Äntligen kan vi sluta oroa oss över den största selfie förstöraren - dubbelhakan!


Många utav oss kan relatera till hur jobbigt det känns att ha underhudsfett hängandes ner ifrån ansiktet, och har länge drömt om en väldefinierad käklinje. Inte nog med att dubbelhakan verkligen inte är charmig, så får den oss också att se äldre ut, och går ofta inte att motionera bort.

Förr i tiden kunde detta bara åtgärdas med hjälp av operation och fett sugning, vilket många gånger orsakade fula ärr och ojämna resultat. Folk drog sig från att genomgå såpass stora åtgärder och valde helt enkelt leva med att försöka dölja hakan under polokragar och scarves (och aldrig synas underifrån! ).

Så när BELKYRA först introducerades i marknaden var den mer än redo att tas emot. Den fick sitt FDA godkännande i USA 2015 under namnet Kybella, där man nu har gjort över 200 000 st behandlingar med helt underbara resultat. I Sverige och övriga Europa blev den inte godkänd förens tidigare i år 2017, där vi är uppe i ca 200 behandlingaSå vad är då Belkyra och hur fungerara det?

Belkyra består utav deoxykolsyra, en syra som man finner naturligt i våra gallblåsor. En av gallans uppgifter i kroppen är att bryta ner fettet vi äter, och det har man nu kunnat utnyttja genom att utforma syran syntetiskt (utan några humana eller animala produkter).

Själva behandlingen går snabbt och smidigt. Små mängder belkyra sprutas in jämnt fördelat under hakan. Sammanlagt blir det ca 15-20 stick som tar mindre än 5 minuter. De flesta tycker att det sticken kan kännas en del, men att smärtan går över på bara några sekunder. Kylande is läggs alltid på området efter behandlingen , lugnar ner huden och ger ytterligare smärtlindring. När behandlingen är klar kan man fortsätta med sitt dagliga liv och sina aktiviteter precis som vanligt.Vad som händer efter behandlingen är att området svullnar upp en bit, och man känner att något "arbetar" under huden. Under ca 4 dagar till 1 veckas tid får man räkna med att ha en större dubbelhaka än vad man hade innan behandlingen. Därefter går svullnaden succesivt ner de kommande veckorna, men hakan kan fortfarande kännas något fast och stram. Effekten av behandlingen syns efter ca 4 veckor då en del av fettet brytits ned.

Behandlingen kan sedan upprepas efter 6 veckor. För varje behandling man utför, desto mer fett bryter man ner. Vissa kan tycka att man knappt märker någon skillnad alls efter första gången, medan andra märker noterbar skillnad redan efter en gång. De allra flesta hamnar någonstans mellan 2-3 behandlingar, men kan i vissa fall behöva upprepa de fler gånger. Max antal behandlingstillfällen är 6.


Vad händer sedan då?

När fettet väl brytits ner är det borta för alltid. Permanent, varför också priset på behandlingen ligger där det ligger. Man kan jämställa det med en kirurgisk behandling som också är permanent, bara att man slipper skära upp kroppen och riskera svåra komplikationer.

Eftersom fett cellerna förstörs, kommer de inte heller tillbaks om man går upp i vikt. Däremot går det ofta inte att ta bort varenda liten fett cell under hakan, så de enstaka cellerna som är kvar efter behandligarna, kan öka i storlek vid en eventuell viktuppgång. Det blir dock aldrig lika stort som innan behanlingen, och man säger att man behöver gå upp ca 70% av sin totala vikt för att dubbelhakan skall börja återkomma.


Finns det några biverkningar?

Eventuella biverkningar man kan få av Belkyra är ofta milda och övergående.
Ömhet
Rodnad
Svullnad
Känselbortfall eller
Känsla av pirrningar
i området är helt normalt och går över på några dagar till veckor. Den allra allvarligaste bivekningen som rapporterats är ett snett leendé om man råkar komma åt en nerv. Även om denna biverkning också är övergående, är det en god anledning till att utföra behandlingen hos personer med rätt typ av utbildning och erfarenhet.


Kan alla behandlas med Belkyra?

Som med alla behandlingar finns det personer som bör undvika behandlingen. Det gäller framförallt gravida eller ammande. Personer som tidigigare opererats i området bör undvika behandlingen eftersom man inte riktigt vet hur anatomin ser ut under huden och därför har lättare att komma åt nerver.

Bonus

En viktig fråga folk undrar över, är om huden blir slapp efter behandlingen när underhudsfettet försvunnit. Svaret är nej! Svullnaden som orsakar utav behandlingen, beror egentligen på en inflammatorisk process. Denna process är en bonus till själva fett förstörelsen, då den orsakar uppstramhet av omkring liggande hud! Resultatet blir därför både fettförstörelse och hud tightning – dvs den perfekta käklinjen vi alltid drömt om!


Bilden ovan är på finaste @berggrenjulia efter endast en enda behandling. Fina resultat minst sagt! Julia har skrivit ett inlägg om hennes egna upplevelse av behandlingen, som ni kan läsa mer om här :

http://nouw.com/berggrenjulia/allt-om-min-belkyra-behandling-30066351?cache=644469542

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Nimue spf 40

En lättviktig, oljefri kräm med dubbelt fokus som ger ett certifierat brett spektrumskydd (UVA, UVB) och antiåldrande fördelar som hjälper till att reducera och motverka synliga tecken på fotoåldrande och som effektivt kompletterar nimues hudvårdsprogram.


Utformad för att bidra till skydd och reparation av DNA.

Spf 40 innehåller bl a Organiskt och Oorganiskt solskydd samt Antioxidant complex (Dimethylmethoxy Kromanol, Natrium Askorbyl Fosfat samt Tokoferylacetat).

Ph formula spf 50

U.V.protect SPF 50+ tillför ett överlägset skydd mot skadliga UVA/UVB-strålar samtidigt som den minskar inflammation orsakad av infraröd strålning. Ger ett högt solskydd samtidigt som det är behagligt och skonsamt på huden. Den unika formulan, framför allt för ansiktet som innehåller välgörande ingredienser vilka skyddar huden mot att bli torr.

U.V. protect SPF 50+ passar lika bra att använda då du behandlas med pHformulas

”skin resurfacing”-behandling som då du utsätter huden för utomhusaktivitet och sport.

Likes

Comments

Som en av de främsta ledarna inom hudvårdsbranschen är vi välkända för vår överlägsna förståelse av huden och våra effektiva behandlingar för olika hudtillstånd. Nimue är globalt erkänd för sitt moderna hudklassificeringskoncept (miljöpåverkad hud hyperpigmenterad hud, problemhud & interaktiv hud) och sin unika filosofi baserad på fyra behandlingsgrundstenar (anti-age, återställande, anti-oxidanter & avancerat solskydd).

nimue produktbild

De professionella behandlingsprodukterna tillför optimala koncentrationer av farmaceutiska näringsämnen, spetsteknologiska anti-oxidanter, phytoceutikala produkter av överlägsen kvalitet, peptider och andra kraftfulla ingredienser där de behövs mest – under hudytan för att aktivt förbättra hudens välbefinnande och utseende.

Nimue grundades 1994 med inriktning på den medicinska marknaden för pre- och postoperativ användning. Nimue har sedan dess utvecklats till ett avancerat hudvårdsmärke känt för sina innovativa formula baserade på den effektiva kombinationen av noggrant utvalda ingredienser och vetenskapligt bevisade leveranssystem.

Som ett dynamiskt märke och trendsättande innovatör fortsätter vi att tillfredställa den alltmer krävande hudvårdsmarknaden med vår unika förståelse, filosofi och koncept.

Nimue - den nya generationens derma-cosmeceutiska hudvårdsserie erbjuder produkter som innovativt levererar aktiva ingredienser utvunna från naturliga bio-teknologiska källor för effektiva behandlingar och bibehållande av normal hud.

Likes

Comments

Hårfri är numera en självklarhet hos många kvinnor och män. Vi på Qui letade länge innan vi hittade vårt honungsvax som vi nu har använt i 7 år. Varför vi tar upp detta nu är för att det finns väldigt stor okunskap hos nya vaxkunder, som tyvärr kan bli utsatta för en behandling som inte är korrekt för våra känsliga kroppsdelar (brasilianskvaxning).

Vårt intimvax består 95% av honung. Honung innehåller flera olika sockerarter i hög dos, vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror, bakteriedödande enzymer och är självkoncerverande. Har inflammationshämmande och smärtstillande effekt. Honungen är renad, fri från pollen och ej allergiframkallande. Honungsemulsionen innehåller även lavendelolja som har sårläkande och lugnande effekt samt rosenvatten som underlättar och reglerar förhorningsprocessen.

Om hårets växtfaser:

Håren växer i 3 olika faser, vilket innebär att det tar 3 vaxningar för håret att komma ut samtidigt och försvinna samtidigt, vilket betyder ett långvarit resultat utan hår. Så efter första vaxningen kan det komma ut hår som låg under huden vid vaxtillfället som man inte får dra bort med pincett eller raka. Då har man förstört växtfaserna och får börja om från början. Första gången man blir vaxad gör det alltid lite mer ont och det är för att hårsäckarna har "grott" fast. Vid regelbunden vaxning ca var 4:e vecka är det halva smärtan från första gången, alltid något att se fram emot!

Kommer ni till någon som vaxar hela underlivet med vaxpapper eller så kallat stripes tycker jag att ni skall vända på klacken och gå. Vid värsta fall kan man då tappa huden för att den är så tunn och känslig. Vid bästa fall klyver bara terapeuten håret och resultatet blir dåligt.

Har ni fler frågor om vaxning får ni gärna ringa till oss på Qui 031-130504

Kramar från MatildaLikes

Comments

Vad är Microblading ?

Microblading är en relativt ny metod av kosmetisk tatuering här i Sverige. Microblading utförs genom användning utav ett specialistverktyg som jag hanterar manuellt med disponibla mikroblad. Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella hårstrykningsmetoden. Det görs genom användning utav ett ytterst tunt blad för insättning utav pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som 3D tatuering fast rikare i detalj. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder permanenta makeup-tatueringsmaskiner. Det görs istället med ett tunnare blad (som består utav 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

Microblading metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn ytterligare. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett hur kunden egen hårmängd ser ut. Personer som lider av håravfall, trikotillomani, alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av Microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn vid tatuering av ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch-up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten, behandling nummer 2 görs 6 veckor efter första behandling.

Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 3 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.

Jag är utbildad och certifierad av Anna Step på Nordic Brows i Stockholm. 

Frågor? Skriv ett meddelande till mig på nummer 0707917740 för vidare information!

Kram från Julia

Likes

Comments

Hifu- Ett riktigt lyft utan kirurgi för ansikte och kropp


Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud( HIFU) är ett icke kirurgist lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp.

Genom HIFU levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader egentligen till samma hudlager som läkare använder för att strama åt huden genom att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna för att sedan producera nya starkare fibrer.

Endast 1 behandling krävs och Hifu fungerar för Alla hudtyper såväl män som kvinnor

Med Hifu ansiktslyft får man botox och fillers effekt helt naturligt

Vilka områden kan behandlas?
Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?
De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden med HIFU
I vissa fall om huden är väldigt lös kan en behandling upprepas efter minst 6 månader.


När ser man resultat?
Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår mellan 4-6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. så efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Hur länge varar resultatet?
Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc.. men det kan hålla upp till 8 år. vill man så kan underhållsbehandlingar göras efter ca 1-2 år.

Normala biverkningar är en ökad rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.
Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Kram Matilda

Likes

Comments

Vi är QUI, en skönhetssalong mitt i centrala Göteborg! Vi arbetar med resultatinriktad hudvård med snabba resultat som skräddarsys efter kundens behov. I en härlig miljö erbjuder vi bland annat vaxning, fransförlängning, naglar, botox, IPL, fillers, borttagning av tatuering, microblading och tandblekning mm.

Hos oss på QUI har vi Matilda och Anna som är hudterapeuter, Julia som arbetar med microblading och nagelförläning, vår egen leg. läkare Nina som utför injektionsbehandlingar, Louise gör fransförlängning och Lizett som är vår receptionist och hjälpreda här på salongen! I juli får vi dessutom välkomna vår nya kollega Linda som kommer att arbeta med fransförlängning, microblading samt naglar!

Tillsammans strävar vi efter att skapa en lugn och harmonisk miljö för att du som kund hos oss skall känna dig som hemma!

Det skall bli väldigt spännande att dela med oss om vår vardag på QUI. Ni kommer kunna ta del av alla våra nyheter, behandlingar, event och givetvis om OSS!

Har ni funderingar om något så tar vi gärna upp och pratar om det här på vår blogg.

Varmt välkomna hit!

Likes

Comments