Här ser ni hur vi arbetat med portömning, syrabehandling och IPL-behandlingar!

Då kunden hade acne papulopostulosa (inflammerade papler och pustler) eller "finnar" som vi gärna vill kalla de, så  började vi med portömning och syrabehandlingar.

Som ni ser har kunden även acne vulgaris- "vanlig" akne. Större och mer inflammerade finnar, pormaskar och ofta fet hy. Därför behandlade vi även med IPL som tar bort inflammationer i acnen. 

Kunden har även produkter hemma som är anpassade för hennes hudtyp, vilket gör att man håller huden i bra skick.

Vid frågor angående acnebehandlingar är ni välkomna att ringa 0739959297 för mer info!

Bokningar och tider finner ni på www.qui.nu 

Välkomna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hur fungerar IPL?

Högintensivt ljus sänds genom huden där den absorberas av pigment och ytliga blodkärl, det omvandlas till värme och orsakar en förstörelse av oönskat pigment, infektioner samt skrumpning av blod-kärlen som därefter försvinner. IPL-ljuset kan enklast beskrivas som synligt ljus, dvs. de våg-längder som är synliga för det mänskliga ögat. Här kan man utnyttja hela det synliga spektrats (alla färger) våglängder för att skräddarsy behandlingar för just dina symptom. Pigmentfläckarna kan mörkna något innan de helt försvinner, oftast händer detta inom 2 veckor. Blodkärlen för-svinner närmast omedelbart efter behandlingen. Normalt efterlämnas inga sår eller ärrbildningar. IPL påverkar dessutom hudens djupare lager till ökad produktion av kollagen och elastin vilket avsevärt förbättrar hudstrukturen och ger huden en klar lyster och ett ungdomligare utseende.

Konceptet bakom användningen av ljus för att behandla hudytan, är att ljus som penetrerar genom huden genererar värme. Genom att använda specifika våglängder för att behandla olika ytor på huden kan vi nå målet - utan att skada omkringliggande hud och vävnad. När ljuset riktas mot huden där exempelvis mörka hårstrån sitter, absorberar pigmentet (melaninet) ljuset och en omvandling till termisk värme uppstår, varvid pigmentet i stråt fungerar som en målsökande robot (ledare) och värmen förs ner i botten av hårsäcken. Uppvärmningen gör att celler för nybildning skadas.

Här har vi behandlat en kund som lidit länge av acne och rosasea. Efter 3 behandlingar var hon som en ny människa!

Har ni fler frågor om IPL behandling mot acne eller rosasea är ni välkomna att höra av er till Matilda Alström på tel:0739959297. Bokning och tider finner ni på qui.nu Välkomna!

Likes

Comments

Först och främst, att utföra en microbladingbehandling på sig själv är inte att rekommendera!

But, I did it! De var riktigt spännande att få känna vad de är mina kunder får uppleva vid varje behandling. Jag tyckte att de var betydligt mindre smärtsamt än vad jag förväntat mig. Jag hade fördelen med att jag heller inte blödde speciellt mycket, vilket i sin tur resulterar i att det är lättare att jobba samt att de går betydligt fortare att utföra arbetet.

Självklart missade jag att ta en "före"-bild. Vilket är supertråkigt då jämförelsen mellan före och efter är så intressant. Däremot letade jag upp en riktigt ocharmig bild på mig och min vän Karin, där man kan ana mitt icke-existerande ögonbryn. Bjuder på den godingen!

På videon ser ni mitt utförande, som inte är riktigt den optimala tekniken! På kund ser utförandet ganska annorlunda ut. Som ni också ser är mitt ena ögonbryn täckt i färg, så gör jag för att stoppa eventuell blödning och för att de öppna snittet skall suga åt sig av pigmentet riktigt ordentligt.

Frågor? BOMBA MIG!

Kram ⭐️

Likes

Comments

Idag fyller QUI 3 år!

Välkomna in och bubbla med oss. Alla gäster/ kunder får en EAT SWEDEN 2017 så långt lagret räcker!

Massa kramar från oss Välkomna!!

Likes

Comments

Trött på ärr efter acne? Lugn vi hjälper dig!

Fraktionerad laser är ett genombrott inom estetisk laserbehandling för att föryngra och reparera huden. Till skillnad från traditionell laserslipning som skalar av huden ger Fraktionerad laser en miljon mikroskopiska behandlingspunkter omgivna av orörd hud. Läkningen går snabbt vid Fraktionerad laserbehandling. Man utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser för att skapa ny friskare och mer elastisk hud. Varje laserpunkt eliminerar gamla pigmenterade hudceller från ytan men når också djupt ner i huden. Där stimulerar Fraktionerad laser till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i huduppstramning, skin tightening. Vid Fraktionerad laserbehandling gör vi oftast 3- 5 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. En mildare skin tightening kan man få med IPL. Fraktionerad laser är en behandlingsmöjlighet för åldrad eller solskadad hud och ger fantastiska resultat på åldersfläckar, solfläckar, linjer, rynkor, hudbristningar, striae, ärr och acneärr. Förutom ansikte kan man behandla hals, dekolletage och händer med Fraktionerad laser.

Likes

Comments

Vilken otroligt tråkig söndag vi har framför oss idag, regn och rusk! Så därför tänkte jag försöka undehålla er med ett inlägg här på bloggen.

Jag får ofta frågan hur ett återbesök fungerar när man gör konstnaglar. För vissa av oss är de en självklarhet hur det går till, men det år många av er som verkar vilja lära sig!

Så här ser vanligtvis en kund naglar ut efter cirka 4 veckor, då är de dags för ett återbesök:

Första momentet vid ett ÅB är att fila av gammalt material. Här filar jag med min elektriska fil. Som ni kan se på bilden där material avlägsnats finns de gammal gelé kvar från tidigare jobb, man kan se att hon haft glitter, rosa nyanser samt vita nyanser. Vanligtvis tar jag ej bort allt gammal gelé utan bara de översta, därför ser konstmaterial ut så här undertill.

De fiffiga med konstnaglar är att när du avlägsnat gammalt material så fyller du bara på med nytt från den bakre delen mot nagelbandet fram mot nagelns yttre del - den fria randen, som vi kallar den. Men på de momentet är vi inte ännu!

För moment nummer två går ut på att snygga till och fräscha upp nageln och nagelbandet. Jag tvingar ner nagelbanden, sedan använder jag min elfil, fast med ett mindre bit och snyggar till runt om för att slutligen klippa bort de gamla resterna från de döda nagelbandet.

Det är superlätt att klippa för långt, då börjar de blöda och kan göra ont, så de gäller att vara fokuserad! På vissa av mina kunder finns de nästan ingenting att klippa bort, medans på andra får jag klippa bort jättemycket.

Under nästa steg får min kund tvätta av sig allt slipdamm som tillkommit. Sedan är det dags att börja bygga en ny konstnagel!

Dagens kund Hanna jobbar inom restaurang. Så hon är ofta i vatten och jobbar aktivt med sina händer. På henne väljer jag därför att använda en primer, som oftast inte behövs. Superbond läggs sedan på för att slutligen använda sig av geléerna vi valt för dagens jobb.

När materialet lagts på kan nageln se lite hur som helst ut som på den vänstra bilden. Inte helt snyggt va? Därför kommer vi till de moment vi kallar shaping. Många nagelterapeauter använder sig av elfil även i detta moment, jag tycker inte om de! Jag filar gärna för hand, då jag tycker jag får en annan känsla på nageln och att de blir ett betydligt snyggare resultat. När det här är klart är de dags för lack och dekoration!

Här använde vi oss av ett folie i roséguld på den vita basen, färgerna vi valde att lacka med heter Nude Pink och Vanilla Fudge. Jag jobbar nästan enbart med material från Lilly Nails, en göteborgsbaserad grossist med sina egna material som är godkända av läkemedelsverket, dem är har dessutom nagelutbildning (faktiskt utsedd Sveriges bästa).

Kram!

/Julia Petersson

Likes

Comments

Ger cellsignaler som reglerar cellfunktioner med hjälp av signalpeptider, bärarpeptider, signalsubstanshämmande peptider och enzym-hämmande peptider.

POINT multi protect 50 ml - 25+
En “anti-ageing” återfuktande 24-timmarskräm som rekommenderas till en normal hud, en hud som har en skadad barriär orsakad av daglig negativ stresspåverkan, föroreningar, rökning mm.
En optimal kräm för en känslig hud, krämen återfuktar och återuppbygger huden. Huden får ett ökat skydd, bättre balans och ett ökat välmående samt upplevs lugn
och smidig. Anti-oxidanta ingredienser skyddar mot fria radikaler för att motverka för tidigt
åldrande.

Aktiva ingredienser: Peptid komplex (Palitoyl Tripeptide-8, Fytosan), Multiskyddande komplex, Glykoaminoglykaner.

POINT age reverse 50 ml - 30+
“Age reverse cream” - 24-timmarskräm fylld med en cocktail av peptider och växtextrakt vilka minskar tecken på för tidigt åldrande samt ger en ökad spänst och elasticitet.
Super anti-oxidanter deltar i processen för att minska tecken på UV-relaterat för tidigt åldrande och solskador. Ett avancerat peptidkomplex stimulerar collagen-produktionen och glykoaminoglykan-
syntensen i hudens fibroblaster.

Aktiva ingredienser: Peptid komplex (Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Hexapeptide- 12, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Fytosan, Wakame extrakt (tång), Glykoaminoglykaner.

POINT extra firm 50 ml - 40+
Denna kraftfulla och lyxigt formande 24-timmarskräm är framställd av en unik kombination av ingredienser som bl a inkluderar ett peptid-komplex vilket supportar
hudens egna skyddssystem: elastin, collagen och proteoglycaner. Huden kommer att få förfinade linjer och rynkor, ökad spänst, upplevas len, smidig
och uppstramad.

Aktiva ingredienser: Peptid komplex (Acetyl Hexapeptide-8, Palmitoyl Hexapeptide-
12, Carcinine), Fytosan Glykoaminoglykaner.

Likes

Comments

Peptider

Peptidernas viktiga cellkommunicerande och kollagenstimulerande förmåga, är de främsta anledningarna till att det idag finns i nästan varje välrenomerat skönhetsmärkes ingrediensportfölj.

Likes

Comments


Fransförlängning har tagit skönhetsbranchen med storm och vi förstår varför. Det händer så mycket hela tiden och det utvecklas ständigt nya produkter och tekniker. Det är otroligt roligt att arbeta med någonting där man hela tiden kan utvecklas och ta del av de senaste. När vi började med fransförlängning som den utförs idag så var det med det singelfransar. Tekniken bygger på att man sätter en frans på varje naturlig frans 1:1..
Singelfransar finns i olika tjocklek och för att inte skada den egna fransen bör man använda som tjockast 0.15mm.. Det ger en fin mascara effekt. Men så kom dessa fabulösa volymfransar!! Tekniken är från Ryssland och kallas "russian volume "
Och innebär att man kan fästa upp till 6 st per naturlig frans!! Altså 6:1

Det vanligaste vi använder är 0.07 eller 0.05 och 4-6 av dessa väger som en singelfrans. Det tekniska ligger i att man tar upp dom som en solfjäder, i små knippen för att skapa en fantastiskt fluff! Helt plötsligt kan vi få glammiga lösfransar som knappast känns. Dom är lika mjuka som hår och väger nästan ingenting, vilket gör att du vid korrekt applicering bär din fransförlängning helt utan obehag!Har du inte testat så gör det nu!

Bokning och tider finner ni på qui.nu

Kram Linda Hällsten

Likes

Comments


Huden väger 4 kg på en normal vuxen person. Den täcker nästan två kvadratmeter. Hudens tjocklek är 1,5 till 4 millimeter tjock (beroende var på kroppen man mäter). Vår tunnaste hud sitter på ögonlocken och bakom ögonen. Män har tjockare hud än kvinnor. Dermis blir gradvis tjockare fram till 40-årsåldern, sedan blir den tunnare igen. Varje kvadratcentimeter av huden innehåller cirka 70 cm blodkärl, 55 cm nerver, 100 svettkörtlar, 15 talgkörtlar, 230 känselreceptorer och ca en halv miljon celler som ständigt dör och ersätts.

Likes

Comments