I juni kom jag på att jag skulle måla Plupp och björnungarna Bamse och Mova på väggen o Einars blivande rum. Jag skissade med blyerts och började på fjället och Plupp -det lätta! Sedan har jag gruvat mig för björnungarna. Ett par veckor sedan jag började med dom är jag äntligen klar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det prick 6 månader och 4 dagar sedan jag sist åkte skidor på Idbäcken (vår jaktmark). Idag tog jag vinterns första tur. Underbart! På några veckor till, när snön täcker marken ändå bättre och spåren börjar bli hårda kan jag äntligen plocka fram skejtskidorna igen, efter en vinters uppehåll.

Likes

Comments

I torsdags natt började jag känna mig illamående och sådär som att man håller på att bli sjuk. På morgonen kände jag mig verkligen inte frisk, och det visade sig att jag hade 1,5 graders feber. Jag är (peppar peppar) väldigt sällan sjuk, så feber är det inte ofta jag har! Einar var en lugn liten myskorv hela dagen, så jag fick vila ordentligt. Två svängar ut med vagnen på gräsmattan gjorde susen, frisk luft är en fantastisk medicin! På kvällen började det kännas bättre, och jag orkade laga mat även denna dag. Dagen efter var jag bara lite trött. Idag är jag helt på benen igen! Skönt!

Jag har börjat göra klart "lillrummet", det rum som ska bli Einars rum. Jusst nu är det lite spacklande och sedan målande på en liten vägsida, så egentligen är det mest vara tiden däremellan som gör att det tar ett par dagar. Däremellan har jag rivit ut allt i matkällaren, som var så dum och opraktisk!  Ett rum där nästan ingenting ryms och allt bara är en röra. Totalt värdelöst då man har ett litet hus och varenda kvadratmeter är värdefull! Kul med lite projekt där man verkligen ser skillnaden!

Kall, frisk luft gör susen när man är sjuk!

  • 102 Readers

Likes

Comments

Jag trodde att jag lagt upp ett inlägg från Aha, men det måste ha blivit något vajsing med uppladdningen. Någon inlägg finns det då inte. Helgen innan denna var vi till Aha och hälsade på pappa och Anna-Karin. På marken låg lite snö och på himmelen lös solen. Vi tog en tur till vackra Gimegolts-ett tips om du har vägarna förbi Sorsele!

Väl hemma hade jag en fullspäckad vecka. BVC på måndagen, vartefter jag lunchade med kollegor och handlade mat för veckan.
På torsdagen hade vi VO-möte på jobbet, så jag och Einar kom och var med. På kontoret i Överkalix finns det massor av golvyta, så vi tog med gåstolen. Med två hundvalpar och en bebis sänktes medelåldern rätt ordentligt!
På fredagen for jag till Luleå med babyskyddet vi hyrt, jag passade på att gå på stan och luncha med en kollega från Skogsstyrelsen. På vägen hem var Einar nysovd och på bra humör (ofta så är han jättetrött då vi lämnar stan), så vi stannade vi i Ängesbyn och drack kaffe. Tur det, för 25 minuter längre fram längs E4an -25 minuter efter att vi svängt av vägrn- krockade 3 lastbilar och 2 personbilar. Läskigt! Vi tog en väg genom skogen hem för att inte bli fast i de milslånga köerna.
På lördagen satt vi på pass en kort stund och på Söndagen var det ju fars-dag, så vi gick ut och åt på Roady.

Likes

Comments

Wow, vad bäverpäls är varmt! Massor med fint hår som nästan liknar ull och fina, längre strån lite glesare. Varmare päls, eller material över huvud taget, får man verkligen leta efter!

De fina hårstråna ville följa med nålen genom skinnet, vilket gjorde det lite pilligt att få sömmarna snygga, men annars ett kul material att arbeta med! Handskarna är en beställning från en jägare som skickat ett fint bäverskinn på garvning.

Själv blev jag väldigt sugen på att ge mig på bäverjakten i hopp om att själv få mig ett par egna handskar.

Lite för stora för mina händer, men sitter förhoppningsvis bra på den som kommer bära dom.

  • Slöjd
  • 424 Readers

Likes

Comments

Snön har kommit hit och lyser upp landskapet så vacker. De senaste dagarna har det även varit kallt, ner mot 13 grader på nätterna.

Under de månader jag pendlade mellan Överkalix och Töre innan vi fick Einar passerade vi ett mäktigt berg nära vägen. Jag tänkte varje gång att 'dit måste jag ta mig någon gång'. Idag gjorde jag och Einar slag i saken och tog oss upp till toppen och njöt av utsikten från det som på kartan heter Stor-malungberget, men i Överkalix säger man Mjölåsberget. En tur dit rekommenderas! Stigen är ordentligt utmärkt och turen är inte så jobbig eller tokigt brant (som jag trott).

Jag har köpt klämmis-påsar som man fyller med egen barnmat. Einars lunch hade jag innanför mina tröjor på väg upp till toppen. Den var lite ljummen då han skulle äta den istället för iskall, som mina mackor. Loova gjorde oss sällskap och bar fika,
kläder och något varmt att sitta på. Einar mös i ullsjalen vi köpte i somras. Vi älskar den fortfarande!

Häromdagen gick vi en tur hemma och tog lite bilder i den nyfallna snön.

Likes

Comments

Idag for vi ner till Burträsk för att gå Norras rätt metod-utbildning. En stor del av deltagarna var entreprenörer (timmerbil och övrig lastbil, skördare och skotare). Under dagen gick vi igenom hur man går tillväga för att undvika körskador av olika slag, och hur man ska tänka kring avlägga och bakvägen. Att vi var en blandad grupp av entreprenörer och inspektorer var jättebra! En lärorik och trevlig dag! Einar var med och mös under dagen.

Jag måste säga att jag blivit väldigt positivt överraskad av Norras tänk inom föreningen kring alla typer av körskador, bevarande av miljövärden och andra faktorer som jag under min tid på Skogsstyrelsen fått känslan av att bolagen och skogsägarföreningarna inte lägger så mycket tid och fokus på. Som att dom inte bryr sig. -Det gör vi! Norra vill verkligen vara riktigt bra, på alla sätt. Självklart kan alla göra misstag, och det är kanske dom som synns och hörs mest på Skogsstyrelsen. Skogsstyrelsen bidrar dock till att pressa oss att i ett högre tempo se till att bli bättre och göra mindre misstag. Norra arbetar verkligen för och vill att misstagen och de mindre bra exemplena hålls till ett minimum. Det gör mig glad, och jag känner mig stolt över att arbeta i denna skogsägarförening!


Likes

Comments

Einar har vuxit ur blötnäbbarna i skinn som jag sydde i vintras. Eftersom jag inte tagit rätt på några fina bällingar, eller ens har en aning om hur man bereder dom och syr bällingskor, så fick det jag ta killingskinn från grannbyn. Skorna jag sydde fick formen av blötnäbbar, men lite varmare än ett par i bara skinn. De går att knyta med läderrem och/eller skoband. Dessa har jag ärvt av min släkting Elsa i Malmberget, som hon vävt. Ett par herrskoband i Gällivare-mönster om jag förstått rätt. De stickade vantarna som Einar har på sig är också i Gällivare-mönster.  Skoband är vackert, men också väldigt praktiskt. Skon sitter på och man slipper få ner snö eller bös i skon.

Vantarna stickade jag förra veckan

Likes

Comments

Idag svängde jag och Einar förbi renhagen. Vi lunchade och sa hej till renarna.

Älgjakten i söndags..Loova ville hellre ligga och mysa med oss än springa runt i skogen.

Likes

Comments

Solen letar sig försiktig upp mot den klara himmelen medan dess strålar letar sig fram mellan trädens grenar.  Iskristaller som under natten täckt gräset och björkens grenar glittrar som tusentals diameter i regnbågens alla färger. Kalla kinder värms sakta upp. Dom vackraste ögonen glittrar mot mig och värmer hela min kropp. Mammahjärtat mitt fylls av en sådan lycka och glädje. 

Likes

Comments