Idag tänkte jag berätta lite om stenar, kristaller hur de funkar och vad för olika egenskaper de har. I förrgår laddade jag mina stenar med månens sken, man ska alltså se till att månen lyser överför dem. Vissa av stenarna ska man ladda med solljus. Man ska även rensade dem eftersom att de drar åt det dåliga energierna du har. Man kan rensa dem med lite salvia och vissa av stenarna ska ligga 24 timmar i vatten med havssalt i men går lika bra med salvia och vissa av dem kan man gräva ner i marken över natten jag valde att ladda dem i förrigår just för att de var fullmåne!

Amazonit ökar känsligheten
för och medvetenheten om våra tankar, känslor och handlingar gentemot andra människor. Det är en sten för den som vill gå sin egen väg och själv ta ansvar för sitt liv. Den är stödjande vid all slags förändring. Amazonit är för den som vill och har modet att bryta upp och välja väg i samklang med sitt hjärtas innersta önskan. Det sägs att amazonit var en av stenarna i den bröstplåt för höga präster som omtalas i gamla testamentet. Stjärntecken: Jungfrun Chakra: Hals

Sodalit

Sodalit stimulerar kreativt tänkande, förståelse och vetande i alla dess former. Den stöder vänskap, solidaritet, samhörighet och gemensamma mål i en grupp. Sodalitet stärker självkänslan, tilliten till sig själv och andra samt balanserar oberoende och beroende. Stjärntecken: Skytten Chakra: Panna och Hals.

Jade, grön

Den gröna jaden är en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Jade stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar både kraft, stillhet, makt, frid och inre harmoni. Jaden är kejsaren bland stenarna och påminner oss om jordens rikedom och storhet och att vi rymmer denna storhet och denna rikedom själva samtidigt som vi är en del av den. Du är den kärleksfulla kejsaren i ditt eget rike. Stjärntecken: Väduren, Tvillingarna, Oxen och Vågen Chakra: Hjärtat

Agat

Agat är inte en sten för lyx och glamour.
Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den tar gärna musten ur yviga och grundlösa ambitioner men stöder lugn och ro, hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva. Agat sägs vara bra för trädgårdsarbete och kärleksmagi. Ge agat till den ditt hjärta trånar efter. Chakra: Bas

Jaspis röd

Jaspis lyfter fram din naturliga skönhet genom att stärka vitalitet och livskraft. Tillförsikt till vår egen väg genom livet och till universums skapande kraft ger skönhet och kraft. Jaspis stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande. Det indianska ordet för röd jaspis betyder ”regnbringare” och den användes i ceremonier för att be om regn. Röd jaspis har också traditionellt använts i slagrutor. Egyptierna förknippas röd jaspis med blodet av Isis och den användes i fall av omfattande blödning. Chakra: Bas

Karneol - en sten för intimitet, aptit på livet och oxytocin
Karneol är en sten för kreativitet, mod och styrka. Den hjälper livslusten att blomstra och komma till sin kreativa potential. Den hjälper oss att samla oss, få kontakt med magen och lyssna vart vår egen kraft är på väg. Den kan bäras som skydd vid graviditet och när negativa mönster skapar ojämlika och medberoende relationer. Det är en bra sten för handling utifrån vår egen sanning.

Stjärntecken: Kräftan, Lejonet och Oxen Chakra: Navel

Kalcit, orange

Orange kalcit kopplar samman det gudomliga med ditt andra chakra, med din trygga närvaro i dig själv.
Du känner dig välsignad, din närvaro, din kropp, hela du är här av en anledning. Det gudomliga lever sin mening genom dig.
Chakra: Navelchakrat

Förstenat trä

Förstenat trä är lugnande och skyddande. Den kan bäras för ett långt liv i harmoni med naturens element. Den symboliserar det organiska och jordnära. Den lär oss ta hand om våra resurser och i vår kreativitet utgå ifrån det som är här och nu. Den stärker den feminina principen i skapandet.

Stjärntecken: Lejonet
Chakra: Bas

Månsten

Månstenen påminner oss om den stillsamma kraften hos tålamod och väntan i tillförsikt. Den har fått sitt namn från månen ljus som vägleder oss om nattens. Precis som månen och som din inre visdom speglar månstenen tillbaks det ljus som faller på den i ett vackert och magiskt skimmer. Månstenens natur är receptivitet och acceptans, att i stillhet betrakta livets skeenden, årstiders växlingar, dygnets rörelse mellan natt och dag.
Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem.

Onyx

Onyx kan användas till att läka sorg, stärka självkontroll och stimulera klokt beslutsfattande. Den ska ge både lycka, framgång och tur. Framförallt hjälper onyxens receptiva karaktär oss att absorbera de krafter och energier från livet och universum som vi behöver. Onyxen är också en sten som bärs som amulett för beskydd och mot rädsla.
Stjärntecken: Lejonet
Chakra: Bas.

Obsidian, Snöflinga

Snöflingeobsidian tillåter oss att se onödiga och förlegade tankemönster i vårt sinne. Den symboliserar livsbejakelse och frihet från upprepningstvång och självförnekelse. Den hjälper oss att ge upp våra masker, visa vika vi är och bli känsligare för både kärlek och skönhet.
Chakra: Bas.

Fluorit

Fluorit symboliserar den flytande..
eviga strömmen av sinnesintryck från den inre och yttre världen som fyller vårt sinne.
Den hjälper oss till koncentration, att se både verklighet och sanning bakom illusionen och både ta in och agera på information utifrån ett objektivt ställningstagande. Stimulerar kreativitet.

Stjärntecken: Fiskarna och Stenbocken
Chakra: Hjärta, Hals, Panna beroende på färg.

HYALINE QUARTZ.

Det är den mest mångsidiga och obegränsade av alla kristaller. Används för helande på alla nivåer, meditation, omprogrammering, bearbetning och skydd. Detekterar och tar bort energiblock medan de negativa frekvenserna tas bort. Ökar psykiska krafter och kan gå från en dimension till en annan. Den har kraftfulla helande egenskaper, lockar och överför energi, och används för att harmonisera auran. Ökar psykiska krafter och är ett underbart element att koncentrera, meditera och kommunicera telepatiskt med andra. Kraftfull på personligt skydd. Kristallstorleken är viktig för helande ändamål. Ger balans. Ökar effekten av alla andra stenar. Avger negativ energi från kroppen och miljön, förstärker och överför aktiv positiv energi, lämplig för meditation, verkar på alla chakra.

Bergkristall

Bergkristall sägs vara en länk..
mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft. Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi. Chakra: Alla

Ametist

Ametist har rykte om sig....
att vara djupt lugnande för tankar och känslor.

Ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Ametist stärker vår intuition och andliga närvaro. Månadssten: Februari Stjärntecken: Vattumannen, Fiskarna Chakra: Hjässan

Tigeröga

Tigeröga hjälper Dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Den stimulerar medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse. Stjärntecken: Stenbocken Chakra: Bas, Solar plexus.

Rosenkvarts

Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Rosenkvartsen stimulerar kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav. Chakra: Hjärta, Navel och Bas.

Snökvarts

Snökvartsens starkaste energier är renhet och sanning. Den omfamnar det oskuldsfulla barn som finns inom oss alla. Hjälper oss att se på oss själva med kärlekens ögon, som en kärleksfull mor ser på sitt barn. Uppmuntrar till fördomsfrihet och icke-dömande. Stimulerar vår spiritualitet och vår fantasi. Ger också en öppenhet i kontakten med alla slags ljusvarelser och naturväsen.

Bärnsten är fossiliserad kåda

Bärnstenen har haft en framträdande roll i både indiska och indianska kulturer. På medeltiden brände man den som rökelse. I bärnsten, som är omkring 50 miljoner år gammal kan man finna myror, myggor, spindlar och fossiliserade växtdelar. Den sägs förmedla en varm, solig och vis energi som stimulerar kroppens självläkning genom transformation av negativ energi till positiv. Den kan sägs även underlätta knepiga val.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit på harmoni expo som är en gång om året, mässan håller på två dagar i en stor hall som ligger i Solna. De var min första gång där men nu kommer kommer de bli tradition för mig att gå varje år. På mässan finns de massor av olika saker man kan köpa allt från stenar kristaller till kläder böcker m.m mässan är mest känd för att man kan kan använda sig utav olika tjänster som att spå sig i olika former det finns healing i olika former och man kan även få vägledning, kontakta sina anhöriga som gått bort eller så kanske man vill hitta borttappade saker. Några av dem medium som kommer dit är kända från tex programmet de okända. Det var var väldigt bra priser och fanns även mycket gratis man kunde göra. Jag rekommenderar verkligen att gå dit om man är spirituell eller bara nyfiken av aran eller dina chakran. Det är väldigt skön stämning där tycker jag och det är så brett med olika saker som man kan göra! Jag köpte såklart lite saker där idag men de blev inga kristaller idag jag tyckte att de räckte med dem jag redan har. Jag fick även en del saker som jag tänkte lägga upp lite bilder på men jag vill förklara vad sakerna är till för och de olika användnings områdena.

Vit salvia är en växt man använt i många generationer för rening. Röken från salvian attraherar negativ energi och renar den. "Smudging" är ett rituellt sätt att rena en person, plats eller föremål från negativa energier, andar eller inflytanden. för att ta bort dåliga energier andar. Man kan tända eld på den och gå runt och snurra den motsols i varje hörn i huset och sen öppna fönstren så att att de blir korsdrag de är inte svårt att göra!

Det orange röda halsbandet är en typ av sten/kristall som ska utsöndra någon typ av olja när stenarna kommer i kontakt med huden. Det ska hjälpa mot värk när små barn får sina tänder. kan vara väldigt smärtsamt för barn att få tandsprickning, så det här halsbandet ska vara mycket hjälpsamt när dom små får sina första gaddar, halsbandet är en gåva som min son fick av någon jag känner som jobbade på mässan idag.

Jag köpte två lycktor från Indien som jag blev helt stört kär i de är formade som hjärtan med en liten glas kupa i som man kan sätta ljus i. Jag köpte också en drömfångare

Jag fick en liten snurr berlock som man kan sätta stenar i om man vill bära dem på sig runt halsen

Jag fick även två olika rökelser av en vän. Den ena rökelsen heter Palo Santo som kommer från ett träd. Indianer i Latinamerika har använt rökelsen i århundraden, trädet betyder Holy Wood Den inkluderar inspirerande kreativitet, framkallar skydd, infunderar välsignelser och ger både kärlek och lycka. Det är även bra att använda före och under din meditation. Dess upplyftande doft hjälper till att höja din vibration för att få en djupare anslutning till jorden och din gudomliga källa. Palo Santo fördelar är att lindra symtom på förkylningar, stress, huvudvärk, ångest, inflammation, känslomässigt trauma och mer. Man kan också använda den medan vi rensar våra kristaller och smycken.

den andra rökelsen heter Benzoin som man använder i Indien som hjälper till att lunga det centrala nervsystemet hjälper även mot stress ångest och vissa sexuella problem.

Exakt vid stängning fick jag syn på ett halsband. Först trodde att det var en regnbågs kristall men det visade sig vara en månsten. Månstenen har många hjälpsamma egenskaper alla stenar används för olika syften men just månsten är en mycket helande och spirituell sten med starka kvinnliga energier. De gamla romarna trodde att stenen var gjord av månsken och i Indien kallar man den för drömsten. Det är en sten för gudinnor eller för de män eller kvinnor som vill utveckla sin feminina sida och få bättre kontakt med sina känslor, sin intuition samt för att stärka den psykiska förmågan och förmågan att drömma sanndrömmar och se in i framtiden.
Månsten drar till sig kärlek, hjälper vid problem i relationer samt skänker harmoni och hjälper dig hitta dina själsfränder. Den hjälper dig också att avslöja dina fiender då du får styrka att se dem för vad de verkligen är. Månsten skyddar och hjälper dig att välja rätt, men också att undermedvetet göra saker i rätt ordning. Dess styrka sägs vara som störst vid fullmåne.
Likes

Comments

Tänk dej att ha en man i byrån
I en ask bland andra grejor
När som helst du får lust
Så plockar du fram din ask

Likes

Comments

I dagarna har jag färgat och fyndat lite i Barkarby. Idag har Kian fått vaccin och just nu sitter jag och kollar runt efter resevagnar, håller på att planera lite inför resan. Vi ska nämligen åka till Gambia i början av december, de ska verkligen bli skönt att komma bort från kylan! Jag har varit utan mobil nu ett par dar och man känner verkligen hur beroende man verkligen är av sin telefon som tur är så täcker min drulle försäkring borttappade saker så jag kan köpa en ny mobil inom kort

Likes

Comments

Jag gjorde en polisanmälan för inte så länge sen och jag har mått väldigt dåligt över det som hänt mig, men tror inte att de är någon som lagt märke till hur mycket de egentligen har påverkat mig. De började med att jag märkte att någon loggat in på mitt Facebook konto på morgonen efter min förlossningen. Bytte sedan kod sen var de inget mer med det. Min mobil började bete sig ovanligt och jag la märke till att mina meddelanden på Snapchat öppnades innan jag han läsa något av dem. De blev mycket till slut för de hände allt för ofta, jag tänkte för mig själv att jag hade märkt ifall någon kommit åt mitt konto där för man kan bara vara inloggad en åt gången. I vanliga fall brukar jag lägga mig vid 23 tiden men en natt stannade jag uppe några timmar längre än vanligt. Jag stod och diska och mobilen låg på laddning i sovrummet där jag och min son sover, jag skulle kolla till honom lite snabbt och när jag kommer in i rummet så ser ju jag att telefonen försöker skriva in Koden för att komma in, de stod fel kod du har försökt för många gånger testa igen 30sek. Jag blev först livrädd eftersom att jag var själv hemma. Sen när jag vakna på morgonen ser jag att mobilen har till flera personer på messenger från min kontakt lista. Jag förstod inte vad som pågick efter någon vecka så var det någon som tyckte att de va konstig att lampan på min mobil lyste blått hela tiden, då drog jag ner notis fältet och då ser jag att min telefon är par kopplad med en samsung tv.... Så alltså har hela min mobilskärm kommit upp på en större skärm som man kan fjärrstyra och komma åt allt på telefonen. Jag fick en rejäl klump i magen därefter kom de mycket blandade känslor av panik jag kände mig nu blottad förföljd rädsla för mig och min sociala krets skulle råka illa ut. Den här människan som gjort detta emot mig kan se mina privata bilder, hur mycket pengar jag har på kontot, vad jag köper, vad jag äter för mat, se allt inklusive konversationer på Facebook Instagram Snapchat, alla inkommande och utgående samtal, vart jag är och vem jag ska träffa, läsa mina mail, och även se när jag är sjuk, till och med sätta på kameran. Jag kontaktade samsung de tog bort mitt konto hos dem de sa att jag skulle omformatera hela telefonen och byta lösen överallt följde instruktionerna och sedan gjorde jag en polisanmälan. Jag kontaktade även ett företag som heter abuse, de hjälper till med allt från att spåra troll på nätet till ip-adresser. Mailade dem flera olika ip-adresser och de visar sig att personen som har gjort de här betalar för en extra tjänst som gör att man surfar anonym på nätet alltså går det inte att spåra tillbaka till någon. Efter de så trodde jag att de va över men den här personen har haft fortsatt åtkomst till min telefon och även raderat meddelanden innan jag hinner läsa dem själv även vänförfrågningar har blivit borttagna och använt GPS för att kolla upp min lokalisering. det som är mest skärmande är att de är någon jag känner, eftersom att det är någon som har haft tillgång till min mobiltelefon. Efter att jag tappa bort min telefon bytte jag lösen ytligare en gång och nu är de över. Jag känner mig befriad för nu har jag tagit tillbaka kontrollen och ingen annan har åtkomst till mitt privatliv, nu kan jag sova i lugn och ro!

Likes

Comments

Sent igår kväll hände något skrämmande... mina vänner skulle stanna över natten och jag vaknar av att min mobil ringer, en av tjejerna säger i panik att jag måste komma ner till porten, de hade gått ner för att röka eftersom att balkongen ligger i mitt sovrum så gick de ner för att inte väcka mig. Hon säger att jag måste skynda att han krampar. Han hade fått en krampanfall, när jag kommer ner till porten ser jag att han ligger i buskarna bredvid och ser att han fortfarande krampar. Jag fick panik blev helt hysterisk. Jag trodde att han skulle somna in så min andra vän som var med när de hände hade redan gjort allt de man skulle göra när någon drabbas av ett krampanfall. Vänt honom på sidan huvudet nedåt så att saliv kan rinna ut, efter 30 sekunder blev han kontaktbar och han förstod inte vad som hade hänt, liksom detsamma när man väcker någon som går i sömnen, jag sa att han skulle ställa sig upp försiktigt men han lyssnade inte så han snubblade när han ställde sig upp sen förstod han att vi var allvarliga med att han hade fått ett krampanfall då blev han rädd istället som tur så ramlade han mot buskarna det hade kunnat sluta illa om han hade ramlat åt andra hållet då hade han slagit i huvudet i sten trappan... han fick endast skrapsår i pannan och hade lite ryggvärk när han vaknade upp på morgonen men nu mår han bra tack och lov! Han åkte hem vid 12 tiden och jag började göra mig och Kian (min son) iordning vi hade tid idag hos polisen för att göra pass, de tog längre tid än förväntat pga en elev som ska börja jobba där så jag kände att jag behövde få i mig något efter så de fick bli en sushi :)

Likes

Comments

jag vaknade av att min son och min väns son pratade med varandra över sängarna vid 8.00, jag är verkligen ingen morgon människa men min vän tog med honom ut när hon lämnade sin son på dagis. Jag är för evigt tacksam att jag fick sova några timmar extra idag men jag glömde bort att jag hade möte kl 10.30, mötet skulle vara hemma hos mig och min mobil var på ljudlöst så hon bara stod utanför och väntade sen så plinga de på dörren och där stod hon, jag skämdes verkligen.... Mötet gick mycket bättre än förväntat och de betyder förmodligen att jag kommer kunna byta min lägenhet lite längre fram, tur de men otur hade jag med två leveranser som skulle komma idag, i ett av paketen låg de bara en vara och de andra två hade inte blivit ner packade så fick ringa till kundtjänst i Spanien de löste sig och den andra leveransen missade jag för att mobilen låg på ljudlöst... Nu måste jag åka till närmaste utlämningsställe. Idag har jag haft 5 vänner över, vi beställde pasta från mozzarella dem har världens godaste kyckling curry mmm där. Den här veckan har varit lite annorlunda 3 personer från mitt förflutna har kontaktat mig de närmaste dagarna och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Jag har även lärt känna två nya personer.

Likes

Comments

igår var en sprallig dag, jag vaknade upp och insåg att jag återförenats med en vän jag inte haft någon kontakt med sedan lång tid tillbaka, vännen kom mitt i natten och när vännen kom fram så kändes de som att jag drömde. Vaknade upp på morgonen och vännen låg fortfarande och sov bredvid mig. Vi var återförenade! senare så åkte jag och lämna av min son hos en vän, min kusin skjutsade min vän till kista centrum sedan åkte vi vidare mot vår destination vi skulle hämta en tvättmaskin och den var inte lätt att lyfta kan jag säga. tydligen så fanns de inget utan i badrummet så jag måste kontakta en elektriker och så nu har jag fått ryggskott på köpet... Stackars mig oturs fågel varit sjuk i en månad och nu ryggskott.

Likes

Comments

Likes

Comments