Jättegod soppa! I vår stuga har vi soppa till middag minst en gång i vecka, gärna med nybakat Lchf bröd till😀

Till 4 personer behövs....

500gr räkor m skal
3 st mogna avokado
1 dl kesella
3 msk citronsaft
1 l hönsbuljong
Salt, peppar och gräslök!

Gör så här...

Skala räkorna. Mosa avokadoköttet med en stavmixer och blanda snabbt med kesella, annars mörknar moset!
Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar, ev mer citron.

Garnera med räkor och gräslök och servera på en gång! 🍵

.... Hämtat från Tasteline🍴

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kanske inte kul att äta gröt varje morgon...?

En halv banan
1,75 dl mandelmjölk
0,5 dl chiafrön

Topping; 1 dl mandelmjölk, 1 hackad kiwi och 1/2 granatäpple!

Mixa mandelmjölk med banan. Blanda ihop med chiafrön och ställ kallt. Rör runt efter ca 10 min och låt stå i kylen minst en timme. Servera chiapuddingen med kiwi, granatäppelkärnor och mandelmjölk.

Likes

Comments

Jag vill inte hålla på för länge i köket, det ska vara snabbt och lätt.😊
Smakrik kyckling som tar ca 20 minuter förberedelse och ca 30 i ugn.
Lchf recept från Tasteline.

125 gr ädelost
2 dl creme fraiche
1,5 dl hackade valnötter
1 msk kycklingfond
1st pressad vitlöksklyfta
Timjan
1 st gul lök
700gr kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftor
salt, peppar
1 msk smör

Sätt ugnen på 200. Skär filéerna på längden i två delar.
Finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör så de mjuknar och får lite färg.
Tillsätt kycklingbitarna och stek några min per sida. Salta, peppra och krydda med timjan.

Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop
ädelost med pressad vitlök, creme fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera ca 30 min!

Servera med grönsallad och haricot vertes. (Uteslut ris för Lchf.)

Likes

Comments

Detta recept hittade jag på Tasteline!
Går snabbt och lätt att rosta i ugnen. Blir en redig sats som räcker länge!

2,5 dl vatten
1/2 dl flytande honung, jag har Agave

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl physsiliumfrön
1 dl kokos
1 dl hackad mandel
1 dl valnötter el liknande

Torkad frukt som du gillar

Sätt på ugnen på 200, och blanda honungsvattnet.
Blanda i resten av ingredienserna förutom den torkade frukten.
Rosta i ugnen i en långpanna ca 25 min och rör om OFTA!
Låt kallna, blanda ner torkad frukt och förvara i burk med lock.

Likes

Comments

Underbart goda! En räcker😊

För 15 st;
Hacka och blanda 11/2 dl valnötter, 11/2 dl pekannötter, 8 aprikoser.
Tillsätt någon/några msk kakao efter smak, 1 mak kaffe, 2 tsk honung ( gärna agave), och 1 tsk vaniljpulver och mixa ihop allting.
Rulla i kokos.

Likes

Comments