Header

Mitt inlägg jag skrev förut lät väldigt mörk och ångestfylld. Det jag skrev om är ändå hur verkligheten ser ut. Sen så får man göra det bästa av livet.

Jag lever för mina barn och för min man. När jag ser min familj känner jag mig så lycklig och glömmer bort alla problem. Dom ger mig liv.

Såklart att hela livet går ut på att jobba och slita och tjäna pengar så att familjen får tak över huvudet och mat i magen men det viktigaste är ändå att ge dom massvis med kärlek.

Jag som varit mamma ledig i över 1 år och kommer fortsätta vara mammaledig till nästa sommar känner att jag när som helst kommer gå in i väggen snart. Jag älskar mina barn till döden och älskar att vara hemma med dom men ibland känns allt så tråkigt när det mesta utav min tid går ut på att städa flera gånger om dagen, byta blöja flera gånger om dagen och allt det andra som hör till. Jag har levt i en bubbla för länge och isolerat mig från omvärlden. Flera kvällar har jag gett upp och gråtit och inte orkat med någonting, men samma sekund jag ser mina två döttrars söta ansikten ler jag igen.

Jag har ångest över att jag kanske inte hittar jobb som jag gillar. Man ska ju ändå jobba hela livet ut tills man går i pension (det jag skrev på mitt förra inlägg) så det viktiga är att hitta ett jobb man verkligen älskar och inte bara jobbar för att få ut pengar, när man väl har fått lön så är det dags för räkningar. Sen står man där igen med det som är över utav lönen efter alla räkningar och det blir måndag igen och man måste gå till sitt tråkiga jobb igen och väntar en hel månad igen tills nästa lön... Samma visa om och om igen.

Jag har ångest över skolan. Jag har sökt till folkhögskola och ska börja om 1 månad. Jag läste aldrig natur ämnen när jag gick på barn och fritids såsom fysik, kemi, biologi och alla matte delarna så det ska jag göra. Jag har ej gått i skolan på 5-6 år sedan. Har ångest över det.

Jag har ångest över att livets klocka tickar iväg. När jag klarat folkhögskola och börjar på en riktig högskola och tar examen har det redan gått många år. Har ångest över att jag kanske inte ens kommer in.

Detta är bara en bråkdel av alla tankar som snurrar runt mitt huvud varje dag.

Jag försöker ändå göra det bästa utav situationen. Jag blir så lycklig av små saker. När jag leker med Melina på dagarna och vi leker kurragömma. När hon letar efter mig rum efter rum och jag smyger bakom henne, hennes skratt smälter mitt hjärta. När jag sjunger för Lara och hon ler mot mig sådär härligt så hennes smilegropar syns fylls hela mitt hjärta av kärlek. När min man kommer hem från jobbet på natten och jag ser honom komma uppför Trapporna och han säger "hej dlo" och ler så får jag fjärilar i magen.

När vi alla äter frukost tillsammans och min man har Lara i sin famn och vi skrattar åt Melina som pratar bebis språk eller när vi åker runt Göteborg 3 på natten för att vi ej kan sova och spelar hög musik och köper cappuccino på ett natt öppet bensinstation.

Alla dessa små saker gör sån stor skillnad. Hur tufft livet än är så ska man ta vara på dom små grejerna som gör en lycklig. Då orkar man lite till.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments