Min shopping till stallet nu uppskruvat o färdigt!


Krubba med tömningshål i botten, och hink från eko
nät från Ullared
beslagen granngården 
Eftersom jag älskar svart, vitt och grått så är alla detaljer svarta 


lösa sadelhängare ( till mina selar dock) jätte smidiga att flytta runt, och perfekta för mig som inte har sadelkammare (än)


Såhär kan man göra när man har barn
nova fick sitta där medans mamma skruvade

Mina tillfälliga fönster höll inte så länge till min nyfikna häst...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Eller snarare halvfärdigt, har fått upp mina två boxar nu! och har ju bara två hästar än så länge.. Men är så nöjd! ska givetvis målas och lite sånt småfix såklart, men det kan göras i sommar sen när hästarna kan vara ute hela dagarna.

Fick återigen hjälp av min familj, som är helt fantastiska! tog en heldag att få upp en box, och de svetsade allt till nästa box också, box två satte jag upp själv under veckan därpå. se shoppade jag nya krubbor, hinkar, beslag, redskap mm på eko hallen i Jönköping. Som sagt så nöjd med mitt alldeles egna stall!/Ragge

Likes

Comments

Fick hjälp av hyresvärden och familjen igen.
vid gjutning så blandar man grus, sand, betong och vatten.
Sedan kör man ut det till platsen man vill ha det, lägger ut och skakar det på plats. Man rör/skakar för att det ska sätta sig ordentligt och inte bli några luftfickor, som gör att det inte håller lika bra. samtidigt ska man hålla en vis tjocklek, och en plan yta eller lutning. Vi använde oss av en lasermätare för att se till att det blev samma höjd över hela ytan. 
Efter bara ett par timmar, innan det torkat helt, ska man rugga ytan, så betongen inte blir glatt, annars blir det väldigt halt för människor och djur. man får också gärna vattna lite under tiden det torkar för att det ska brinna länge och bli en hårdare yta, som håller längre.


Tog inga bilder över andra gjutningen (gången) eller slutresultatet, lite tråkigt..
Men är så nöjd ändå!

/ragge

 

Likes

Comments

Har haft en period som jag varit lite nere, och är nu på väg tillbaka och fortsätter kämpa med mina drömmar! Ibland tänker jag bara för mycket, tänk om... om jag inte gjort... om jag gjort.. jag duger inte...ingen tycker om mig... jag måste ändra på mig... tycker han om mig.. jag är såååå tjock!.. jag måste fixa det... jag måste göra allt... det blir bara för mycket

Känner fortfarande att jag inte duger, eller att jag inte räcker till, att man förväntar sig för mycket av mig. Som jag vet att jag inte klarar men säger ändå javisst... men håller på att bygga upp mitt självförtroende, och gå ner några kilo, För min egen skull! 
Jag älskar min sambo, (älskar min dotter så mycket mer, men ändå) ibland önskar jag bara att han såg att jag mår dåligt och försöker att hjälpa och trösta mig, behöver inte vara mycket ibland räcker det med en kram eller att inte förvänta sig att allt ska vara tipp topp... Den tiden kommer..

/Ragge

Likes

Comments

Under året kommer jag främst att jobba med min kropp och mitt mående, för att trivas. Min vikt är därför en stor grej för mig i år och därför prio 1!

Mål 1. Vikten 

Under året Ska jag gå ner 24 kg, alltså vid nyår 2015 ska jag väga max 83 kg! (väger 107,5 1/1-14)
Delmål 1: -6 kg till 1 April
Delmål 2: -6 kg till 1 Juli
Delmål 3: -6 kg till 1 oktober
Delmål 4: -6 kg till 1 januari

Mål 2. kondition och styrka 

Under året vill jag bättra min usla kondition och bättra min styrka, vilket förhoppningsvis ska synas på min kropp vid slutet av året. Kommer givetvis göra andra övningar, men dessa ska jag slå mina personliga rekord.
Delmål 1: ska klara springa, jogga en hel sträcka på 5 km (klarar knappt 400 meter)
Delmål 2: klara plankan i 5 minuter (20 sekunder nu)
Delmål 3: klara jägarvilan i 5 minuter (ligger på 20 sekunder)
Delmål 4: klara 50 stycken armhävningar ( fixar inte ens en enda)

Mål 3. Hästarna 

Jag vill komma igång med mitt intresse för hästarna och komma ut och delta i något evenemang med dom.
Delmål 1: bygga ett stall som faller mig i smaken.
Delmål 2: Köpa mig en ardenner
Delmål 3: rida en bruksridning men Z
Delmål 4: rida hubertusjakt med Z
Delmål 5: köra par med griplastaren här hemma
Delmål 6: Delta i ett skogskörnings evengemang

Mål 4: Hundarna

Under året ska jag inrikta mig på vallningen och inga andra inriktningar, också tänker jag komma igång med min egna kennel och uppfödning.
Delmål 1: Köpa en bc valp, spara en bc valp från kullen
Delmål 2: åka och träna vallning hos en instruktör tills jag klarar starta
Delmål 3: delta i en tävling, Ik 1, resultatet oviktigt
(Delmål 4: eventuellt köpa ett par får)


Likes

Comments

Nyårslöften Håller på att skriva mina nyårslöften (livsstilslöften snarare), återkommer när jag är färdig!

Likes

Comments

Jag hyr ett hus ute på landet, och just nu håller jag på att bygga ett stall till min häst och så jag kan skaffa fler, hihi. Stallet ska vara i en gammal ladugård där det har varit inredning till kor, och därmed för lågt i tak. så till en början fick jag riva inredningen, mäta och fundera på hur jag skulle göra. 

Sen bad jag några vänner att hjälpa mig bila upp betongen i första spalten (ca en tredjedel), under betongen var det sten och grus som jag ägnade dagarna med att köra ut själv, då var jag gravid. efter spalten fortsatte jag med foderbordet, (en tredjedel till) och ett lager på den andra spalten (sista tredjedelen, det var två lager betong och grus emellan) skulle inte hinna gjuta allt innan vintern, som aldrig kom.. hade nu hunnit föda min dotter och var nu mamma ledig på dagarna, så medans hon sov körde jag sten, och hon sover ofta och länge min underbara unge! 

 

Efter ett par veckor var det klart att gjuta första spalten, box 1 och box 2. då fick jag hjälp av hyresvärden, familjen och vänner så det gick fort. det tog ett bra tag innan vi kom igång att gjuta gången, vi behövde fixa nya bärlinor och det sågades och behövde sen torka innan vi fick upp den. En hel del mätning och pussla ihop blev det men sen blev både bärlinan uppe och gången gjuten. Nu ska boxgallret hem mätas och svetsa om, få hem virke och lite u balkar. sen gjuta till de andra två boxarna... men en sak i taget!

Ragge

Likes

Comments