var nog Barrel ridning och tjurridningen. Barrel riding går till så att man med häst ska rida en bana runt några stora tunnor på snabbast tid. Tjurridningen var också häftig att se på. Då ska de sitta kvar på en arg uppretad tjur i minst 8 eller 7 sekunder och de får bara hålla i sig med en hand. Personligen skulle jag dock aldrig sätta mig på en arg tjur.

När de bytte mellan alla olika grenar så var det sing-along med country låtar för publiken eller så red ett gäng med tjejer (bland annat vår kompis Hannah!) ut i arena med flaggor där det var reklam på. Vi fick också se "Miss Rodeo America" alltså skönhetsdrottningen inom rodeo antar jag. Det fanns så många hard core rodeo fans där och några äkta red-necks. Hahahha. Så många var klädda i cowboys kläder. Fattar ni hur mycket jag önskar att jag hade ett par stövlar i den stunden?! Jag som egentligen inte gillar hästar ville inget hellre än att rida i den stunden. Och allt jag kände var: snälla låt mig få bo landet när jag blir stor. Vi får se vad som faktiskt slår in...

Tyvärr så fanns det inga snygga Country boys där. Jag och Lois som hade hoppats på detta blev besvikna att det inte var riktigt som i The Longest Ride.

Slutsats: Det var så sjukt roligt!! Vill verkligen göra detta igen. Kan också tänka mig att bli en cowgirl om någon skulle fråga.

De kommande tre bilderna visar hur en kalv lyckas komma ifrån cowboyen som skulle brotta ner honom. Jag skrek av lycka!

"Good for you cow! You go buddy" <3

Slutligen för alla er, tjejer och killar, som inte sett denna underbara film: GÖR DET. På riktigt nu alltså ni kan ju i alla fall se trailern! (Mitt dröm liv i en film typish...)

Likes

Comments

12/9: Idag har jag varit varit iväg från Sverige i en hel månad. 32 dagar för att vara mer exakt. En tiondel av mitt år har gått, bara nio månader kvar. Denna månaden har varit allt och lite till på så många sätt. Jag har upplevt så mycket. Jag har sett nya platser. Träffat nya underbar personer (speciellt i NY). Jag har gjort nya saker. Jag har känt nya känslor. Både bra och dåliga. Men i slutändan så har jag tagit mig igenom allt och jag är stolt över mig själv. Det har inte riktigt sjunkit in än att jag faktiskt ska leva här.

 • Månadens bästa mat:

- Shake Shack

 • Månadens Film:

- Moana

 • Månadens Lärdom:

- Tid löser faktiskt mycket bara man tillåter det.

- Andas <3

 • Månadens personer:

- Maja // aka min första kompis på detta äventyret och värdens HÄRLIGASTE person!!!!! // Maja's Blogg

- Eloise // aka min NY livlina, tour-buddy och personen jag nu inte klara mig utan // Eloise's Blogg

- Johanna // aka mysigaste personen med hjärtat av guld // Johanna's Blogg

- Celina // aka Norrlänningen som har stulit mitt hjärta med sin fullständigt underbara personlighet och humor

 • Månadens upptäckter:

- Radion här är så sjukt mycket bättre. Verkligen så så så mycket bättre. Alltså det Bästa jag vet!! De spelar egentligen bara låtar jag gillar. Punkt slut. Fattar ni hur sjukt det är???? Det betyder en sådan bara blandning av de allra senaste hitsen och massa gamla godingar.

- Tror inte att jag har sagt detta: jag har tillgång till den amerikanska Netflix basen. Detta betyder att jag kan se så sjukt många fler filmer och serier än i Sverige, jag vet inte vart jag ska börja. Här finns bland annat Grey's Anatomy = Livet.

- De älskar AC här. Vart man är om det så än är om det är i bilen, i skolan eller hemma så har de AC på max. Det är verkligen kallt ibland.

- Namnen här är speciella. Alla har som en av mina lärare sa #basicwhitegirlnames. De amerikanska namnen är annorlunda jämfört med de svenska. Duh! Fast hörre-ni det är svårare än vad man tror. Första dagen i skolan träffade jag kanske fem tjejer som heter Katelyn och lika många som hette Madison. Annars heter de namn som Chanel, Amber, McKenzie, McKenly, Miracle, Grace, Gabby, Chloé och Summer, så icke-svenska/vanliga namn ändå. Tankar: Hur ska jag komma ihåg vem som är vem?

- Man säger verkligen "Mam" eller "Sir" här. Hela tiden. Till alla. Annars är man otrevlig och jag har nog glömt att säga detta 98% av tiden men ska bli bättre nu lovar.

 • Vad jag saknar med Sverige:

- Kuna dricka vatten från kranen (!!!!)

- Lingongrova

- God ost

- Lösgodis

- IB16

- Familjen (RUT <3 )

Likes

Comments

Måndag: Idag var det Labor Day, vilket är en helgdag då ingen jobbar vilket innebar att det inte var skola. Jippie!! Till frukost åt vi idag Donuts. Kände mig väldigt amerikansk och onyttig. Men ni kan vara lugna jag åt havregrynsgröt innan. Dounutsen var så läskigt goda dock, kunde ätit dem alla. Efter frukosten pratade jag med livets människa Elin (Elle?). Om du läser detta saknar jag dig <3 Och för din vetskap och alla andras så såg jag ett avsnitt av Game of Thrones idag. Detta betyder att jag bara har två avsnitt av säsong 7 kvar vilket är jobbigt eftersom GOT gör livet lite mer värt att leva #jonsnow. Vid lunch så åkte jag till Texarkanas Mall för att träffa finaste Abby, som för övrigt kan vara en av mina själsfränder. Vi åt på Chick-fil-A och sedan shoppade vi. Jag var och är fortfarande i behov av lite nya kläder. Speciellt eftersom alla här går i t-shirts i storlek L fast de passar i S och leggings varje dag vilket gör mig till värsta fin-fina tjejen i mina Jeans och en enkel blus. Något som var så roligt var att vi provade Homecoming klänningar! Jag är inte den som brukar tycka sådant är roligt men Abby gjorde det så kul och detta är ju bara något som jag kommer göra en gång, att få gå på Homecoming alltså. Vi köpte inte någon klänning och tror att jag ska hyra en eftersom jag troligen inte kommer använda den igen. Klänningarna var så fina, verkligen mycket glitter dock.

Tisdag: På väg hem från skolan såg jag några riktigt coola blixtrar. Det blev nästan ett riktigt åskoväder. Men tyvärr så slutade det efter kanske 20 minuter när vi kommit hem. Hade ju velat uppleva ett riktig Texas oväder som de brukar ha här, men de kommer väll.

Onsdag: Nu kommer ni alla hata mig lite men det är faktiskt kallt i luften här fast det är 25°C. Vet inte hur jag ska förklara det men det är lite kyligt. Det kan ju också bero på att jag nästa vant mig vid hög luftfuktighet och 33°C de senaste veckorna och nu ändrades det. Något som är annorlunda här är man inte är utomhus och njuter av vädret vilket är synd enligt mig. Shout-out till bästa pappa som inte kunde låta min ignorans av fotbollsregler undgå och därför skrev ner dem lättförklarat i ett mail till mig. Tack! <3

Torsdag: Har vi alla inte undrat i alla dessa år varför i hela friden Troy Bolton har den där stora (lite fula) röda ringen på sig? Idag fick jag svaret. Värsta "Aha upplevelsen". Det är en Klassring! I USA har någots som heter klassringar tydligen. När man är en Jounior (näst äldst) designar man sin egen ring med året man tar studenten på, en fin sten och massa andra grejer som till exempel skolan logga, sporten man håller på med, symboler och hejsan hoppans. För att vara ärlig så tycker jag de är ganska fula och för stora men nästan alla har en. Kolla tillbaka på High School Musical så får ni se att alla har en! Jag är MINDBLOWN. Varsågoda för den infon. När jag berättade för Terri och David att bussen vi tar på morgonen som åker från huset 7.15 är framme vid skolan 7.35 vilket är 40 minuter innan skolan börjar blev de så chockade. Ärligt talat vet jag inte varför eftersom skolan ligger 5 minuter bort. Men de kunde inte tro detta och därför mina damer och herrar... *trumvirrvel* ... får jag nu mera gå till skolan om jag vill! Är så glad för detta. Det betyder att jag kan sova i nästan en timme längre, Say What?! Och det tar ungefär 15 minuter till skolan bara om man går = Glad Rakel.

Fredag: Innan skolan började i morse hölls det årliga eventet Bacon Fry på skolan. Vi äter bacon (och annan frukost) för att vi ska "slakta" the Hogs (grisarna), aka Arakansa High aka vår ultimata rival i kväll. Det var riktigt många där och en kul grej att göra lixom. Efter en stund när vi hade ätit lite åkte jag och Lois och köpte dricka på Sonic, vilket är en av de många snabbmatskedjorna här. Hon introducerade mig till kallt Diet Green Tea. HIMMELEN VAD GOTT. Vi köpte den största storleken = 1.3 L. Ja jag kunde druckit så mycket mer av den dock. Fotbolls fredag = Pepp Rally. En annan rolig tradition de har här är att under veckan så har elevrådet samlat in pengar för vissa lärare. Den läraren som har samlat in mest pengar måste kyssa/pussa en gris på Pepp Rallyt. Detta resulterar i att en av de mindre omtyckta lärarna måste göra detta och de insamlade pengarna gick i år till skolor som blivit utsatta av Huricane Harvey. Den som fick pussa den mycket söta grisen var en av rektorerna Mr Harris. Detta Pepp Rally't var så kul och jag kunde nästan endel skolsånger, för ja de har sågen som hyllar skolan. Idag var ju alla super peppade eftersom dagen match är "THE GAME".

Bakgrunds fakta: Eftersom staden är delad i mitten av en State Line betyder det att det finns en stor skola på Texas sidan och en på Arkansas sida vilket leder till stor rivalitet. Varje år spelar skolorna fotboll mot varandra vilket ger ett utlopp för denna rivaliteten = kaos och excitement. Något som gjorde denna matche lite extra crazy var att Texas förra fotbolls tränare har nu bytt sida! Texas har vunnit i flera år nu men på grund av the back stabbing coach så är alla lite nervösa.

Innan matchen idag åkte jag hem till en kompis som heter Paige med några andra kompisar för att måla våra ansikten i orange, svart och vitt som är skolans färger. Vi åt pizza snabbt och sedan var vi på väg. Atmosfären på elevsektionen ikväll var galen och så underbar. Alla var taggade till max. Tjejerna från skolan hade målat ansiktena, hade glitter i håret och på kroppen. Dock ska jag säga er att många tjejer var mer intresserade av att ta bilder på sig själva och sina kompisar UNDER matchen. Jag fattar inte varför för jag tycker det är sååå kul att titta på matchen och heja på. Tack vare pappas mail så fattade jag så mycket mer vad som pågick idag. Vi hade en speciel heja-ramsa som gick så här "I hate a Hog. A Hog hates me. I hit 'em up with a Big fat T. For the T to E to the X, A, S. Tigers in my blood with a T on my chest". När alla från Texas sidan sjöng den hördes inget annat. Man blev så taggad av den. Vi kämpade på så bra men tyvärr förlorade vi... Jag var så ledsen över det. Men det var bland det roligaste hittills ändå.

Lördag: Dagen var ganska händelselös tills vi skulle till kyrkan. Då bjöd Lois in mig till en övernattning hemma hos en ungdomsledare från kyrkan med några tjejkompisar. Visste inte om jag skulle få sova där först men Terri sa att det var helt okej. Känslan i mig var ren och skär lycka. Så efter vi hade varit i kyrkan åkte jag hem till dem. Detta var så otroligt roligt och mysigt att jag skulle vilja uppleva det om och om igen. Jag fick träffa både nya tjejer och några jag redan "kände". Vi gjorde det man ser på filmer att man gör på amerikanska sleepovers, förutom kuddkrig. Vi åt Pizza, åt chocolate chip cookies, tittade på A Cinderella Story och pratade långt efter tiden vi borde ha somnat. ❤ Jag och Lois sov i den högsta sängen som inte är en loftsäng jag någonsin sett. Och jag kunde inte sluta vara lycklig under hela kvällen. Dessa tjejer är så fina rakt igenom och jag känner att jag verkligen har vänner. ❤

Söndag: Vi alla vaknade och gjorde oss iordning för kyrkan. En ny idol i livet = Hannah. Några anledningar varför: 1) Hon är så sjukt vacker från utsidan och in till hjärtat 2) Hon bor på en gård. 3) Har coolaste Texas dialekten. 4) Är Country. 5) Hade lite random en sadel i sin bil. Hon berättade för mig om att det är Rodeo i veckan här och hon ska jobba där och sa att jag bara måste gå. Gissa om jag ska dit eller om jag ska dit! Jag ska göra mitt liv till The Longest Ride nu. Hur amerikans var jag idag? Jo vi köpte lite Starbucks kaffe innan kyrkan. Vet inte men det fick mig att känna mig så stereotypisk när vi kom in i kyrkan med våra Starbucks muggar, hahaha! Mindre roliga saker jag gjorde idag: handlade mat med Terri och städade rummet. Roligare saker jag gjorde idag: åkte till The Fair och hade livets tid. De tjejerna som jag hade sovitöver med, än en gång värdens vänligaste och underbara tjejer, tog med mig till "marknaden" som pågår under denna veckan. Det är som ett mini tivoli och en marknad i ett som pågår under denna helgen och nästa vecka. Hade så roligt! Vi åkte massor av karuseller, såg på fina boskapsdjur för detta är ju ändå the south, åt super god gratis glass och skrattade så att det gjorde ont i magen. Detta har varit den bästa helgen på länge. Är så tacksam över de som har gjort den till det. För bara någon vecka sedan mådde jag så dåligt och ville bara sätta mig på nästa flyg hem till Sverige igen. NU kan jag inte vänta tills nästa gång jag får se dessa personer igen och jag ser fram emot så mycket nu. Jag är verkligen lycklig. Åhh vad det är härligt!!!! <3

Den söta grisen som läraren skulle pussa.

Likes

Comments

Vill börja med att säga att jag önskar att jag kunde ta lite mer bilder från skolan och visa dem men vi får inte ha mobilerna på skolan. OBS: det är inte som i Sverige för när jag säger att man inte får ha mobilen så menar jag det. Om en lärare ser att man har mobilen, även under lunchen eller på rasterna, så kan de ta den och då måste man: 1) Betala 15 dollar 2) Föräldrarna får hämta ut den 3) Första gången efter 1 dag, andra gången i slutet av veckan och tredje gången i slutet av TERMINEN. Så ja jag tänker inte riskera detta tyvärr. Därför blir det nog inte så många roliga bilder ifrån skolan.

Jag tänkte att det skulle vara kul för er att höra om mitt schema och vilka ämnen som jag har här. Här har man samma grund schema varje dag. Man har 5 lektioner, kallat "periods", och en enrichment varje dag. Alla har olika enrichments (som man inte valt själv btw), man går till ett klassrum och där bestämmer typ läraren vad man ska göra, alltså så har några tid för att plugga/göra läxor medan andra kanske spelar basket osv. Dagen börjar alltid med samma ämne och slutar alltid med samma ämne. Var annan dag är A dagar och B dagar och det betyder att de tre lektionerna i mitten av dagen skiftar beroende på dag.

Börjar alltid med: Algebra 2 pre AP* = Algebra med en skitbra lärare!

Slutar alltid med: Soccer = Fotboll. Ja jag går nu mera i fotboll. Vet att ni som känner mig troligen sitter med öppen mun och vissa av er skrattar nu för det jag också när jag tänker på det, men det är kul och jag är faktiskt hyfsad på det ska jag säga er. Vem trodde att hanbolls tjejen skulle börja spela fotboll? Inte jag. Jag är imponerad av mig själv.

A-Days:

- Enrichment Yoga: Jag har yoga i en halvtimme, det är väll det. Vet inte vad jag tycker om det riktigt än, men det är ganska lugnande i alla fall.

- Principels of Health Sciences: Vi lär oss om olika termer och metoder som används inom "The Health Care Field" och yrken som relaterar till detta. Så kul verkligen! Älskar det, speciellt eftersom jag gärna vill bli något inom detta området. Vi går igenom alltifrån olika yrken, personlighetsdrag man bör ha och hur man går till väga för att bli det man vill bli. Läraren är mycket bra och rolig också.

- Forensic Science pre AP*: Detta är precis vad det låter som. Freaking Kriminalteknik! Vi lär oss till exempel om seriemördare, hur mördare tänker, hur man löser brott, hur man samlar bevis och hur man går till väga när man ska lösa ett mord. = Bones, Criminal minds, Castle, White Collar, Elemenatry, CSI, The Blacklist, ja you name it! Alltså värsta drömmen.

- Introduction to Culinary Arts: Hemkunskap, förutom att vi inte får laga mat för att vi bara tar introduktionskursen. Det är lite synd men läraren här ÄGER och är så rolig att jag tycker det är värt det. Sedan så lär vi oss om hur man ska hantera mat på rätt sätt och vara säker i köket osv. vilket jag tycker är intressant.

B-Days:

- Enrichment, Journaling: Sååå Kul. Lärare här är UNDERBAR och hon älskar utbytesstudenter och att dokumentera saker i anteckningsböcker. Vi fick en anteckningsbok av henne och vi kommer skriva ner saker som sångtexter, citat eller vad vi känner för på ett fint sätt. Meningen är att vi bättre ska komma ihåg detta året. Älskar det. (Alva, Lowa, Elsa, Alma och alla andra som är galna i Bullet journals fattar ni att jag har detta som en riktig klass?!)

- Art 2 Painting: Bild med fokus på att bara måla, alltså inte teckna eller andra konstmetoder. Detta är nog min favorit lekton för tillfället för det är så lugnande att bara sitta och måla.

- Anatomy & Physiology: Lektionen innebär precis vad den heter, vi lär oss om anatomi och fysiologi vilket handlar om hur kroppen funkar och ser ut. Vi kommer bland annat få dissekera saker som ögon och jag är taggad.

- English 3 AP*: Engelska lektion med värdens sötaste lärare. Ms Welsh in my <3. Detta är som en vanlig engelska lektion i princip.

* AP = Advanced Placement. En typ av svårare kurs som strävar mot collage nivå på kursen.

* pre AP = kursen som leder upp till AP kursen.

Tider:

 • Börjar Skolan: 08:25
 • Slutar Skolan: 15:50
 • Tid mellan lektionerna: 7 Minuter
 • 1st & 5th Period: 45 Minuter
 • 2nd, 3rd, 4th Period: 90 Minuter
 • Lunch: 30 Minuter

För att sammanfatta allt så har jag nog de bästa lärarna, finns ingen som jag inte gillar. Alla är så härliga och bra. Jag gillar verkligen alla mina kurser också de är väldigt roliga än så länge, och det är en lagom mix av kreativa ämne och mer teoretiska tycker jag.

Här kommer de bilderna jag lyckats ta på väg till, i och på skolan:

De sista bilderna är på min portfolio för Bilden. Man skulle måla saker som representerade olika saker som till exempel sin familj, något betydelsefullt och ett citat.

Likes

Comments

Måndag: Skola igen, men jag överlevde. Pratade en stund med älskade Alma direkt efter skolan, på en parkeringsplats medan jag väntade på Terri som var hos doktorn. Tror endel som gick förbi tyckte jag var lite galen... Hahah! I kväll var det Bowling kväll. V-familjen åkte till stadens bowlinghall och spelade bowling och åt mat. Det var så mysigt och jätteroligt faktiskt. Skrattade massor. När jag kom hem pratade jag också med fina Eloise på Skype en stund, vi fick äntligen dela med oss av känslor som ingen annan fattar och prata om killprobelm.

Tisdags: Medans mina kompisar i Sverige bland annat fick nya lagböcker och åt "Himmelsk köttfärsgryta" i skolan så hände detta på min skolan: https://www.tigertimesonline.com/news/2017/08/29/student-amputates-hand-on-campus/

Japp en kille sågade av sig sin hand.

Onsdag: På onsdags kvällar så är det kyrkan som gäller för mig och Ana. Jag älskar det. Jag har träffat några supersnälla och roliga tjejer här, och det är verkligen en bra ungdomsgrupp och samling på onsdagar här. Kyrkan heter Church on the Rock och ungdomsgruppen kallas för Power House.

Svensk Beskrivning enligt Rakel: Det är som Skövde Pingst fast lite större och i Texas.

Torsdag: Idag har jag fixat så jag har några att gå med till fotbollsmatchen, det är kyrk-tjejerna. Jag ska också få låna lite Hawaii kläder av en kompis för det är Hawaii tema på matchen och hon är en Cheerleader så hon behöver dem inte. Är så sjukt taggad på matchen och alla kommande matcher och allt som hör dit till så som utklädnads-veckor!!! Ikväll åt vi ute på ett ställe som heter Crackell Barrel. Det är det mysigaste stället hit tills, ett riktigt "Southern" ställe. De hade så god mat och inrett på ett coolt/unikt sätt enligt mig själv. De sålde gungstolar utanför, gamla reklam affischer satt uppsatta och bland annat ett gevär på och ett hjorthuvud var upphängt på väggen, vilket beskriver atmosfören på hela restaurangen. <3

Fredag: Är mitt liv en scen ur High school musical? Så har känslan för denna dagen varit. Det började vid lunchen. På B-dagar sitter jag bland annat med Kam och Morgan som är Cheerleaders, seniors och elevrådsodförande ja helt enkelt involverade i skolan. De gör mig så taggad på allt! Under vår lunch tid så har inte bara många cheerleaders lunch utan också alla fotbollskillar. Svar på eran fråga: Ja det är ganska steriotypiskt här med hur alla sitter och beter sig beroende på vilken "grupp" man tillhör. Vi sitter i alla fall precis bredvid ett gäng av fotbollskillar och detta var vad som hände idag: en av dem började från ingen stans freestyle rappa. En annan kille som är med i skolbandet gör då ett beat med sin penna och hand enbart. Resterade fotbollskillar börjar hänga på och heja på killen som rappar, det blev värsta coola grejen. Jag satt bokstavligen med min mun helt vidöppen i chock. Lixom vad hände precis? När ska hela kafeterian börja dansa? När ska någon från andra sidan av kafeterian också börja sjunga? När och vart kommer Sharpay Evans in? Spoiler: Inget speciellt hände. Tyvärr. Nästa High school feeling grej var Pep Rally. Detta var också så sjukt coolt att faktiskt få se. Satt med min öppen här med. Detta är som en lite ceremoni för att visa uppskattning och tagga till fotbollsspelarna som spelar match på de dagarna vi har pep rally. Alla cheerleaders gör ett nummer, lika så skolans band, dansare, drill team och vi på läktaren gör hejar ramsor (som jag inte kunde ett ord av). Det var 45 minuter av allt som man tror ska hända i en gympahall på ett High School skulle jag vilja säga.

Kom hem duschade och tog på mig mina lånade Hawaii kläder. 17:30 blev jag och min värdsyster hämtade av en av kyrk-tjerena Lois (<3) i hennes SUPER FREAKING COOLA JEEP. Den är röd och jag älskar den. Vi åkte och åt mat med några andra fina tjejer på Chick-Fil-A = Mums. Vi åkte och parkerade på skolan och åkte i en skolbuss till fotbolls-arenan. Det var en sådan vacker solnedgång när vi kom dit = magiskt. Vi satt i studentsektionen med alla andra Hawaii utklädda elever = exalterande. Jag må ha en pappa och bror som är besatta av Amerikanskfotboll, men själv så kan jag inte skryta med att jag egentligen vet vad som pågår på planen. Men det visste ingen av mina kompisar här heller, och de har levt här i 17 år så jag skämdes inte allt för mycket över det. Ta det lugnt pappa och Noa jag vet faktiskt lite som att man får sex poäng för en touchdown och ett extra poäng om man sparkar in bollen mellan "Field goal:et". Vilket är det viktigaste tycker jag själv. Min skola har Tigern som sin maskot och därför kallas våra sport lag Texas tigers. Denna gången gick et inte hela vägen för Texas Tigers som förlorade med 24-7. Trots detta så var det skitkul!!!

Svar på din fråga Fredde: Nepp, inga paj-tävlingar än.

Lördag: Ställde klockan för att kunna prata med favosen Nea, på Skype <3 <3 Senare efter lunchen så fick jag också prata med den andra favisen Emmis. <3

Söndag: Idag pratade jag lite med min fina familj på morgonen. På eftermiddagen träffade jag äntligen min kontaktperson Tara och hennes familj. Åhh vad de är underbara människor! Hon har också en utbytesstudent hos sig som kommer från Tyskland och heter Elisabeth. Det var verkligen kul att få träffa dem och prata om våra olika kulturer och planera lite saker vi ska göra nu i höst tillsammans.

 • Vad händer nästa vecka?

- Bland annat: Labor Day (aka LEDIG från skolan) och den stora och efterlängtade fotbollsmatchen mellan Texas High och Arkansas High!!!

 • Veckans upptäckt:

- Skolbussarna här är OBEKVÄMA. Vart är kära Västtrafik med sina bekväma säten och fjädringssystem?

 • Veckans låt:

- Glorius med Macklemore. (Snälla titta på musikvideon den är så fin!)

Om ni som läser detta har något önskemål på vad ni skulle vilja att jag skrev om eller något som ni undrar över får ni gärna kommentera det eller skicka ett meddelande till mig. Hoppas ni har det bra där ni är just nu! <3

Likes

Comments

pani´k subst. ~en

• plötslig, besinningslös skräck som drabbar enstaka person el. hel folkmassa.

ång´est subst. ~en

• tillstånd som upplevs som rädsla eller spänning och tryck.

Panikångest: intensivt obehagliga ångestkänslor som vanligen kommer i attacker med bl.a. hjärtklappning, andningssvårigheter och overklighetskänslor.

Livet här = Helt Annorlunda.

 • Språket
 • Huset
 • Rutiner
 • Vädret
 • Dofter
 • Beteenden
 • Skolan

Allt är annorlunda. Visste jag detta innan? Svar: Ja. Var jag beredd på det? Svar: Tydligen inte.

Även fast jag inte hade några förväntningar så har saker inte blivit som jag hade tänkt mig. Eller det är mer så att mina känslor inte har varit så som jag trodde att de skulle vara. Jag tycker det är jobbigt att vara mig just nu. Jag känner mig extremt ensam eftersom jag inte känner någon här. Det finns ingen som jag kan kalla min kompis här. Ingen som känner mig på riktigt. Ingen jag vet att jag kan falla tillbaka på. Det gör att jag känner mig ensam. Innan skolan de senaste dagarna så har jag haft en jättestor klump i magen av nervositet och panik. Något som är helt nytt för mig för jag har alltid gillat att gå till skolan. Klumpen försvinner när klockan ringer första lektionen och är borta under hela skoldagen. Mest för att jag är så fokuserad på att försöka fatta vad läraren säger, komma i tid och hitta till alla lektioner och hitta någon snäll att sitta med under lunchen. = Stress. Även fast jag pratat med flera trevliga och snälla personer under dagarna och lektionerna gått toppen försvinner inte ångesten. När jag kommer hem är det som att alla de känslorna som cirkulerat i min kropp under dagen bubblar upp till ytan och jag fullkomligt spricker.

Jag få tankar som "Varför gör jag detta när jag mår så dåligt av det?" "Är detta verkligen värt det?" "Jag vill hem till Sverige." "Jag vill åka hem nu." Jag har läst i handboken vi fick av Explorius att det är vanlig att känna såhär i början (eller hur?) och att det kommer gå över med tiden (eller hur?). Jag menar jag har bara varit här i en vecka, det ska inte vara min vardag och jag ska inte ha bästa vänner här än. Men det är ändå jobbigt som sjutton! Jag saknar att kunna krama någon, speciellt mamma. Det som är jobbigast är att jag inte ser ett slut på detta. Jag har inte gråtit eller mått så här dåligt på väldigt, väldigt länge. Jag har panikångest och panikattacker efter skolan. Det är som att drunkna på land, av sina egna känslor. Man får ingen luft. Varje andetag blir en snyftning och det skär i kroppen av saknad till familjen och att få må riktgt bra.

Personer jag saknar lite extra just nu: MAMMA, Rut, Pappa, Noa och New York squaden

Disclaimer: Nu i skrivande stund mår jag bra. Jag känner mig lugn och jag mår inte dåligt längre. I Tisdags kväll mailade jag min kontaktperson här i USA, Tara, som direkt svarade på mail, sms och ringde och pratade med mig en stund innan skolan. <3 Mailade även Alexandra som är min kontaktperson i Sverige och hon var också så hjälpsam så. Hon svarade direkt på mailet och erbjöd sig att ringa eller Skypa med mig, närsomhelst. <3 Jag mår så mycket bättre nu. De sista dagarna på skolveckan var jättebra och roliga. Jag ville skriva om dessa känslorna och de jobbiga dagarna för att förhoppningsvis så kommer jag titta tillbaka på detta och tänka "Hur kunde jag någonsin känna så?" och leva livets liv här i Texarkana med underbara människor omkring mig. När det var som jobbigast och jag ringde hem till m&p så sa pappa: "Det är nu du växer upp och blir vuxen". Och jag antar att det är så att när jag tagit mig igenom dessa stunder och känslor och överkommit det som är jobbigt, det är då jag kommer ha vuxit. Det är detta som gör att jag inte kommer vara samma person när jag kommer hem, jag kommer ha levt.

Likes

Comments