När jag har varit riktigt ledsen, arg eller upprörd så mår jag alltid märkligt dagen efter.
Det sitter liksom kvar i kroppen, en sorts utmattning.. nästan som en bakfylla utan alkohol.
Jag är liksom bedövad utav ledsenheten, kvar i någon sorts dvala.

Det har varit en jobbig dag.
Jakob är hux flux frisk feberfri och full av energi.
Medan jag har känt mej tömd på energi..

Men imorgon kommer mamma, Emmelie, Gabriel och Ivan hit.
Så då hoppas jag på att få tanka mer energi.

Det behövs.

Det värsta är inte att min lilla häst dog. Det värsta är hur han dog, och hur mycket han fick lida.


​♡ Melker ♡

Likes

Comments


Idag fick jag nyheter som man aldrig vill få. Min ponny som stod utlämnad på foder var skadad. Fodervärden ringde, de fick inte tag i någon veterinär och hans ben var brutet. Här sitter jag, med en sjuk treåring och en månaders bebis, helt hjälplös. Hjälplös medan min häst plågades. När veterinären väl kom dit blev han akut avlivad. Veterinären sa att det var en öppen fraktur och att benpiporna stack rakt ut.

Min älskade, positiva lilla ponny finns inte mer. Han fick inget värdigt slut, han fick inte somna in stilla.
Det gör så ont. Åter igen blir man påmind om hur skört livet är och hur fort någon kan tas ifrån en.

En så fin, fantastisk liten häst. Den första ponny jag kört in helt själv. Den andra häst jag köpte och faktiskt återförenades med igen efter några år ifrån varandra. Jag ska alltid minnas dej som den modiga ponny du var.

Det finns inte så mycket mer att skriva, jag finner inga ord. Det gör bara så ont att veta att han behövde plågas och ha ont sin sista tid i livet. Att han inte fick ett värdigt avslut.

Sov gott min älskade ponny.
♡ Blunder ♡
2008-05-19 ~ 2017-01-16


Likes

Comments

Den här förvaringsprylen beställde jag från HM för att ha ovanför Jakobs säng med hans böcker som
vi brukar läsa vid läggning. Inte världens bästa bild (det är mina bilder aldrig) men jag är nöjd med den. .


Tallrikshyllan är inte ny, jag köpte den på köp och sälj redan när vi bodde i Lycksele men har
aldrig haft någon plats för den. Nu hänger den i vår matsal, äntligen!

Den här söndagen blev ju inte alls bra. Visade sej nu på kvällskvisten att Jakob har hög feber :(
Mitt lilla knyte. Blir en väldigt lugn hemmadag imorgon. Hoppas verkligen att Melker inte blir smittad :(


Likes

Comments


Lördag idag och här hemma har det inte gjorts så mycket. Jag och Jakob har pysslat om både kaninerna och hästarna. Vi tog in dem en stund på dagen och gav Gestur kraftfoder och extra hö. Så borstade vi av dem båda. Hos kaninerna städade vi och gosade en stund. Sedan har vi varit i Ullånger och veckohandlat, å så köpte vi lite lördagsmys.

Hämtade ut ett paket i Ullånger och så hade jag fått ett paket i brevlådan.


Det i brevlådan innehöll bland annat det här :)


Min stora, duktiga och älskade pojke ♡

Likes

Comments


En sak som jag samlar på är fina ljuslyktor. Min mamma gav mej min första stora, riktigt fina ljuslykta.
Den fick jag, eller vi, i inflyttningspresent när vi flyttade till Gunnarn där vi hyrde ett hus ett tag.
Efter det har det bara blivit fler, säkert lite för många men det tycker jag bara är mysigt

Det här är min absoluta favorit, för den har jag fått av Jakob och Magnus.
Och så är den så fint sliten som jag tycker om.


En vrå i mitt vardagsrum.

Likes

Comments


Det gick lika bra igår, Jakob är så duktig. Hade det lite svettigt när jag lagade mat och Melker var missnöjd och jag fick amma honom inne på toan medan Jakob badade annars gick allt fint. Vi tog en promenad upp till Kustladan och gungade lite på dagen, skönt att få komma ut i den friska luften även om vädret är tråkigt.

Idag är Jakob på förskolan och Melker hat bara velat vara i famnen hela dagen. Ibland känns det som man inte gör annat än ammar.. lägger man honom ifrån sej så börjar han bara knorra. Mysbebis :) Vädret har varit katastof idag, det har regnat och snöat i omgångar hela dagen så tyvärr ingen promenad idag.

Imorgon är det fredag och då är Jakob ledig. Sen är det helg och vi har inga speciella planer.. 
Trodde vi skulle få fara till Botsmark men Patrik jobbar och barnen är förkylda.. typiskt. 


Likes

Comments


Tillbaka till vardagen.. nästan iallafall. Magnus började jobba i måndags efter att ha varit hemma nästan fyra veckor. Pappaledig i tre veckor sen var han sjuk innan Melker föddes och var hemma nästan hela den veckan. Jakob började förskolan igår efter två veckor och två dagar hemma. Han längtade efter sina kompisar :) Idag är han dock hemma och ledig igen. I måndags var vi alltså lediga själva första dagen och det gick förvånansvärt nog jättebra.
​Mycket bättre än jag trodde. Hoppas det går lika bra idag :)


Köpte den här via facebook köp och sälj för 250kr :) Tycker mönstret är så fint.

♡♡♡♡♡♡

Likes

Comments


Magnus och Jakob har byggt en koja idag.. De snickrade ute i ladan och kom in med världens största skapelse.
Men jag slaktade ett lakan och ett gammalt överkast så blev den riktigt mysig.Vi har också varit på stranden och grillat korv. Det gick sådär, Melker var gnällig och Jakob krånglade lite. För även om han är snäll och omtänksam så kan han vara en riktig tjurskalle också :) Han ville så gärna göra snöbollar men det gick inte för det var inte klabbsnö.. och då blev det ett herrans liv :) Men, vi gjorde ett tappert försök och det blev lite korv och snöänglar. När vi kom hem och jag ammat den lille så tog jag ut Linus en sväng för första gången på länge. Superlycklig ponny som blev longerad kan jag lova. Många bocksprång och mycket gos när jag borstade honom.


Likes

Comments


Jag fick ett muminglas utav Junior idag som han fick på Max när han var i stan idag med pappa. Jag blev så himla glad, han är så enormt gullig min son. Dom var och badade idag på äventyrsbadet. Det blir hans sista jullovsaktivitet. vi har skämt bort honom lite under det här jullovet, han har varit på Teknikens Hus i Härnösand, leklandet i Övik med mamma, på Leos lekland i Sundsvall och nu på äventyrsbadet. Men vår pojke behöver verkligen aktivering. Vi har försökt aktivera honom så gott vi kan. Imorgon tror jag vi ska grilla korv om vädret tillåter.

När lillebror skulle bada idag la Jakob en utav sina bilar i hans badbalja. Han är så omtänksam. Och jag kan verkligen säga att han är väldigt öm och fin mot sin lillebror. De allra första dagarna var han lite avståndstagande, han visste nog inte hur han skulle bete sej. Men nu visar han inga tecken alls på avundsjuka. Jag är så stolt över honom. Han tycker att vi ska skaffa minst fem bebisar och att vi ska hjälpas åt att ta hand om dem, Jakob, mamma och pappa :)


♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡


Likes

Comments


Jag spenderade min nyårsafton med mamma och Melker eftersom Jakob och Magnus var i Piteå.
Hon frågade mej vad jag har för förväntningar på 2017 och jag kunde inte riktigt svara..

Nu gör jag ett nytt försök.


Jag vill vara den bästa tänkbara mamma som jag kan vara. Jag vill spendera mycket tid utomhus med mina barn, och med våra djur. Jag vill kunna promenera eller cykla och hämta Jakob tidigt från förskolan nu när jag inte är gravid. Jag vill göra saker tillsammans med dem båda trots att det är åldersskillnad på dem.

Jag vill vårda min och Magnus relation. Göra mysiga saker som vi båda tycker om och vara extra snäll mot honom, mot varandra.

Umgås mer med familjen. Alltså Patrik, Emmelie, Gabriel, Ivan, Mamma, Magnus familj, Pappa. Göra familjeaktiviteter tillsammans och i det stora hela, ses mer.

Sluta stressa och vara irriterad. Stressar alltid upp mej över saker, främst då pengar och ekonomi. Men också småsaker som att det är stökigt hemma och att jag inte hinner med. Komma överens med andra och inte vända taggarna utåt.

Vara den bästa djurägaren jag kan. Vilket jag tycker att jag redan gör ganska bra men nu när jag fått Melker och haft ont efter snittet har jag haft väldigt dåligt samvete att jag inte orkat sköta djuren som jag brukar. Magnus har hjälpt mej mycket men ser verkligen fram emot att läka helt så jag kan rida och sköta om hästarna.

Bli mer kreativ. Måla mer, läsa böcker, pyssla, tänka kreativt.

Sedan borde jag baske mej unna mej att köpa mej själv en ny telefon.
Har haft Magnus gamla telefon nu i flera år och innan den hade jag en knapptelefon.
Kunde ju ha köpt en för min födelsedagsslant men jag tyckte att en torktumlare var viktigare :)Likes

Comments