Planer och Tankar inför 2017.

2016 går mot sitt slut. Och jag är mer en redo att starta 2017, mycket som kommer förändrats och då till de bättre. Äntligen får flytta in i våran lägenhet, en nyproduktion i Kista.

Jag har en hel del kurser inplanerade redan, Coachgrupp för Heidi i agility på Stockholms hundsportcetrum, och online kurs i tävlingspyskologi för Eva Marie Wergård.

Sen har jag även en hel del mål, jag och Bulten ska ha startat agility till senast i sommar. Jag är redo att anmäla mig när Gungan, A-hindret och balansen är inlärda. Och när jag själv kan lite mer om tävlingspyskologi och hur jag ska hantera mig själv och mina tankar innan tävling. Jag är en tävlingsmänniska av rang, men jag saknar den där jävlar- nu-ska-det-för-i-helvete gå istället för att tända till kan jag i stället stänga av och leka att jag inte bryr mig, men innerst inne gör de för jävla ont. Jag vill hitta det där fokuset som Eva berättar om i hundpodden vår bästa vän. Där hon går in och säger till sin hund, de är du och jag och struntar i allting runt omkring henne, 100% fokus. Jag vill hitta mitt 100 % fokus...

Likes

Comments

Jag får helt enkelt ta att jag uppdaterar när jag har något intressant att uppdatera om, även om jag inte sköter det klockrent. Jag har ju trots allt inte uppdaterat om träningstävlingen i rallylydnad.

Förra helgen var jag och Bulten på kurs för Christina Beskow, som arrangerades av Svenska Staffordshire Bullterrier klubben. Vi var 6 stycken som var med och tränade sedan var det 2 stycken som var med som åhörare. Detta arrangerades i inomhus hallen Stockholms hundsportcentrum, vilket också är min favorit hall.

På lördagen hade vi först en genom gång där alla skulle presentera sig och sin hund och vilken nivå vi var på, jag och Bulten var yngst och grönast på agility, om vi bortser från dom två som var med som åhörare.

Vi gick även igenom agilityns historia och hur den har förändrats till idag. Och friskvård av hund och vad vi bör tänka på när man äger en staffe, tillexempel bör man inte som okunnig stretcha en staffe då de redan är extremt överrörliga vilket också är en anledning till att dom ofta hamnar i "grodpositionen" de vill säga att frambenen kan ligga framåt och bakben ligger rakt bak. Vi gick igenom olika byten och olika kända benämningar inom agilityn. Vilket också ledde oss in på våran första övning. Blindbyte jag har ännu inte lärt mig helt dom olika bytena klockrent och därför fick vi tips om att öva mycket blindbyte på olika böjda tunnlar. Efter detta tog vi lunch och en fördel med att alla hundar sitter i bur är att man faktiskt kan lämna hunden och gå och äta lunch och bara tänka på och prata med människorna som är där och delar ens intresse agility och staffar, ja jag var i himmelriket, så himla mycket fina staffar och otroligt duktiga ekipage.

Efter lunch byggde vi upp en ny bana där vi skulle använda oss av så mycket kombinationer och olika svängar vi bara kunde, ibland de svåraste jag vet är när man ska komma på sina egna vägar och lära sig vilket utav bytena som passar bäst just där eller för just oss. Tappar jag Bulten någon sekund så är han helt borta, då är de kört. Och eftersom varken jag eller han har så bra koll så blir de lätt snurrigt för oss. Till läggas ska att dom flesta andra som var med på kursen hade mycket äldre hundar och flera av dom har flera hundar och har tränat och tävlat flera år, så kunde inte vara mer än nöjd med honom. När vi var klara var vid båda rätt slut, och trötta i både kropp och knopp! Men vilken jäkla bra start vi har, jag kan sätta honom långt ifrån mig och han sitter kvar, rör sig inte en meter och det här måste vi fortsätta hålla de kommer kunna ge oss så mycket försprång i framtiden!

SÖNDAG

På söndagen låg fokuset på Gunga,A-hinder och balansen och såklart då också kontaktfälten. Eftersom jag och Bulten inte har kommit så långt ännu att vi har tränat på varken gunga, A-hinder eller balansen eller kontaktfält. Därför fick dom mer rutinerad och dom som tränat på detta först köra en bana. Och sedan var de dags för oss 3 med lite mindre rutinerade hundar att testa på Gunga och lära oss hur vi tränar in kontaktfält.
Det första vi fick göra var att bara ställa oss bredvid gungan medans den slog ner i baken för att vi skulle få se hur våra hundar reagerade, samtidigt som vi matade dem med godis. Bulten reagerade ingenting, knappt att hans öron rörde på sig, utan han bara åt godis, gick fram och kikade sedan ville han ju hoppa upp. Så fick han hoppa upp och gå ner och vi kommer köra två fötter på kontaktfältet och två fötter av. Även fast balansen var uppe i luften lite och han behövde trycka ner den lite, så brydde han sig ingenting. Sen hade Christina med sig en trick and train, som jag fått av min pojkvän och tränat en del med, så när vi testade med den gick de klockrent! Han förstod direkt, dock vet han också hur man får upp luckan där man lägger i godis. Så han försöker ofta borra ner sitt huvud där i, så är det när man har en matglad staffe, dock tacksamt i träning!

Efter lunchen så skulle vi köra gamblers (?) Det betyder att man ställer upp en banan och för varje hinder får man olika poäng. Slalom har ett visst antal poäng, balansen ett visst antal, och hopphinder och tunnlar varsina poäng. Man får bara ta varje hinder två gånger, och man ska göra sin egna banan och försöka fånga så många poäng som möjligt. Sedan blåser dom i en visselpippa och då står de ett ex antal hinder som man bara får ta när dom visslat i visslan och då ska man hinna ta dessa hinder på ett visst antal sekunder, och man måste ta sista hindret annars är man inte i mål. Och om man gjorde "japanen" (?) fick man 25 poäng då skulle man springa utanför balansen som stod utanför hindrena som man skulle skicka hunden på. Så fruktansvärt svårt, men kul! Eftersom vi bara kunde ta hopphinder och tunnlar så fanns de inte en möjlighet att vi skulle kunna plocka lite mycket poäng som andra, och vi slutade på 13 ynka poäng. Men jag var så nöjd ändå! Vi gjorde vårat bästa och detta var så fruktansvärt svårt!
Det delades ut ett pris som inte var till den som var bäst utan till den som hade gjort bäst utveckling under helgen och jag och Bulten fick det, vilket kändes så himla roligt, vi var sämst, men hade gjort mest framsteg, vilket kändes himla härligt att höra! Så tråkigt att den helgen var över så fort, inte haft såhär kul på länge! Längtar efter nästa gång.

Bilder från när vi gick igenom gungan och kontaktfälten.

Likes

Comments

I torsdags tränade Bulten och jag tillsammans med Ralph, Xtra och Matte Sofia, en utav dom bästa grejerna med att träna hund och mitt intresse är att man träffar så mycket nya underbara människor!

Uppdateringen har ju varit som den har varit, men jag ska bli bättre. Vi har i alla fall kommit igång med agilityn och rallyn, på lördag är de debut på träningstävling i väsby hallen, lite för att se om vi verkligen är redo att börja tävla.

I agilityn har Bulten väldigt mycket fart i rumpan och ett otroligt hinder och tunnel sug, så jag får verkligen jobba när vi kör agility, de svåraste för Bulten just nu är tajta svängar och såklart slalom som vi inte har kommit så jätte långt med ännu, vi kör på allémetoden och tragglar på. Tanken är att vi ska gå i coachgrupp för Heidi som vi gått kurs för och håller tummarn å tår att vi kommer komma med, för målet är att vi ska kunna börja tävla till sommaren. Och att slalomet ska sitta någorlunda till efter vintern. Och att jag ska ha hunnit lära mig att handla ordentligt, och ha kontroll på vägen och min egenkropp!

Bjuder på ett film från torsdagens träning!

Nu ska vi åka på inkallningskurs för Irene.Likes

Comments

Desliver Suroh Chagi "aka" Bulten, min högerhand. Den där lilla röd vita saken som aldrig lämnar min sida. Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera ett inlägg för att verkligen beskriva den här lilla killen på ett sätt som verkligen gör honom rättvis, till att börja med är han ju helt fantastisk (oftast), men vilken matte tycker inte de om sin lilla ögonsten? Jag hoppas alla gör det, annars tycker jag ohört synd om både ägare och hund.


Jag skulle nog beskriva Bulten som en liten polis, han gillar att ha kontroll (inte helt olikt sin matte). Till exempel när vi är ute på promenad och någon cyklar förbi eller två stycken står och pratar, då ska han råstirra på dem tills dom försvinner ur hans synfält alternativt att han inte hör dom längre, han kan stå flera minuter och de spelar ingen roll om jag försöker övertala honom att vi borde gå vidare.

Han är oerhört glad, alltid glad! Han älskar alla människor, men kan ibland tycka att människor som är väldigt "på" innan han fått hälsa är lite otäckt, såna människor som man själv lätt kan uppleva som framfusiga är inte hans favorit typ av människa.

Han är lättlärd, de tar inte långt tid tills han har greppat och förstått olika moment eller tricks som man försöker lära honom. Han älskar att få vara med och de är ibland de viktigaste som finns för honom, de spelar ingen roll vad man gör, så länge han får vara med är han nöjd, även om de bara handlar om att man ska gå på toa. Han är otroligt följsam, gent emot mig. Säger jag "hej då" så har jag fort som attan en hund som stryker sig vid min sida. Han vill inte bli lämnad. Han har extrem koll på mig på promenaderna, han går aldrig längre än att han ser eller hör mig, de går inte heller att försöka locka med honom om han inte ser mig, han rör sig inte, då spelar de ingen roll om du är en tik som löper eller en hare.

Han älskar dom flesta andra hundarna, men han har även en hel del hundar som han inte kommer överens med alls, tråkigt tycker än annan då de är två stycken av våra träningskompisar som inte alls ligger högt på listan.

Jag har ställt ut honom 2 gånger i dagsläget, och vi har tagit hem både ett Very good första utställningen för oss båda två. Det var ras specialen i februari 2016 i Sollentuna. Jag var ändå extremt nöjd för att vara bådas första gången någonsin i utställningsringen. Andra gången var vi i Strängnäs i mars och där knep vi vårat första excellent och en andra placering, av 3 tävlandet, så inte så mycket att skryta med. Nästa utställning blir i gränna den 1 juli på den årliga staffespecialen.

Han kommer från kenneln Desliver som ägs av Åsa och Markus Känngård. Bulten tog jag hem den 1 juli 2015, han är född den 6 maj 2015. Bulten är av rasen Staffordshire Bullterrier, även kallad staffe.

Vi har än så länge inte gått alldeles för mycket kurser men hoppas att vi ska komma igång med mer kurser nu till sommaren men framför allt hösten.

Vi har gått:Valpkurs,allmänlydnad 1 och rallylydnadskyrs. Vi ska även försöka att starta våran första rallylydnadstävling till hösten, beroende på i vilken grad han mognar, han är extremt omogen.. inte helt olikt andra individer i hans ras som är känd för att mogna sent.

Den 31 maj röntgade vid HD/ED och vilket strålandet resultat det blev.

HD: B ED: UA

Tanken är att patella röntga och ögon lysa eftersommaren. Men nu vet vi i alla fall att vi kan börja träna hårt, för att förhoppningsvis kunna komma ut på tävlingsbanan snart.

Jag har så galet mycket bilder, här är i från Bultens första dagar hemma hos mig, och när han fortfarande var hos uppfödaren då alltså 5 veckor gammal. 

Likes

Comments

Bulten med lite vänner på dessa bilderna, jag bjuder på dessa innan jag har hunnit sätta mig ner och skrivit ihop en bra presentations inlägg om oss, och innan hela bloggen riktigt har kommit igång.

Bulten & Bianca.

Bulten & Ralph, har precis lekt i leran.

Alltså, Bulten kan se för rolig ut på bilder ibland, dessa får mig att skratta så jag nästan kissar på mig.

Likes

Comments