Man kan tro att jag tar det rätt lugnt här borta, men sanningen är att det är fullrulle hela tiden. Igår efter att ha lämnat cafet gick jag och handla frukt och grönsaker på en marknad som heter San Camilo för att sedan snabbt ta mig hem, byta om och sen bege in till centrum för att käka middag på Tacos and Tequila med mina kompisar. Maten var underbar och Margaritan lika så. Efter det drog vi till en klubb och dansa till 2 på natten.

Idag har jag hunnit träna och sedan har vi lärare suttit och planerat veckans lektioner. Det är definitivt mycket svårare än vad det låter. Varje vecka har vi ett tema och denna vecka är det "Staying Healthy" och eftersom jag har så små barn måste jag ha många olika moment för att de inte ska tappa fokus samtidigt som jag inte kan göra det speciellt avancerat. Mycket att tänka på men tror jag fått till det helt okej, jag lär ju märka imorgon efter min första lektion.

Imorgon börjar jag även med min egna spanska undervisning. Ska bli jättekul att utveckla språket och 3 gånger i veckan kommer jag ha 1.5 timmes lektioner för att bli bättre på spanska. Jag har privat lektioner för att maximera min tid här och för att lära mig så mycket som möjligt. Efter det måste jag nog direkt till kontoret för att fixa inför min första vecka vilket gör morgondagen till en väldigt lång dag. Men det blir kul!

Arequipa är verkligen en helt underbar stad med fina byggnader och underbar natur. Helt förälskad.

Gillar

Kommentarer

Min första vecka på Hoop har nu passerat och den har varit väldigt intensiv. Varje dag har vi haft utbildning och sedan åkt till skolan för att se hur de andra lär ut. Jag har fått vara en del med min klass och de är så söta. Alla lärare är även så snälla och stöttande, så jag känner mig redo inför måndag att hålla min första lektion själv.

Jag har sovit väldigt mycket denna vecka, delvis för att dagarna har varit långa och intensiva men även på grund av medicinen jag har ätit men nu är min antibiotikakur äntligen över. Fredag kväll samlades alla hoopsters hemma hos oss (Soul) och såg på film, åt guacamole och drack vin. Väldigt mysigt och skönt. Dock lyckades jag sova genom hela filmen men så kan det vara.

Idag har jag tränat (äntligen) i det lilla gymmet i mitt hus och sen tagit det rätt lugnt. I skrivande stund sitter jag på ett cafe med mina kompisar och jobbar/ dricker kaffe och efter detta ska jag försöka posta lite brev och gå till marknaden och köpa frukt och grönsaker.

Gillar

Kommentarer

Nu har mitt arbete på Hoop börjat och min första vecka är introduktion och utbildning. Dagarna är rätt långa dvi först kör utbildning på morgonen och sen åker till skolan på eftermiddagen. Men det är kul, verkligen jättekul! Jag kommer vara lärare för gruppen "Butterfly" som är barn mellan 3-4 år. Där är fokuset mycket på uttal och lära sig ord i presens. På måndag har jag min första lektion och det ska bli så kul. Dagarna går verkligen jättefort här för jag har så mycket att göra.

Mitt boende är toppen. Bor som i ett kollektiv och mina "grannar" är supersnälla. Det kan bli lite stökigt i köket men utöver det tycker jag det funkar toppen. Så här ser mitt rum ut. Inte det mest spännande men känns ändå väldigt hemtrevligt och så skönt att ha ett eget rum som man kan stänga in sig i.

Gillar

Kommentarer