Header

Everyday

2016, jag kan inte tacka dig mer för detta året som varit.
Jag har festat, tagit studenten, åkt skidor i Barcelona, båtluffat i Kroatien, varit på Bali och åkt på äventyr i Australien, och så mycket mer. 2016 har helt enkelt visat hur man lever sitt liv till max. Men vad som egentligen gjort mitt år och alla händelser i mitt liv är de personer som jag spenderat min tid med. Jag har fått träffa och vara med så underbara människor. Allt från gamla vänner, gymnasie kompisar, nya vänner och folk jag träffat på vägen. Jag har varit i ett underbart förhållande, och varit med min älskade familj. Jag kan skriva flera sidor om 2016 och önskar verkligen att jag kunde få in mer människor på collaget men min mobil har knappt några bilder då allt ligger på datorn hemma i Sverige...
Tack 2016 för allt, 2017, jag välkomnar dig med öppna armar.

Likes

Comments

Travel

I år vart det ingen Kalle anka, lussebullar eller knäck utan en mer exotisk jul. Här stannade vi under julen, i ett tält ute på risfälten med privat pol. På självaste juldagen gick vi upp kl 2 på natten för att hoppa in i en taxi och tog oss till ubuds vulkan "mount batur". I mörkret med en ficklampa tog vi oss till toppen av vulkanen för att se soluppgången. Det var kallt väder uppe på toppen så det kändes lite som svensk sommar haha! Självaste vulkanen är fortfarande aktiv och varm ånga kommer ut från vissa delar av berget, så när vi frös kunde vi värma oss där. Lite annorlunda början på en julafton kan man säga. Puss

Likes

Comments

Travel

Kl 10 i morse tog vi oss till Ubuds risfält. Ris odlingen var jätte vacker med olika terasser som man kan klättra upp för men vägen upp var väldigt lerig. Flip-flops var inte bästa idéen... Sedan tog vi oss in till stan för att äta lunch. Framåt sen eftermiddag åkte vi till tirta empul tempel för att uppleva the "holy spring water". Balineserna går dit för att be och rena sig i vattnet, och trots att regnet öste ner slutade de inte att be. Mäktig dag.

Likes

Comments

Travel

I mitten av risfälten har vi nu bott i en liten by i några dagar. Man vaknar upp till synen av risfälten och somnar till fågelläten. På morgonen vaknar vi upp till bananpannkakor och kafé för att sedan ta en dusch i det öppna. Sedan tar vi motorcykeln (som för övrigt är rosa!!) förbi smala vägar till dagens äventyr. Kan det bli mer dröm? Idag lämnar vi dock detta ställe för att ta oss vidare till nästa ställe, fortfarande här i Ubud.

Likes

Comments

Travel

Så igår var vi i monkey forest och hängde med aporna. Det är inte som ett zoo där aporna blivit fångade i burar utan mer ett naturreservat där aporna lever vilt. De sprang runt lite hur de vill och hoppade på besökarnas huvud och axlar när de kände för det haha. Riktigt underhållande!!!

Sedan avslutade vi dagen med en 60 min facial på jaens spa här i ubud. Så avkopplande och idag känner man sig extra fräsch i ansiktet.

Likes

Comments

Travel

Canggu vart ett ställe jag blev små förälskad i. Det var enkelt att ta sig runt med mopeden och nära till stränderna. De flesta restaurangerna var organiska eller vegetariska och de visade verkligen på att det är gott att äta hälsosamt. Inte nog med det hade de flesta restaurangerna en "tumblr vibe" vilket gjorde att det vart kul att äta också haha. I allmänhet hade hela Canggu den här feel good viben. Nu iallafall är jag i Ubud, bilder på stället vi bor på kommer upp imorgon.

Likes

Comments

Travel

Dagen började med en fräsch lunch på Shady Shack med mitt nya obsession smoothie bowl och is latte. Sedan drog vi ner till stranden och badade tills stora svarta mol rörde sig mot oss. Jag kände att efter 12 veckor på resande fot var jag värd en massage så jag tog en helkroppsmassage på underbara goldlust. Nu är man avslappnad och redo för kvällens äventyr.

Likes

Comments

Travel

Idag tog vi mopeden till thanna lot för att delta i solnedgångs ceremonin där vi blev helade i vatten templet. Det var en 30 min körning från Canggu där vi passerade risfält, små byar och lokala matstånd. Önskar jag kunde tagit bilder på vägen men det gick för fort på vägen för att kunna hinna med i indonesernas tempo. Väl inne på templet går vi fram till två män klädda i vitt som pekar på det heliga vattnet som vi tvättar ansiktet i. Sedan sätter en av männen ris i pannan på mig medan den andra kastar det. Sist men inte minst sätter de en blomma bakom örat och man får gå högre upp i templet. Kvällen avslutades med GUDOMLIGT god indonesisk mat inne i stan. Bra söndag

Likes

Comments

Travel

Första dagen i Bali spenderades i kuta, en intensiv och hetsig stad med folk överallt. Utan karta och utan något mål gick vi runt i över 8 timmar. Kroppen är helt slut just nu!! . Det vackraste av det jag såg i stan var alla templen, de är noggrant gjorda med statyer och grindar där rökelser är igång nästan hela tiden. Det finns gåvor till gudarna verkligen överallt i hela staden så man måste akta vart man trampar. Imorgon rör vi oss upp till Canggu där vi stannar tre dagar.

Likes

Comments

Travel

Sitter just nu på Brisbanes flygplats och väntar på att få åka till min nästa destination, Bali. Hört så mycket bra om Bali från folk jag träffat här i Australien så kände att det blir ett bra ställe att fira jul och nyår. Det var en spontan bokning att åka dit så är otroligt taggad!! Igår var jag i city och mötte up med några kompisar som bor där. Vi tog takeaway från en unbelievable god Thai resturang som kallas phat elephant och satte oss i en park under stadens byggnader. Magisk känsla att sitta i mitten av allt och se stadens ljus. Puuuss

Likes

Comments