Desliver Suroh Chagi "aka" Bulten, min högerhand. Den där lilla röd vita saken som aldrig lämnar min sida. Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera ett inlägg för att verkligen beskriva den här lilla killen på ett sätt som verkligen gör honom rättvis, till att börja med är han ju helt fantastisk (oftast), men vilken matte tycker inte de om sin lilla ögonsten? Jag hoppas alla gör det, annars tycker jag ohört synd om både ägare och hund.


Jag skulle nog beskriva Bulten som en liten polis, han gillar att ha kontroll (inte helt olikt sin matte). Till exempel när vi är ute på promenad och någon cyklar förbi eller två stycken står och pratar, då ska han råstirra på dem tills dom försvinner ur hans synfält alternativt att han inte hör dom längre, han kan stå flera minuter och de spelar ingen roll om jag försöker övertala honom att vi borde gå vidare.

Han är oerhört glad, alltid glad! Han älskar alla människor, men kan ibland tycka att människor som är väldigt "på" innan han fått hälsa är lite otäckt, såna människor som man själv lätt kan uppleva som framfusiga är inte hans favorit typ av människa.

Han är lättlärd, de tar inte långt tid tills han har greppat och förstått olika moment eller tricks som man försöker lära honom. Han älskar att få vara med och de är ibland de viktigaste som finns för honom, de spelar ingen roll vad man gör, så länge han får vara med är han nöjd, även om de bara handlar om att man ska gå på toa. Han är otroligt följsam, gent emot mig. Säger jag "hej då" så har jag fort som attan en hund som stryker sig vid min sida. Han vill inte bli lämnad. Han har extrem koll på mig på promenaderna, han går aldrig längre än att han ser eller hör mig, de går inte heller att försöka locka med honom om han inte ser mig, han rör sig inte, då spelar de ingen roll om du är en tik som löper eller en hare.

Han älskar dom flesta andra hundarna, men han har även en hel del hundar som han inte kommer överens med alls, tråkigt tycker än annan då de är två stycken av våra träningskompisar som inte alls ligger högt på listan.

Jag har ställt ut honom 2 gånger i dagsläget, och vi har tagit hem både ett Very good första utställningen för oss båda två. Det var ras specialen i februari 2016 i Sollentuna. Jag var ändå extremt nöjd för att vara bådas första gången någonsin i utställningsringen. Andra gången var vi i Strängnäs i mars och där knep vi vårat första excellent och en andra placering, av 3 tävlandet, så inte så mycket att skryta med. Nästa utställning blir i gränna den 1 juli på den årliga staffespecialen.

Han kommer från kenneln Desliver som ägs av Åsa och Markus Känngård. Bulten tog jag hem den 1 juli 2015, han är född den 6 maj 2015. Bulten är av rasen Staffordshire Bullterrier, även kallad staffe.

Vi har än så länge inte gått alldeles för mycket kurser men hoppas att vi ska komma igång med mer kurser nu till sommaren men framför allt hösten.

Vi har gått:Valpkurs,allmänlydnad 1 och rallylydnadskyrs. Vi ska även försöka att starta våran första rallylydnadstävling till hösten, beroende på i vilken grad han mognar, han är extremt omogen.. inte helt olikt andra individer i hans ras som är känd för att mogna sent.

Den 31 maj röntgade vid HD/ED och vilket strålandet resultat det blev.

HD: B ED: UA

Tanken är att patella röntga och ögon lysa eftersommaren. Men nu vet vi i alla fall att vi kan börja träna hårt, för att förhoppningsvis kunna komma ut på tävlingsbanan snart.

Jag har så galet mycket bilder, här är i från Bultens första dagar hemma hos mig, och när han fortfarande var hos uppfödaren då alltså 5 veckor gammal. 

Likes

Comments

Bulten med lite vänner på dessa bilderna, jag bjuder på dessa innan jag har hunnit sätta mig ner och skrivit ihop en bra presentations inlägg om oss, och innan hela bloggen riktigt har kommit igång.

Bulten & Bianca.

Bulten & Ralph, har precis lekt i leran.

Alltså, Bulten kan se för rolig ut på bilder ibland, dessa får mig att skratta så jag nästan kissar på mig.

Likes

Comments