Hej! Jag gjorde Rainbow Bowls häromdagen, vilket blev jättegott! Jag hade nachochips och sourcreme & onionsås till, men det får man göra som man vill!

Jag stekte potatis i olja, vitlökssmör (eftersom jag hade det i frysen, men det skulle vara smör och vitlök) och lite sirap. Jag la först sallad i botten av skålen, och sedan potatisen i en fin hög. Sen skalade jag remsor morötter, skar upp rödkål, skar upp en halv avocado, tomater, blåbär och rädisor och la runtom som en cirkel regnbåge. Jag la på jordgubbar eftersom vi hade det hemma.

Det blev jättegott, rekommenderas starkt! Vi höres!

(Vegetariskt. Kan enkelt göras Veganskt om ett par saker byts ut)

(Vill man inte ha det vegetariskt/veganskt så går det bra att lägga till kyckling, bacon, parmaskinka eller liknande!)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För att starta min födelsedagshelg var min första önskning att gå på Beauty and the beast, så efter en stressig dag att ta mig till Västervik så gick jag och Molly på bion.

En spelfilmsversion av Disneys Skönheten och odjuret där gamla storyn och musiken möter nya låtar och några av världens bästa skådespelare.

Personligen tyckte jag att den var bra, inget mer. Med lite skillnader, så föredrar jag ändå den tecknade.

Belle - Emma Watson

Odjuret - Dan Stevens

Gaston - Luke Evans

Lefou - Josh Gad

Lumiére - Ewan McGregor

Clocksworth - Ian McKellen

Mrs. Potts - Emma Thompson

Maurice - Kevin Kline

Bilder från https://www.google.se/amp/www.comingsoon.net/movies/trailers/825571-beauty-and-the-beast-stars/amp och Disney Official

Likes

Comments

Hej! Jag och kusinerna gick på bio idag, fick av en slump VIP platser och såg på Vaiana. 4,5 av 5 stjärnor fick den. Riktigt bra film med bra musik och bra story. Dock lite långdragen på vissa ställen, och väldigt många vuxenskämt och saker som barn inte förstår. Nu tillbaka till plugget. Vi höres!

Likes

Comments

Började kolla på denna serie 2010 och nu är den slut. Många skratt, tårar och ilska. De vänner man fått på vägen. Karaktärerna man fell inlove with. Ett bra slut på en alldeles för kort saga. Kommer att sakna denna serie så otroligt mycket. RIP.

Likes

Comments

Hej! Sitter just nu på tåget hem till Linköping och en vecka av plugg väntar. Har precis skrivit ut alla sammanfattningar, föreläsningar, seminarium och begreppslista. Nu läser jag Huckleberry Finn inför nästa kurs, för att hjärnan inte kunde fokusera på tentaplugg.

I fredags när jag kom till Västervik hade min alla hjärtans dagspresent till mig själv, två liquid lipstick. Väldigt nöjd. Går att hitta på madlady.se

Fredagen spenderade jag med att plugga och köra ett efterlängtat danspass. På lördagen läste jag Drakskeppet (inför nästa kurs) och gjorde några bokloggar.
I söndags var pappa, mamma, jag och Wilma på promenad på Gränsö och på kvällen kom Molly och vi hade en filmkväll/spelkväll. Jättetrevligt och mysigt!
Idag har jag tagit blodprov, dansat, spelat piano och som sagt fixat klart plugget 👌🏻
Nu ska jag läsa vidare, vi höres!

Likes

Comments

Hej.

I-landsproblem för er som vill veta: ÖGT skrev i appen att tåget till västervik skulle vara inställt och ersatt med buss, gick och frågade och begav mig sedan till busstationen där några andra också stod och väntade. Sen kom aldrig bussen. Gick tillbaka till ÖGT som ingenting visste. Ringde till KLT som sa att TÅGET gått och att det på deras hemsida (som annars inte ska läsa ?) att det inte var inställt.

För er som hoppa över förra: Sitter just nu på Espresso House med en chokladmuffins och te och väntar på att få åka hem.

Hoppas alla andra har en bra fredag. Vi höres!

Likes

Comments

Hej, går dåligt med uppdateringen här. Mycket plugg och allmän stress just nu så tänkte svara på lite random questions

1. Vem ringer du till om du har "big news"? Min syster eller min bästa kompis, ringer och ringer....

2. Om du kunde ändra århundrades du lever i, vilket år skulle du ändra till? typ 1500-talet tror jag.

3. Vad skulle du rädda först om lägenheten du bor i började brinna? Personerna i lägenheten först och främst, sen mobilen eller datorn.

4. Hur valde dina föräldrar ditt namn? Magen hette tydligen Ebba, så när det kom fram att jag var en tjej så fick jag heta det.

5. Vem skulle spela dig i en film om ditt liv? Amy Adams eller Nicole Kidman.

6. Hur känner du inför att konfronteras? Brukar hantera det bra, men gillar det inte alls, vill vara förberedd.

7. Vad gör dig argast? Folk som tycker de är bättre än andra och därför trycker ner andra.

8. Vad gör dig nervös? Blir sällan nervös, men när jag inte vet hur någonting ska gå till och jag inte har kontroll samtidigt som det är något viktigt det handlar om - då blir jag nervös

9. Vad är din guilty pleasure? choklad eller marängsviss

10. Vad är ditt favoritord? Remember och Forever på engelska

11. Vad tror du får dig att vara unik från alla andra? Min längd och mitt hår är väl rätt uppenbart.

12. Hur skulle dina kollegor beskriva dig om jag frågade dem? Ambitiös, ordentlig, har koll på läget, stresstålig, perfektionist, blyg kanske?

13. Dina kompisar då? hahha, omtänksam, prinsessig och barnslig. Pratglad.

14. Dina föräldrar? Ambitiös, omtänksam bryr sig om andra, ordentlig.

15. Vilket råd tycker du att alla borde leva efter? Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

16. Hur vill du att folk ska komma ihåg dig? Att jag gjorde någonting bra, förändrade någonting till det bättre.

17. Vilken sång sjunger du alltid på karaoke? När vindarna viskar mitt namn XP

18. Vilket är ditt favoritpar på TV, som du tänker "relationship goals" när du ser? Klaus och Caroline i TVD, Chuck och Blair i Gossip girl, Emma och Hook i Once upon a time.

19. Vad får dig och skratta mest? Har en kompis som alltid får mig och skratta, no matter what, helt sjukt egentligen.

20. Vilket är ditt favoritqoute? Åh, vad svårt. Tar "A Queen is never late. Everuone is simply early" för har letat i 15 min nu och hittar bara fler och fler!

21. Skulle du vilja vara känd? Nej!

22. Vilken tv-serie kan du qoute varje replik från? De flesta serier jag sett, men absolut hela utantill är Charmed

23. Bästa gåvan du någonsin fått? Fick en "kikare" gjord av papper av min kusin när han var typ 3, tycker fortfarande att det var supergulligt att han tänkte på mig.

24. Om du fick veta sanningen om ett olöst mysterium, vilket skulle du då välja? Om inte typ botemedlet mot någon sjukdom, så typ Bermudatriangeln eller Anastasia.

25. Salt eller sött? Salt

26. Om du fick byta liv med en person för en hel dag, vem skulle det vara och varför? Jag skulle antingen ta någon som hade det sämre än jag för att se skillnaderna eller typ Justin Bieber för att få testa på det livet.

27. Vem är du närmast i din familj? Är nära allihopa, men får väl bli min mamma.

28. Vem är du mest lik i din familj? 100% lik min pappa utseendemässigt, typ hälften hälften på personligheten.

Likes

Comments

Hej! Fredagen spenderades med tacos och lejonkungen 1/2 med kusinerna. Kanonmysigt!

Lördagen spenderades med moster och mormor på stan och på kvällen blev det spelkväll på skolan. Vann och förlorade med stolthet! Förlåt för dålig uppdatering, vi höres!

Likes

Comments

Hej! Inne på min andra vecka nu.
Jag tycker det är lättare att bara träna det jag känner för och kan, blir så himla besviken när jag gör scheman i förväg och så blir det inte som man tänkt sig. Denna vecka gick det sådär för jag fick någon typ av "ryggskott" och har i helgen blivit sjuk igen. Men så här såg det ut:

Måndag: promenad för att rensa skallen

Tisdag: ca en timmes cykeltur

Onsdag: mini-dans-workout/göra någonting annat i pluggandet.

Torsdag: mini-dans-workout igen (började få ont i ryggen här)

Fredag: ca en timmes cykeltur

Lördag: vila

Söndag: kortkortkort promenad

Saknar att simma och dansa, vilket jag satsar på att komma tillbaka till, men det går sådär, är lite motigt. Men jag jobbar på! Vi höres!

Likes

Comments

Jag vaknade i morse och kollade som vanligt igenom Facebook. Mitt Facebook flöde består av 90% Disney, som den Disneynörd jag är. En av de första sakerna som kom upp var en artikel som handlade om en konstnär som målat disneyprinsessorna i "realistiskt" format, som "normala". Ett klumpigt ordval, visst, men poängen var ändå att prinsessorna, som har större huvud än höfter och som är oproportionerliga i förhållande till kroppens längd, i disneyfilmerna är orealistiska för en människa kan inte se ut så (utan ingrepp och operationer). Det var ingenting att "är man smal är man inte normal", utan bara att prinsessorna inte återspeglar verkligheten. Som en prinsessnörd så har jag inte påverkats av idealen och tycker mer att det är filmens budskap som är det viktiga, trots att prinsessorna i deras klänningar och tiaror är fina.

Trots det, så tycker jag att det är bra att vi utmanar normen och idealet att vi ska se ut som omöjliga barbiedockor och prinsessor, och visar att en prinsessa kan se ut på olika sätt. Och dessa bilder har, tack och lov, blivit allt mer vanliga.

Men så började jag läsa kommentarerna. Jag scrollade och scrollade, kommentarer efter kommentarer och det tog aldrig slut. Det var en salig blandning. Tjejer mestadels. Några smarta killar som kom in med inlägg som "alla är fina på sitt sätt" och "vad menas med det normala?". Men majoriteten var tjejer.

Det första jag möttes av var tjejer som var stereotypt smala. Vad samhället skulle kalla smala. Dessa kommenterade saker som: Men jag då? Är det inte normalt/okej att vara smal? Nej det är ju tydligen normalt att vara överviktig.

Trots att ingen av prinsessorna, i mina ögon, var överviktig. De hade lite mer "fett" på magen och benen. Redan här började jag bli arg. Det är just det här som är felet. Att ha lite mer fett på kroppen, är att vara överviktig, enligt samhället, och det visade dessa tjejer tydligt. Vilket var precis vad artikeln och konstnären ville motverka - att man kan vara "lite större" än idealet och ändå vara prinsessa. (översättning du är inte tjock/överviktig bara för att du inte är vad samhället kallar "smal") Men det slutar inte där.

Det andra jag möttes av var tjejer som var stereotypt vad jag skulle kalla majoriteten av befolkningen, lagom som vi så fint säger i Sverige. Inte stereotypt smala och inte stereotypt tjocka. Dock var det några "lite större" som också kommenterade. Deras kommentarer var dessa: Smala är fina också! Jag är tjock! Jag är fel! Det är inte bra att vara som mig! Jag måste gå ner i vikt!

Jag vill förtydliga att det inte något som helst fel med att vara "smal" och det fanns ett antal, fåtal, kommentarer från båda "grupperna" som sa att alla kroppstyper var bra och att vi borde sluta fokusera på vikt/kroppar och börja fokusera på insidan.

Men jag blev bara så ledsen och arg. Att idealet att vara smal, som inte egentligen har någon definition, ska fortsätta vara idealet och man ska inte ifrågasätta. Och att "de andra", vars ändå definition är att inte vara smal, måste hålla med och klanka ner på sig själva. Det är denna värld vi lever i.

Jag är en 184cm lång tjej med ett BMI på 22 någonting. Jag har blivit kallad både smal och tjock. Av familj, kompisar, lärare, doktorer. Fått kommentarer som "äter du tillräckligt?" och "sluta ät, vad tjock du är". Det är en vardag. Jag jämför mig med mina tjejkompisar som är 20cm kortare och 10+kg mindre än mig, istället för killkompisarna som är lika långa och väger lika mycket/mer än mig.

Jag mår dåligt och bra av artiklarna och kommentarerna. Jag mår bra av att idealen ifrågasätts. Att alla kroppar är bra kroppar. För vi har en kropp och vi lever - det tycker jag i alla fall borde vara idealet. Men jag mår också dåligt av att två grupper - som jag på något konstigt sätt tillhör båda - försöker ta ut varandra, kämpar mot varandra, istället för tillsammans. Istället för att stötta varandra och hjälpas åt, så försöker vi trycka ner andra för att själva må bättre. Det förstår jag faktiskt inte.

Sen kommer alltid frågan upp att vara hälsosam. Och jag håller med. Det är viktigt. Men man måste också komma ihåg att man kan vara smal och ohälsosam, men också "stor" och ohälsosam. På samma sätt kan man vara smal och hälsosam, men också "stor" och hälsosam.

Pappa sa till mig när jag var liten att "så länge du äter, rör på dig och mår bra, så är du hälsosam". Det är något som jag alltid har med mig, oavsett vilka kommentarer jag får eller vad jag själv tycker om mig själv, så har jag ätit, rört på mig och jag mår bra. Och det är det viktigaste.

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta blogginlägget, men jag har varit upprörd nu i x antal timmar och behöver plugga inför min tenta imorn, så var tvungen att skriva av mig. Vi är alla fina, oavsett vilken kropp vi har. Och jag tycker att vi tjejer (killar också för den delen) ska sluta jämföra oss med och hata varandra, och istället stå enade tillsammans. Så att vi alla kan må lite bättre. Tror världen skulle må bra av det. Vi höres!


Bild: www.feministfiction.com/wp-content/uploads/2014/01/new-disney-princess-lineup-disney-princess-7795080-1280-1024-1024x819.jpg

Likes

Comments