Idag har vi varit ut första turen till Långön med båt för i sommar. Einars första båttur (utanför magen...) och första gången med nya lilla mini-flytvästen.

Snön smälte som bara den förra helgen, så älven har stigit under veckan. Vi fick tvättat både skor och vagnhjul på promenaden!

Så tränar vi att ligga på magen och myser på!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Äntligen varma dagar och ljumma kvällar. Den där underbara tiden innan mygg, brems och getingar vaknat (fastän jag han med att få årets första myggbett igår). Snön på gården försvann i helgen, så nu är endast högar och skuggsidor snötäckta.

Helgen fick jag avsluta med att köra trehjulingen bakom hundarna, min första runda med dom sedan helgen innan förlossningen!

Så bakar jag mina surdegsbröd och försöker få dom mer håliga o härliga. Nu provade jag göra brödet i lergrytan och med stektermometer för att få det precis lagom gräddat. Det fungerade bra!

  • 87 readers

Likes

Comments

Äntligen börjar det kännas som sommaren verkligen är på antågande! Idag var det jätteskönt ute. Vi tog oss till en fortfarande istäckt men vacker sjö och grillade. Vår längsta skogstur i ergobabyn hittills! Man får ju verkligen se vars man sätter fötterna så man inte snubblar, och så vara försiktig med grenar. Jag känner dock att höfterna inte är vad dom brukar vara än nu när jag går i terräng och dessutom bär, men det är trots allt bara 2,5 månad sedan förlossningen! så gjorde vi dessutom första blöjbytet utomhus. Skönt att det börjat bli så varmt att vi kan vara ute längre turer! 

  • Skog
  • 141 readers

Likes

Comments

I måndags åkte jag den sista skidturen för denna vinter. Myrarna börjar bli blöta även uppe på Idbäcken, o jag jag börjar ärligt talat bli mer sugen på sommar än att krampaktigt hålla kvar vintern! Demonstrativt har jag nu ställt in skidorna i bodan. Nu kliar det i fingrarna för att få påta på hemma i trädgården. Idag var det riktigt varmt och skönt i solen, så jag gick ut med spaden i högsta hugg för att ge mig ann att gräva någon grop för någon till vinbärs- och krusbärsbuske. Lyfte spaden, och *tjong...* -juste, tjälen! Jorden hade bara tinat 5 cm och jag insåg besviket att det helt enkelt fick vänta någon vecka till. Mot garageväggen blir det dock väldigt varmt. Där smälter snön fort, och även tjälen ger sig tidigt. Jag började på en rabatt. Min tanke är att sedan så vallmo som kommer stå vackert röda mot den vita väggen. Problemet här är bara att vi inte har någon hängränna, så blommorna lär regna sönder! En kort stund då vinden mojnat blev det riktigt varmt mot sydväggen. Så pass att jag kunde stå i linne några minuter utan att känna oro för att dra på mig mjölkstockning. Skönt!

Än lär det dröja innan gräsmattan behöver klippas...
..till dess hänger vi i babygymmet. Mamma tränar magen och Einar tränar motoriken. Vi har haft några gråtiga dagar men är nu på g igen. Det gör ont i mamma-hjärtat att se tårarna rinna ner för den söta lilla kinden! Jag tror det var någon utvecklingsfas som gjort att det varit nära till gråt, mycket som händer i den lilla kroppen och närhetsbehovet har varit stort. På nätterna har han senaste veckan vaknat ungefär 5 gånger för att äta, byta blöja och mysa. Ibland vaknar jag och tror att min kudde som jag kramar om istället är Einar som jag somnat från. Total trötthetsförvirring! 


  • 179 readers

Likes

Comments

Förra året gjorde jag iordning ett trädgårdsland med bland annat jordgubbar, där jag köpte nya plantor och planterade. Dom blommade således tidigt!  2a juni skördade jag första gubben. I år är jag glad om trädgårdslandet är bart från snö och möjligt att så den andra juni. Idag skolade jag om lite av sommarens  plantor till större krukor och försådde lite andra fröer. Så skottade jag fram drivbänkar och rabarbern i hopp om att skynda på sommaren lite..

Likes

Comments

Jag tränar på! Idag var det tredje veckans gruppass med mammamageträning. Första passet var rätt så lugnt med försiktiga övningar med fokus på att hitta och lära sig använda bortglömda muskler igen. Nu har vi börjat trappa upp träningen och köra även en del lite mer brutala övningar för mage och framförallt resten av kroppen. Mina ben blev helt färdiga idag! Såå skönt! Snart vågar jag mig nog ut på en försiktig springtur i vårsolen.

  • 394 readers

Likes

Comments

Idag blev Einar två månader. Nu förstår jag inte hur jag kunde vara utan honom. Mitt lilla allt och en så självklar och underbar del av mitt liv. Han växer och utvecklas för fullt. Nu tror jag lite lätt oroad att två små tänder är på gång, vilket kommer göra amningen kanske inte enbart till en mysig stund... Nå, det återstår att se hur snart tänderna kommit genom tandköttet och hur sugen han är på att bitas...

Vi bjöds också på kanske årets hittills finaste dag. Sol, snö och kring 17 grader som varmast. Jätteskönt i solen! Vädret tar dock hårt på snön. Förra helgen var det superfin skare och kanonföre. Nu har bäckarna börjat gå, myrarna är blöta, föret är tungt och en och annan barfläck letar sig fram. Får se hur många skidturer till som jag hinner med nu i vår... Och så lukten av ristäkt sydsluttning som tinat fram. Det är ändå något visst med den. Lingon, blåbär, kråkbär och tall i en varm doftsymfoni.

Sa jag förresten att jag var upp i 141 i Hb-värde när jag var till barnmorskan på efterkontroll förra veckan. Verkligen personbästa! Från 118 (lågt) till 141 (högt) -grymt, jag känner mig nästan som bloddopad!

De vackraste, blå ögonen!

Likes

Comments

Det är som om årstiderna är förskjuta en månad. September är sommarvarmt, vintern låter vänta på sig och nu har vi fantastiska vårdagar och massa snö kvar i kusten -fastän vi har gått in i maj månad. Just nu njuter jag -såklart! I år blir det ingen vårsväng för mig till fjälls, så då kunde det inte passa bättre än att fjällvårvädret kom ner hit!

Så har jag kommit igång bra med mamma-mageträningen. Man får som börja om med träningen efter att ha varit gravid. Hitta nedre magmusklerna. Vem hade trott att kroppen kunde 'glömma bort' dom bara sådär?! Ungefär som när man försöker lära sig vifta på öronen sitter jag och försöker komma ihåg nedre magmusklerna -där var dom ja.. Dessutom delar sig magen, så höger och vänster muskelsida glider ifrån varandra och skapar ett muskeltomt hål (diastas). O så knipa, massor... för att helt enkelt inte råka kissa på sig den dagen man knyter på sig springskorna.
Först läste jag en bok om mammaträning. Den var bra, men jag kom inte igång ordentligt. Dessutom inser jag nu att jag hoppade över de viktigaste övningarna, de som kanske inte kändes mest, men de där man hittade åt musklerna igen. För någon vecka sedan började en mamma gruppträning på ett av gymmen (där vaggning av eventuellt ledset barn ingår, så mamman kan träna på!). Superbra och kul! Så skaffade jag en mamma-mage-app och en knipövningsapp. Hur bra som helst! Nu blir träningen gjord -och dessutom på rätt sätt och i lagom tempo.

Likes

Comments

Vi har ju som jag skrivit tidigare trivts väldigt bra med bärselen. Maxa nära-tid. På kvällen när vi är trötta och på dagarna då jag dammsuger, lagar mat, är ute på gården eller gör något annat. Sara har inspirerat mig till att även fundera på bärsjal då hon lagt upp massor av mysiga bilder på sin blogg då hon bär sin lilla Alfred. I måndags fick vi hem vår fina och väl inburna sjal från Didymos och jag har lärt mig mitt första knyt. Supermysigt! Litegrann är det som att komma igång att träna, man måste ha lite vilja och självdisciplin för att komma igång -men det har man igen. Nu ska vi fortsätta lära oss fler sätt att knyta sjalen!


  • 673 readers

Likes

Comments