Header

Jag: ''Ta dem vita byxorna!''

Hon: ''Nej jag kan inte ha vitt''

Jag: ''Varför inte?''

Hon: ''Du vet varför, det är klart jag inte kan''

Jag: ''Vad menar du?''

Hon: ''Sluta. Okej? Jag kan inte, det är inte snyggt. Mina lår är för stora. Okej?''

Jag: *hjärtat slits i tusen bitar*


Hon är min lillasyster och det här samtalet hade vi alldeles nyss. Jag gick sönder. För det där var ju jag. 13 åriga lilla jag. Och det ska inte få vara hon. Inte någon. Inte längre. Men det är svårt. Vi är ju alla så olidligt magnifika men så olidligt omedvetna om just det. Men jag ska se till att hon fattar. Att så många som möjligt fattar.

En uphill battle? Absolut. Omöjligt? Kanske. Ett måste? Mer än något annat.

PUNKT.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Versionen som går up 30 minuter tidigare för att hinna med yoga och meditation för välmåendes skull, versionen som dricker grön gegga till frullis och diggar det, versionen som är bättre än bäst.

Ja ni fattar ju - Ragnhild 2.0 helt enkelt.


Säg skål och välkommen till Raggan 2.0!!

Likes

Comments

Hej du där på andra sidan skärmen, det var länge sedan sist.

Jag är tillbaka, på väg tillbaka åtminstone. Jag kämpar. På sistone har jag snubblat, famlat och krigat fram genom tillvaron. Ständigt på gränsen till ett fall, en kollaps. För några dagar kom den. Och nu har jag fattat ett beslut, det är slut på det gamla. Nu är det dags för ärlighet, omtanke och kärlek - mot andra, men mest av allt mot mig själv. Så det är årets projekt. Årets löfte. Jag ska ta hand om den jag är och sträva efter den jag vill vara, jag ska känna efter och vara snäll mot mig själv. Snällare än någonsin förut.

För det är väl ändå därför man ramlar? För att lära sig att resa sig igen.

Ta hand om dig! Res dig upp.

Lite oredigerat och härligt sånt där som är bra för själen.

Likes

Comments


Två långa ben ihoptrasslade med hennes. En sköld av starka armar, ett löfte om beskydd från världens alla faror. Morgonljus som sipprar in genom fönstret. Fjäderlätta kyssar längs hennes nacke. En hand vilandes på hennes midja, en annan smeker över hennes kind. Hon ger i från sig ett dovt skratt, ett lyckans läte. Hon ser upp mot honom. In i djupblå ögon, ett hav glittrande av värme och beundran. Mungipor evigt fångade i de största leenden du kan tänka dig. En sekund av stilla lycka. En väckarklocka som ringer. En bild som blir suddig. En flicka som vaknar ensam, en pojke likaså. En mulen himmel och ett störtande regn. En tyst längtan till varandra. En önskan som kräver att bli uppfylld. En ensamhet som måste schasas bort. Två långa ben som måste trasslas ihop med hennes.

Likes

Comments

Jag har länge varit på jakt efter den perfekta stilen. Jag vill nämligen kunna känna mig piffig men utan att slänga på ett berg av accessoarer, likaså vill jag klä mig enkelt och minimalistiskt men utan att det ser tråkigt och färglöst ut. Jag har avverkat det mesta från Odd molly från topp till tå - till svart&svår genom årens gång... men nu har jag hittat den!

Så här vill jag gå klädd i framtiden - en perfekt blandning av feminina blusar, midjemarkeringar & minimalistiska smycken och enkla kulörer!

Likes

Comments

Att börja först vid tolv innebär prommis med vovven följt av mysfrullis - en frullis som idag bestod av avokado&ännu lite mer avokado, det blir inte bättre!!

I förkylningstider som dessa är denna smoothie med kiwi, avokado, mango och en massa ingefära perfekt!

Likes

Comments

..MÅSTE ju bara vara att resa med ens vänner!! Speciellt ens bästa vänner! Och ni kan ju kanske gissa vad jag längtar tillbaka till nu när det börjar bli kallt och ruggigt här hemma, jo nog är det sommarens resa till Palma med två av de absolut bästa!

Här får ni ett smakprov från vår vecka på Mallis - dröm er bort till sol, värme & häng på takterasser vettja!

..inte undra på att en längtar tillbaka!!

Likes

Comments

Godmorgon!! Tänkte dela med mig av dagens tips såhär på morgonkvisten!

Okej så, jag är en sådan där hållasåmångabollariluftensommöjligt-människa och dessutom blir jag ganska lätt stressad - vilket inte är en super bra kombo precis. Därför har jag länge letat efter ett sätt att stressa ner och istället för att springa runt och stressa upp mig, känna att jag kan fokusera på en sak i taget och därmed njuta av det jag gör just då och inte oroa mig för hur jag ska hinna med nästa grej och kolla på klockan en gång i minuten. Och jag har äntligen hittat det - yoga är min nya grej!!

Jag går upp mellan en halvtimme till en timme tidigare än annars, vilket kan kännas lite segt, MEN efter den där stunden för mig själv känner jag mig piggare, mer fokuserad och redo att ta mig an dagen än om jag hade sovit den där extra halvtimmen. Det passar alltså mig perfekt och jag är övertygad om att det även skulle passa er - jag menar vem vill inte bli piggare, mer fokuserad och taggad inför ännu en dag i skolan/på jobbet? Så om ni inte har provat - gör det! Det behöver inte vara en särskilt lång stund men jag lovar att det kommer att göra skillnad!

Ps. Yogaklasser kan ni hitta på youtube/google osv! Sök på den nivån ni vill ha och kör sedan på!!

Ha en underbar dag!

Morgonens yoga-plats, ett perfekt sätt att starta dagen!

Likes

Comments

''Imperfektion'' är ett begrepp som en kan hitta lite varstans. Ett fullkomligt värdelöst begrepp. För att det ska fungera överhuvudtaget måste utgångspunkten vara att ''perfektion'' är det som eftersträvas. Men vad är ''perfektion'' då? Och vem är det som bestämmer vad som är ''perfektion'' och vad som inte är det? Vad eller vem är det som bestämmer att jag inte är ''perfekt''? Och vad är det med mig, min kropp, som inte är ''perfekt''? Jo, mina ''imperfektioner'' är de delar av min kropp som inte tillfredställer ''normen''. Ni hör ju, värdelöst.

För först och främst - åt helvete men ''normen''. Åt helvete med att låta någon eller något bestämma vad som är fint, fult, vackert, äckligt, vad som är eftersträvansvärt och sådant man ska undvika. Sluta genast.

Nej, jag säger inte att det är lätt. Inte alls - att bli hjärntvättad dag in och dag ut av den där skiten försvårar saker och ting. Så det krävs att man jobbar på det. Anstränger sig. Men vad ni faktiskt kan göra, här och nu - det är att sluta betrakta de delar av er som avviker från ''normen'' som ''imperfektioner''. För saken är den att om ni gör det bekräftar ni ju normen. Då säger ni till er själva att ni inte är vackrast, bäst och oslagbara precis som ni är - nej minsann ni är ''imperfekta''. Sämre än de ''perfekta''. Vad ni istället ska säga är att ''nej, jag ser kanske inte ut som de där brudarna i modekatalogen eller den där kända bloggaren eller den där instagrammaren med det där ''NORMATIVA'' leendet och den där ''NORMATIVA'' kroppen. INTE ''perfekta'' utan ''NORMATIVA''.

Jag säger nu inte att det är något som helst fel med att vara ''normativ'', för det är det definitivt inte. Jag säger bara att det inte är bättre att vara det än att inte vara det. Att det inte är finare, vackrare, sexigare eller mer åtråvärt. Jag säger bara att det är precis lika bra. Precis lika fint, vackert, sexigt och åtråvärt. Och så är det bara. Så lova mig en sak - LOVA mig att ALDRIG använda er av begreppet ''imperfektioner'' när ni talar om er själva eller andra. Varken i text, tal eller tanke. Lova att göra allt för att sluta upp med det. För det stämmer inte. Det är inte sant. En människa kan inte vara ''perfekt'' och därmed inte heller ''imperfekt''. De som använder begreppet kanske menar väl - de kanske använder det genom att säga, skriva eller tänka att ''du är fin trots dina imperfektioner''. Men meningen blir ju det motsatta, de säger, skriver och tänker ju indirekt istället att du är sämre än de där ''perfekta''. Att vara ''normativt'' är något som absolut ska eftersträvas. Att det är bättre.

Men bara för att en massa socialamedier-personligheter, modeller, personer i skolan, på jobbet och lite var som helst ser ut så betyder INTE det att de är bättre. Att de är ''perfekta''. Så inte fan är du sämre. Inte fan är du ''imperfekt. Nej. DU är OSLAGBAR.


Skrattar åt de år då jag köpte den där skiten. Att jag skulle vara ''imperfekt''? I helvete heller. JAG ÄR OSLAGBAR.

Likes

Comments

Hej på er!!

Som ni kanske märkt har det varit rätt, för att inte säga väldigt, segt med uppdatering här de senaste dagarna. Detta har att göra med övermänskligt mycket plugg och ett i övrigt fullspäckat schema - men, som rubriken säger - I'M BACK AND I'M BETTER!!

Lite senare kommer en ny liten reflektion/text - den vill ni inte missa!!

superpuss så länge!

...denna helg har delvis bestått av firandet av denna, världens bästa Linn<3

Likes

Comments