Header

Travel

I mitten av the outback ligger detta ställe, långt från människor och affärer. Det är en billabong med kallt svalkande vatten och definitivt ett ställe jag skulle kunna åka tillbaka till. Det var lite svårt att hitta dit då det inte fanns många skyltar och många små vägar. Men när vi väll hittade stället var det verkligen värt tiden det tog. Riktigt bra sätt att komma bort från festande, folk och tankar. Ingen söndagsångest här inte.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Travel

Idag bestämde vi oss för att ta en tripp till Townsville. Det tar 5 tim med bil och det ända som finns på sidan av vägen är fruktstånd, sockerrör och bananträd. Vi rullade ner rutorna, satte på gammal musik och doften av sockerrör slank in i bilen. Vi stannade på några vackra platser för att utforska och när vi kände för det åkte vi vidare. Nu är vi framme och ska käka fish and chips innan jag ska sova. Kram!

Likes

Comments

Travel

Att dyka under kvällen känns som att vara på en annan planet. Det ända som lyser upp havet är en ficklampa och månens ljus, släcker man lampan helt ser man bara vattnets yta. Jag och min buddy tog oss via en navigator till några grottor längre bort från båten och såg den största sköldpaddan jag sett hittills, han måste ha varit över 1 1/2 m. Små röda ögon från fiskarna stirrar på en från korallreven och vattnet är helt tyst. Påväg tillbaka till båten behövde vi göra ett säkerhets stopp, så vi höll fast oss i en stång och dämpade ljuset på lamporna. Två reef sharks började att cirkulera omkring oss tills vi började att röra oss uppåt mot ytan igen. Så coolt.

Likes

Comments

Travel

Photo cred: Josh

Har nu levt på en båt i x antal dagar utan wi-fi eller nätverk och dykt i det stora barriärrevet. Varje dag gick vi upp tidigt, satte på oss våran blöta dykarutrustning och dök i vattnet medan solen höll på att gå upp. Efter vi dykt åt vi frukost och tog oss till nästa dykarplats. Vi gjorde som max 4 dyk per dag och avslutade dagen med en solnedgång. Sent på natten när alla lagt sig släkte jag och ett gäng kompisar lamporna runtom på båten och satte oss under stjärnorna. Vi drack en flaska Rom, satte på lite musik och grabbarna tände sin cigarr. Man såg inget annat än horisonten och stjärnorna runtomkring oss. Inget slår känslan av frihet.

Likes

Comments

Travel

Idag tog jag en svettig promenad till Cairns botanic garden. Stora och färgglada blommor spred sina dofter runt om i trädgården medan exotiska fåglar gick runt bland buskarna. Gick runt där en lång stund tills jag insåg att det fanns stora spindlar hängandes i nät ovanför mig, då kände jag att det var dags att gå! Imorgon ska jag in till stan och leta jobb, kanske på någon bar. Vi får se. Kram

Likes

Comments

Travel

Idag är första dagen jag inte känner mig jetlaggad, det har alltså tagit mig tre dagar att komma in i rätt rytm. Igår var vi ute på barer och dansade till band och djs. Helt galen stämning! Människorna jag träffade på de olika ställena verkligen bjöd på sig själva och vi hade så kul. Fick inte mycket sömn då jag skulle till Palm coves lokala marknad idag. Vi gick längst de långa varma gatorna med palmer runtomkring och tittade på allt handgjort som lokalbefolkningen sålde och de 20 olika matstånden samtidigt som olika band spelade vid vattnet. Färgglad och skön stämning. LOVE IT!!!!

Likes

Comments

Travel

Saknaden för vattenfallen, palmerna och bikinin är enorm. Så i väntan tills nästa veckas resa till Australien får jag drömma mig tillbaka till min båtluff i Kroatien.

Likes

Comments