Du finner Ragnhild på facebook, insta og på blogg. Men du finner ikke meg …. Alt jeg spyr ut er et usant glansbilde, for jeg skjemmes for å vise den virkelige jeg. Dobbelthaken skal bort, sminken skal på, og kvisen skal poppes. Men hvorfor er det sånn?

Vi lever i en verden der perfeksjonisme er ranket som nr. 1 på topplisten, og alt under er uaktuelt. Ei klok venninne sa til meg,”Vi bor jo liksom et sted hvor å være annerledes eller da seg selv ikke alltid blir sett på som noe positivt”. Sannheten er vond, men dessverre er det blitt sånn i dagens samfunn. Det har blitt viktigere å fronte oss selv i en løgn, enn å vise sannheten. Nettet er en stor plattform, og du kan nå mange gjennom i sosiale medier. Sosiale medier har gjort det mulig for oss å kopiere, finne på eller lage sitt eget lille drømmeliv. Et sted du kan leve ut drømmen om å være perfekt, få en haug med likes og positive kommentarer. Et sted som er så langt ifra mitt virkelige liv, at det går ikke an sammenligne dem en gang. Altså det er slitsomt nok å leve et liv, hvorfor da bry seg om å leve to?

Dessverre er jeg en av disse. Jeg lever mitt drømmeliv på nettet og mitt virkelige liv i all hemmelighet. Et hvert bilde er gjennomtenkt, og tekstene er renskrevet. Jeg tør faktisk ikke å vise hvem jeg er 100%. Dette er jo helt feil! Hvor blir det av de grunnleggende reglene for å være seg selv? De som vi lærte da vi var små, men har vokst ut av. Hvor er de?

Hvorfor klarer ikke jeg å leve mitt virkelige liv gjennom sosiale medier? Det er lett å svare på, for påvirkning av andre står sentralt. Når jeg sveiper nedover feeden ser jeg alle disse ansiktene, perfekt sminket, fint hår og vakkert smil. Det er det jeg også vil ha! Men det krever mye jobb. Det er mye jobb bak et slikt bilde, og det tas ikke på minuttet. Det redigeres, klippes og limes. Nei, det er ikke naturlig! Det er ikke kun i Norge det er slik, det er verden over.

Naturlig, pene jenter med dårlig selvtillit som ønsker å endre drastisk på utseendet. Leppene skal bli større, puppene til de dobbelte og vipper som skytes til himmels. Se på bloggerne landet over, de har det hele. Det er ikke rart at det er blitt sånn. Aldersgruppen for lesere er fra 9-15 år, et ømt tidspunkt i en jentes liv. I løpet av disse årene skal hun finne ut hvem hun er, men med så mye publisering av ulike bilder som viser den perfekte kvinnen! Hvordan skal hun klare å finne seg selv? Det er dette jeg ønsker å motvirke. Jeg vil kanskje være den ene bloggeren som faktisk deler av sitt virkelige liv, og ikke sitt falske drømmeliv.

Jeg ønsker ikke å være en som gir disse jentene et feil syn på hvordan de skal se ut eller ikke. Ikke at jeg heller kan gi dem svar på det, men jeg ønsker å være en person som legger vekt på hva det å være seg selv egentlig er. Det er ikke nødvendig å sminke seg hver dag, ha de kuleste skoene eller den dyreste telefonen. Hvis vi alle er med på å bryte ut av mønsteret, farge utenfor strekene og vise hvordan vi faktisk ser ut. Ikke være en kopi av alle andre, men heller være første utgave av seg selv.

Livet er ingen en dans på roser, så istedenfor å skildre om det falske drømmeliv, hvorfor ikke skildre om det virkelige liv? Jeg er klar til å hoppe! Håper noen er klare til å hoppe med meg! #100%SEGSELV


Takk til Ida Hoddevik for en hjelpende hånd og gode meninger❤

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

13 LITTLE THINGS I WANT TO DO MORE OFTEN

Drikke ekstreme mengder med kakao toppet med krem. For det smaker så godt!

Sitte under et godt pledd og lese i en god bok. For jeg har en lang leseliste!

Løpe mer. For kondis er alltid praktisk på håndballbanen!

Kjøpe nye puter til sofaen. For de vi har nå er så kjedelige, og jeg vil ha mer farger i leiligheten!

Utnytte klesplaggene, og sette sammen nye antrekk. For jeg har skapet fult av klær, og like mange muligheter!

Ta flere bilder med det nye objektivet. For det er gøy å lære seg noe nytt.

Gå flere turer i Trondheim. For frisk luft er bra for meg!

Bli flinkere å lese skolepensum. Da lærer jeg meg mer, og eksamen blir ikke så stressende!

Prøve ut nye oppskrifter. For jeg spiser det samme hele tiden...

Lage mer hjemmelaget müsli. For det koster ekstremt mye å kjøpe på butikken, og smaker ikke like godt!

Spise mange klementiner. For det er den tiden på året!

Ringe mine venner. For det skjer svært skjeldent (sorry).

Likes

Comments

GUTT FOR EN DAG...

Hvordan er det å være gutt? Hadde jeg vært raskere eller ville jeg vært like lat som jeg er som jente?

I dagens podcast snakker Tania og jeg om akkurat dette. Vi tar også opp temaet den yngre generasjons jenter, nemlig generasjon prestasjon. Hvordan har barneskole/ungdomsskole jenter det nå vs. da vi var like gamle. Det er mange tanker vi tar opp, og sterke meninger kommer frem. Hvis du også har noen tanker rundt dette temaet, anbefaler jeg deg å høre på vår lille podcast og se om du er enig eller uenig i vår lille prat.

Likes

Comments

Hei, hei! Er det en sang jeg virkelig har blitt hektet på den siste tiden, er det Robbie Williams låt, I Love My Life! Den er så fin. Trenger du en liten motivasjonsdytt, anbefaler jeg denne låta.

Ønsker dere en fin mandag videre.

Likes

Comments

ALL ABOTE THIS JACKET

Endelig kunne jeg ta på denne jakken igjen. I vinter lette jeg gjennom skuffer og skap, og til slutt fant jeg denne (rettere sagt, mamma fant den). Lenge hadde jeg sett etter en slik jakke, og så trengte ikke jeg å bruke en eneste krone på den, win! Været i Trondheim er ikke til å stole på, derfor har ikke dette lekre plagget blitt brukt. Får håpe det ikke blir for kaldt, for mye regn eller vind fremover, slik at denne kan brukes!

Jakken passer like fint til hverdag og fest. Og med det passer den perfekt for meg

Ønsker dere alle en fin søndag videre!

Likes

Comments

Hei, og god lørdag. Dagen i dag startet med en liten bakeseanse. I går kveld bestemte jeg meg for å prøve ut en oppskrift på bananbrød, som jeg fant i magasinet Shape Up. Dessverre blir jeg fort trøtt på kveldene og måtte utsette prosjektet til i dag. Klokka ti sto jeg på kjøkkenet og leste gjenom ingredienslista, og kjørte sammen røra. Etter en runde i ovnen fikk jeg prøvd det ut, og det smakte godt!

Oppskrift

260 gram havremel // 4 egg // 1 ss sukker // 1 banan // 1 ts kanel // 1 ts bakepulver // 60 gram valnøtter

Bland alle ingrediensene i en bolle med stavmikser eller foodprosessor, vent med å rør inn valnøttene til slutt. Ovnen forvarmes på 180 grader og brødet skal stå i 30-40 minutter. Det kan være lurt å vente med å ta ut brødet av formen når det er avkjølt, da blir det lettere å løsne.

Håper dere alle får en fin lørdag videre og kanskje dere får prøvd ut oppskriften?

Likes

Comments

DT 1.8/35 SAM

Long time, no see! Typisk meg å si jeg skal blogge hver dag, og så ikke gjennomføre saken... I det siste har det skjedd fint lite, og dessverre tilsvarer det i fåtall nye innlegg. Om jeg får planlagt litt fremover og tenker noe kreativt, vil det nok dukke opp flere innlegg. Men over til en bedre nyhet! Denne uken bestilte jeg meg et nytt objektiv til kameraet mitt, og i går hentet jeg det. Bildene over er tatt med dette, og jeg synes resultatet ble overraskende bra. Objektivet gir lysere og skarpere bilder, og ikke minst gode bilder. Nå gleder jeg meg til å prøve det ut og lære meg mer om fototeknikk.

Den første uken på skolen etter praksis er gjennomført, og det kommer til å bli mye skolearbeid frem til juleferien. Forhåpentligvis er tiden på min side i år, slik at jeg rekker over pensumet. Heldigvis er det noen uker til eksamensdagene, men som tidligere erfart kommer disse dagene overaskende fort! Nok syting fra min side, for jeg tror det skal gå bra.

Ønsker dere alle en god fredagskveld!

Likes

Comments

  • Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw