Jag bara älskar denna sjal! Idag har vi inte rört selen utan bara sjalat och testat lite olika knyt. Att knyta på ryggen går bättre och bättre. Det är så skönt, smidigt och mysigt! Enda bekymret är hur jag ska lyckas hjälpa Einar med nappen. Ibland går det, men det är lite klurigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Innan jag åkte till Norge beställde jag sjalen Vanamo woven wrap solki juolukka från finska Liinalapsi, storlek 4. En otroligt vacker sjal med ullinblandning. Juolukka betyder odon, men jag tycker nästan att den mer påminner och en blå trollslända. Den visade sig vara jättenkel att knyta och spänna, lättare än Didymosen jag har sedan innan, som är lite mjukare och längre. De passar till lite olika knyt. Nykär i min sjal vågade jag till och med göra mitt första försök att knyta upp Einar på ryggen. Knyter kunde bli bättre, men det var skönt och väldigt smidigt. Einar verkade älska att sitta och spana. Vi får träna mer! Nu när jag har två sjalar förstår jag dessutom vilken enorm skillnad det är på olika typer.


Förutom en ny, underbar sjal, så har jag nu bestämt att jag ska vara föräldraledig en månad till, och sedan gå på halvtid i två månader innan Linus tar över. Det känns väldigt bra! Jag gillar verkligen mitt jobb och är ivrig på att komma igång ordentligt, men Einar är bara bebis en gång, och jag älskar honom mer än jag någonsin kunnat föreställa sig att man kan göra. Att en dag kunna vara ifrån honom på dagarna känns nästan omöjligt. Och att jobba kommer jag hinna göra tillräckligt många år ändå! 

Sovpaus i Didymosen i Norge

Likes

Comments

Kameran tar man ju ofta fram då det är fint väder. Regnar det och solen tittar fram, så åker kameran fram. Mamma (numera mormor), Roger, Elsa, jag och Einar åkte en vecka till Enavågen i Norge, några mil söder om Bodö. Helt magiskt vacker natur! Norges karakteristiska landskap med höga fjäll och fjordar. Vädret var dock inte riktigt på vår sida. Första dagarna var det lite växlande väder med både sol och regn, men i slutet vräkte det ner dygnet om. Bildbombsinlägg med foton från min och Elsas kamera. 

Saltströmmen. Två fjordar som möts, och tidvattnet skapar en väldigt stark ström. Det ser ut som om det kokar, i helt plant hav. Otroligt!

  • 119 readers

Likes

Comments

I Stockholm tog jag farväl av min farfar som somnade in i början av juli. Begravningen var jättefin, och jag tror han skulle vara nöjd. Vi var i Järfälla kyrka, som är bygd på 1100-talet. Prästen hade känt farfar i många års tid. Hon stod inte och pratade om "någon", utan om en god vän. Min ena morbror och hans yngsta son framförde "jag och min far" på piano och med sång. Det var väldigt fint!

Bilden på farfars minnesord målade jag, på önskemål av honom. En älg -skogens konung i lite samisk/norrbottnisk tolkning.

  • 286 readers

Likes

Comments

Idag begav Einar sig ut på sin andra flygresa. Denna gång flög jag själv med honom. Det gick superbra och Einar somnade strax innan vi skulle landa.

  • 333 readers

Likes

Comments

Nu har jag börjat få till riktigt bra knyt med sjalen. Förut var det mysigt, men selen var trots allt skönare att bära med. Igår fick jag till två jättesköna knyt, sjalen, Einar och jag blev ett. Inte tungt på axlarna eller ryggen. Bara lite mer för benen att bära. Supermysigt och jätteskönt! Jag är så glad att Sara började sjala med sin Alfred och inspirerade mig!
Nu är en jättefin och lite kortare sjal med ull i på väg hem till mig. Jag längtar!

En till sak som är jättebra med sjalar, dom blir bara mjukare, härligare och lättare att knyta ju mer man använder dom, så en sjal som hålls i bra skick kan faktiskt öka i värde av att man använder dom. Man törs med andra ord testa att köpa lite olika sjalar, och sälja de man inte trivs med eller då bär-perioden i livet är förbi. Nästan som att investera i fonder!

Likes

Comments

Så luftig och lätt att kniven måste vara sylvass för att inte trycka ihop brödet. Bara en gång har jag fått till riktigt stora, härliga levainhål i brödet. Jag tror att det var surdegens förtjänst, och inte något jag gjorde. Denna gång provade jag bara röra ihop mjöl, surdeg och vatten mycket lätt, sedan fick det stå en timme och suga åt sig vattnet. Då hällde jag i salt och valnötter och vek degen. Tre gånger med en halvtimmes mellanrum vek jag den, sedan fick den åka i jäskorgarna o stå i kylskåpet ett dygn. Ett lyckat koncept!

Likes

Comments

På ängarna kring gården står hundkexet i full blom. En så vanligt och enkel bomma, men så vacker då hela ängen blir ett vitt hav.

Idag fick jag till mitt skönaste knyt hittills. Jämnt och lagom hårt spänt. Så skönt att bära!

  • 371 readers

Likes

Comments

På lördagen följde vi med Linus upp i skogen och åt middag innan allt folk började strömma in för kalvmärkning. Natten innan hade dom tagit in renarna i hagen, så efter lite utfodring var det bara att vänta på att det skulle svalna av lite. En jättefin dag och fin kväll. Äntligen riktigt sommarväder ett par dagar!

Likes

Comments

Visst känns det lyxigt att gå ut i trädgården och plocka ihop lunchen eller middagen! Superekologiskt, jättenärodlat, nyttigt och såå gott. Nu har jag kunnat börja skörda sallad, rädisor, de första tomaterna, basilika och massa andra örter. Gott!

Så har jag snöat in på surdegsbröd. I drygt ett år har jag bakat med surdeg, och nu börjar jag få till det riktigt gott! Tidigare var det mest tur om bröder fick massa härliga hål och blev saftigt och gott, men nu börjar jag ha hittat grejen, och då blir det riktigt kul!
Två underbara bloggar för surdegsfantster:
http://paindemartin.se/ och http://matgeek.se/. Där hittar man för övrigt massa mer inspiration på god mat!

Likes

Comments