Header

Varför jag valt att skriva ut detta på min blogg är p.g.a olika anledningar. Men den största anledningen är att jag vet att jag inte är ensam. Det finns så många människor som mår dåligt och varit med om hemska saker, men inte vågar berätta. Precis som jag kände. Jag vill verkligen ägna denna texten till människor som är trasiga inom bords av olika anledningar. Jag vet faktiskt inte hur jag skall kort fatta detta och få folk att förstå. Så jag skriver rakt från hjärtat.

2009 började mitt liv rasa i bitar. Sakta men säkert. ALLT förstördes. På grund av en man. Denna mannen har varit min pappas absolut närmaste vän sedan unga år. Han har även känt min mamma sedan ung ålder. Han har jobbat tillsammans med min pappa, de hade ett företag tillsammans och har jobbat tillsammans ute i Göteborgs nattliv.
Han har varit som en del av min familj sedan jag föddes. En person jag litade på till 100%.

Jag och min pappa har inte haft bra relation tidigare i mitt liv. Men jag och mamma har haft det bra.
Denna mannen har förstört min relation mellan mig och mina föräldrar nu de senaste åren. Vissa saker jag inte kunde prata med mamma om sa jag istället till honom. Vi pratade om allt. Jag berättade allt för honom. Han visste allt om mig. Han fick min pappa att framstå som den sämsta pappan i världen. Vissa meningar sitter än krav i mitt huvud.
"Hade din pappa verkligen älskat dig och brytt sig om dig hade han lagt ner mer tid på dig."
Han köpte cigaretter till mig. Han köpte alkohol. Han körde mig överallt.
Han köpte saker åt mig. Han gav mig pengar. Han la upp allting på ett silverfat.

Jag var 12 år när allting började. Jag var ett barn. Jag hade inte ens fått min mens eller bröst. Jag var en liten flicka. Under 5 års tid har jag blivit sexuellt utnyttjad av denna mannen. Nu när du läste denna meningen kom det antagligen upp massa frågetecken i huvudet? Jag har aldrig rört hans underliv, han har aldrig rört mitt och vi har inte haft sex. Då kanske du tänker att det inte är så farligt? Men man kan aldrig förstå någon annans känslor och tankar om man själv inte varit med om exakt samma sak. Allting började med att jag, precis som många andra tjejer ville bli modell. Jag visste att han hade kontakter. Jag visste att han haft hand om mode visningar. Han sa att han kunde hjälpa mig. Inte trodde jag att han av alla skulle skada mig så mycket. Han tog kort och filmade mig när jag gick i klackskor. Allting började "enkelt". Med kläder och skor. Sedan blev det stegvis värre. Mer avklett, mer poseringar - framförallt mer sexuella poseringar. Han började dessutom ta på mina ben medans jag poserade.
Kyssa mina ben och ge mig massa komplimanger hela tiden medans han höll på att ta på mig.

Är man en trasig 12 årig liten flicka som aldrig fått den uppmärksamheten jag ville haft och behövde ha från min pappa så är inte huvudet med ordentligt. Allt jag tänkte på var att få uppmärksamhet. Och den enda gången jag fick det var när jag gjorde någonting som var fel. Jag visste inte hur det gick till att bli modell. Jag visste bara att han visste, och att han sa att han skulle hjälpa mig. Till en början tänkte jag inte ens på det, om det var konstigt. Tills det gick månader och han lovade att skicka in videos och filmer till en polare som hade hand om visningar och plåtningar. Men sedan nämnde han ingenting. Tiden gick och det blev som en vana. Detta hände alltså flera gånger i veckan. Jag fick cigaretter "gratis" och jag hade en vuxen människa att prata med om allting. Det är så himla svårt att kortfatta detta.
Och ännu svårare att få någon som inte känner mig att läsa detta och faktiskt förstå.

När jag precis hade fyllt 15 år kom nästa steg. Han tog på mina ben och mina fötter medans han runkade. Jag var i min egna lilla bubbla då. Jag hade byggt upp en mur. Jag kände mig helt frånvarande när jag var hos honom. Som att jag stängde av hela världen för varje steg jag gick till honom. Och nu undrar säkert någon som läser denna texten hur jag kunde låta honom göra så. Varför jag gick dit. Eller varför jag inte sa ifrån. Då kan jag bara säga såhär.
Hade det varit så jävla enkelt att säga ifrån så hade jag gjort det för länge sedan.

"varför berättade du inte för någon", är en fråga som jag fått ett antal gånger. Samma svar där.
Hade det varit så enkelt så hade jag gjort det. Och har man inte varit med om liknande händelse så kan man inte förstå.
Man kanske kan föreställa dig hur det är, men man kan aldrig förstå.

Min pappa fick reda på detta den 22 april förra året, alltså 2012. Det pågick alltså hela tiden fram tills dess. Bara två dagar innan pappa fick reda på det så var jag där. En gemensam vän till han och pappa hade sett bilder på mig från hans telefon och hon meddelade pappa om detta. Hon är jag evigt tacksam för.

Tidigare det året låg jag inlagd på östra sjukhuset under en 2 månaders period. Det var då allting rasade för mig. När man varit med om ett trauma så glömmer man saker. Kroppen och hjärnan gör automatiskt allting för att glömma hemska upplevelser. När detta skulle polisanmälas var jag tvungen att minnas allting. Alla år och alla känslor kom på samma gång. Jag började få panikångestattacker. Vilket ledde i sin tur till att jag inte kunde umgås med vänner, gå till skolan eller leva mitt normala liv. Jag började drömma mardrömmar. Jag kunde inte och ville inte sova på nätterna.
Jag brukade älska att vara ensam ibland. Men att vara ensam blev min största rädsla. Jag blev ensam med mina tankar. Jag började skära mig igen. Jag började klaga på min kropp och äta dåligt. Jag försökte lossas som att allting var bra med mig. Jag ljög så mycket för folk att jag själv nästan började tro på det.

Jag mådde inte bra som jag sa till folk. Jag var inte glad egentligen. Jag ville bara inte att någon skulle veta. Jag kände mig smutsig och jag äcklades av mig själv. Ibland när jag duschade så skrubbade jag hela kroppen gång på gång för det kändes som hans händer fortfarande satt kvar. Jag ville fly från min egen kropp. Jag ville inte leva. Mina närstående började bli oroliga. Jag blev själv orolig eftersom att jag faktiskt planerade att ta mitt liv. På riktigt.
Stress från skolan, polisutredning, psykolog samtal, det hade för inte så länge sedan även tagit slut mellan mig och mitt ex. Jag var så trött på allt. Men mest av allt var jag trött på att vara trött.

Jag började gå på samtal hos BUP(Barn och Ungdoms Psykiatri). Dom konstaterade att jag har PTSD och leende depression. Hade det inte varit för Marja så hade jag inte suttit här idag och skrivit detta. Hon fångade mig i fallet. Men hon hjälpte mig inte upp. Hon hjälpte mig att själv hjälpa mig upp.
Jag har byggt upp mig själv. Sakta men säkert. Och det är en lång bit kvar.
Men jag har fötterna på jorden idag och jag är så grymt stolt över mig själv.

Det är så många dom råkar illa ut och inte berättar. Hur ska man berätta? Vem ska man berätta till? Vad ska man göra? Det finns inget direkt svar på den frågan eftersom att alla är olika. Men en sak kan jag lova. Ingenting blir bättre om man inte berättar. Finns det någon du litar på? Någon du har lätt att prata med? Man behöver inte prata. Man kan skriva. Skriv ett brev. Skriv ett sms. Gör vad som krävs för att få det ur dig. För det blir bara värre av att hålla det inne.
Det är som en stor sten. Som bara växer och växer om man inte säger någonting. Men när man berättar om det försvinner stenen bit för bit. Den kommer alltid finnas där. Men man kan i alla fall se till så att man inte känner den hela tiden.

Jag vet att jag kommer få en del olika reaktioner och det är jag beredd på. Men inget hat i världen kan få mig att ångra det jag just skrivit. För jag vet att detta kan hjälpa och stärka så många. Och det är det jag vill. Hade någon skrivit något liknande och jag hade läst det innan jag anmälde det så hade det hjälpt mig. Jag berättade inte detta för att jag vill att någon skall tycka synd om mig. För jag behöver inga kommentarer från folk som inte känner mig. De har absolut ingenting att säga till om. Och detta är inte hela mitt liv. Det är en liten del, som jag kortat ner hur mycket som helst. Så bara för att ni vet detta om mig nu betyder inte det att ni vet hur jag är som person. Och helt ärligt så skiter jag faktiskt i om någon skulle tycka eller tänka nått dåligt om mig. För tycker och tänker gör vi alla. Men jag vet vad som hänt mig. Jag vet vad jag gått igenom. Jag vet att det inte är mitt fel. Det är aldrig barnets fel. Jag vet vad jag är kapabel till. Det är det enda som räknas. För det är jag som ska leva mitt liv.
Jag fick en extra kick när jag satt mitt emot kräket under rättegången. Han blev dömd. För allting. Det är hans fel. Inte mitt. Jag ska inte må dåligt för att han är dum i huvudet. Han ska inte få mig att ta mitt liv. För mitt liv är mitt liv. Och det är jag som ska styra över mitt liv. Och jag kämpar varje dag. Men jag kommer aldrig ge upp.


Alla har vi våra historier. Alla är som dom är p.g.a olika anledningar. Så döm aldrig någon du inte känner. För man har inte en aning om vad andra går genom och inte. Alla får motgångar i livet, det handlar bara om att ta sig genom dom. För allting löser sig tillslut. När det känns som mest hopplöst så kommer det faktiskt bli bättre. Men man kan inte sitta ner på rumpan och vänta på att någonting ska hända. Man måste få det att hända själv. Man måste kämpa. Det är ditt liv. Never back down.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kolla vad duktig han är!! Och jag kan inte ens koka pasta utan att nått blir fel.. Haha!


Likes

Comments

Ja hur ska jag säga. Det va grymt kul att se Andrina ute på krogen! Träffade pappsen ute också, och massor med andra!
Vid 4 drog vi en donken med Ali och Dennis! Sen gick jag från stan till en sovande Simon.. Med skoskav, kissenödig, håll, huvudvärk och en död mobil. Inte det roligaste kanske, men jag blev glad när jag kom fram! Massa dregg påväg hem..

Simon är på träningen nu och jag har bara sovit en timma inatt så jag ska försöka få lite sömn nu innan han kommer hem igen!


Likes

Comments

Nu sitter vi på bussen från ett förkrök till ett annat! Idag är det all in och Andrina är överlycklig. Är så himla glad idag. Ingenting ska få förstöra denna kvällen! Efter 12 slaget är hon 18 år och lyckligare än aldrig förr. Världens finaste tjej. Mitt guldhjärta. 13 åra vänskap. Jag älskar dig Andrina!Likes

Comments
Likes

Comments

Jag och Andrina sitter på bussen påväg mot Torslanda nu, vi ska fixa oss och sedan kommer resten, idag ska vi fira Andrina för hon fyller 18 imorgon, så vi ska ut idag!

Likes

Comments

Jag förstår att ni vill veta och jag vet att jag sa att jag skulle berätta senast torsdag. Men för en gångs skull är det fint väder några dagar i rad och jag vill inte tänka på massa jobbigt. Jag kommer berätta, men inte idag. Och inte imorgon. Antagligen nästa vecka. Jag har fått sjukt mycket kommentarer om att jag ska berätta. Och jag förstår nyfikenheten men samtidigt måste ni visa lite respekt mot mig. Det är liksom inte så att jag ska berätta vad jag åt till middag. Utan jag ska berätta varför jag mått som jag mått och vad det är som gjort att jag skurit mig och haft självmords tankar och panikångestattacker. Så snälla. Sluta tjata. Annars tar jag bort bloggen utan att berätta.

Dessa kommentarer plus en jävla massa mer.

Likes

Comments